2024'ün Programlama Dili

  Рет қаралды 5,159

Yazılım İlk Adım

Yazılım İlk Adım

Ай бұрын

Online birebir yazılım kariyer danışmanlığı superpeer.com/esatgulkaya/-/y...
esatgulkaya
linkedin.com/in/esatgulkaya
yazilimilkadim@gmail.com
Hangi Programlama Dili ile Başlanmalı • Yazılıma Başlamak, En ...
Bu Yazılım İşlerinde Çok Para Var • Bu Yazılım İşlerinde Ç...
CV Özgeçmiş Nasıl Hazırlanmalı • CV Nasıl Yazılır? İş B...
Kanalımızda yazılım geliştirme, programlama, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar programcılığı, programlama dilleri, programlama dersleri, yurtdışı, kariyer gibi konularda paylaşımlar yapıyoruz.
Yeni videolardan haberdar olmak için "Abone Ol" butonuna tıklayıp abone olabilirsiniz.

Пікірлер: 30
@thegloriousgoldeneagle
@thegloriousgoldeneagle Ай бұрын
Çok teşekkürler abim
@emreozdemirz
@emreozdemirz 14 күн бұрын
Anlatabildiğin kadarını alırsın, anlatabildiğin kadar varsın. Ister yapay zeka olsun ister insan. Lisan her daim önemliydi. Hocamın dediği gibi bu işin merkezi amerika. Haliyle adamlarda İngilizceye abaniyor. Size katılıyorum, aydınlatıcı bir içerik olmuş.
@gokhanserkan5616
@gokhanserkan5616 Ай бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Yazılım dokümantasyon okuma ile eşdeğer haline geldi. Yapay zekaya hiç danışmaya gerek kalmadan internette search yaparak çok rahat aradığın her şeyi bulabilirsin ama ingilizce bilmeden kaynağa ulaşamıyorsun. Türkçe kaynak çok az arkadaşlar.
@circuit55
@circuit55 Ай бұрын
hocam gpt dil öğrenmek için nasıl kullanılır bununla ilgili bi podcast leziz olur
@karamanabdullah
@karamanabdullah Ай бұрын
Dün Tech İstanbul eğitimi veriyordu Mehmet Erçek Hoca, aynı şekilde yatırım yaparken bile İngilizce hakimiyetine dikkat edildiğinden bahsetmişti. Prompt konusunda da en verimli çalıştığı dil şüphesiz en çok kaynağa sahip olduğu İngilizce. Çok sağ olun paylaşım için hocam.
@kirmizibasliklikiz147
@kirmizibasliklikiz147 28 күн бұрын
4:16 hocam açıkçası kod yazmaktansa -yani bu öğrenme süreci cok uzun ve yorucu- bunun yerine kodu yapay zekaya yazdırıp bizim yaratıcılık ve birleştirme kısmında devreye gitmemiz daha iyi olmaz miydi Sadece kod yazmaktan ziyade yapay zekayi nasıl kullanacağımızı öğrenmek daha faydali olmaz mi fikirlerinizi merak ediyorum teşekkür ederim.
@halukarslan273
@halukarslan273 Ай бұрын
Abim benim ❤
Ай бұрын
Bana "Bana web sitesi yap allahsız" diyebilirsiniz
@FrybasGames
@FrybasGames Ай бұрын
Hocam ingilizceyede ihtiyaç yavaş yavaş değil çok hızlı bir şekilde bitmiyor mu? Yapay zeka insanlığın ortak dili olmuyor mu? Daha taze online toplantılarda aktif olarak 2 ayrı dilde 2 insanda kendi dilinde konuşurken karşıya anlanan dilde seside klonlanarak kendi dilinde sesi aktarılıyor, yakında bir kaç teknolojik aletle de vücudumuza sokar gezersek dilin önemi ne kadar kalır ki? Bu süreçte de gelişen yapay zekalar tüm dillere adaptasyon ve ona göre araştırma eğitim gücü sunduğunu da hayal edersek?
@kadir675
@kadir675 Ай бұрын
katılıyorum gptnin kullandığı Transformers mimarisi ilk olarak daha iyi çeviri yapmak için geliştirildi diye biliyorum.
Ай бұрын
