Yapay Zeka Yapmayan Aç Kalır Abi
5:53
Mühendis Gibi Mühendis Olmak!
8:18
21 күн бұрын
Biz Sizi Sonra Ararız Belkim
8:20
28 күн бұрын
2024'ün Programlama Dili
4:37
Angut Developerla Çalışmak!
8:12
"Garanti" Meslekler
7:10
Ай бұрын
C++ Bilen Front-endci
6:58
Ай бұрын
Java Ben Ayrılmak İstiyorum!
8:44
"Object Oriented Yavaştır!"
5:28
"Object Oriented Gereksizdir!"
7:26
Bana Yazılım Öğret Usta!
7:22
Toxic Developer Gabriel
6:06
3 ай бұрын
Roksıtar Yazılımcı Hüso
6:14
Yancı Kodcu!
4:31
3 ай бұрын
Esnaf Kodcu Bahattin
6:43
3 ай бұрын
Baba Patlat Bi ArrayList
6:25
3 ай бұрын
Пікірлер
@enigma0571
@enigma0571 14 сағат бұрын
bu videoyu yazıya döküp; duvara asmak gerek
@shafakDev
@shafakDev 3 күн бұрын
karabükte okuyan birinin kajuyu bildiğini sanmıyorum ya
@usamesavas9848
@usamesavas9848 6 күн бұрын
Alaylı yazılımcıyım, üniversitede verilen eğitimi ve ötesini açık kaynaklardan edindim ancak resmi olarak mühendislik mezunu olmamamın eksikliğini derinden hissediyorum. Bu yüzden şu anda okuyorum 32 yaşımda… zamanı geri döndürebilsem 18 yaşımda okurdum…
@faruktabutcuogullar2614
@faruktabutcuogullar2614 6 күн бұрын
O yıllarda insanlar direk yazılımla başlıyormuş. İlginç. Benim çocukluğum 2000lerde geçti. Bilgisayar ya oyun için ya da ödev için kullanılırdı. Bilgisayarı kurcalayıp kendimi geliştirebileceğim bir tek ofis programları vardı. Belki biraz da windowsu kurcalayabilirdim. Okulda bilgisayar dersinde html görmüştük. Bilgisayar kitabından bakarak html yazmaya çalışmıştım. Ama kitaptakiler de sınırlı. Fazla bişey göstermiyor. O kadarla kalmıştım. İnternet te yok evde araştırıp öğrenemiyorum. Ta ki lisede fatih projesiyle sınırsız internete erişene kadar. Artık akıllı telefonum var ve paket te yükleyebiliyorum. 1GB internet yetmiyordu ama okul interneti yetiyordu.
@emreozdemirz
@emreozdemirz 8 күн бұрын
Anlatabildiğin kadarını alırsın, anlatabildiğin kadar varsın. Ister yapay zeka olsun ister insan. Lisan her daim önemliydi. Hocamın dediği gibi bu işin merkezi amerika. Haliyle adamlarda İngilizceye abaniyor. Size katılıyorum, aydınlatıcı bir içerik olmuş.
@akif7699
@akif7699 8 күн бұрын
C öğrenmek benim için Python öğrenmekten daha kolay oldu.
@bilalcavus9855
@bilalcavus9855 9 күн бұрын
Android geliştirme üzerine yoğunlaşıyorum. Bu alanın içindekiler ne düşünüyor , ne tavsiye ederler ?
@sezer.c8
@sezer.c8 12 күн бұрын
Eğer yazılım altyapınız yoksa udemy gibi kurslar yüzeysel geçtiği için kolay öğrenilebilecek şey değil. Proje geliştiremezsiniz zaten. Günümüz için Python ve javascript dillerinde kendinizi geliştirebilirseniz ne âlâ. Siber güvenlik alanı da iyi bir seçim olacaktır. Atıl samancıoğlu hoca bu konuda çok iyi. Udemy’de kurslarını sürekli güncelliyor ve üstüne özel soru sorduğunuzda direkt cevap veriyor. Yabancı kaynak olarakta angela yu var benim bildiğim. Ama dediğim gibi bu kurslar ne kadar başlangıç olarak gözükse de kesinlikle altyapı gerektiriyor. Yazılım için ingilizceniz de en azından döküman okuyacak kadar iyi olmalı. Stackoverflow, gitlab, github bunları kullanmanız sizin çok yararınıza olur. Ki ihtiyaç oluyor zaten. Son olarak bana sorarsanız bir öğretmenin, uzmanın dizinin dibinde bu işi öğrenmek. Allah’a emanet olun.
