Cât te costă o casă? Episodul 2 - Structură de zidărie

  Рет қаралды 200,267

Marius Soflete

Marius Soflete

4 жыл бұрын

Am analizat costurile casei Noi2+1, în varianta realizării structurii de rezistență pe zidărie cărămidă goluri verticale/bca și beton, în 2 clase de performanță energetică, pe baza proiectului adaptat în cele 4 situații, din care am scos cantități pe care le-am trimis la ofertat la 3 constructori, în intervalul iulie - decembrie 2019.
Episodul 1 - Arhitectura casei: • Cât te costă o casă? E...
Episodul 3 - Cât te cost ă casa pe structură metalică: • Cât te costă o casă? E...
Episodul 4 - Cât te costă casa pe structură din zidărie: • Cât te costă o casă? E...
Episodul 5 - analiză de costuri pe structură CLT: • Cât te costă o casă? E...
Episodul 6 - instalații și conformare energetică PHPP: • Cât te costă o casă? E...
Episodul dedicat pentru tâmplării: • TÂMPLĂRII - TOT ce ști...
Aici găsești episodul dedicat pentru tâmplării: • TÂMPLĂRII - TOT ce ști...
Aici găsești listele de cantități în format pdf, pentru cele 4 scenarii: soflete.ro/cat-te-costa-casa/
Scrie-ne pentru detalii pentru acest proiect pe CasaNoi2plus1@gmail.com.
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Nu uita să ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Proiect realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan, Vlad Florea, Alexandra Cojocaru, Laura Hasmațuchi, Cristina Mihei, Cristina Tartău, Zeno Ardelean

Пікірлер: 500
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Salutare tuturor și bine v-am regăsit pe acest an! După o scurtă pauză, am revenit în joc, dar cum 2020 se anunță mult mai intens ca 2019, primele săptămâni din acest an le dedic organizării biroului, a calendarului de lucru pentru blog și a cursurilor ce vor urma în prima parte a anului, motiv pentru care în perioada următoare îmi va fi greu să răspund la comentarii. Vă invit în continuare să vă scrieți părerea, fie în comentariu fie în email și voi răspunde alături de echipa mea - fie în scris, fie în format video / podcast. Și un 2020 constructiv să aveți!
@dragosdrh
@dragosdrh 4 жыл бұрын
Colega eu inteleg ca trebuie sa-ti faci un nume si sa aduci clienti... dar daca vrei sa supravietuiesti in domeniul asta, trebuie sa fi onest. Pretul e umflat cam de 3 ori... las-o naibii... Un P+1 de 150 mp, din zidarie, cu finisaje de calitate medie, costa la cheie intre 40 si 60 000 de euro.
@mekenox
@mekenox 4 жыл бұрын
@@dragosdrh Da costa intre 40 si 60000 dar neanvelopata si in regim propriu de lucru.
@jonnyjonny6445
@jonnyjonny6445 4 жыл бұрын
Salut, vreau un sfat de la tine, am casa făcută din boltari de beton partea de jos și partea de sus din bca am izolato cu cu polistiren de 10cm dar nu sunt mulțumit, și aș dori să schimb izolația cu vată bazaltica de 25 cm ce ma sfătuiești. Sa am căldura.
@bloguriro
@bloguriro 4 жыл бұрын
Marius, am o intrebare, nu inteleg de ce numai apari in video-uri cu Buhnici, au aparut niste discutii ?
@iacobconstantinciprian
@iacobconstantinciprian 4 жыл бұрын
Aceste va mint pe voi nu colaborați cu ei
@harduveli
@harduveli 4 жыл бұрын
Deci. Am terminat de construit o casă la munte, teren înclinat, D+P+M @ 250 mp utili plus terase @ 60 mp, săpături, doua ziduri de sprijin de 3.5 m fiecare înălțime, 10 lungime, utilități, gard, draci, laci... Nu m-a ajuns pretene ce spui tu aici. Dar deloc. Fundație la 1.5 m, demisol H=3 m tot beton, parter structura de stâlpi + grinzi beton cu cărămidă porotherm, mansarda H coama=4.20, țiglă ceramică Bramac Reviva, patru ferestre de mansarda plus patru lucarne, etc,etc,etc. Costul însumat prezentat de tine cred că, poate că, ar fi incluzând teren 2500 m2 (20.000 Eur - adică da, știu, se cere și 70.000 Eur dar nu le dă nimeni), amenajări peisagistice, centrala termica, boiler și alte acareturi. Proiectul arhitectural făcut de mine. Proiectul tehnic + dirigenție de șantier făcute de inginer ieșit la pensie happy să se simtă util cumva. 2000 Euro și stat cu ochii pe el. Manopera 12.000 și stat cu ochii pe ei ca pe butelie. Meseriașii trebuie să facă ce spui tu nu ce vor/știu ei. După vreo două tentative de-ale lor să o dea in prietenie și alte două afirmații de genul "eu n-am văzut nicăieri atâta fier băgat" și "eu case am mai făcut dar eu soluții de-astea n-am pomenit până acum" când apăream pe șantier era liniște și frumos că la mănăstire. Oferte de materiale - nu prețurile oferite de ei ci alea oferite de mine. Luate din Romania desi ieșeam mai ieftin dacă aduceam 5 tiruri de materiale din Ungaria sau Moldova din care foloseam doua, trei le vindeam și cheltuielile se amortizau. By the way un arhitect cam tot de vârsta ta îmi estima că doar zidurile de sprijin ar putea ajunge pe la 20.000 Eur. Haida bre'... Anyway. Nu e 144000. Si 54... Adică e dacă îi lași pe alții să o facă și tu dormi. Da, dormitul costă. Scump.
@katalyn4me
@katalyn4me 3 жыл бұрын
de curiozitate, cat a ajuns pretul pe m2? si in ce clasa de eficienta energetica se incadreaza? care e consumul in kwh/mp pe an?
@harduveli
@harduveli 3 жыл бұрын
@@katalyn4me cam £280/m2, nu știu în euro cat înseamnă. Pentru materiale a trebuit să schimb in lei, oamenii i-am plătit în GBP. Certificatul știu că e clasa A, nu-l am acum să văd ce consum a fost estimat însă între estimare si cat consumă de fapt e diferența mare, in minus, pentru că e casă de vacanță și de weekend deci nu pot să fac un calcul bazat pe multe date. In plus are și un șemineu destul de bun și pădurea e mare... In orice caz sunt multi care cer enorm dar echipă se poate și forma din oameni care vor să câștige un ban, dacă are cine să o managerieze, la preturi mult mai decente.
@katalyn4me
@katalyn4me 3 жыл бұрын
@@harduveli Mersi mult! Ai iesit foarte bine. Anul viitor ar trebui sa incep si eu... pana atunci adun informatii. Ms.
@victorini5854
@victorini5854 3 жыл бұрын
Meseriasii nu trebuie sa faca ce vor/stiu ei, si nu trebuie sa faca nici ce zice proprietarul! Meseriasii trebuie sa respecte proiectul, pentru ca daca se intampla ceva nu raspunde proprietarul.
