ATAŞAMENTUL EVITANT - CE ESTE ŞI CUM TE AJUTĂ ÎN RELAŢII? STILURI DE ATAŞAMENT #2

  Рет қаралды 9,319

Ionuț Iancu - Psihoterapeut

Ionuț Iancu - Psihoterapeut

3 жыл бұрын

Acum poți asculta cele mai bune și eficiente tehnici folosite de mine in psihoterapie în mod gratuit timp de 7 zile pe Patreon. ai link mai jos 🌟
/ ionutiancu
Contact:
👉 website: iancuionut.ro
E-mail: contact@iancuionut.ro
Social Media:
Instagram: / psihoterapeut.ionut.iancu
Facebook: / psiholog.ionut.iancu
Te-ai intrebat vreodata de ce partenerul tau de cuplu este o persoana rece? de ce nu se implica partenerul tau in relatia de cuplu la fel de mult ca si tine? De ce partenerul de cuplu are nevoie de pauze dese? - cel mai probabil are un stil de Atasament Evitant.
cu drag, Ionuț.

Пікірлер: 40
2 жыл бұрын
Daca doresti sa iei legatura cu mine ma poti gasi pe: Facebook: Psiholog Ionut Iancu Instagram: iionutiancu Email: iancu.psiholog@gmail.com Multumesc!
@marianagogescu7997
@marianagogescu7997 20 күн бұрын
Esti fantastic,complimenti pt tot ce faci….👏🍀🏆
@yynaflorina4733
@yynaflorina4733 2 жыл бұрын
Ma regasesc foarte bine si in totalitate in aceasta descriere ! Recunosc , sunt o persoana evitanta ! 😁
@constantinviasu6523
@constantinviasu6523 2 жыл бұрын
CIUDAT DAR MĂ REGĂSESC ÎN TOATE EXEMPLELE ENUMERATE DE TINE, RESPECT MAXIM PENTRU TOT CE FACI.
2 жыл бұрын
Putem sa ne regăsim în toate, pentru că din fiecare putem avea câte ceva... numai că un anumit stil de atașament este dominant.
@da-eu
@da-eu Жыл бұрын
Multumesc Ionut pentru convingere !🙂
@roxanamoise13
@roxanamoise13 4 ай бұрын
Aoleu! Mă regăsesc aproape în tot ce ai spus în video 😅
4 ай бұрын
🫠
@cris14146
@cris14146 3 жыл бұрын
De abia astept sa faci clipul despre atasamentul Securizant si dezorganizat🤗😇
3 жыл бұрын
Da, urmează 😊
@elena-251
@elena-251 Жыл бұрын
Exact așa , 🙈
@ioanaklier3470
@ioanaklier3470 3 жыл бұрын
Mulțumim pt sfaturi...foarte interesant😊
3 жыл бұрын
Cu drag 😊
@Diana-sw6it
@Diana-sw6it 2 жыл бұрын
Eu am un stil de atasament evitant. Ultima relatie a fost cu un partener cu același tip de atasament. Relatia s-a încheiat dupa aproximativ 2 luni. Acum am inteles de ce. Multumesc mult pentru clarificare! Pe viitor voi fi mai atenta la stilul de atasament in relatie.
2 жыл бұрын
Mă bucur că te ajută
@crxtina
@crxtina Жыл бұрын
Da...cunosc tiparul...traiesc cu unul de 9 ani de zile. Si am intuit ca totul pleaca din familie si din copilarie. Este foarte dificil si neplacut! Eu sunt tipul securizant.
@naairam3526
@naairam3526 5 ай бұрын
Adevărat, de multe ori stilul de atașament este stabilit de relația pe care am avut-o copilărie cu îngrijitorii noștri (părinți sau bunici). Se poate întâmpla însă ca mai târziu în viață ,experienta unei reacții să ne modifice stilul de atașament.
@oancealaura4512
@oancealaura4512 Жыл бұрын
Ma regăsesc în unele trăsături, dar niciodată nu pun accent doar pe calitățile negative,sau sa fiu în relație și sa ma gândesc sa îmi fac alta, în niciun caz 🙈🙈🙈
@dumandaniela3499
@dumandaniela3499 3 жыл бұрын
👍✅
@ioana-cristinachitu6632
@ioana-cristinachitu6632 2 жыл бұрын
