No video

5600 km yakıt tüketimi e-power

  Рет қаралды 5,713

Burak feyzioğlu

Burak feyzioğlu

Күн бұрын

Merhaba videolarda nissan qashqai e-powerin yakit tuketimiyle ilgili deneyimlerini paylaşıyorum. Araba çok iyi mutlaka alın ya da kötü işe yaramaz gibi bir iddiam yok. Bunun için oncelikle ihtiyacınızı ve bu aracın kullaniminiza uygun olup olmadığını değerlendirin ve araci test edin. Kullanım şartları ve kullanım şekliniz yakit tüketimini değiştirebilir.
Son olarak bu araçla ilgili bir kaç deneyimi paylaşmak istiyorum. Aracın virajlarda yol tutuşu iyi, yokuş çıkışlarında güçlü, güvenlik donanımları(kor nokta uyarisi, şerit kontrolü ve önünüze aniden birisi çıktığında tepkisi) işe yarar. Araçta motor sesi yok bu nedenle sessiz ancak dışarıdan gelen sesler için yeterli
yalıtımı sahip değil. Arac içindeki müzik sistemi zayıf.
İsterseniz sport pakette çok seri kullanabilirsiniz ancak yakit tuketimi ne olur bilemem.
Gönlümüzdeki aracla sevdiklerinize saglikla kavusmaniz dileğiyle.