@Sky.Sky.
@Sky.Sky. 2 жыл бұрын
Pretul unei case in Irlanda ,Dublin mai exact 120 mp. noua e la 280 000. Cu teren, gemuri, centrala , chiar si mobila bucatarie, parchet, gresie, faianta, toate utilitatile, cartier nou, asfalt ,doar patul si sofa ti le mai aduci. Si ceva tablouri daca vrei. Irlanda unde salariile sun de 4,5 mii pe luna adica de 5 ori 6 ori mai mari ca in Romania.
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 4 жыл бұрын
Super mulțumiri unei echipe de excepție!!! Nu pot sa cred ca ne dați atâtea informații gratis... RESPECT!
@persifoniahoreanu1208
@persifoniahoreanu1208 4 жыл бұрын
Crăciun binecuvântat,cu bucurie și fericire!
@marianaisvoranu7009
@marianaisvoranu7009 3 жыл бұрын
Informatii foarte utile, bine si clar explicate. Multumesc!👍👏👏👏
@marianmarinoiu9056
@marianmarinoiu9056 4 жыл бұрын
Pentru un viitor inginer..informațiile aste sunt.. spot on!!
@emiliandanielconstantin7281
@emiliandanielconstantin7281 4 жыл бұрын
Mulțumesc petru toate informațiilor, bravo!
@elisahriscu7605
@elisahriscu7605 3 жыл бұрын
Super util tot ce exista pe acest canal, chiar daca nu sunteti in situatia in care vreti sa construiti o casa, mi se par niste informatii super folositoare de stiut. Nu multi le ofera gratis, asa ca multumim tare mult!🤍 Si daca pare ca pretul e mare, well- calitatea costa. Oricum ne convingem singuri ce probleme apar cand locuim in case construite nu chiar bine
@georgeleotescu4587
@georgeleotescu4587 4 жыл бұрын
Foarte util! Multumim pentru informatii!
@daicukeisi
@daicukeisi 4 жыл бұрын
Nu pot sa zic decat respect si mii de multumiri intregii echipe. Faceti o treaba excelenta.
@darkAmaranth18
@darkAmaranth18 4 жыл бұрын
Multumim pentru urmarire si te invitam sa vizionezi mai departe.
@cyobytm
@cyobytm 4 жыл бұрын
foarte frumos ca ai decis sa imparti si cu noi proiectul asta de casa, sper sa mai faci si cu alte proiecte la fel
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
A fost munca in echipa de 8 oameni la care am lucrat timp de 1 an. Trebuie o echipa dedicata că aceste serii sa se întâmple. Mulțumim de aprecieri
@flavias784
@flavias784 3 жыл бұрын
F fain video-ul. De mare ajutor. Mulțumim pt tot efortul depus și timpul investit în cercetare, calcule, animații și explicații.
@andreiviorel719
@andreiviorel719 4 жыл бұрын
Foarte bine! Ține-o tot asa, chiar spre și mai bine👍🏻
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
@Andrei Viorel - mulțumesc frumos!
@catalinastingaciu8584
@catalinastingaciu8584 4 жыл бұрын
Multumesc foarte mult pentru toate informatiile oferite si pentru efortul depus si calitatea foarte buna a video-ului!
@daniopiacentini3027
@daniopiacentini3027 4 жыл бұрын
Sempre molto professionale grazie per le informazioni tecniche buon lavoro.
@cristartau7383
@cristartau7383 4 жыл бұрын
Gentile signore, Lei puo seguire le informazioni dette da Marius in rumeno? È in lavoro l'aggiunta di sottotitoli in inglese per una serie di materiali sul vlog, in particolare i corsi di fisica delle costruzioni.
@andrew4870
@andrew4870 4 жыл бұрын
Respect, craciun fericit tuturor!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Mulțumim! Cadourile de abia acum incep!
@andrew4870
@andrew4870 4 жыл бұрын
Pacat ca am pus doar 10 xps sub placa , si am renuntat la foamglas, m ai pt face ceva pt a recupera? Evident inafara de a vinde si relua de la capat....
@mitzaBeatz
@mitzaBeatz 4 жыл бұрын
Buna Marius, nu stiu daca ai atins subiectul dar ar fi interesant sa faci candva o comparatie de pret intre o casa tip P+M sau P+E si o casa tip P cu aceeasi suprafata utila/compartimentare. Poate unele persoane nu sunt limitate de procentul de ocupare a terenului si o casa pe un nivel ar fi mai eficient financiar in cazul respectiv.
@romanvssvmromania
@romanvssvmromania 4 жыл бұрын
Bravo! Pentru mine, arhitect stagiar, este mana cereasca aceasta serie, mai ales acum ca vreau sa imi deschid propriul birou.
@marianaisvoranu7009
@marianaisvoranu7009 4 жыл бұрын
Bravo, felicitari! Foarte bine explicat. Multumesc mult.
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 жыл бұрын
Multumesc Marius ! Ai de la mine mii de plus-uri.
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
Mulțumim. Daca ai întrebări despre acest proiect ne poți scrie pe adresa de email dedicata CasaNoi2plus1@gmail.com
@caatare
@caatare 4 жыл бұрын
Salut! Am o curiozitate: la minutul 26:55 ce material este pus în continuarea pereților (cel marcat cu galben)? Este vată bazaltică?
@stanconstantincatalin3085
@stanconstantincatalin3085 3 жыл бұрын
Salutare marius. Apreciez foarte mult explicațiile tale referitoare la construcții. Și sfaturile tale sunt utile. Lucrez în domeniul construcțiilor de mult timp. Nu am înțeles de ce anveloparea pereților fundației cât și sub elevație. Este nevoie de polistiren extrudat. Polistirenul generează vapori de apa el fiind un material sa zicem care generează căldură. Se formează o bariera de vapori de aici și formarea sa zicem a mucegaiului. Cu toate ca înainte de zidărie se da cu un material impermeabil la apa și izolant. Sa revin la problema aceasta cu polistiren. Am cunoscut mulți ingineri structuristi chiar și diriginți de șantier fiecare cu păreri împărțite. Unii sunt de acord sa pui polistiren în fundație alții nu. Aceasta este o problema cu care sa zicem ne comfruntam majoritatea. După cum ai menționat ca indicat ar fi sa punem un strat gros de minim sau maxim 25 cm de polistiren în pardoseala. Dar problema este ca polistirenul generează căldură și uscarea forțată a betonului apare fisuri indiferent ca pui plasa de 6 sau mai groasa. Îmi cer scuze pentru postarea lunga. Dar as vrea sa ne explici cum crezi tu ca exista rezolvare la aceste probleme. Mulțumesc frumos.
@vlp772
@vlp772 4 жыл бұрын
👍👍👍 Interesant și constructiv materialul tău.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Mulțumesc Laurențiu!
@marianostahie4054
@marianostahie4054 2 жыл бұрын
Felicitari pt tot ceea ce faci!!! Mult succes .