Buna! Am iesit cateva luni cu un tip care pare sa aiba un stil de atasament evitant. Spun asta pentru ca in momentul in care ne-am cunoscut era disponibil, nu isi exprima sentimentele si era destul de frustrant pentru mine pentru ca eu eram indragostita de el, iar lui nu stiam daca ii place cu adevarat de mine, erau momente in care eu ma simteam mai implicata decat el si pe langa asta, tot el a fost cel care a decis sa nu mai comunicam.
2 жыл бұрын
Focusul sa fie pe: "îmi doresc să am această relație pe termen lung, mă face să simt ce mi-am dorit?"
@elena-251
@elena-251 Жыл бұрын
Am întâlnit și eu un partener cu acest stil de atașament, la început am crezut că e ceva in neregula cu mine ,🙈
@naairam3526
@naairam3526 5 ай бұрын
Ar trebui să te întrebi ce din tine te face să alegi și apoi să rămâi alături de un partener,pe care nu îl simți la fel de implicat,care nu îți creaza un teren sigur,de ce nu ai putere să renunți și să alegi un alt partener lângă care să nu te mai umpli de frustrări. Deseori problema nu e la celălalt ,ci în noi înșine. La fel și răspunsurile! Succes în a găsi reciprocitate!
@Panettone01
@Panettone01 2 жыл бұрын
La mine, stilul predominant e cel anxios-evitant, dar in contact cu persoane de sex opus si cu stil de atasament clar evitant, eu ma comport ca securizant; sunt portul lor sigur. Nu pot sa imi explic asta.
@coffeebreak4108
@coffeebreak4108 Жыл бұрын
Poate e pentru că va atrage la aceste persoane de sex opus tocmai aceasta indisponibilitate (clar evitant), familiară poate din relația cu unul dintre părinți. Și poate că, v-ați dorit mult atenția părinților și ați dezvoltat stilul evitant tocmai pentru ca nu ați primit ce doreați, dar continuați să doriți această atenție pe care o gestionați printr-o disponibilitate mare (ceea ce numiți dvs securizant). V-ar fi de folos să vorbiți cu un specialist dacă vă deranjează acest aspect în relațiile dvs 🙂
@naairam3526
@naairam3526 5 ай бұрын
Uneori,mai ales femeile,pot trage concluzia că atitudinea bărbatului dorit se explică printr-un stil de atașament evitant. Nu întotdeauna! Uneori,pur si simplu,nu sunt cu adevărat interesați. Poate de o relație serioasă, poate de tine ca femeie.
@naairam3526
@naairam3526 5 ай бұрын
Și totuși, făcând abstracție de atitudinea evitantului, ce e prea mult,nu strică, la modul general vorbind? Fără a considera ca fiind sănătos un stil de atașament evitant, nu înțeleg de ce dintre toate stilurile de atașament,cel al evitantului e cel mai blamat! Din nou,e greu să construiești o relație puternică cu evitantul,tot alergând după el, simtindu-te nesigur de ce simte celălalt, multumindu-te cu firimiturile cu care te hrănește acesta. Să fim însă corecți! Cei cu stil de atasament anxios sunt aproape de granița cu disperarea de a avea o relație, de a fi iubiți. De cele mai multe ori,anxiosul se atașează extrem de repede, îi oferă celuilalt calități pe care uneori nici nu le are și în scurtă vreme partenerul devine responsabil pentru fericirea sa. Deseori,anxiosul confundă codependenta de partener cu iubirea! Atenție, mai ales dacă ai avut relatii în care te-ai simțit neglijat,nevăzut, neimportant,nedorit,căci tot valul de atenție primit de la anxios s-ar putea să te maguleasca, să te valideze, dar din nou,nu poți fi sigur de autenticitatea sentimentelor sale. Și e ceva ce el face în mod inconștient,intr-atat încât posibil să se convingă pe el însuși că iubește!