@TheElaleminCocugu
@TheElaleminCocugu 12 күн бұрын
2024 yılı için backend java detaylı yol haritası paylaşabilir miisin hocam
@techn9ne632
@techn9ne632 12 күн бұрын
Search Google: java programing roadmap
@osmanank1940
@osmanank1940 12 күн бұрын
Sen harika bir detaysın Abi sana çok fazla saygı duyuyorum ❤
@WiseWood42
@WiseWood42 12 күн бұрын
Ben geçen sene üni sınavında 40 bin yaptım Bursa'dayım ve Bursa Teknik pc de okuyacağım hazırlık okudum İngilizce öğrenmek için yazılım işine daha önceden zaman ayırmadım lisede vs lakin hep bilgisayar parçaları olsun teknolojinin gelişimi olsun ilginç gelirdi bana bunların insanlık dışı süper araçlar olduğunu düşünürdüm ben de akademik kadrosunun muadil puanlı okullardan daha iyi olduğunu düşünerek yazdım pişman değilim yıl içinde çok karamsarlığım oldu gemini vs ama hiçbir alanın garantisi yok bence artık şimdi çalışmaya başlasam tıp kazanırım seneye bundan eminim ama buna değer mi 6 sene anatomi fizyoloji ağır dersler ile geçecek bunun yerine kendimi bu alanda geliştirmeye devam etsem buradan ekmek yiyebileceğimi düşünüyorum.
@alibaran91
@alibaran91 12 күн бұрын
Ben çevremdekiler yüzünden hangi alana yöneleceğim konusunda karar veremiyorum. Ortalama bir ünide Ybs okuyacağım, veri mühendisliği- yapay zeka düşünüyorum alan olarak. Hem ilgi alanım hem de ders programımızda ağırlıklı. Gelecekte veri bilimi ve yapay zeka müh de yüksek lisans yapmak istiyorum. Herkes iş bulmada zorlanacağımı falan söylüyor ve başka alanlar kafama yatıyor bu sefer. Ne yapmalıyım? İstediğim alandan başlamalı mıyım? Hem zaman hem para harcayacağım için pişman olacağım bir karar vermek istemem.
@voxparatornerax8240
@voxparatornerax8240 12 күн бұрын
veri bilimi alanına iyi bir düzeyde vakit ayırıp doğal dil işleme üzerine ai modeli çıkarmışlığım var, bu bence bu konuya yorum yapabileceğim anlamına geliyor. ybs okuyan bir arkadaşım da var + olarak ybs dersi de aldım (yazılım mühendisliği okuyorum) veri bilimi alanında bırak torpilsiz iş bulmayı staj bile bulamıyorsun eğer yüksek lisans yaparsan bu seni biraz daha öne geçiriyor ancak tr'de bu alan biraz vahim durumda. mecbur kaldım gittim backend üzerinde yoğunlaştım zaten ilgi odağım hep veri bilimi, backend ve siber güvenlik üzerineydi sanırım yüksek lisans yapana kadar veri bilimi üzerinden bir kariyer inşaa etmem zor çünkü siber güvenlik alanında da çalıştım backend alanında da çalıştım ama hiçbir zaman veri bilimi alanında torpilsiz iş bulamadım. Kısacası torpilin varsa devam et yoksa yüksek lisans yap. ilerde makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi konulara girersen şu an dutluk olan türkiye pazarında ilerde iyi yerlere gelebilirsin (dipnot piyasada kendini AI uzmanı veya veri bilimci diye tanıtan kimse gerçekten de bu alan hakkında hiç iyi düzeyde değil. Oturup bir model fit eden herkes kendini uzman zannediyor iş hayatına girdiğinde kaliteli bir veri bilimci olursan her türlü ekmeğini bulursun benim yakındığım konu iş hayatına giriş yapamamak)
@alibaran91
@alibaran91 11 күн бұрын
@@voxparatornerax8240 abi öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim de düşündüğüm diğer alanlar backend veya Android dev. 4.5 sene zamanım var yaklaşık yüksek lisansı da eklersek bu 6-6.5 seneyi bulur. O kadar sürede de veri-yapay zeka-makine öğreniminde çok rahat kendimi geliştirebilirim. Hangi alanda ilerlersem ilerleyeyim yüksek lisans yapacağım. Çünkü akademisyenlik de düşünüyorum. Ayrıyeten kolunda altın bilezik hesabı artısı olur yani. İyi bi ünide yaparsam. Yani şuan dediğin gibi iş bulmak gerçekten zor ama 6-6.5 sene sonrasını kimse bilemez. Ama iş bulma sıkıntısı varsa yapacak bir şey yok. Ben sana şöyle bir soru soracağım. Üninin başlamasına 4 ay var yaklaşık olarak, ben de yazılıma başlamak istiyorum. Bana hangi dilden başlamamı tavsiye edersin?