@ecomdigitalromania
@ecomdigitalromania 4 жыл бұрын
Foarte interesant video. Felicitari si multumesc pentru toate video-urile. Am invatat foarte multe lucruri de la tine in conditiile in care nu stiam mai nimic despre construirea casei. Personal mi se par destul de mari preturile. Construiesc si eu casa acum (in Suceava), cu speranta de a fi certificata pasiv, iar pana acum am investit 60.000 euro pentru 170 mp utili P+E. Am construit cu blocuri ceramice de 25 (m-ai facut curios in video si am verificat rezistenta mecanica si am fost placut surprins sa descopar ca are 10 N/mmp). Am montat tamplaria pentru toata casa (rehau geneo fipro - sau ceva de genul acesta, cu un UW 0,73 W/m2K, teoretic cel putin. Din pacate nu au stiu sa monteze cu benzi si mi-au pus spuma pana la urma 🤦🏻‍♂️), am tras toata instalatia electrica, instalatia sanitara, incalzirea prin pardoseala si sistemul de ventilatie mecanica (fara aparatul in sine, doar tubulatura si cutiile de transfer aer). Am turnat sapa, am facut gard zidit fata (14m) + porti fier, am tras utilitati in curte (apa, canal, electricitate). Am pus tabla otel de 0,55 mm acoperis si am izolat podul cu 25cm spuma poliuretanica UW 0,036 W/m2K. Mai estimez inca 40.000 euro pana ma mut in conditiile in care nu ma arunc la materiale de interior foarte scumpe (gresie, parchet, mobila, sanitare) si fara sa tin cont de amenajarea curtii cu pavele. Teoretic ar trebui sa ma incadrez in 100.000 euro 😁, practic Dumnezeu cu mila 😂 De precizat ca anveloparea vreau sa o fac cu polistiren grafitat de 20cm.
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
Buna. Ai colaborat cu un proiectant de case pasiva? Pentru a fi certificata, toate produsele folosite trebuie sa fie certificata, iar toate componentele casei trebuie sa fie introduse în PHPP pentru a obține consumul real. Urmareste episodul de instalații pentru a vedea un exemplu de design ph
@ionutzavalica8001
@ionutzavalica8001 4 жыл бұрын
Foarte bine explicat!
@gabrielaciobanu8997
@gabrielaciobanu8997 4 жыл бұрын
Ei, așa da...super, chiar dacă noi încercăm doar un A-frame mic ... de vacanță
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 жыл бұрын
Multumesc Marius ! Si Craciun fericut tie, si echipei tale.
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
Crăciun fericit!
@jokerash
@jokerash 4 жыл бұрын
din motivul asta e plin de oameni pe la Dedeman, daca ai plati manopera la firme de constructii si ai lua materialele premium peste tot, nu ti-ar ajunge 2 perechi de rinichi pt o casa relativ decenta. Oamenii incep sa invete sa-si faca singuri toate lucrarile, preturile sunt absolut aberante pt o casa de 120mp utili. Nici terenul nu e pus la socoteala, care poate varia.Nu stiu daca recuperezi 60k euro din facturile la energie in 30-40 de ani ca sa nu construiesti o casa "normala". In rest, multumesc pentru informatii, foarte utile.
@gelumatcasu4258
@gelumatcasu4258 4 жыл бұрын
Cost incalzire plus racire 2000 k pe an ? Doar daca nu ai pereti de loc ! Casa pasiva este un moft,pentru ca bogatii sa nu se simta vinovati !
@CrismariuMihnea
@CrismariuMihnea 4 жыл бұрын
Mi se pare foarte mult...eu cred ca in 50000 de euro iti faci casa decenta de 100 m patrati la cheie!
@TheOligopeptide
@TheOligopeptide 4 жыл бұрын
@@gelumatcasu4258 casa pasiva ca si concept nu are nici o legatura cu banii...cel putin nu in mod direct. Conceptul de baza este sa consumam cat mai putine resurse si sa poluam cat mai putin. Exact asa cum la masini platesti mai mult pentru o masina cu euro mai mare (gen euro 6) asa si aici platesti mai mult pentru o anvelopa a cladirii mai buna ( sa nu iasa caldura pe timp de iarna). Teoretic daca stai la tara si ai casa din paie si argila si fantana pentru apa si cumva rezolvi problema incalzirii ( in sensul sa nu poluezi) atunci poti sa zici ca ai o casa pasiva. Problema aici vine din faptul daca tu o sa ai conditii decente sau nu de locuit. Nu m-as mira ca in viitor sa platesti mai mult pe o casa care polueaza mai mult (exact ca la masina)....asta pare sa fie trendul. Deja in strainatate se tinde inspre partea asta.
@AnaMaria-wp2br
@AnaMaria-wp2br 3 жыл бұрын
Astea sunt aberatii pentru idioti gen buhnici care isi doresc sa se americanizeze cu orice pret. Problema e ca se uita destul de multi oameni la tampeniile astora si chisr cred ca asta e costul unei case. O casa clasica , de cea mai buna calitate, costa 350-400 euro/mp LA CHEIE, cu materiale incluse ( fundatie, structura,zidarie, acoperis, finisaje, incalzire, electrice, sanitare, etc ). Daca vrei basini si aberatii te uiti la soflete asta si la buhnici. 2 cizmari ce se cred constructori. P.S. un constructor de cariera este un om care a absolvit facultatea de constructi , si poate chiar master, doctorat....dorei de astia priceputi la toate suntem satui...
@TheOligopeptide
@TheOligopeptide 3 жыл бұрын
@@AnaMaria-wp2br Soflete a terminat facultatea de constructii la Bucuresti... Numa zic
@razvanbenchea3146
@razvanbenchea3146 4 жыл бұрын
Salut, Ai cum sa pui un total pe materiale, transport, manopera? E mai greu pentru noi intrucat fisierele sunt pdf. Multumesc!
@costacheflorin6290
@costacheflorin6290 4 жыл бұрын
Salut Marius, ai o schema cu toate straturile la interior de la acest tip de casa timber frame? i.e. Osb exterior/ vata bazaltica de 10cm/ folie anticondens/ osb/ rigips...daca se poate si la acoperis ar fi super.
@ConstantinBosca
@ConstantinBosca 4 жыл бұрын
Bravo Marius! Bravo echipei tale. Craciun Fericit!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Multumesc si pt urari si pt ca ne-ai lasat sa documentam experienta ta! Craciun Fericit si calduros, cu facturi reduse la energie si cu aer proaspat permanent :))
@mihai8429
@mihai8429 4 жыл бұрын
Salut. Vreau sa te intreb, structura de rezistenta ii compusa din cadre de BA cu umplutura de zidarie sau din zidarie confinata? Ms.
@vanneurk
@vanneurk 3 жыл бұрын
Ce parere aveti de YTONG Forte pentru structura portanta? Credeti ca se preteaza pentru zona seismica Iasi?