Пікірлер: 25
@Yigit-xc6kb
@Yigit-xc6kb Күн бұрын
Harika rakamlar. Güzel ve detaylı paylaşımınız için teşekkür ederiz.
@huseyinturkmen5850
@huseyinturkmen5850 Ай бұрын
Gayet açık ve kibar bir anlatım, üstelik kaba saba çok bilmiş yorumlara rağmen. Çok teşekkürler
@M.mkurucay
@M.mkurucay Ай бұрын
Samimi paylaşımın için teşekkürler.. Bu youtube mecrasının senin gibi güzide insanlara ihtiyacı var.. Güzel günlerde kullan konforlu bir araç. yıllık 30K yol yaptığım için yakıt önemli konfordan taviz verip Suzuki S Cross ve güvenli sürüş adına ise yine yakıtta biraz feragat edip 4x4 olanını tercih ettim.
@tolgman
@tolgman Ай бұрын
Bu arabayı 27000 kmde aldım. Şuan 37bin kmde. Size bazı püf noktalarını anlatayım. Arabayı EV moda almayın , hiçbir mantığı yok.Sadece benzinli motorun doldurma zamanını değiştiriyorsunuz Pil dolulugu 25-75% aralığında gidip geliyor. Size bir fayda sağlamaz. Motor gücü (power) %25 i geçince otomatik olarak jeneratör devreye giriyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu gaza az basmak ve Eco modunu açmak. Zaten öyle kullanıyorsunuz. Araçta 120 km/h saat hız üzerinde B modu geri kazanımı E-pedal kadar geri kazanım sağlıyor. Hızınız düşük olsa bile E-pedal yerine B modunda aracın duracağı mesafeyi ayarlayarak 10km/h hıza düşeceği yeri süre süre kendinizi alıştırarak yavaşlamasını sağlayın. E-pedal ayağınızı frenin üzerine koyunca hissedeceksiniz mekanik fren yapıyor Yani bilgisayar frene basıyor. Ama B modunda kendi kendine yavaşlamasını sağlarsanız fren olayı yok. Balatadan çok tiz bir ses geliyor sadece. E-pedalsız kullanmayı daha mantıklı buldum.Klima tüketimi çok güzel arttırıyor evet :) Bir de ekleme yapayım hız sabitlemek mantıklı değil. Bayır çıkarken biraz yavaşlamasına müsade etmek gerekiyor. Eksikleri de var bu aracın. Daha geliştirilebilir aslına bakarsanız. Kazasız belasız keyifli sürüşler.
@recepaltun3237
@recepaltun3237 Ай бұрын
sa dostum yüksek hızlarda jeneratör sesi araç içine çok geliyor mu ? Yalıtım durumu nasıl ?kia sportagele arada kaldım
@Aksakrefet
@Aksakrefet Ай бұрын
Hocam merhaba. Ben de yeni aldım. EV modundan biraz bahsedebilir misiniz?
@tolgman
@tolgman Ай бұрын
@@recepaltun3237 as yüksek hızla bile gitsen eğer gaza abanmazsan motor sesi duymazsın. Burda düşük hız yüksek hız farketmiyor gaza ne kadar bastığınla alakalı power %40 ı geçerse 4000 devire kadar jenaratör çalışabiliyor.
@tolgman
@tolgman Ай бұрын
@@Aksakrefet hayırlı olsun. EV modu gideceğin yolu bildiğin zaman işe yarayabiliyor(eğim bakımından: rampa ya da yokuş aşağı). EV modu jeneratör çalışmadan pildeki enerji ile ilerlemeni sağlıyor. Ancak bir süre sonra batarya da güç olsa bile EV modu devre dışı kalabiliyor. Sanırım motor soğumasın diye arada çalışmak zorunda. Video sahibi daha iyi biliyor olabilir. Genellikle gücü %20 i geçirmeden gaza basarsan EV modunda devam edebiliyorsun. Anlık yüzde 20 yi geçersen devre dışı kalıyor tekrar tuşa basıp EV moda alabiliyorsun. Pil 90-95 üzeri doluyken Jeneratör çalışmak zorunda kalıyor devreye alamıyorsun. Nedenini anlamadım. EV moduna almanın mantıgı yok demiştim. Ancak gideceğin yolu biliyorsan diyelim bayır aşağı ineceğin bir yolda gideceksin jeneratörü devreye sokmadan EV moda alınabilir. Burdaki amaç bayır aşağı pil rejenere oluyor. Aynı zamanda jeneratörün çalışmasına gerek yok gibi...düşünebilirsin.
@enisbugra
@enisbugra Ай бұрын
Hayırlı olsun Burak Bey keyifle kullanın
@elvanyildiz1907
@elvanyildiz1907 Ай бұрын
Ben daha geçtiğimiz hafta 1,5 benzinli Corolla ile 2000 km yol yaptım. 2000km ortalaması 5,6 litre oldu 100km'de. Malum her yer radar uzun yolda ceza yemeyecek çok da geri kalmayacak şekilde kullandım. Şehir içi sıkışık trafik dur kalklar da çok oldu. 5/2'si öyledir diyebilirim.
