Diaclass Podcast #3 DIABET vs. CRĂCIUN: MAI POT ȘI COZONAC?!

  Рет қаралды 1,260

Ines Nerina

Ines Nerina

7 ай бұрын

Acest episod este sponsorizat de CGM Diabet, care ne invită să descoperim Sistemul de Monitorizare Continuă a Glucozei Dexcom ONE: cgmdiabet.ro/categorie-produs... Supunem la test glucoza din sânge și vedem în timp real ce se întâmplă cu ajutorul Dexcom One în fața preparatelor de Crăciun.
În acest episod luăm la puricat meniul de sărbători, cum calculăm preparatele tradiționale de Crăciun Pe aceeași ordine de alimente, vedem ce se întâmpla când mănâncă asta un pacient cu diabet tip 1, diabet tip 2 sau prediabet/exces ponderal.
Dr. Alexandra Crișan ne propune și alternative sănătoase la meniul de sărbători, ne explică impactul alimentelor pe glicemii și ne învață cum să trăim mai echilibrat cu diabet.

Пікірлер: 16
@Gaby-kr7iq
@Gaby-kr7iq 7 ай бұрын
Chiar sunt de foarte mare ajutor clipurile voastre si multe informatii utile !💙 O idee noua de abordat : Obtinerea Dispozitivelor CGM , Pompe + alte beneficii oferite de Stat.
@getagenuka5550
@getagenuka5550 7 ай бұрын
Sarbatori fericite, va urmaresc cu drag. Sunt la fel de dulce 😊
@user-gq8pe1lv7e
@user-gq8pe1lv7e 7 ай бұрын
Sarbatori fericite, dragelor! Sunteti foarte dulci❤ multumim pentru sfaturi❤
@alina_ionescu88
@alina_ionescu88 5 ай бұрын
A,gata am găsit răspunsuri în înregistrare !mulțam fain 😊
@mirelamirza7188
@mirelamirza7188 7 ай бұрын
Să fiți sănătoase și mulți ani plini de realizări și bucurii. La cât mai multe podcast-uri
@popacristina8895
@popacristina8895 7 ай бұрын
Sărbători fericite! 🎉
@FeliciaGabor-yf5kf
@FeliciaGabor-yf5kf 7 ай бұрын
Sărbători frumoase, cu multă sănătate!❤❤❤
@FeliciaGabor-yf5kf
@FeliciaGabor-yf5kf 6 ай бұрын
Felicitări dragele mele! An nou fericit, cu multă sănătate! Urmăresc a doua oara acest podcast și , nu mă satur să vă ascult. Sunteți minunate și tare dulci! O întrebare pentru domnișoara dr.: Diabetul tip 1, se încadrează în grad de handicap? Pancreasul meu, nu mai secretă insulină de loc, este decedat, fac 4-5 insuline/zi, am început de cataracta, neuropatii, CID, hipertiroidie, noduli tiroidieni bilateral, HTA st II, osteoporoza, etc. Dacă aveți bunăvoința, vă rog să-mi răspundeți. Mulțumesc. ❤❤❤
@iuliandavid2353
@iuliandavid2353 6 ай бұрын
salut! sunteti f misto amandoua, da ti informatie buna si de calitate, si este o placere sa va urmaresc. As avea o mica remarca sau mai degraba sugestie : va rog sa includeti o discutie ampla despre carbohidratii neti pentru ca un aliment este alcatuit din fibre care nu sunt nicidecum digerabile si nici nu cresc deloc glicemia, zaharuri, cat si carbo cu absorbtie lenta . Discutia asta este foarte importanta si am vazut ca multi medici omit sa discute acest lucru deosebit de important in nutritie deaorece sunt alimente care au o cantitate mare de carbohidrati dar jumatate din acestia sunt fibre si practic doza de insulina trebuie calculata diferit. Dau exemplu fasolea, paine integrala, alunele, nucile de toate felurile etc. Spun acest lucru pentru ca o persoana care se uita pe un site unde apar informatii nutritionale , sau pe o eticheta, este practic indus in eroare si crede ca acea cantitate de carbohidrati descrisa acolo este practic si absorbabila. Fibrele sau celuloza aflata in diverse alimente nu modifica nicicum glicemia si nu poate fi absorbita. Nu sunt o persoana care imbratisez dietele ketogenice dar consider ca ce recomanda ADA ca necesarul calorii pe zi sa fie de 50-55 % luat din carbohidrati este o greseala si ultimile studii arata clar ca se merge pe o recomadare gresita. O persoana sanatoasa poate avea o viata perfect normala si poate face si sport la intensitate destul de rridicata cu doar 150 grame de carbo pe zi (cam 20-30% maxim) restul provenind din proteine si grasimi sanatoase. Eu personal alerg 40 km pe saptamana si fac si sala