@atlas7040
@atlas7040 4 жыл бұрын
Foarte bun materialul din punct de vedere al informatiilor. Preturile cel putin pentru fundatie si stadiul la rosu imi pare extrem de mare. Multumesc mult pentru tot
@CristiCroicu
@CristiCroicu 4 жыл бұрын
salut. Am o mica obsesie...cum procedez cu termoizolarea in fundatie si hidorizolatia? Daca fac o termoizolatie in fundatie cu polistiren extrudat, mai trebuie sa folosesc si hidroizolatie? Daca da, trebuie sa fie petrecuta si pe sub talpa fundatiei? sau doar peretii laterali? Multumesc anticipat
@Cristip
@Cristip 4 жыл бұрын
Excelent zis ” la momentul actual ” In 30 de ani cei care își vor termina ratele la case vor vedea că au fost datori toată viața lor și că nu vor avea satisfacția celor care și-au construit-o singuri pe finanțare propie...
@manuel_cojocaru
@manuel_cojocaru 2 жыл бұрын
problema e ca cei mai multi oameni nu au “finantare proprie”. Nu oricine are cash 50.000 euro.
@florineusebio
@florineusebio 4 жыл бұрын
Eu am folosit brikston GV290/188 si la treaba cu newton-ii e altfel in fisa tehnica. Lungime (mm)* 290 Latime (mm)* 240 Inaltime (mm)* 188 Masa (kg) 9,6 Rezistenta la compresiune (N/mm2) 15 Portanta DA
@adychiriac
@adychiriac 3 жыл бұрын
Felicitri pentru analiza si modul in care este expusa! Din experienta confirm ca preturile nu sunt exagerate, ba poate chiar ca bugetul pentru surprize ar trebui suplimentat cu macar 10%. Pe langa cele enumerate as adauga evacuare pamant din excavatii, sistematizare teren si ape pluviale si multele tentatii de a face lucrurile mai bine (e.g. Benzi de etansare la tamplarie, profile de imbinare etc) Betonul si zidaria sunt cele mai populare la noi in tara ceea ce inseamna ca sunt mai multi constructori. #numazic In concept am remarcat ca nu sunt burlane si jgheaburi vizibile si mi-ar fi placut sa vad si in partea de proiectare cum arata acelw detalii. Elemente de genul desigur cresc pretul si limiteaza plaja executantilor. In plus o executie defectoasa poate compromite termosistemul. Daca vrei ieftin, aveti grija ce capcane pot insera proiectantii si incercati sa nu va inhamati la chestii exotice care sunt greu de executat.
@aristipitica
@aristipitica 4 жыл бұрын
Salut. Nu era mai simplu pentru eliminarea perinsulului pentru a scadea costurie sa se faca pereti de ghips carton direct peste sapa? In acest fel exista o izolare continua peste placa de beton si se folosea o sapa mai groasa si mai puternic armata. Ca si costuri peretii interiori din aceasta structura deveneau mai ieftini ( se elimina manopera la tencuiala, mai putin glet, etc) Eu am mers pe aceasta varianta. Ce parere aveti?
@agradinariu
@agradinariu 3 жыл бұрын
Salut! Ai lucrat sau ai văzut in România case făcute pe sistemul Cavity wall? Cu izolație in mijloc? Zidărie dubla? Sau care e cea mai buna metoda de construcție cu cărămidă aparentă unde cărămida să fie produsul finit. (Stil englezesc)
@Busu89
@Busu89 3 жыл бұрын
Salutare. Am inteles ca se recomanda utilizarea masticurilor bituminoase la montarea izolatiei cu XPS la soclu. Dar cum se va distribui acest tip de adeziv, pentru a nu permite apei sa se infiltreze intre polistiren si soclu ? Aplicarea de tip „mamaligi” nu este suficienta, nu ?
@utzdeac
@utzdeac 4 жыл бұрын
Este un canal, Casa pasiva Bucuresti, in care se vede ca au pus extrudat pe sub radier, si de acolo fac stalpii, pereti, etc. Rezista extrudatul la o asemenea greutate? Nu s-ar putea folosi atunci in loc de Perinsul? Mersi de raspuns
@emiliandanielconstantin7281
@emiliandanielconstantin7281 4 жыл бұрын
Polistirenul de partea exterioara a fundației nu se protejează fata de pământul care trebuie compactat și pietriș ?
@robertm6990
@robertm6990 4 жыл бұрын
Salut Marius 👋 ce părere ai de cărămida cu vata bazaltică in ea din fabrica ? Mersi
@utzdeac
@utzdeac 4 жыл бұрын
Am o intrebare, poate stupida, de ce nu se poate folosi in loc de Perinsul, polistiren extrudat de mare densitate?
@emiliandanielconstantin7281
@emiliandanielconstantin7281 4 жыл бұрын
Crăciun fericit!
@bondry77fullgames85
@bondry77fullgames85 3 жыл бұрын
Salut. Sub zidul de caramida. Adica unde se intrerupe capilaritatea, trebuie sau poate fii pus polistiren extrudat ?
@alexandrualex7181
@alexandrualex7181 3 жыл бұрын
Salut Marius, super clip, apreciez. Ce parere ai despre caramizile tip lego?Acelea realizate prin hiperpresare cu doua prezonae (specifice de regula pieselor lego)
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
Talpa fundatiei, este echivalent cu betonul din pamant? in clasa A, s-a izolat numai elevatia?
@b.flavius2737
@b.flavius2737 4 жыл бұрын
O casa (cabană) facuta la munte , cu mansarda , maxim 100mp , un perete pe spate de piatra deaia mare de râu si restul din lemn , ar putea sa fie pasiva ? Si cat ar costa ?
@utzdeac
@utzdeac 4 жыл бұрын
Dar daca se pune extrudat sub placa si mai punem si un 10cm peste placa+exp de care se prinde incalzirea in pardosea, tot densitate asa mare trebuie? De la ce densitate se poate pune sub sapa?
@sidthemyth
@sidthemyth 3 жыл бұрын
foarte scump proiectul si tot are aspect de viata la bloc... si vad ca nu s incluse multe chestii oricum
@aristipitica
@aristipitica 4 жыл бұрын
Cum au fost tratati dpdv transfer termic stalpii la baza? Sau este neglijabil ca si suprafata transferul termic ? Am folosit aceasta varianta dar cu extrudat de 13 (10+3 pentru a ingropa instalatii in cel de 3) Dar din fericire am numai 2 stalpi interiori. Aceeasi intrebare si in cazul unei scari interioare din berton. Am cautat si am observat ca pentru balcoane exisista niste ruperi termice din compozit dar evident ca nu se gasesc in romania asa ca am teroizolat pe toate laturie placile de beton ale balcoanelor; exista ceva asemanator si pentru baza stalpilor? sau singura solutie este termoizolatea sub talpa fundatie? Mutlumesc
@macoveialex6823
@macoveialex6823 6 ай бұрын
Salut, te rog poti face o astfel de comparatie intre un acoperis in 2 ape tip mansarda si unul in 2 ape dar cu etaj complet? Care ar fi diferenta de pret intre aceste 2 case?
@mariuscojocariu9847
@mariuscojocariu9847 3 жыл бұрын
Salut! Ce firma recomanzi/cunoști pentru Piatra Neamț? Mulțumesc!
