Erau mai bune "SCULELE" de altădată? Dreptul de a-ți repara produsul și stocarea care nu-ți ajunge!

  Рет қаралды 81,705

Zona IT

Zona IT

Жыл бұрын

Dispozitivele noastre cele de toate zilele sunt acum… LIPITE! Upgrade-uri, reparații si stocare și testăm și noile SSD-uri Samsung 990 Pro și T7 Touch!
Linkurile promise:
Noile plăci video AMD aici: • Iată NOILE plăci video...
Clipul cu concursul de tricouri (ude:)))) aici: • A fi sau a nu fi: va s...
Prăvălia cu TRICOURI aici: store.zonait.ro/tricoul-sapta...
www.zonait.ro
/ zonait.ro
/ dan_cadar

Пікірлер: 207
@EasyIT
@EasyIT Жыл бұрын
Laptopul ala nu are moarte, se lasa din generatie in generatie! 😊Daca mai crapa ceva, adu-l in service ca-l resuscitam. Toata stima!
@georgearsinte5495
@georgearsinte5495 Жыл бұрын
@alinbuletin1654
@alinbuletin1654 Жыл бұрын
Salutare Dan. Nu știu cum reușești mereu să fii atât de plăcut. Salutari echipei Zona IT și chat-ului!!
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae Жыл бұрын
Componentele care necesita racire,necesita radiatoare mari sau ventilatoare mari,deci spatiu,dar asta inseamna fiabilitate,autonomie si rezistenta timp indelungat. In ziua de azi,din cauza trendului "cat mai mic,mai fin si mai subtire" ,se face rabat la radiatoare,coolere si alte chestii,scula iese "mica si fina" ,dar nu si rezistenta timp indelungat. Sa nu mai pomenim de trend-ul care se cheama "consumerism" si care face ravagii inca...
@somnorila9913
@somnorila9913 Жыл бұрын
Numai ca nu vad o iesire din asta. Toata lumea e bazata pe economia de consum. Si da, are efect, merge. Creste repede si mult, numai ca nu e sustenabila. E la fel ca aia cu reclama. Produsul bun fara reclama si produsul prost cu reclama. Cel cu reclama se vinde, firma are success si rezista. Cel fara reclama nu se vinde la fel si firma nu poate concura eficient cu firma cealalta si in timp fie se vinde firmei cu care avea competitie, fie da faliment. Astfel se intampla ca firma cu produse bune preia abordarea competitiei ca sa reziste in piata. Si asa avem situatia generala unde ca se cheltuie la fel sau mai mult pe advertising in comparatie cu cheltuielile cu productia. Tine si de chestii umane. Cati ar da mai mult pe acelas produs pentru a fi siiguri ca se face reciclare mai bine? Ma intorc intodeauna la stirea cu seceta din Africa de Sud cand orasele care erau in pericol de a ramane fara apa au pus limite la consum si au interzis folosirea apei pentru udatul gazonului sau umplerea piscinelor. Si oamenii ce au facut? Pai au udat gazonul si au umplut piscinele si cautau sa dea mita la cei care verificau contoarele ca sa se acopere pe hartie. Deci si cultura nosatra umana l anivel mondial e o problema. Nu suntem in stare sa renuntam la confortul cu care nea-m obisuit pentru niste teluri mai mari, care aduc beneficii de grup. Suntem mult prea individualisti. Are sens si asta din evolutie. Numai ca am ajuns poate la un nivel unde putem ignora evolutia si sa actionam constient pe baze logice. Sa nu ne mai imbulzim la coada sa prindem noi primii, sa asteptam cuminti randul. Sa fim capabili sa ne sacrificam din confort sau venit cate ceva pentru un beneficiu comun sau un beneficiu viitor al speciei pe care noi nu il vom prinde. Intai partea asta trebuie schimbata. Si sincer nu prea vad cum sa se intample asta. Suntem exact ca in filmul ala "Don't look up". Tinem la averea personala foarte strans si mai degraba murim cu banii in buzunar decat sa ii dam pe toti ca sa ne scapam. Stii cum e, cu cat ai mai multi cu atat pui mai mult pret pe ei pentru ca esti obisnuit cu alt nivel de confort care stii ca nu-i garantat. Si culmea e ca tocmai cei care au mai multi sunt cei care pot renunta la mai multi fara sa sa-si puna in pericol supravietuirea imediata si astfel sa contribuile la supravietuirea viitoare a tuturor. Adica una e sa platesti taxe 50% din 2000euro venit si alta e sa platesti 90% din 2000000 euro venit. Dar na, zii imparatului sa-si dea coroana jos si sa manance icre de stiuca in loc de caviar...
@sidewaysfcs0718
@sidewaysfcs0718 Жыл бұрын
Asta e adevarat pe x86, adica pe arhitectura clasica "de desktop" unde puterea totala cpu+gpu poate sa fie in zona 200-400W. Noile arhitecturi ARM pentru ultraportabile necesita doar o zecime din putere, sistemele asteaza ruleaza la 10-15W.