IT sektörü çalışanları için bu dil her zaman önemli. Diğer sektörler için durum yakın zamanda değişebilir. Sadece iletişim kurmak olarak bakmamak gerekiyor.
@FrybasGames
@FrybasGames Ай бұрын
Bende sürekli ingilizcemi bir üst seviyeye çıkarmak için mümkün mertebe emek veriyorum, ileriyi düşündüğünde yapay zekanın çevirdiği bir kitabı okumak, dublajlı film izlemek gibi hissettirebilir ve orjinal dil tercih etmek isteyen kitleler olur. Teknoloji hızlı yaşayıp göreceğiz
@YetenekBURADA
@YetenekBURADA Ай бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Yazılım dili öğrenmek yerine doğru çıktılar için ingilizce promptları yazmak çok daha önemli artık. Çünkü kodlamayı zaten yapay zeka tool’ları yapıyor. Sen yapay zekaya neye ihtiyacın olduğunu en doğru bir şekilde ingilizce ile anlatırsan istediğin çıktıyı alıp kullanmaktan ibaret artık yazılım geliştirme olayı.
@penguenAi
@penguenAi Ай бұрын
onun içinde deepl var :)
@YetenekBURADA
@YetenekBURADA Ай бұрын
@@penguenAi dimi 👍😄
@eray3993
@eray3993 28 күн бұрын
Dediğin doğru değil. Yapay zeka toollarının yazdığı kod çok kötü. Üstelik yapay zekaya güzel prompt veren de başka yapay zekalar olacağı için güzel prompt yazmaya da gerek yok. Ayrıca biraz tartışmalı ama yapay zekanın hypelandığı gibi 3 5 sene içerisinde şuankinden çok daha iyi olacağını gösteren bir kanıt yok. Çoğu şirket pastadan pay alabilmek için sallıyor da sallıyor.
@bestofcode
@bestofcode 23 күн бұрын
Yazılım diline hakim olmadan da chatgbt nin verdiği çıktıları doğru şekilde birleştirip senkronize edemezsin
@user-hl3wf2ci7j
@user-hl3wf2ci7j Ай бұрын
Öldü.
@user-bp7jd9zl7t
@user-bp7jd9zl7t Ай бұрын
Değeri arkadaşlar en değerli şey bilgidir bu doğru ama , artık tüm bilgiler biliniyor ve öğretiliyor, ogretilmeyen tek sey yaratıcılıktır . Bir dil düşünün tüm ayrıntılarına hakimsiniz bu durumda siz köle yada robot olursunuz önemli olan yaraticiliktir . Geleceği bekleyin bu yorumu kaydedin yazilim ölecek yaratıcılık çıkacak 😂
@barshankaragoz9343
@barshankaragoz9343 Ай бұрын
Ama sen kendinle çelişmişsin, bilgi olmadan üretkenlik olmaz. Bugün geriye dönüp baktığında dünyada yeni bir şey icat eden üretken insanların hepsinin ortak özellikleri çok çalışmaları ve alanlarındaki bilgi seviyesinin üst seviyede olması. İnternette çok bilgi var doğru ama insanlar tembel dostum, insanların yüzde 99 u öğrenmiyor, yüzde 1 öğreniyor bunlar da sadece alanları olan kısmı öğreniyor bir yazılımcı gidipte kimya endüstrisinde sağlık sektörü için ilaç nasıl yapılır diye öğrenmiyor mesela, öğrenmez de. Yapay zeka kod yazıyor olsa da kodlama bilmek zorundasın hem de adın gibi bilmek zorundasın çok iyi seviyede çünkü günün sonunda yapay zeka da bir yazılım ve hacklenebilir ve doğru çalışmayabilir, daha önemli bir şey daha söyleyeyim sana, beşer yapımı hiçbir şey Allah'ın yarattığından daha üstün değildir, yani insan beyni/zekası her zaman yapay zekanın önünde olacak..
@bilalinci4981
@bilalinci4981 Ай бұрын
Son kale matematik
@barshankaragoz9343
@barshankaragoz9343 Ай бұрын
Yazılımcılık aslında yeni başlıyor diyebilir miyiz ozaman hocam?
@kadir675
@kadir675 Ай бұрын