@popacristian2056
@popacristian2056 2 жыл бұрын
Ma gandesc la o casa in forma de hexagon regulat. Cred ca ar fi unele avantaje atat in cantitatea de materiale necesare, fiindca perimetrul corespunzator aceleiasi arii ocupate ar fi mai mic fata de cazul unei case rectangulare chiar si patrate, si deasemeni si energetic ar fi mai fiabila? Pretul desemeni ar fi mai mic fata de una similara (din aceleasi materiale, cu acelas perimetru, volum si nr. de camere), dar rectangulara ?
3 жыл бұрын
Salut. Panourile sandwich de acoperis...se pot monta pe structura de lemn?
@studentul69
@studentul69 4 жыл бұрын
Foarte buna prezentarea, felicitari. Am facut si eu o casa in Austria, langa Viena si fundatia facuta asa cum trebuie, la o suprafata de 85 m, m-a costat 11000 euro. Mi se pare cam scump in conditiile in care in Romania ar trebui sa fie manopera mai ieftina. Dar poate au crescut preturile si eu nu stiu. Inca o data felicitari ptr proiect.
@jokerash
@jokerash 4 жыл бұрын
manopera nu e ieftina in RO, pentru ca toti romanii de meserie sunt la Viena sau in Londra, iar piata duce lipsa acuta de muncitori necalificati cat si calificati, de aia pretul e mare.
@fanalodogddd
@fanalodogddd 4 жыл бұрын
Austria nu este în zonă seismică. De aici probabil apare o diferență și între cantitatea de beton și armături necesare pentru o casă în România, față de o casă în Austria. Referitor la costul de manoperă, ți-a răspuns Radu.
@dinu9060
@dinu9060 4 жыл бұрын
Salutare, îmi poți recomanda o firma ce construiește case din lemn cu fundație din beton?
@andreimag
@andreimag 4 жыл бұрын
Bună ziua urmăresc cu interes tot ceea ce faceți. FElicitări atât pentru forma cât și pentru conținut. Ce părere aveți despre tehnologia izodom(AMVIC)?
@ionelmaxim8819
@ionelmaxim8819 4 жыл бұрын
Salut. Apreciez foarte mult munca pe care o depuneti. Imi doresc o casa eficienta energetic dar cred ca nu o sa-mi permit sa construiesc una deoarece costurile sunt foarte ridicate. La finalul acestui video am ajuns la un pret de 120k € fara instalatii, tamplarii, parchet, gresie, racorduri la utilitati, gard, . Calitatea costa si din pacate trebuie sa faci anumite compromisuri. Eu estimez ca acest proiesct o sa coste intre 150-200k de €. Si daca vrei sa locuiesti va trebui si mobila(care appropo este si ea scumpa). Felicitari si astept si urmatoarele episoade.
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
Mulțumim de aprecieri. Poți oricând să ne contactezi daca îți dorești o casa eficienta energetic. Mai bine construiești corect decât să dai banii pe facturi sau pe medicamente. Daca ai întrebari ne poți scrie pe adresa de email dedicata CasaNoi2plus1@gmail.com
@dariusiulian
@dariusiulian 4 жыл бұрын
Spune-mi te rog cum se numește planta de pe biroul tău..
@mihaeladumitras6638
@mihaeladumitras6638 4 жыл бұрын
Bună, eu sunt la început de drum. ..încă nu m-am decis ce fel de casă sa îmi fac. As vrea sa te întreb : ce părere ai despre casele stil american? Am tot urmărit hgtv dar nu știu Cum s-ar comporta o astfel de construcție în România. Zonele care mă atrag ar fi: Prahova, Ilfov, posibil Dâmbovița. Mi-ar fi util un sfat. Excelent material, Felicitări!
@milirotar
@milirotar 3 жыл бұрын
Salutare, poți construi pereții exteriori din cărămida și pereții interiori din lemn ? Casa este 3 dormitoare un singur nivel
@alexandrubrustureanu4506
@alexandrubrustureanu4506 3 жыл бұрын
Salut! Ce program ai folosit pentru a realiza modelul 3D?
@AR23NFS
@AR23NFS 4 жыл бұрын
Felicitări pentru proiect. Acum vede și românul că își face casa sa fie făcută, nu sa consume putina energie. Au să vadă când taie rusu macaroana. 😀 Sărbători fericite.
@florianconstantin7796
@florianconstantin7796 4 жыл бұрын
Uite asa mai deschidem ochii altfel suntem toți păcăliți. Problema e încrederea în constructor, chiar dacă stam toată ziua pe șantier nu ne pricepem. Cum putem ști dacă folosește tot ce ai pus în proiect. Felicitări, tot ce spui e foarte necesar.
@adrianxroman
@adrianxroman 2 жыл бұрын
Cred ca ce faci e o munca extraordinar de utila pentru educarea noastra a tuturor, dar si extrem de greu. In ultimele saptamani, nu a fost ruda sau coleg de munca caruia sa ii laud ce faci sau sa ii trimit link-uri.
@Deny27ro
@Deny27ro 4 жыл бұрын
Salut, am inceput sa te urmaresc de ceva timp si te felicit pentru modul profesionist in care prezinti informatiile tehnice si pasiunea cu care o faci :) Am o intrebare scurta : Pot gasi undeva o comparatie intre caramida si BCA pt de aceeasi dimensiune (transfer termic , rezistenta la presiune, etc.) ?
@cornelus21
@cornelus21 4 жыл бұрын
Bravo video excepțional ... Răspunde la o sumedenie de întrebări pe care toți le avem când vrem sa ne ridicam o casa !
@laurahasmatuchi4012
@laurahasmatuchi4012 4 жыл бұрын
Mulțumim pentru apreciere. Daca ai întrebări despre acest proiect ne poți scrie pe adresa de email dedicata CasaNoi2plus1@gmail.com
@SuceaCosmin
@SuceaCosmin 3 жыл бұрын
Bună ziua, Marius, Multumim mult pentru materialele video pe care le creezi! Urmăresc canalul tău de aproape un an și pot spune că am învățat foarte multe de la tine în acest timp. Am o întrebare legată de caracteristicile portante ale cărămizi. Am observat că diferiți producători recomandă o anumită gamă de materiale(BCA sau cărămidă) din portofoliul lor ca fiind portante cu coeficienti de 5-10 N/mm2. În același timp am auzit din alte surse(online) că defapt nu ar fi chiar portante. Îmi poți spune, te rog, care este valoarea minimă de N/mm2(Rezistență la compresiune) din normativele Românești de la care materialele pot fi considerate portante? Există vreo diferentă între normativele Românești și cele Europene în ceea ce privește această valoare? Ar fi utilă o informație oficială, în așa fel încât să putem facem o distincție între strategii de marketing și conformitate din punct de vedere al normativelor.
@alynxkarts.8940
@alynxkarts.8940 4 жыл бұрын
Finally ! 😄
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
deci? cum ți s-a părut?