@solmariuce5303
@solmariuce5303 Жыл бұрын
@@sidewaysfcs0718 Compara Zen 3 si Zen 4 SoC care sunt x86 CPU+GPU, cu d-al de Apple si vei observa ca eficienta (performanta per watt) nu e asa de departe cum ai descris (20-40x). Si ce sa vezi, exista si laptop-uri cu SO-DIMMs rapide, adica RAM care nu e lipit pe placa. Lipirea memoriei (si a stocarii) pe placa de baza este un trend total tembel si nejustificat nicicum (nu ajuta decat foarte putin la cost pentru producator, nu e necesar pentru subtirimea sau consumul de curent sau viteza pentru LPDDR4X de exemplu. Imi place la nebunie laptop-ul meu actual dar fiindca are asa ceva pe el (din nestiinta am luat), 1. raman blocat cu configuratia asta. 2. nu le mai dau bani ever, m-au pacalit o data... si ma orientez spre ceva gen frame.work laptop
@goredinchitila3835
@goredinchitila3835 Жыл бұрын
@@solmariuce5303 si care este acel laptop al dvs. ?
@solmariuce5303
@solmariuce5303 Жыл бұрын
@@goredinchitila3835 lenovo ideapad 5 14are05, tine bateria de 2 ani cat unui mac m1 13" din 2020 de munca
@FlorinArjocu
@FlorinArjocu Жыл бұрын
Right to repair este esential, dar sa fie pana la nivelul de jos, sa existe piese disponibile usor incat sa nu schimbi toata masina pentru un rezistor sau un laptop pentru ca nu merge portul de incarcare. In Franta pe echicheta găsești si cati ani sunt disponibile piesele de schimb (cam 10 ani la electrocasnice am vazut).
@blankpages1622
@blankpages1622 Жыл бұрын
nu e doar în Franța, e și la noi...
@fairyenough
@fairyenough Жыл бұрын
În Franța s-a introdus indicele de reparabilitate (indice de réparabilité) pentru laptopuri, telefoane, televizoare, aspiratoare, de la 1 ianuarie 2021.
@dlsniper
@dlsniper Жыл бұрын
Sunt pentru "Right to Repair", din pacate se face prea putin in aceasta directie dpdv legislativ. La noi nici nu cred ca stiu babuinii care ne conduc cu ce se mananca asta. Si, te rog, revino la grafice de comparatie in care produsele sunt alaturate si sunt usor de comparat. Acum trebuie sa dau pauza de fiecare data si sa mai sa-mi fuga ochii dupa cifre de parca sunt la ping-pong.
@bogdan.p
@bogdan.p Жыл бұрын
Mi-a plăcut mult povestea creată cu acest video. Am și eu un SSD extern, mai micuț și cam la fel de performant, chiar peste: KINGSTON XS2000. E tot la 500 de lei, dar varianta de 500 de GB. Are 1600 MBs citire, și 400 scriere, deci îl bate la citire, dar nu și la scriere. Recent am fost nevoit să investighez opțiunile de SSD-uri de pe piață pentru upgrade. Am avut EVO 970, un SSD foarte bun care și dupa 5 ani se comportă al fel ca în prima zi. 990 Pro-ul a fost printre opțiuni însă mai este un SSD care merită mai mult sau mai puțin aceeași descriere ca cel prezentat in video. Este vorba de WD SN850X, în unele benchmark-uri scoate scoruri chiar mai mari decât cel de la Samsung iar in altele este puțin în urmă. Ar fi interesantă o comparație între cele 2 deoarece sunt probabil ultimele cele mai bune SSD-uri pe PCI-e 4.0. Eu personal am decis să merg pe cel de la Western Digital, pentru că era mai ieftin, iar diferențele sunt nesemnificative, și cred că nu e neapărat cea mai bună idee să investim foarte mulți bani în PCI-e 4.0 când după colț de așteaptă 5.0, moment în care aceste SSD-uri vor fi depășite. Adică dacă tot vrei cea mai bună performanță și poate te gândești să treci la cele 5.0, probabil e o idee mai bună să mergi pe cel de la WD.