@umutcolyaran9614
@umutcolyaran9614 Ай бұрын
Burak Bey öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim,bizde yaklaşık 3 ay önce aldık (platinum premium) kısa mesafe gidiyoruz 5-10 km lik mesafeler.Şuanda yaklaşık 4000 km yol yaptık,fakat yol bilgisayarındaki veriler 9 lt gösteriyor.Bizde trafikte e-pedal vs. kullanıyoruz ama klima çalıştıktan sonra işler değişti sanırım.Öncesinde 6.4 lt leri görmüştük.
@japparecz
@japparecz Ай бұрын
benimde aracı alalı 4 ay oldu ama yakıt ortalamam şu an 78 civarı .. nasıl düşürebiliriz kullanım şekli ne farke ediyormu.
@Tttyugg
@Tttyugg Ай бұрын
Diğer yandan 190 HP, 330 nm torklu bir araç. Bencede güzel, ancak ben henüz ekonomik kullanamadım.
@umutcolyaran9614
@umutcolyaran9614 Ай бұрын
Buarada İnsignia woww diyen arkadaşımız Fiat markasından geçmiş olabilir. Yorumu doğrudur.
@japparecz
@japparecz Ай бұрын
yakıt ve kullanım şeklinde fark ediyormu şu an aracım 3400 kmde ortalamam 7.5 8 arası nasıl düşürebilirim..
@Aksakrefet
@Aksakrefet Ай бұрын
Merhabalar. Ben de yeni aldım. Biraz panelden, break mod ve EV moddan bahsedebilir misiniz?
@gezipgorduklerim_10
@gezipgorduklerim_10 Ай бұрын
Acaba Toyota corolla cross mu yoksa bu araç mı sizce?
@caitez
@caitez 10 күн бұрын
corolla cross hibrit aküsü bunun yaklaşık 3 katı. Corolla cross klima sistemi elektrik sistemine bağlı bunun benzine. bu da klima açtığınızda hep benzin motoru çalışacak demek oluyor nissanda. corolla cross da bazen 15-20- dakika elektrikle klima çalışabiliyor. nissanın iç aksamı daha iyi yalıtımı bir tık daha iyi. yakıt tasarrufu için corolla cross iyi ancak performans açısındandan ve iç malzeme kalitesi açısından nissan. birde toyota 10 yıl garantisi var. Açıkcası c suvda yada cross da kusursuz bir seçenek yok :)
@zaferoz3407
@zaferoz3407 Ай бұрын
Uzun yolda otoban hızında 130-140 bandında sabit tüketimi nasıl acaba?
@volkanhayat8028
@volkanhayat8028 Ай бұрын
Yaklaşık 6000 km yol yaptım. 130-140 bandında klima açık 6.5-7 lt civarında. 110-120 arası 6 lt altına düşüyor. Klimasız kullanıma 1 lt daha düşün. Yakıt, bu güçte bir araç için gerçekten iyi.
@zaferoz3407
@zaferoz3407 Ай бұрын
​@@volkanhayat8028cevap için teşekürler. Bu şekildeyse gayet başarılı. Peki bakıma kaç km giriyor ve maliyeti nedir acaba bilginiz var mı?
@volkanhayat8028
@volkanhayat8028 Ай бұрын
@@zaferoz3407 Rica ederim. 15 bin km ya da 1 yıl. Bakım maliyeti benzinli motor ile aynı olduğunu söyledi satış sorumlusu. Ama tam fiyatını bilmiyorum.
@kerimkarauc3866
@kerimkarauc3866 Ай бұрын
​@@volkanhayat8028 iyide 110 ile gidince gucunu kullanmis oluyor musun😢
@erciye_s
@erciye_s Ай бұрын
Ortalama hız 32 kardeş yürüsen daha iyi
@nurettinkaradag0658
@nurettinkaradag0658 Ай бұрын
Hiç alakası yok h8brit bundan iyi aldatma bence
Jeneratörlü Araba! | Nissan Qashqai e-POWER
20:45
Doğan Kabak
Рет қаралды 779 М.
Whoa
01:00
Justin Flom
Рет қаралды 34 МЛН
А ВЫ УМЕЕТЕ ПЛАВАТЬ?? #shorts
00:21
Паша Осадчий
Рет қаралды 1,6 МЛН
Running With Bigger And Bigger Feastables
00:17
MrBeast
Рет қаралды 162 МЛН
TAM HİBRİT OTOMOBİL İLE UZUN YOL YAPILIR MI?
18:13
Fatih'in Otomobilleri
Рет қаралды 18 М.
EN ÇOK SORUN ÇIKARTAN 10 OTOMOBİL MARKASI BU ARAÇLARDAN UZAK DURUN
8:31
Nissan Qashqai E-Power İlk 1600 km Yakıt Tüketimi
3:47
ünal inanlı
Рет қаралды 13 М.
En az yakıt tüketen, popüler SUV modeller!
10:21
Otomobilin Mesut Abisi
Рет қаралды 635 М.
Nissan Qasqhai E-Power | %100 Elektrikli Sürüş, Menzil Derdi Yok
12:24
Elektrikli Otomobil Haber
Рет қаралды 133 М.
Nissan qashqai e-power ilk 1000 km yakıt tüketimi
3:29
Burak feyzioğlu
Рет қаралды 3,1 М.
Whoa
01:00
Justin Flom
Рет қаралды 34 МЛН