@alynxkarts.8940
@alynxkarts.8940 4 жыл бұрын
in primul rând, felicitări pt munca depusă pt a face acest material .documentație corecta și completa , prețuri la zi. cam “încărcată” totuși o casa pasiva sau una eficientă energetic .(dpdv al izolatiei).sunt mai clasic, oarecum :)). și personal as alege pentru mine constructie cu beton armat + zidărie bloc ceramic sau bca - cu izolație mai simpla decât in proiectul asta. bineînțeles , vorbesc de un alt proiect :). toate cele bune !
@trancotegarage3295
@trancotegarage3295 4 жыл бұрын
In 2020 se mai poate construi legal în regie proprie ?
@vasileratiu2054
@vasileratiu2054 4 жыл бұрын
Un mare om mare bos.bravo!!!!!!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
știi câți boși are o firmă? BigBoss, LittleBoss și .... ScârBoss!
@andreeaociu1073
@andreeaociu1073 4 жыл бұрын
Foarte interesant! Video de introducere la inceput ( 0:21) cu ce program e realizat? Ar fi super folositor de stiut :P
@deava9336
@deava9336 4 жыл бұрын
interesant, multe detalii bune, hint-uri. Am o intrebare: in zona Iasi, se poate face casa parter fara grinzi si betoane, doar cu caramida portanta, cum este cea de la Cemacom Evo Ceramic 44, evident cu zid exterior de 44? Vb strict din punct de vedere seismic. Se poate pune planseu ceramic in loc de beton pe o astfel de structura? Ce parere ai de roca de spuma de sticla in loc de pietris si polistiren sub planca? Am vazut la Buhnici. Mersi.
@utzdeac
@utzdeac 4 жыл бұрын
Roca de spuma (Geocell) a folosit si el la casa Buhnici, doar ca e mai la indemana polistirenul.
@adamsalamon
@adamsalamon 4 жыл бұрын
yey :) rapid ai fost!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
ehe! stai să vezi ce mai aduce moșul!
@calinbogdan9894
@calinbogdan9894 3 жыл бұрын
@@MariusSoflete Noi cei care nu suntem in domeniu, sa stim ca dam pauza de cateva ori pentru a prinde toate informatiile dintr-o fraza :D Poti vorbi mai rar sa nu mai ascultam filmuletele de 3 ori :P
@emildan772
@emildan772 4 жыл бұрын
Foarte bune informațiile oferite gratis. Pe când niste video-uri și despre cum sa reabilitezi o casa deja construită,din anii '70, '80? Sărbători fericite.
@emildan772
@emildan772 4 жыл бұрын
@P Ciprian mulțumesc pentru răspuns. Eu doream o opinie așa în general și cum se face,daca a făcut așa ceva până acum.
@mircea2163
@mircea2163 4 жыл бұрын
min 13:10 detaliu de fundare! 1. Care este rostul imbracarii pietrei concasate in polistire? sau imi lipseste mie vederea 3D? 2. Este voit pavajul care intra sub sau in stratul de izolatie?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
1. Nu inteleg la ce te referi. A fost imbracata in termoizolatie doar fundatia. 2. Soclu e realizat principial, am facut toate proiectele la faza Proiect Tehnic - unde sunt descrise toate solutiile implementate, nu la faza Detaliu de Executie unde e tratata fiecare petrecere de material
@1zanglang
@1zanglang 4 жыл бұрын
Ar fi interesant de făcut și o variantă de calcul pentru o clasă de eficiență energetică inferioară. S-ar putea ca diferența de costuri de construcție să fie semnificativă și suma rezultată din diferența dintre ce ați propus dvs. și această variantă, să acopere cheltuielile pe energie ale casei, pentru câteva decenii...
@florinflorin7976
@florinflorin7976 4 жыл бұрын
1zanglang bine punctat 💪💪💪
@alinoxsum41
@alinoxsum41 4 жыл бұрын
Salut. Ce variante de mortar sau adezivi exista in montarea caramizilor pentru a se evita puntile termice?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Mortare pe baza de rasini, pentru a reduce consumul de apa si adezivi de tip poliuretanici
@alinoxsum41
@alinoxsum41 4 жыл бұрын
Multumesc
@paulcalin7614
@paulcalin7614 3 жыл бұрын
Salut cum pot sa dau de tine ? As vrea sa vorbim in privat mulțumesc
@iasminmarcu6631
@iasminmarcu6631 2 жыл бұрын
Daca acum doi ani, costul acestei casa a ajuns la +800 euro/mp util, anul acesta, cat ar putea ajunge?
@adriboca
@adriboca 4 жыл бұрын
Salut! Sunt foarte faine, clare si concise clipurile tale in general si am devenit fan. Felicitari pt canal! Intrebare particulara: in ce program e facut proiectul casei 3D prezentat la min 15.54, daca se poate sa-mi spui, te rog?
@dariusEMPEROR
@dariusEMPEROR 4 жыл бұрын
ce tare e cărămiduța aia! ar trebui sa o faceti mascota canalului :))
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Dacă o să și reziste. Am scăpat-o deja de 2 ori pe jos
@petrarcatalin8639
@petrarcatalin8639 3 жыл бұрын
Ce soft de proiectare ai utilizat?
@biancab.6442
@biancab.6442 3 жыл бұрын
salut.DE UNDE POT LUA LINKUL CU MATERIALE TE ROG:?
@bogdancostea2362
@bogdancostea2362 4 жыл бұрын
Salut. Bravo pt tot! Poti sa mi spui te rog la ce firma de constructii din București ai apelat?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Pe București lucrăm cu Ortoganl Construct și Cella Cosimex
@andreipaulandreianu6869
@andreipaulandreianu6869 4 жыл бұрын
Salut. Felicitări pt video-uri De ce ai ales sa folosești polistiren in loc de geocel pt termoizolarea fundației?
@costin808
@costin808 4 жыл бұрын
o intrebare foarte buna. Marius, asteptam raspuns :)
@adrianpopa9972
@adrianpopa9972 Жыл бұрын
salutare, sunt în căutare unei case.. se vinde în zona la mine la 5 minute de oraș la prețul de 25 000€, casa are teren cât sa îți mai construiești 5 case , doar ca are doar 2 camere și un hol pe care pot sa le renovez restul trebuie demolata, este fără baie, bucătărie, n ate absolut nimic decât 2 încăperi, casa mai are gazul și curentul tras nici măcar apa , trebuie și acoperișul schimbat și pivnita care trece pe sub o camera umpluta și betonata, ce părere aveți, merita ? va rog sa ma ajutați cu un sfat, multumesc
@ciprian_s
@ciprian_s 4 жыл бұрын
Foarte tare ! Respect pentru munca depusă !
@lucianrasinariu4649
@lucianrasinariu4649 4 жыл бұрын
Felicitări pentru canal! Te știu de când ai lucrat la Casa Buhnici
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Mulțumiri!