@landscapesflightsim205
@landscapesflightsim205 Жыл бұрын
Salut Dane, am observat ca in clipurile in care faci ceva comparatii pe cifre intre diverse produse afisezi datele in stanga si in dreapta ecranului in valori absolute. Ca o parere personala de care nu am pretentii sa tii cont, a urmari respectivele cifre sarind cu ochii cand in stanga cand in dreapta e contraintuitiv(vezi exemplu minutul 20:40). In plus pe langa valorile absolute as pune fie ceva procente, fie ceva grafice fie amandoua pentru a evidentia diferentele intre ele. Altfel doar arunci cu cifre si fiecare trebuie sa se gandeasca... e diferenta, e mica/mare diferenta, cum ne raportam fata de altceva ce e foarte cunoscut tuturor si atunci cand zici ca ceva e de x ori mai mare (sau mai mic) decat altceva, la fel, cred ca ar fi mai util de exprimat vizual... In rest, clip-urile sunt lungi si dese... cheia marilor succese, le urmaresc cu placere si rar dau skip pe anumite parti, chiar daca de principiu nu ar fi interesante pentru mine... tu le faci sa fie. Multumesc
@leonida-alexandrudiaconu8660
@leonida-alexandrudiaconu8660 Жыл бұрын
As avea doua observatii: 1. Subtire nu inseaman neaparat piese lipite. Vedeti exemplul laptopurilor framework care sunt super modulare. 2. Mi se pare generalizare cu nevoia mare de stocare. Poate la cine face foto / video edit, in rest nu neaparat. Eu am thinkpad cu ssd de 1 tb si nu e mai mult de 100 gb full si am m1 air de 256 si am 70 gb ocupati. Oricum e o idee proasta sa tii datele pe dispozitiv pe termen lung. Zic eu ca depinde de specificul muncii pe care o faci cu acel dispozitiv sticarea necesara
@nicun1667
@nicun1667 Жыл бұрын
Desi nu sunt un mare consumator de tehnologie si folosesc toate gadgeturile doar cat am nevoie in viata de cu zi, trebuie sa recunosc: te urmăresc cu mare placere si apreciez foarte mult contentul pe care il faceti . Mult succes în continuare!
@florinlacatus8234
@florinlacatus8234 Жыл бұрын
Upgrad-ul era ok din toate punctele de vedere. Nu te forțează să cumperi alt produs și era bun la reciclare. Schimbai ce trebuia sau Upgrad-ai ce vroiai. Bravo că nu ai renunțat la el atât cât mai poate fi utilizat.
@Laurentiu_Grecu
@Laurentiu_Grecu Жыл бұрын
Salutari din partea echipei Easy IT!
@AeiKei
@AeiKei Жыл бұрын
Am un macbook pro de 13 early 2011. Inca isi face treaba bine, are 16gb ram, un ssd de 2tb+ un hdd de 1tb in locul dvd-rw-ului. De altfel faptul ca poti inlocui diverse componente ramane unul din marele avantaje ale modelelor vechi
@alexandruirimescu8143
@alexandruirimescu8143 Жыл бұрын
Dreptul la reparare e esential, din punctul meu de vedere. E si mai prietenos cu mediul. Am un pc desktop hp 6600 sfs i3 si l-am reparat de 6 ori in ultimii 5 ani. Pe langa acestea, l-am imbunatatit de cateva ori (un ssd pe langa hdd, inca 4gb de ram, din ceea ce imi aduc aminte la repezeala). Nu as fi cumparat unitatea aceasta daca nu as fi stiut de la bun inceput daca pot sau nu sa o repar sau sa ii imbunatatesc performantele cu componente mai puternice.
@razvanmarcu3640
@razvanmarcu3640 Жыл бұрын
Ador videourile tale! Textul este genial ca de fiecare data 👏👏👏👏
@ionelz6572
@ionelz6572 Жыл бұрын
consider ca este foarte important sa poti repara un bun fara sa fi nevoit sa dai bani pe jumatate din el pentru ca o mica componenta face parte dintr-un ansamblu mai mare ce se schimba complet ... din doau considerente ce pentru mine sunt foarte importanta 1. financiar (cu cat costa mai putin reparatia cu atat mai bine) si 2. mediul inconjurator (cu cat folosim mai mult un produs cu atat mai bine)
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 Жыл бұрын
Eu încă dețin un magnetofon Tesla B 115, care încă funcționează perfect. :)
@valiblaj
@valiblaj Жыл бұрын
Poate te ingroapa cu el.
@zdspider6778
@zdspider6778 Жыл бұрын
Dinozaur. S-au demagnetizat benzile alea de mult. Si plasticul ala din care e facuta banda, in contact cu oxigenul se face praf, se dezintegeaza. Am desfacut si eu un casetofon portabil de prin anii '90-2000, si avea o banda de cauciuc care invartea caseta, de la un motoras intr-o parte. Banda aia era subreda ca dracu. Cauciucul imbatraneste in timp. S-a putut repara, dar casete cucu.
@AandAandA
@AandAandA Жыл бұрын
Asta e un exemplu perfect, de introducere, cum sa aci o discutie despre niste SSD-uri asa de interesanta. Daca imi spuneai in titlu ca o sa vorbest de 2 SSD-uri nici nu deschideam clipul.