@voxparatornerax8240
@voxparatornerax8240 11 күн бұрын
@@alibaran91 dediğin gibi ilerde piyasanın ne şekilde olacağını kestirmek zor bununla birlikte Türkiye pazarının çöp olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım. Her neyse benim demek istediğim kısa özet şu torpilsiz iş bulamıyorsun (ilerde pazar gelişirse bulamayacağın anlamına gelmiyor güzel bir yatırım olabilir) torpille işe girenler de yeterince nitelikli değil (tr için söylüyorum) bu arada yazılıma hangi dilden başlamak istiyorum diyorsan sana şöyle seçenek sunayım eğer programlamanın hafif derin ve teknik kısmını iyi öğrenmek istiyorsan c/c++ güzel bir tercih olabilir (ben amele gibi assembly öğrenmiştim zamanında önermem çok zaman alıyor) eğer backend android alanında da ilerleme şansını arttırmak istiyorsan Java öğrenebilirsin ama diyorsan ki ben biraz daha okunabilir bir dilde öğreneyim o zaman önerim Python yönünde olur. Benim öğrenme sıram şu şekilde gitmişti benim gibi ilerlemeni önermem (JavaScript -> Python -> Java) sırayla böyle gitti ama githubıma baksan çeşitli dilleri de görebilirsin bunun sebebi de şu eğer bir dili iyi düzeyde öğrenirsen diğer dillere geçmek o kadar da zor olmuyor senin öğrenmen gereken asıl şeyler algoritma için sağlam bir temel yanına da ilgilendiğin alanlarla ilgili tasarım desenleri. Bunları öğrenince hehangi bir dilde de yazabiliyorsun o yüzden önerim c/c++ ile başlaman olabilir belki sonrasında OOP bir dil öğrenebilirsin OOP için de Java öneririm java çok iyi olduğundan değil OOP'yi en iyi anlayabileceğin dil olduğundan öneriyorum.
@voxparatornerax8240
@voxparatornerax8240 11 күн бұрын
@@alibaran91 bir dipnot daha ekleyeyim üniversitede bir dönem Python dersleri veriyordum ve o zamanlar dersteki en güzel problem çözebilen ve algoritma kurabilen öğrenci c yazmayı biliyordu ve algoritma kurmayı öğrenmiş bir şekilde gelmişti. O yüzden fazla uzatmadan dilin tek önemi hangi alanda ilerleyeceksen onun için bir araç olarak kullanmak yani asıl önemli olan şey dil değil çözümleme yeteneğini geliştirebilmen bi yüzden anlaşılması biraz daha zor olan c'yi öneriyorum belki iş hayatında hiç yazmayacaksın ancak iş hayatında kullanacağın dile kolayca adapte olup daha avantajlı olacaksın.
@alibaran91
@alibaran91 11 күн бұрын
@@voxparatornerax8240 anladım abi önerilerin için çok teşekkür ederim. ben de araştırıyorum birkaç haftadır c ve pyhton arasında kalmıştım büyük ihtimalle c ile başlayacağım. dediğin gibi diğer dillere kolay adapte olurum hem de programlama mantığını az çok kavrarım diye düşünüyorum. tekrardan çok teşekkürler :)
@pyterminator
@pyterminator 12 күн бұрын
İzlemekteyiz hocam.