@alexc1405
@alexc1405 4 жыл бұрын
Casa pe blocuri ceramice clasa A in cei 8500 euro intra si manopera sau doar pretul blocurilor ceramice?ms
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Ai defalcat material manopera transport
@madalinaungureanu6574
@madalinaungureanu6574 4 жыл бұрын
Salut Marius ,despre video nu vreau sa zic nimic ,nu sunt inginer nu ma pricep la constructii dar suma e enormă...la.nivel de românia la mărimea casei de 120 de mp utili pe care tu o prezinti in acest proiect eu nu am.gasit nici una mai scumpa de 100 de mii la.cheie...doar ca in cazul in care sa zicem se cumpara locul.unde e făcută casa(gen centrul orasului),daca acestea ar fi prețurile reale ale unei case,din pct meu de vedere 80 la suta din casele construite in romania ar trebui sa aiba probleme grave pentru ca diferenta de preț e destul de mare undeva la 30 de mii de euro...deci toti cei care vând case la cheie in iași si nu numai ,fac casele de mântuială cu cele mai ieftine materiale si automat cu mari probleme in timp...din pct meu de vedere mai mult de 90 maxim 100 mii nu ar trebui sa coste proiectul pe care tu l ai prezentat.E doar o părere in urma unui studiu de piata ,pentru ca si eu imi caut o casa...Ca si exemplu poate nesemnificativ casa lui Dorian popa ca tot a facut vlog cu ea ...are 400 de mp utili cu piscina si materiale de calitate din ce am.vazut si a costat undeva la 200 de mii...tot.cu blocuri ceramice...dar are 400.mp totuși
@Mariusss100.
@Mariusss100. 4 жыл бұрын
Sunt persoana fizica si sunt cu casa in constructie. Ce zice omul e foarte aproape de realitate. Daca vrei calitate, pentru 120mp utili nu ai cum sa iesi sub 100.000 euro. Construiti mai intai o casa sa vedeti ce presupune asta si apoi vorbim. Lasa-l pe Dorian Popa. Si Buhnici a zis ca a cheltuit 177 de mii de euro cu casa, dar bine-nteles ca nu pomeneste de discounturile pe care le-a primit pentru a face reclama produselor/firmelor care i-au lucrat. In realitate o casa ca a lui costa undeva la 300.000 de euro.
@madalinaungureanu6574
@madalinaungureanu6574 4 жыл бұрын
@@Mariusss100. Casa pe care el.o prezintă pana ajungi sa te muti in ea ajunge pe la 200 000 de euro, iar eu am vrut sa fac o comparatie cu ceea ce se vinde in romania,nu prea am.vazut case de 100 120 de mp care sa treaca de 100 de mii la cheie prin iasi cel putin si aici ma.refer la dezvoltatori care presupun ca au si ei un profit undeva la 20 la.suta sau ,sunt de acord ca,calitatea costă si eu sunt in curs de a construi o casa si la toate firmele la care am fost costul e de la 450 euro standard pana la 700 euro premium metru pătrat construit, deci o casa de 150 de metri construiti in jur de 120 utili de o sa ma coste intre 70 000 si 105 000 la cheie maxim.In video prezentat de el casa iese undeva la 1500 euro mp Acum după parerea mea poti sa faci o casa de 120.mp si cu 1 milion de euro ,fiecare e liber sa plătească cat vrea
@TheOligopeptide
@TheOligopeptide 4 жыл бұрын
@@madalinaungureanu6574 Este adevarat ca pretul pare mare pentru o casa de genul dar asa cum spuneati si dumneavoastra multe case vandute la cheie au probleme mari din punct de vedere structural si energetic. Problema cu faptul ca cumperi o casa gata finisata este ca nu vezi ce se ascunde dedesubt. Daca respecti normativele de constructii (ceea ce ar trebui sa fie obligatoriu fiindca e lege doar ca traim in Romania unde se lucreaza mult la negru pentru ca nu se apreciaza muncitorii ) atunci acest pret este unul normal. Majoritatea caselor din Romania nu respecta normativele, sunt slab armate , sunt incorect armate (detaliile de armare nu sunt respectate deloc) iar despre calculul termotehnic nici nu se vorbeste (se pune polistiren sau alte materiale izolante la bascalie in locuri cateodata ciudate si fara rost pentru ca asa au vazut la vecinul). Am proiectat doua case in Romania ca si inginer iar "firma" care a fost angajata sa faca executia nici nu stia sa citeasca plansele de armare , sau nu stia ce e aia o sectiune. Manopera in Romania este mica (foarte mica) in comparatie cu strainatatea pentru ca acolo muncitorii sunt mai calificati si platiti mai uman. Sunt o gramada de riscuri la care se supun acesti oameni de pe santier (incepand de la riscurul de a se lovi , a cadea de pe ceva schela , plamanii si urechile dupa cativa ani is varza daca nu poarta tot felul de echipamente si asa mai departe) si cu toate astea multe firme ii platestec prost. Inteleg ca e frustrant sa platesti atatia bani pe o casa dar asa cum ne place si noua sa fim platiti pentru un lucru bine facut asa ar trebui sa fie platiti si oamenii din constructii plus ca el in video vorbeste de materiale de calitate. Grinzi tip I sau lemn incleiat pentru capriori? Sa fim serios cine se gandeste la asa calitate in Romania. La pretul de care ziceati dumneavoasta nimeni nu o sa va vanda asa ceva. Acuma nu am scris acest mesaj sa va critic ci doar sa explic putin situatia de fata legata de pretul asta mare. Si eu as fi revoltat doar ca am niste informatii in plus fiind inginer.
@miriamb2367
@miriamb2367 4 жыл бұрын
100k e enorm pt Romania, acum ceva ani parinti logodinicului meu si-au cumparat casa in SUA cu 80k. Compari salariile de aici cu salariile de acolo? Estimarile astea sunt balarii.
@Mariusss100.
@Mariusss100. 4 жыл бұрын
@@miriamb2367 Depinde unde in SUA , depinde marimea casei, depinde din ce e facuta, etc. Eu momentan sunt cu casa in constructie. La 130mp utili am primit urmatoarele preturi. 10k manopera la rosu 25k materialele la rosu 6k geamurile si usile exterioare 11k termoizolatie exterior 2k tencuiala interior 6.5k gletuit + vopsit interior 4k Incalzire electrica in pardoseala 2k instalatie electrica 1k instalatie sanitare + canalizare 1.5k bransamente curent si apa 2k proiect + acte 1.5k balustrada terasa 6k gard 1.5k poarta 1k tavane rigips etaj 1k izolatie spuma tavan etaj 2k mobila bucatarie 5k electrocasnice (frigider, plita, cuptor, masina de spalat rufe/vase, aspirator, tv, espresor, etc) 2k usi interior 3.5k gresie/faianta/parchet (fara manopera) 1.5k șape 1.5k prize, interupatoare, corpuri de iluminat, etc ...si mai sunt obiecte sanitare, perdele, paturi, canapele, fotolii, masa, scaune, mobilier copii, dressinguri, birou, pavaj in curte, gazon, etc, etc, etc. Voi HABAR NU AVETI cat costa toate astea puse cap la cap. Repet: faceti un calcul si apoi mai stam de vorba.