@TudorBaciu
@TudorBaciu Жыл бұрын
Un expresor de cafea produs și aici în România este foarte ușor de reparat întreținut, chiar ma întrebam de ce este asa de scump la achiziție, după ce l-am desfăcut mi-am dat seama de ce😁. Toate componentele se pot înlocui și practic poți să-l ții în parametri normali ani buni după achiziție.
@solmariuce5303
@solmariuce5303 Жыл бұрын
Ce marca/model de espressor ai?
@TudorBaciu
@TudorBaciu Жыл бұрын
@@solmariuce5303 deLonghi. Modelul nu-l mai știu. În interior sunt toate la fel, adică partea mecanică. Difera presiunea și interfața cu utilizatorul.
@anaconda4484
@anaconda4484 Жыл бұрын
La inceput ai comparat doua McJunghiuri, bafta cu ele :)))
@radubobipopa1679
@radubobipopa1679 Ай бұрын
"Right to repair" dispare pe zi ce trece... Se doreste ca toate device urile sa fie cat mai liliputane si posibilitatea de upgrade tinde spre 0. Consider ca nu este in favoarea clientului final acest trend. Dar in batalia trend vs client, va castiga trend ul. Clientul nu va avea ce face si va adopta ce ii ofera trendul... Trist... Devorez "disertatiile" tale ! Keep up the great work ❤
@pekypekysor2627
@pekypekysor2627 Жыл бұрын
Salut Dan! Cred că ar fi un video foarte interesant, cu o istorie a SSD-ului, poate și cu o istorisire a câteva branduri de renume, Samsung, Intel, Kingston ,Transcend… Dar și cu diferențierea între SSD-urile consumer și cele enterprise. Țin și acum minte, cat de fascinat eram când ne-a arătat tipul de la Toshiba de HDD-urile ce erau în Nokia N91, ce inițial în trecut credeam că era SSD. :)) Samsung cu versiunea lor T5, cred că a făcut cele mai multe vânzări și cred că este unul din cele mai bune SSD-uri externe, dacă nu cel mai bun și cel mai bine vândut. Iar versiunea T7, este una la fel de stabilă și puternică iar pe acel model cu touch am pus ochii de ceva timp pe el și mă gândesc serios să îl achiziționez. În ceea ce privește acest trend, de a pune cat mai multe componente lipite pe placa de bază, ca și tehnician nu o văd cu ochi buni. Șansele să se strice acea memorie sau acel flash SSD de pe placa de bază este destul de mare, și asta ne pune în imposibilitatea de a mai repara acea componenta defectă, și trebuie înlocuită toată placa de bază. Nu sunt fanul acestei minimalizări, ci mai degrabă acei câțiva milimetri în plus nu mă deranjează, atâta timp cat pot înlocui componentele după bunul plac. Partea bună este într-adevăr dimensiuni reduse pentru orice fel de produs, asta fiind printre singurele părți bune pe care le-aș considera. Iar scuza că acele componente sunt compatibile 100% mi se pare de domeniul trecutului, acum poți verifica compatibilitatea sau chiar producătorul îți poate da o listă de compatibilități, așa cum întâlnesc la foarte mulți furnizori, dând un exemplu NAS-urile QNAP. Cei drept dacă stau să mă gândesc pentru majoritatea oamenilor obișnuiți nu îi deranjează aceste aspecte, ținând cont că suntem și în era consumerismului unde acel produs ține cam cat durata lui medie de viață, adică până iese din garanție, înțeleg acel punct de vedere. O zi buna!
@stefanbalint9844
@stefanbalint9844 Жыл бұрын
Foarte interesant. Este important sa putem repara produsele..
@contunicat7151
@contunicat7151 Жыл бұрын
Dane, mai stii telefoanele alea vechi, si cat de diferite erau intre ele? Aveau personalitate. Acum toate sunt "un ecran si atat". Atunci iti puteai alege telefonul si in funcție de design, iar asta era o chestie "misteaux.
@eugengeorge334
@eugengeorge334 Жыл бұрын
Adevarat. Am vazut o poza dintr-o revista germanos din anii 2000. Erau aproape toate telefoane cu butoane, de diferite preturi, dar nu erau la fel la design.
@contunicat7151
@contunicat7151 Жыл бұрын
@@eugengeorge334 Alea chiar semanau cu telefoanele. Astea de acum, in schimb, sunt mini-tablete. Doar spatele ce le mai diferentiaza. Am vazut si eu acea revista, o rasfoia unul pe Tiktok. Era la moda atunci Nokia N95. Numai patronii aveau asa ceva. Era un fel de Iphone 13-14 al zilelor noastre.
@ChrisMiller223
@ChrisMiller223 Жыл бұрын
@@contunicat7151 Inca tin minte cand am vazut la tata N95-ul si dupa si-a luat E71-ul de era ca un Blackberry mai fain
@contunicat7151
@contunicat7151 Жыл бұрын
@@ChrisMiller223 Si Blackberry erau telefoane "beton", de calitate. Pacat ca a dat compania faliment. A avut, la un moment dat, modelul Blackberry Porsche Design, dar costa cateva mii de lei, la momentul aparitiei.