si nu consum mai mult de 150 grame de carbo pe zi si am o conditie fizica f buna in conditiile in care ard in medie 800-1000 calorii active pe zi . Deci trebuie avaut in vedere epidemia de diabet in crestere si persoanele supraponderale, care imbratiseaza dieta recomandata de ADA( vezi procentul de obezi si supraponderali din america) si ghidurile acesteia, unde parerea mea si nu numai a mea a multor specialisti este ca se recomanda mult prea multi carbo practic nenecesari. Nu trebuie uitat procesul de gluconeogeneza care face ca organismul sa si produca singur glucoza din proteine . Deci o dieta prin care cobori numarul de carbo si ridici putin numarul de proteine si grasimi consumate pe zi este mult mai sanatoasa decat ceea ce ne este de fapt recomandat. Acest lucru duce si la o ardere mai buna a grasimilor si a reducerii masei lipidice . Conceptia ca grasimile ne ingrasa este total gresita , defapt ce ne ingrasa sunt carbohidratii si consumul de calorii mult peste necesarul zilnic. Toate bune si nu uitati de carbohidratii neti este o chestiune f importanta in nutritie care nu poate fi omisa . Spor la ce faceti ca faceti bine !
@vasilesuciu5542
@vasilesuciu5542 7 ай бұрын
Sărbători fericite și să fiți Iubite !
@janosherman2051
@janosherman2051 7 ай бұрын
Va multumesc ca santeți pentru noi Am diabet tip 1 si numai de la Ines am învățat tot ce stiu despre diabet San foarte recunoscător Va doresc un sincer la multi ani cu sănătate și un crăciun fericit
@gabrielaprostire687
@gabrielaprostire687 7 ай бұрын
Bună Ines am Dz1 de un an, nu prea știu sa calculez dozele de insulina, de ex la mesele festive da începem cu o masa in jur de 7-8 seara aperitive fac insulina apoi mai târziu celelalte meniuri meniuri si dulce pot sa fac iarăși insulina la o distanta de 2-3ore,sau de ex la 2-3 noaptea am o glicemie de 250 este ok sa fac iarăși o corecție? Mulțumesc! Sărbători frumoase!
@alina_ionescu88
@alina_ionescu88 5 ай бұрын
Stai o țară Ines dar nu tb să verifici din deget glicemia și apoi să pui doza de insulină ?sau mere și așa cum ai făcut de pe senzor?mulțam fain
@dumitruamanda4479
@dumitruamanda4479 6 ай бұрын
Mulțumim pentru acest podcast util,aștept cu nerăbdare invitația unui psiholog,ca o sugestie,eu de exemplu am o teamă foarte mare de hipoglicemii si de ceva timp din acest motiv nu mă mai pot regla glicemic…prefer sa stau pe glicemii mari desii stiu ca nu i ok!!…
@antondaniel3239
@antondaniel3239 6 ай бұрын
Și eu uit că am diabet😊, dar de cele mai multe ori îmi amintește câte un hipo, că ar trebui să mai iau câte un biscuite.😊😉🤗🤗
@alina_ionescu88
@alina_ionescu88 5 ай бұрын
Bună seara !d na Dr dacă aveți hipo de ce nu a ți luat ceva și a ți stat așa și a ți vb ?sănătate multă !aveți diabet d na doctor ?
Playing hide and seek with my dog 🐶
00:25
Zach King
Рет қаралды 33 МЛН
Useful gadget for styling hair 🤩💖 #gadgets #hairstyle
00:20
FLIP FLOP Hacks
Рет қаралды 6 МЛН
DAD LEFT HIS OLD SOCKS ON THE COUCH…😱😂
00:24
JULI_PROETO
Рет қаралды 15 МЛН
Connecting Transmitter with your MiniMed™ 780G pump
2:25
Medtronic Diabetes UK & Ireland
Рет қаралды 36 М.
DiaBucataria: REȚETE PENTRU GLICEMII BUNE. Paste bolognese
14:19
Ines Nerina
Рет қаралды 2,7 М.
Au iesit analizele de laborator la fructe si legume!!
10:52
Constantinescu Sorin
Рет қаралды 102 М.
Ce sa nu mananci daca ai diabet?
8:39
Dr. Daniela Petrache
Рет қаралды 44 М.
6 Obiceiuri care te SCAPA de DIABET
6:42
Dr. Daniela Petrache
Рет қаралды 144 М.
Piciorul diabetic: CAUZE. SIMPTOME. TRATAMENT
9:13
Ines Nerina
Рет қаралды 15 М.
Metformin - efecte adverse
6:24
Dr. Daniela Petrache
Рет қаралды 69 М.
MEDTRONIC GUARDIAN SENSOR INSERTION TUTORIAL
3:51
Type1Mind
Рет қаралды 12 М.
Rezi on Call (Dr. Alexandru Bira) | Rezidențiat în NEUROCHIRURGIE
29:35
Podcastul Medical
Рет қаралды 3,7 М.
Playing hide and seek with my dog 🐶
00:25
Zach King
Рет қаралды 33 МЛН