@Bogda75
@Bogda75 4 жыл бұрын
Marius! De unde scoti pretul pt invelitoare tabla plus accesorii la aprox 7000 de euro. Toate calculele imi dau la jumatate cu tot cu folie anticondens
@empyrionin
@empyrionin 4 жыл бұрын
Căutând tabla plana fălțuită (chiar și prefaltuita - Novatik click) am găsit preturi de la 8 până în 12-13 euro fara TVA. Mai e și manopera. Diferența de preț presupun că vine de la: 1) aleasa cea mai rezistenta tabla cu stratul cel mai gros zincat, probabil garanție 50 ani. Ajunge pe la 14-15 euro mp. 2) probabil că în situația din deviz e vorba de o companie care fălțuiește la fata locului (transport utilaj, fălțuire, etc). 3) accesorizare foarte scumpă. Poți căuta sisteme full (cu tot cu accesorii, pruszynski, bilka) care par a fi mai ieftine (de la 1900 euro în sus cost materiale). Problema e in manopera, foarte costisitoare cu toate accesoriile alea, trebuie sa știi să le montezi. Alternativa e tabla clasica...
@Mariusss100.
@Mariusss100. 4 жыл бұрын
E foarte simplu. Preturile pentru tabla (ca si la orice lucru de altfel) pleaca de pe la 2000 euro si pot chiar trece de 10.000 euro. Depinde de ce vrei si cati bani ai. La fel cum gasesti gresie si cu 30 lei/mp si cu 250 lei/mp, asa gasesti si tabla cu 2000 si cu 7000 de euro.
@mariusandrei5025
@mariusandrei5025 4 жыл бұрын
Ce părere ai de fundația ventilata cu cupolex în loc de umplutura?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Nu știu sistemul de fundare, dar mă voi documenta
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 4 жыл бұрын
Bună, am o curiozitate : in general am observat ca recomanzi ca termosistem in general vata bazaltica la fatada de grosimea 20 cm. În cazul de fata prezentat ai și varianta constructiva cu zidărie din BCA. Valorile R pt un perete de casa pasiva sunt undeva pe la 6,7 dacă nu greșesc. Un perete de BCA cu grosimea de 30 cm ( densitate 400 kg/mc +/-) are un R pe la 2,83 sau chiar peste iar un termosistem de vata bazaltica de 15 cm grosime are coeficientul R pe la un 4,29. Însumate dau o valoare R peste 7, la care se mai adaugă și o îmbunătățire data de cele trei rânduri de tencuiala. Atunci de ce 20 cm dacă sunt suficienți și 15 cm pt a avea un perete termoizolat la standard de casa pasiva? Menționez ca fac referire la o construcție situata în zona 3 climatica din România. Te urmăresc cu mare atenție și apreciez foarte bunele explicații documentate pe care le oferi. Mulțumesc mult 😉
@costin808
@costin808 4 жыл бұрын
ceva asemanator am vrut sa scriu si eu dar vad ca ai punctat foarte bine. Marius, asteptam raspuns :)
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 4 жыл бұрын
@@costin808 mi-a răspuns între timp ing Soflete. Pe scurt in zona stâlpilor și a grinzilor de beton cei 15 cm de termoizolație nu prea ajung (decât în varianta ca s-au dublat cu încă 5 cm de teosistem, și atunci in cale zone oricum ajungi la 20 cm).
@adrias67
@adrias67 4 жыл бұрын
Salut Marius. Mi-am cumparat un teren pe langa Pitesti. Vreau sa-mi fac o casa pe structura de lemn, in clasa de performanta energetica, nu pasiva, cu fundatie tip Krinner. Este posibil sa analizezi si acest tip de constructie? Multumesc mult. Si, Craciun fericit!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Salut! Vine pe 27 decembrie și episodul cu timberframe, iar pe 29 cu CLT! Ai văzut de asemenea shortul cu șuruburile de fundare?
@adrias67
@adrias67 4 жыл бұрын
@@MariusSoflete Am vazut clipul tau, sunt foarte interesat. Am vazut de asemenea si clipurile postate de Krinner, pe pagina lor de net. Nu sunt adeptul fundatiilor clasice: consuma mult timp, materiale, bani, etc. Cred ca pt o casa (asa cum imi doresc de pana la 120 mp, tip timber frame) solutia suruburilor este cea ideala. Vad doar avantaje. Doar un singur aspect nu cunosc, pretul.
@adrianblaj4738
@adrianblaj4738 4 жыл бұрын
Hai sa va spun cât am plătit eu pe Fundație + elevație . Suprafața 76 mp. Am ajuns la 7225.6 Euro. Am respectat proiectul 99 % . In banii ăștia a intrat tot , manopera + materiale. Am folosit 2 tipuri de beton. In Fundație am pus 30 cm beton clasa 16/20. Restul pana la 100 cm am pus beton clasa 25/30. Asta a fost in pământ , de la cota 0 in sus mai am 60 cm înălțime. In interior am pus piatra , folie si polistiren extrădat de 10 cm grosime.La elevație am folosit tot beton 25/30. Este mai scump dar are câteva avantaje, cel mai mare este ca nu absoarbe umezeala după ce se întărește. Ca și fier , am folosit Pc de 12 cu etriere din 20 in 20 cm. Etriere au fost făcuți din op de 8.
@puiuirina3302
@puiuirina3302 3 жыл бұрын
Atunci eu la 120 m2 o sa cheltui 12 mii, numai ca eu nu fac cu etaj fac doar parter
Cât te costă o casă? Episodul 3 - Structură metalică
38:37
Marius Soflete
Рет қаралды 94 М.
5 AVANTAJE/DEZAVANTAJE în a construi cu CLT.
12:54
Marius Soflete
Рет қаралды 16 М.
Secret Experiment Toothpaste Pt.4 😱 #shorts
00:35
Mr DegrEE
Рет қаралды 26 МЛН
A teacher captured the cutest moment at the nursery #shorts
00:33
Fabiosa Stories
Рет қаралды 43 МЛН
Gym belt !! 😂😂  @kauermtt
00:10
Tibo InShape
Рет қаралды 17 МЛН
Cum se zideste primul rand de caramida  - Caramida Europoroton
12:32
Taban Marius Focsani - Casa la Rosu - Lucrare de Mantuiala
9:38
Familia Blonda
Рет қаралды 17 М.
Cum se realizează fundația unei case?
55:19
Marius Soflete
Рет қаралды 259 М.
Cât te costă structura unei case?
31:02
Marius Soflete
Рет қаралды 273 М.
Caramida BRIKSTON - Cat costa zidaria pentru o casa de 100 mp
12:48
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 14 М.
BCA vs Caramida 2024 - Avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le stii
10:37
CasaSiDesign - Invata sa construiesti!
Рет қаралды 3,1 М.
Cât a costat casa familiei Boșca?
39:30
Marius Soflete
Рет қаралды 200 М.
Caramida sau BCA ? Cu ce construim o casa
19:21
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 33 М.
Secret Experiment Toothpaste Pt.4 😱 #shorts
00:35
Mr DegrEE
Рет қаралды 26 МЛН