@Fury_99
@Fury_99 12 күн бұрын
ogrenmeye basliyorum ama hep ezebee ogretiyolar kendim bisey yapayim diyorum ama onlarin ogrettiklerinin disina cikilmiyor mesela yaptigim projeyi konsolda gormek istemiyorum bi uygulama olsun ne bileyim chromedan acmak sonucu gormek istiyorum hep ezbere gidiyor ya
@HaticeNisaBozkus
@HaticeNisaBozkus 8 күн бұрын
hangi eğitimi takip ediyorsun
@hakansalih
@hakansalih 12 күн бұрын
kendini yeniliklere adapte edemeyeceksen hiç başlama yazılıma. bence şu anda tam geçiş sürecindeyiz. bazı şeyler çok hızlı geliyor ve çok hızlı değişiyor. adapte olmak gerçekten bazen zor olabiliyor. ben php öğreneyim o bana 30 sene yeter dersen kaybedersin.
@mustafaanlylmaz7258
@mustafaanlylmaz7258 12 күн бұрын
Teşekkürler
@erkanersiz8108
@erkanersiz8108 12 күн бұрын
Abimizin dediklerine ek olarak İngilizce varsa CS50 ve sonrasında ilerleyeceğiniz dille ilgili top kitaplar ve paralı veya ücretsiz yüksek puanlı kurslarla devam edin. Sonrasında ise zaten araştırma durumunu öğrenirsiniz kendi müfredatınızı kendiniz belirlersiniz. Örnek olarak C++ için ilk önce temel bilgisayar Bilimleri eğitimi için CS50x sonrasında bjarne stroustrup un C++ a giriş için 3 kitabından biri tercih edin. Kendinizi hala temel durumda hissedersiniz PPP kısaltma adlı kitabı, eğer tam hakim bir şekilde kursu bitirdiyseniz A tour of C++ tam orta kararsaniz the c++ programing language ı öneririm. Ben burada zaman kaybı sizin için önemli değilse PPP öneriyorum. Yanlız son baskı değil bir önceki c++14 ve 17 destekli olan. Yeni çıkan başımın bir kısmı İnterneten ulaşılan garip bir seçim yapılmış ondan ötürü yoksa zaten bu kitapları yazan kişi direkt C++ icat eden kişi.
@adem-ergun
@adem-ergun 13 күн бұрын
Hocam ben sadece yazılıma hevesli birisi olarak şunu anlıyorum: Yapay zeka araçları yazılımcıya bir yerde en azından hız kazandıracak. Yani mesela console.log yahut <p> gibi yazıları yazılımcı eski usul elle girmektense yapay zekaya yazdırıp kodu okuyacak ve değerlendirmesini yapacak. E, bu değerlendirmeyi yapabilmek için de en başta yazılımın mantığını, proje geliştirmenin mantığını bilmiş olması gerekecek. Yani ChatGPT kodu elbette yazıyor ama yine de bir insan gibi muhakeme yapabilmesi teknik olarak mümkün değil. O yüzden "artık her yer no code" söylemi bana sadece bir slogan gibi geliyor. Yanlışım varsa düzeltir misiniz rica etsem? Bu şekilde öğrenmiş olurum.
@onurksmetli6312
@onurksmetli6312 13 күн бұрын
ya arkadaslar ben .net (c#)la ilgileniyorum ama hiç bir kimse baslangıc için .net önermiyor veyahut kimsenin dilinde dolanmıyor bunun sebebi nedir
@ziyadogu
@ziyadogu 12 күн бұрын
Kim, neden önermiyor ben de anlamadım. Günümüzün en güncel dillerinden birisi. Önemli olan sana en kefiyli yazimi ve kolaylığı sunan dil hangisi. Ben yıllardır c# kullanıyorum, Allah'a şükür çok ekmeğini yedim halen de yiyorum
@HaticeNisaBozkus
@HaticeNisaBozkus 8 күн бұрын
c# python kadar kolay değil. c++ kadar da zor değil. genelde en kolaylarını öneriyorlar
@bavertorun
@bavertorun 13 күн бұрын
Hocam Blockchain & Web3.0 Development hakkında ne düşünüyorsunuz? Geleceği olan bir meslekmi sizce ?