@irina8040
@irina8040 2 жыл бұрын
Dar cum ne dam seama de acest atasament cand initial pare ca e foarte atras de tine, dupa dispare dintr un lucru banal, cum ca nu a primit ce si a dorit. Oprim comunicarea iar la un timp apare si iti zice ca s a atasat de tine,ca te urmarea zilnic pe retelele de socializare, si dupa iar dispare, pe motive “ personale” am vrut sa raman singur..eu pot spune ca al meu e anxios, iar asta nu imi da altceva de inteles decat ca vorbeste si cu altcineva😂 este un atasement evitant, sau doar minte😂
2 жыл бұрын
Intuiești bine 😊 Dar indiferent de varianta, întrebată-te pe tine daca timpul tău prețios merita consumat trăind în acest mod
@irina8040
@irina8040 2 жыл бұрын
@ multumesc mult pentru raspuns, acum mi am confirmat ca nu sunt nebuna😂❤️
2 жыл бұрын
@@irina8040 🤗
@animatron3102
@animatron3102 3 жыл бұрын
Intrebare, Care sunt cauzele apariției narcisismului, depresia poate fi o cauză sau un efect?
3 жыл бұрын
Narcisismul vine din copilărie. Depresia vine că urmare a unei experiențe durerose trăită de persoana in trecut si care nu a reușit să depășească acel eveniment.
@animatron3102
@animatron3102 3 жыл бұрын
@ Am un prieten care consideră că oamenii narcisiști se trag din cei depresivi adică de la depresie prelungită se poate ajunge la narcisism. Ce părere aveți?
@oanamihai8471
@oanamihai8471 3 жыл бұрын
Buna imi poti spune unde te pot găsi te rog esti in bucuresti
3 жыл бұрын
Bună, poți să îmi scrii pe Facebook: Psiholog Ionuț Iancu. Sau Instagram: iionut.iancu
@user-xf7hl9bp5k
@user-xf7hl9bp5k 6 ай бұрын
Cum vindec acest atasament? Pentru ca imi dăunează..
6 ай бұрын
Atașamentul se vindecă intr-o relație cu o persoană suficient de conținătoare, adică cu un atașament securizat. De dorit este un partener securizant, insotit si de un proces terapeutic
@user-xf7hl9bp5k
@user-xf7hl9bp5k 6 ай бұрын
@ am avut atașament anxios de mică,in urma unei despărțiri cu un partener evitant,mi s-a declanșat și mie cel evitant,iar ultima relație a fost cu partener cu atașament anxios care a dus la despărțire 😥. Cu cat îmi oferea mai multa iubire ,afecțiune ,eu mă indepartam,mi-am creat un scut de apărare cred
6 ай бұрын
@@user-xf7hl9bp5k îmi poți scrie pe whatsapp pentru mai mult ajutor la nevoie
ATAŞAMENTUL ANXIOS - CE ESTE ŞI CUM TE AJUTĂ ÎN RELAŢII? STILURI DE ATAŞAMENT #1
16:25
Ataşamentul Securizant | Ce este si cum ne ajuta in relatii | Stilurile de Ataşament | #3
9:24
Slow motion boy #shorts by Tsuriki Show
00:14
Tsuriki Show
Рет қаралды 8 МЛН
New model rc bird unboxing and testing
00:10
Ruhul Shorts
Рет қаралды 25 МЛН
Când puterea îți ia mințile - Dr. Gabriel Diaconu, psihiatru
29:16
Realizator Mirela Vasadi Blasius
Рет қаралды 20 М.
Diferența de vârstă, o piedică în relațiile de cuplu?
10:41
Vorbește Lumea
Рет қаралды 7 М.
Dr Dumitru C-tin Dulcan - Cum ne controlam emotiile prin puterea mintii
9:48
Realizator Mirela Vasadi Blasius
Рет қаралды 579 М.
Tehnică pentru Anxietate | Scapa de Anxietate  | Sedinta cu explicații
36:11
Ionuț Iancu - Psihoterapeut
Рет қаралды 13 М.
Dragoste și atașament. Care e diferența? @DanielCirt
9:22
Daniel Cirt
Рет қаралды 2 М.
Slow motion boy #shorts by Tsuriki Show
00:14
Tsuriki Show
Рет қаралды 8 МЛН