@alexualexul
@alexualexul Жыл бұрын
Ca poti sa iti personalizezi Ui-ul nu se pune nu?
@bogdanstoica8306
@bogdanstoica8306 Жыл бұрын
Salutare Dan. Apropo de chestia asta cu repararea: eu locuiesc in Austria si aici daca ti se strica ceva (si nu ma refer numai la electronice ci si la electrocasnice, unelte, etc) costul unei reparatii (piese + manopera) duce de multe ori la un pret de 70-80% poate chiar mai mult din valuarea aceluiasi produs sau echivalent achizitionat nou. Si cum oamenii aici sunt in general mai instariti si conceptul de "am un baiat" e mult mai rar decat in Romania, omenii prefera sa isi cumpere produse noi chiar daca cel vechi ar putea functiona mult si bine dupa ce ar fi reparat. Rezultatul: foarte multe deseuri din categoriile mentionate mai sus. Asa ca statul a introdus un asa numit "bonus pentru reparare" care poate ajunge pana la 200 euro / reparatie. Revenind la dispozitivele noi si "incapsulate" cred ca asta este unul din motivele pentru care sunt facute asa: sa fii tentat sa iti cumperi unul nou (cu garantie si poate functii noi) decat sa repari pe cel pe care il detii si sa te coste o caruta de bani.
@antoniugeck9921
@antoniugeck9921 Жыл бұрын
urasc electronicele noi in care nu poti infige surubelnita asa ca am incercat sa mi imbunatatesc la maxim si de multe ori am reusit sculele mai vechi pe care le am,mi se pare ciudat sa nu ti poti schimba nici macar bateria la un telefon
@DitaticuDorel
@DitaticuDorel Жыл бұрын
va salut cu respect ! "di tati cu" pe care tot il folositi ma face sa ma simt mai bine chiar daca dupa imi dau seama ca nu are legatura cu canalul meu :) . multumim pentru toata daruirea si munca echipei si a dvs Dl Dan !
@ionutrus3641
@ionutrus3641 Жыл бұрын
Foarte fain si sincer video-ul. Ar fi interesant un video cu jocurile "gratis" care nu sunt gratis. Bravo echipei Zona IT!
@sorinichim4737
@sorinichim4737 Жыл бұрын
Ai dreptate! Nimic nu e gratis ! Multe jocuri indiferent dacă le cumperi sau le primești gratis, te stresează să cumperi online credite pentru a trece la alte nivele. Exemplu: Forma horizon 4 și alte jocuri racing sau arcade.
@amdsucks
@amdsucks Жыл бұрын
super clip! i-mi place ceia ce faci , cum pui accent pe noutate insa se vede ca timpul e comprimat ! exe!15:26 din clip si o inteleg! ma amuz des pe chestii din-trastea cum zici chiar tu! e ok . spor la m-ai multe postari pe m-ai departe!
@vasile-simionsularea1978
@vasile-simionsularea1978 Жыл бұрын
Foarte fain video, imi pare doar rau ca nu ai mentionat Framework laptop, unde e modular si are design pentru repair
@AndreiLucianCirjan
@AndreiLucianCirjan Жыл бұрын
Nenea Dane, da-ne si noua informatia legata de SSD enclosure cu cele 4 bays de la minutul 13m50s (ce model este si de unde sa-l achizitionam). Am cautat peste tot si n-am gasit asa ceva ....
@nikenzzo
@nikenzzo Жыл бұрын
E simpla treaba !!! Nu le mai cumparati !
@morarmarian1038
@morarmarian1038 Жыл бұрын
Salut, ce parere ai de un 990 PRO intr-un extern Rack? Pentru a avea un NVME extern.
@vorbecuvinteidei8949
@vorbecuvinteidei8949 11 ай бұрын
Super clip
@AlexanderDahGreat
@AlexanderDahGreat Жыл бұрын
Right to repair, absolut. Cei care sunt in temă cu problema asta stiu de cati ani se lupta Louis Rossman si altii ca el, cu guvernul american. Si mizeria asta se extinde cu mult peste niste amărâte de laptopuri. Vorbim de companii ca John Deere care cer zeci de mii de dolari pentru niste piese de tractor, pentru ca n-ai de unde sa le cumperi sau sa ti le schimbi tu. Deci după ce ai dat o căciulă de bani pe un produs, defapt tot nu e al tău. Că deh... you'll own nothing and you'll be happy.