@berkduzgun5979
@berkduzgun5979 13 күн бұрын
Hocam fikir almak için merak ettiğim bir konu var ve yorumu gören arkadaşlar da dahil olmak üzere düşüncelerinizi bekliyorum. Veri analizi/bilimi ve ilerisinde makine öğrenimi gibi konular ile oyun programlama arasında kaldım. Tutkum oyun programlama yönünde. Ama oyun programlamada ki sektör, veri bilimi makine öğrenimine göre daha doygun durumda. Veri bilimi alanında jr. olarak daha kolay iş bulunabilir gibi duruyor veya daha çok iş ilanı ile karşılaşıyorum. Ama veri bilimi de yapay zeka tarafından daha kolay otomatikleştirilebilir ve ileriki zamanlarda daha az elemana ihtiyaç duyulabilir gibi gözüküyor yaptığım araştırmalar sonucu şu an bile bu konuda baya iyi. Oyun programlamada sektör doygun olmasına rağmen hayal gücü ve estetik unsurlar aynı zamanda işin kompleksliği ve zorluğu yönünden yapay zekanın bu sektörde yardımcı olabileceği ve insan gücünü diğer sektörlere göre çok azaltamayacağı kanaâtindeyim. Bu konuda neler düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum.
@satakreb
@satakreb 12 күн бұрын
benim de cevabımı öğrenmek istediğim bir konu bu cevaplayan olursa sevinirim
@efechen
@efechen 13 күн бұрын
GPT ile birlikte muazzam bir yazılıma başlangıç yapılabilir. Eskiden İngilizce öğren denilirdi baz skill için. Günümüz için GPT'ye prompt girişini öğren şeklinde değiştirilebilir. Bununla ilgili çok güzel cheat sheetler var.
@bbulut9887
@bbulut9887 13 күн бұрын
@efechen Alana dair fazla bilgim olmadığından soruyorum yani insanlar kodlama bilmeden yapay zeka vasıtasıyla sadece yazılı komutlarla uygulama geliştirebilecekler mi artık.
@efechen
@efechen 13 күн бұрын
@@bbulut9887 Evet bunu yapabilirsin. Ama yazılım bilirsen çok daha iyisini yapabilirsin. Bu şey gibi bir şef yemeği yapabilir. Ama genelde şefler yemeği yapmaz yardımcılarına yaptırır ve dokunuşlarını yapar. Sen de yaptırabilirsin o yardımcılara. Ama işi bilen birisiyle, senin yaptırman arasında muazzam farklar olacaktır. O yüzden yapay zeka zaten yapıyor ne gereği var öğrenmenin dememek lazım.
@imrealgigachad
@imrealgigachad 12 күн бұрын
​@@bbulut9887 yapayzekanin verdigi komutlarin duzenlenmesi lazim, tam olaraj her isi yapamiyor
@glionn
@glionn Күн бұрын
@@bbulut9887 Koduna bakarak senin seviyeni net anlayabilir chatgpt ile yapsan bile aslında gpt sorduğun istediğin şeyi sana veriyor profesyonel konuya tam hakim birisi ne isteyeceğini çok iyi bildiği için zamandan tasarruf ondan istiyor ve karşılığı veriyor ancak daha başlangıç birisi tam hakim değilse istese bile eline geçen ürün kaliteli olması sektöre uygun olması mümkün değil.
@ber8115
@ber8115 13 күн бұрын
mühendislerin insanların elinden alacağı çok iş var. bitmez o yüzedn
@circuit55
@circuit55 13 күн бұрын
güzel nüanslar hocam takipteyiz, discord sunucusu açılsa nasıl olur
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
"Standart kafalar standart hayatlar bugün elenmezse yarın elenir bu sadece yazılım sektörüne de has değil." Bir şeyler neden otomotize ediliyor ? daha çok para kazanmak için. örnek :sürücüsüz araba,uçak , bankalar şubeleri kapatıyor.
13 күн бұрын
tirnak isareti falan koy bari
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
Tamamdır hocam videoyu dinlerken aceleyle yazdım da biraz 😄.
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
Hayatımı nasıl optimize ederim GPT ?
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
Teşekkürler hocam devam.
@_Jose_v
@_Jose_v 13 күн бұрын
Azərbaycandan salamlar🖐
@user-hw1qr5ur2i
@user-hw1qr5ur2i 13 күн бұрын
hocam sap programı ve abap hakkında bir fikriniz var mı, varsa ileriye dönük nasıl bakıyorsunuz acaba bu alana?