bence rekabet artacak, iş bulma ihtimali (istihdam) azalacak ve maaşlar düşecek diyebiliriz.
@barshankaragoz9343
@barshankaragoz9343 Ай бұрын
@@kadir675 ama şunu düşünmek gerekiyor, chatgpt yokken en azından bu seviyede değilken bile teknoloji sektörü logaritmik olarak gelişiyordu yani yakalamak mümkün değildi, şuanda bu yeni teknolojiler birçok yeni uzmanlık alanı açıyor ve teknolojik gelişim ve yenilikler eskisinden 3-4 kat hızlı oluyor bu durum da daha fazla iş sahası ve daha fazla it özellikle yazılım alanında çalışan ihtiyacı demek oluyor. Ben senin düşüncelerinin tam tersini düşünüyorum, juniorlara hiç olmadığı kadar ihtiyaç var ve olmaya devam edecek bence ve iş bulma konusu şuan eskiden olmayan ama şuan olan o kadar çok alan var ki ve kapanının 50 katı seviyesinde yeni işler çıkıyor bu yüzden kendini gerçekten geliştiren ve yeniliklere adapte olan bir jınior kolay iş bulur bence. Benim öngörülerim bu şekilde senin tam zıttını düşünüyorum. Ne olacağını elbette sadece Allah bilir
@kadir675
@kadir675 Ай бұрын
@@barshankaragoz9343 evet bu dediklerinizde diğer bir bakış açısı umarım siz haklı çıkarsınız, dediğiniz gibi ne olacağı tam belli değil zaman içinde göreceğiz.
@barshankaragoz9343
@barshankaragoz9343 Ай бұрын
@@kadir675 bide şu var yapay zekaya çok anlam yüklüyoruz, bilim kurgu filmlerinin etkisinden midir nedir bilmiyorum, hep bir her şeyi yapay zeka yapacak dünyayı ele geçirecek başta yazılım olmak üzere tüm meslekleri bitirecek gibisinden birçok senaryo yazıyoruz. Ama yapay zeka da günün sonunda veriden beslenen bir yazılım ve hacklenebilir her teknoloji gibi, ve yine her teknoloji gibi yapay zeka da işlerimizi kolaylaştırmak için var. Hiçbir şey Allah'ın yarattığından üstün değildir ve yapay zeka dediğimiz şey beşer adı üstünde yapay, insan zekasının önüne geçmesi bu yüzden pek olası değil. Bu yüzden eskisinden daha fazla insana ihtiyaç var bence hem junior hem senior olarak.
@konyal368
@konyal368 Ай бұрын
@@barshankaragoz9343 kendini avutuyorsun
@primalmndset
@primalmndset Ай бұрын
"Kodlama devri bitti."
@eray3993
@eray3993 28 күн бұрын
Devam sen rahat ol.
Senden Yazılımcı Olmaz!
14:58
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 8 М.
Biz Sizi Sonra Ararız Belkim
8:20
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 2,5 М.
Wait for the last one! 👀
00:28
Josh Horton
Рет қаралды 158 МЛН
How Many Balloons Does It Take To Fly?
00:18
MrBeast
Рет қаралды 25 МЛН
Yazılım Nasıl Öğrenilmez!
13:48
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 10 М.
Yazılımda Gelişemiyorum Hocam!
10:59
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 10 М.
Başvurularına Dönülmeyen Yazılımcı!
8:56
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 6 М.
Detoksa Değil, Bir Plana İhtiyacın Var
19:30
godelian
Рет қаралды 33 М.
Apple Ortalığı Karıştırdı
8:29
Bebar Bilim
Рет қаралды 130 М.
Not Ortalamasını Pek de Şeyapmayan Yazılımcı!
8:36
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 3,1 М.
Bir Türlü İş Bulamayan Yazılımcı!
14:16
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 12 М.
"Kaç Ayda Senin Gibi Olurum Abi?"
6:52
Yazılım İlk Adım
Рет қаралды 4,5 М.