@coboarasus
@coboarasus Жыл бұрын
Si eu am un HP Probook 4540s cu o arhitectura similara cu cea a Apple Macbook Pro 2015, pe care o sa-l las moștenire 😅. Saracul are acum SSD+HDD, 16GB RAM, wifi AC, Display upgrade la full HD, baterie cu 9 celule Am reusit sa pun chiar MacOS pe el 😂
@emg2005
@emg2005 Жыл бұрын
Eu inca trag cu dintii de un Thinkpad T540p pe care puteai sa-i schimbi pana si procesorul si asa l-am upgradat la maxim pentru generatia lui, si daca te aventurezi un pic si ii modifici si bios-ul poti sa pui si wifi 6e in el. Cu greu am gasit un P53 indeajuns de modular incat sa mai poti upgrada la el una alta desi CPU-ul e tot soldered pe placa de baza....
@indcon
@indcon Жыл бұрын
Misto videoclip-ul!
@Mr_Lory
@Mr_Lory Жыл бұрын
Cum se face update-ul ala de firmware ca sa poti instala noul sistem de operare pe mac? Eu am un macbook air 2017 si nu mai primeste noul macOS, si as vrea sa il instalez. Astept raspunsul. Mersi! 💪
@AlexandruDumitrescu
@AlexandruDumitrescu Жыл бұрын
Salutare, daca imi spui si mie cum ai scapat de taste lipicioase dupa varsatul berii in laptop te voi iubii pe viata 😂 fix acelasi lucru am patit eu la 2 saptamani dupa ce am luat mb m1 pro de 15 in primavara 😢 - nu glumesc daca poti sa ma ajuti cu sfat raman profund indatorat 😊 - ca sa fie si cu rima
@luciandanzavoianu
@luciandanzavoianu Жыл бұрын
Si eu am un macbook pro mid 2012, de 15 inch. Tot asa adaugat ram / ssd la el. Cu ajutorul OpenCore Legacy Patcher am pus penultimul macOS(Monterey). Ultimul mac OS nu este inca recomandat, sunt ceva probleme cu accelerarea video.
@tomcris2007
@tomcris2007 Жыл бұрын
Indrazneste sa schimbi ssd-ul din el si nu mai porneste ca au imperecheat ssd-ul cu placa de baza si cu memoria, asa ca geaba bagi surubelnita ca nu il mai pornesti pana nu pui la loc componentele originale care au venit in cutiuta.
@eduardpaun7367
@eduardpaun7367 Жыл бұрын
am si eu o intrebareee ,chiar nu ma pricep la subiect, merge sa stochez si sa joc un joc gen witcher 3 pe un ssd extern(55gb)? si daca da, este diferenta de frame rate sau de performanta dintre T5 si T7 de exemplu?
@alexandrubogdanradu8066
@alexandrubogdanradu8066 Жыл бұрын
Spor. In toate!
@mmarian66
@mmarian66 Жыл бұрын
Salut, ce parere ai de Stadia care va fi inchisa in ianuarie?
@gabrielradu9385
@gabrielradu9385 Жыл бұрын
Super 👍
@mikPet81
@mikPet81 Жыл бұрын
Inafara de laptopurile de gaming, altceva nu prea mai speri sa ai modularitate pe bune. Sigur exista acel laptop framework dar si ala, nu are foarte multa tractiune. Cat de storage, este o idee buna sa ai si pt telefon, ceva enclosure in care poti pune un ssd, sunt alea de la Asus Astrix care duc 3.2, ceea ce e decent
@SuburbanPhilosophy
@SuburbanPhilosophy Жыл бұрын
HDD ramana sfant pentru stocare. Eu pt arhivare mi-am luat prima data un HDD de 1tb . S-a umplut repede asa ca am mai luat unul de 2 tb care s-a umplut si ala. Am cautat si am luat unul de 12TB. Am prins o reducere si am dat pe el 180 lire. Cel mai ietin SSD de 1TB este 50 lire.
@Astristul
@Astristul Жыл бұрын
Normal. Totul e strâns legat de raportul calitate preţ. SSD-urile sunt prea scumpe, iar stocarea în cloud, chiar dacă ai bandă adecvată, te rupe la costuri.
@razvanlex
@razvanlex Жыл бұрын
Pana pica cel de 12 TB. Atunci nu mai e fun...
@Astristul
@Astristul Жыл бұрын
@@razvanlex nimic nu e etern. Toate vor pica, la un moment dat. Important e să ai grijă de ele, ca să ţină cât mai mult. Am vreo 6 HDD-uri, toate +8TB, de peste 7 ani, şi n-a cedat niciunul.
@SuburbanPhilosophy
@SuburbanPhilosophy Жыл бұрын
@@razvanlex nu o sa pice asa repede. celalate merg perfect desi unul din ele are 5 ani. le-am folosit strict pentru stocare.
@foxgaming603
@foxgaming603 Жыл бұрын
Respect 😉
@nicolaetudor2704
@nicolaetudor2704 Жыл бұрын
Un Crăciu minunat să aveți !
@gigibecali9364
@gigibecali9364 Жыл бұрын
9:00 placa video e lipita de placa de baza? Sau te referi doar la cele fara placa dedicata?