@Wolces
@Wolces 13 күн бұрын
aws cloud engineer'lik için düşünceleriniz nedir hocam mezun olmama 1 yıl kaldı bu alanda gelişip mezun oldugumda giriş seviyesi bir işe girebilir miyim 1 yıl yeterli olur mu
@Wolces
@Wolces 13 күн бұрын
çok değişken mevcut elbette halihazırla bazı projeler geliştirmiş ve bazı pratiklere sahip oldugum gibi daha fazla bilgi vermem gerekiyor. sadece kaba görüşünüzü merak ettim
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
hocam merhaba aws cloud u merak edip araştırdım , bunu öğrenmek için tavsiye edeceğiniz bir kaynak vb. var mı cloud sistemler ile ilgili ? (1.sınıfım)
@oktayaltunkaya9019
@oktayaltunkaya9019 13 күн бұрын
yeni mezun oldum node express ve react biliyorum fakat sektör çok kötü bence doğru olan her şeyi öğrenmeye çalışmak full-stack olabilmek altını doldurmak hocam nasıl düşünür merak ediyorum
@Wolces
@Wolces 13 күн бұрын
@@furkan6883 hocamı bilmem fakat ben direkt awsin kendi sitesinden öğrenmeye karar verdim zaten youtubedan cloud engineer roadmap yazarsan bir sürü video var oradaki rotaları izliyeceğim ben clouda girmeden linux network öğrenmek gibi
@donatello9656
@donatello9656 12 күн бұрын
@@oktayaltunkaya9019 hocam iş bulabildin mi. neler öne çıkıyor ilk iş bulma aşamasında dil, framework vb tavsiyelerin neler
13 күн бұрын
Ana fikir sonlara doğru geliyor. Biraz sabır.
@user-hw1qr5ur2i
@user-hw1qr5ur2i 13 күн бұрын
@@Kkkkkkk8198 videoyu izlesene krdm.
@furkan6883
@furkan6883 13 күн бұрын
teşekkürler hocam :D
@enigma0571
@enigma0571 13 күн бұрын
havalanında son model teknoloji; lise mezunu güvenliğin gördüğünü göremiyor;
@asamgul
@asamgul 13 күн бұрын
Teşekkürler
@mnmercan
@mnmercan 14 күн бұрын
Harcanılan vakit ve emeğin en tatmin edici karşılığı bu tarz alanlarda ürünler ve çözümler ortaya koyabilmekten geçiyor. Üretebilmek yazılımcı için canlı ve proaktif kalmasında en etkili hareketlerden birisi, batsın ya da çıksın fikir ve ürün üretiyor olmak. Bu konularda da epey bakış açısı kazanmama vesile oldun emeğine ve ağzına sağlık abi.
@emredemirkan6788
@emredemirkan6788 14 күн бұрын
Esat abi, bilmem kaç bölüm önce sen bill gates'in ya da zuckenberg'in %100'de birini geçtim binde biri bile olsan milyon doların var demiştin. O misal.
@nevilholmes5900
@nevilholmes5900 14 күн бұрын
Teşekkürler
@pyterminator
@pyterminator 14 күн бұрын
Hocam, sizi Azerbaycan'dan selamlıyorum Ben de python-dan video içerikler oluşturmaktayim. Azerbaycanlılar için. Amacım kendi ülkemde yazılıma yeni başlayan arkadaşlara ücretsiz yardımcı ola bilmek. Bir çok Türk ve ingilis hocalarin (Atil Samacioglu, Sadik Turan, Angela, Corey Schafer ...) online video içeriklerinden yararlandım ben de. Tabi dokumentasyon okumak çok iyi ,ama bazen oyle dokumentasyon yazanlar da var ki, olayi doğrudan anlatamamış. Video içerikler her zaman iyidir. Lakin bir video-ile olaya hakim olduğunu sanmak bence de deliliktir :) Sizin içerikler baya iyi, ve dinlemekten zevk aliyorum Teşekkürlerimi bildiriyor ve içeriklerin devamini bekliyorum Türkce konuşmaya çalıştım umarım anlata bildim bişeyler 😄
@CANYARAN
@CANYARAN 14 күн бұрын
Traktör kullanmayan çiftçi sadece köylü olur kullanıp çiftliği modernize eden Hollanda gibi olur bu iş bu kadar NET
@alpo404
@alpo404 10 күн бұрын
O çiftçilik bu bilgisayar
@TuralHov
@TuralHov 14 күн бұрын
Eğer bilgisayar bilimi bir evren ise, yazılım dilleri de bu evreni gözlemlemek için kullandığımız teleskoplardır.
