29. sept. 1996 Brøndby-Vejle Boldklub 1-2

Erik Boye, Thomas Gravesen, Dan Sørensen, Finn Christensen, Klaus Eskildsen, Bo Harder, Jesper Mikkelsen, Jens Madsen, Dejvi Glavevski, Jesper Søgaard, Peter Graulund.
Udskiftningsspillere:
Jacob Olsen (afløste i det 88. min. Jesper Mikkelsen), mens Kurt Fritsen og Peter Christiansen ikke blev benyttet.
Kampens gang:
13. min. 0-1 Jesper Mikkelsen
45. min. 1-1 Ruben Bagger
53. min. 1-2 Peter Graulund
Dommer: Finn Lambek
Tilskuere: 9.550
I et underholdende og dramatisk opgør i Superligaen skabte VB sensation ved på Brøndby stadion at vinde 2-1 over Brøndbys storfavoritter.
Dermed fik VB revanche for sidste sæsons to forsmædelige nederlag på 0-4 og 0-6 på samme bane. 2-1 over Brøndby på deres egen bane er det hidtil flotteste VB-resultat siden tilbagekomsten til landets bedste fodboldrække.
De 9.550 tilskuere på Brøndby stadion fik underholdning og dramatik for alle pengene. En udvisning-tre mål - masser af chancer - flot opspil- og til slut sæsonens hidtil største overraskelse i Faxe Kondi Ligaen.
VB kom foran i det 13. minut, da Jesper "Krølle" Mikkelsen scorede på et fladt skud efter en dyb stikning fra Dejvi Glavevski. Minuttet efter havde Ruben Bagger et skud på ydersiden af den ene stolpe ved VB's mål, hvorpå John Faxe Jensen umiddelbart efter korrekt blev udvist. Det betød, at Brøndby måtte spille resten af kampen med kun 10 mand.
I halvlegens sidste sekunder fik Brøndby udlignet ved Ruben Bagger, som efter oplæg fra Kim Daugaard scorede fra en spids vinkel.
Kun otte minutter efter pausen kom VB på 2-1 ved Peter Graulund, som med et fladt indersidespark udplacerede Mogens Krogh i Brøndbys mål. Den resterende del af kampen bød på gode chancer til begge hold - flest til VB - men der blev ikke scoret yderligere, og sensationen var en kendsgerning.
Det var en dejlig eftermiddag. Sådan en sejr giver selvtillid, når vi skal på banen mod de store hold, påpegede en glad VB-træner, Ole Fritsen, efter kampen.

Рет қаралды 56 МЛН
16 MINUTER AV GALNA UTBROTT I SVENSK FOTBOLL