@DozaItTehnologie
@DozaItTehnologie Жыл бұрын
Eu folosesc ssd uri M2 bagate intr un rac extern si ma pot bucura de viteze mult mai mari decat acele ssd externe standard. ...si apropo si mult mai ieftine.😁
@ducuBAR
@ducuBAR Жыл бұрын
Am un T3 dar imi pare lent. Scriere 10-50mbps. Ce ii pot face sa se miste mai rapid? Am gasit niste threaduri pe reddit dar nimic concret (nu sunt foarte tehnic)
@bogdanturlea5849
@bogdanturlea5849 Жыл бұрын
Producătorii oferă întotdeauna clienților ceea ce aceștia cer. Sigur că nu se întâmplă asta individual sau unanim, dar măcar e oarecum democratic: când cererea pentru un anume produs există și e în creștere, producătorii se conformează. Ei vor banii noștri, nu ura noastră. Răspunsul la “right to repair” momentan este: “ciocu’ mic, sunteți prea puțini și prea irelevanți pentru business-ul nostru încât să fiți băgați în seamă” - și asta e realitatea cifrelor. Apple a înțeles cel mai bine asta, cel mai repede și cel mai profund. Pulimea nu știe să depaneze un PC/telefon/tabletă și rareori cumpără un produs electronic cu gândul de a-l folosi mult timp peste durata medie de utilizare ca trend. În schimb pulimea vrea frumos, subțire, silențios și nu dă doi bani pe specificații dacă feelingul e corespunzător.
@robertdascalu4441
@robertdascalu4441 Жыл бұрын
Am avut si eu doua laptopuri. Unul asus x52j cu defect direct din fabrica mergea cu anumite softuri pana cand i s a dezlipit procesorul placii video. Si un lenovo ieftin cat o tableta buna in vremea aia care acum a ajuns sa aibe 4 gb memorie ram si abia merge pe net ca in rest nu e bun de nimic. Cand eram copil era nebunie pt mine sa merg la un magazin de pc si sa fac o unitate pe componente. Ceea ce am facut si acum dupa 10 ani de pauza. Am lua cea mai mica carcasa de pe piata mini tower cred ca e. Si sta pitit sub birou. Acum am un laptop micut de la job cu care controlez statia de la serviciu. Bineinteles ca e si asta slab( laptopul); statia de la serviciu are qwadro pe ea si zburda in aplicatii ;. Desktop pe componente ramane favoritul meu. Performanta la o fractiune din costul laptopului plus ca poti repara/upgrada singur oricand. Problema e cand vrei sa ai mobilitate. Dar si asta se rezolva spre exemplu cum lucrez eu acum controland statia de la job cu laptopul de acasa.din pacate am monitorul f mic si nu vad nimic la el. Aplicatia de control e hpz cred.
@edithge0
@edithge0 Жыл бұрын
Am un Samsung T 7 (blue) fără amprentă, sunt foarte mulțumit de el. L-am folosit de câteva ori pentru a exporta în el proiecte video din Final Cut Pro pentru că nu mai aveam spațiu pe laptop-ul Macbook Pro M1 care are doar 256 GB spațiu de stocare, bine după instalarea OS și alte programe mai rămâne liber 140 GB. Acest laptop așa va muri că nu mai am ce să-i fac. Bine am știut de la început ce cumpăr.
@Mihai-mb4ew
@Mihai-mb4ew Жыл бұрын
@Marinake , te-am vazut la Cora lujerului azi. Te-am auzit si nu intelegeam de unde cunosc vocea. Apoi cred ca te-am speriat pt ca m-am uitat la tine vreo 3 secunde si am mers mai departe =)) cand mi-am dat seama ca tu erai, deja imi continuasem drumul.
@somnorila9913
@somnorila9913 Жыл бұрын
Nu am nimic in potriva cu totul compactat si fara posibilitate de reparat atata vreme cat pretul este considerabil mai mic, cum am dat exemplu mai devreme cu placile grafice. Adica noile lansari la acelas pret fix ca si la vechile lansari din anii precedenti, iar ce e model vechi automat cu 50% mai ieftin pentru fiecare tier/an/lansare in parte. Si foarte important, sa se faca reciclare totala. Ce are defectiunie minora sa se repare si revandut ca produs reparat. Iar restul refacut materie prima. Daca aspectele astea doua nu se indeplinesc, atunci nu are nici un sens sa sustinem un astfel de trend. Scopul producatorilor nu ar trebui sa crestere de profit la infinit ci profit stabil pe perioada nedeterminata. Succesul nu trebuie sa insemne tot mai multi bani de discoteca pentru actionari ci salariu fix pentru un timp cat mai lung pentru proprietari.
@TomaAlimos27
@TomaAlimos27 Жыл бұрын
Nuj, eu aștept să îmi iasă laptopul din garanție, ca să pot să îi adaug ram și încă ceva stocare.