@neoblivis
@neoblivis 13 күн бұрын
Tm.
@Baldurgate123
@Baldurgate123 12 күн бұрын
Güyə indi söz dedində soxum qəzəlivə
@tempus1248
@tempus1248 14 күн бұрын
Ne abi yani biz her dakika piyasayı mı takip edeceğiz?
@circuit55
@circuit55 14 күн бұрын
biz her dakika piyasadayız, yüreği yeten varsa hodri meydan
@kkbg242
@kkbg242 13 күн бұрын
@@circuit55 sie
@tunayrustamzada
@tunayrustamzada 14 күн бұрын
Nvidia ilk yarandiginda da musterisi yoktu (GPU lar) ama simdi bu AI balonu fazla oldu
@faruktabutcuogullar2614
@faruktabutcuogullar2614 17 күн бұрын
Bunun peşine düşüyorum araştırıyorum öğreniyorum ama hiç sorgulamadan verilen dersi ezbere çözenler dersi geçiyor, ben kalıyorum. Ben işin mantığını çözmeye çalışırken vakit kaybediyorum. Onlar yüzeysel bir şekilde çalışıp geçiyor.
@zeynepozkan6698
@zeynepozkan6698 16 күн бұрын
Okul cidden bana zaman kaybettiriyor gibi geliyo :(
@faruktabutcuogullar2614
@faruktabutcuogullar2614 16 күн бұрын
@@zeynepozkan6698 aslında okulun da faydası var, bireysel çalışmanın da faydası var. Ama biz bunun dengesini ayarlayamıyoruz. Bazıları bunu başarıyor.
@user16242
@user16242 12 күн бұрын
Vizyon aşılıyorsun.
@circuit55
@circuit55 19 күн бұрын
bu serinin devamı gelmeli hocam
@Orhan17
@Orhan17 21 күн бұрын
Merhaba vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkürler. Anlatımınız çok güzel. Ben de öğrenmeyi isterdim ama yaş geçi artık.
@msa6519
@msa6519 22 күн бұрын
Hocam oyun geliştirici olmak isteyenlerin yazılım yerine dijital oyun tasarımı okuması konusu hakkında bir podcast yapabilir misiniz? Teşekkürler iyi çalışmalar.
@fatihylmaz-be2cw
@fatihylmaz-be2cw 22 күн бұрын
iyilik iyidir.
@ahmetsuzer953
@ahmetsuzer953 22 күн бұрын
Merhaba öncelikle podcastleriniz çok verimli. istafede ediyoruz. Ancak bu podcastte bahsettiğiniz hayatı adamak vs biraz yüksek perdeden söylem gibi geldi.Realitede Herkes sevdiği veya ilgi duyduğu mesleği yapamıyor gerek corafya gerek koşullar nedeniyle, kendimden örnek verecek olursam belli bir kariyer ayırdığım teknisyen helpdesk ve en son 1 yıllık devops ve 7 aylık işsizlik sürecinden sonra simdi yazılım sektöründe kariyer başlangıcı yapmak durumundayım.Meslek konusunda başka bir çıkış yolum yok gibi. İnşallah muvaffak olurum.Ekmek parası :)
@bilalinci4981
@bilalinci4981 22 күн бұрын
Matematik önemli
@kirmizibasliklikiz147
@kirmizibasliklikiz147 22 күн бұрын
4:16 hocam açıkçası kod yazmaktansa -yani bu öğrenme süreci cok uzun ve yorucu- bunun yerine kodu yapay zekaya yazdırıp bizim yaratıcılık ve birleştirme kısmında devreye gitmemiz daha iyi olmaz miydi Sadece kod yazmaktan ziyade yapay zekayi nasıl kullanacağımızı öğrenmek daha faydali olmaz mi fikirlerinizi merak ediyorum teşekkür ederim.