@johnconnor555
@johnconnor555 Жыл бұрын
Am un Dell din 2017,i-am pus 480 gb ssd,8gb ram suplimentar, i7 de 3,5 gHz...așa este,e bine să ai opțiuni accesibile,ieftine...mai ales la praful de acum.
@AndroneAlex
@AndroneAlex Жыл бұрын
Salutare, se merita cumparat DavinciResolve?
@carmilalexe8515
@carmilalexe8515 Жыл бұрын
Salut. Am avut un laptop macbook pro 15 varianta A1707 cumparat in decembrie 2017 cu procesor intel i7-7920hq, 16 gb ram si 1 Tb ssd si a functionat foarte bine timp de aproape 2 ani si jumatate. In vara lui 2020 camera nu mai functiona si am crezut ca din cauza a 2 mici cazaturi a acestuia pe podea. In octombrie 2020 a mai cazut inca o data pe podea de data aceasta in partea de sus dreapta a ecranului fara a fi afectat ecranul dar tot a functionat bine iar dupa craciunul din 2020 intro dimineata cand am deschis capacul ecranul era total negru. Am crezut ca acea cazatura a fost fatala pentru el. Am tot incercat sa cumpar un ansamblu display pentru el dar era foarte scump si am asteptat mai mult in speranta ca va deveni mai accesibil ceea ce nu s-a intamplat ci dimpotriva s-a scumpit si mai rau. Problema a fost descoperita de fratele meu cand a incercat sa il repare si anume ca acele 2 cablaje flexibile pentru iluminarea de fundal si camera erau intrerupte cat si cele 2 cablaje flexibile pentru ecran erau deasemenea intrerupte si aceasta se datoreaza faptului ca acestea sunt mai scurte in lungime si la intinderea lor maxima la deschiderea sau inchiderea capacului acestea se cuteaza si se intrerup. Problema nu a aparut cand acesta a cazut ci 100%din cauza producatorului. Cand am studiat aceasta defectiune pe KZfaq am constatat ca este o problema generala a macbook-urilor din aproximativ anul 2016 si pana astazi la aproape toate modelele. Sunt sigur ca tehnicienii din State unde se efectueaza designul cat si cei din China unde se asambleaza stiu de aceasta problema grava dar se pare ca o ignora si sunt sigur ca nu din cauza ca nu stiu de aceasta problema care spun inca o data ca este grava ci cred ca este o alegere intentionata. Eu am cumparat acest laptop in speranta ca il voi utiliza cel putin 5 ani dar nu am reusit sa il utilizez decat 2 ani si jumatate. Va spun ca eu niciodata nu voi mai cumpara Macbook. Va dau si un link in care sunt aratate sub un aparat de marit optic aceasta problema foarte grava. Va rog sa ii comunicati si producatorului. kzfaq.info/get/bejne/sJqReJuoyNK9lqM.html
@aladinturcul9929
@aladinturcul9929 Жыл бұрын
Asa poate te inveti si tu sa nu mai cumperi produse apple
@tiniady
@tiniady Жыл бұрын
eu zic ca ar trebui mentionat in descrierea produsului acest aspect ... al modularitatii ...eu cand am luat un laptop am cautat un teardown ca sa ma lamuresc ...si daca s-ar face asta ...ramane la latitudinea cumparatorului ..... Dna Mariuca sau Tu
@mihaigsm2003
@mihaigsm2003 Жыл бұрын
Ce este ala negru de pe perete?
@georgian92
@georgian92 Жыл бұрын
Bravo Dane, tine-o tot așa, acum întrebare pentru comunitate dacă mă poate ajuta, am și eu un 970 și de vreo câteva zile mă bat cu el, reinstalez windowsul dar are tot felul de erori, update-urile nu mă lasa sa fac dându-mi blue screen și intrând in repaire, placa video nu mi-o vede… bag ssd-ul vechi in laptop și surpriza, toate merg cum trebuie… ce se întâmpla? E clar 970 de vina? E vorba de compatibilitate? Dar cum dracu ca pana acum am mers! 😆 Dau o bere virtuală la un priceput dacă își rupe 2 minute din viața sa îmi explice una alta!
@luiiig1827
@luiiig1827 Жыл бұрын
SSD Samsung 990 Pro 1TB sau SSD WD SN850 NVME M2 1TB? Tin sa mentionez pentru PS5 :)
@andreicernat
@andreicernat Жыл бұрын
Legat de right to repair am vazut acum vreo doua sapt un clip de la Linus in care prezenta un HP nou, subtire, finut, frumos, perfect pentru sotia ta (de exemplu) dar si pentru tine in acelasi timp. Spuneau ca la ala se poate schimba absolut tot, chiar si mufa de casti, ca cei de la HP au pus pe site chiar si ghiduri video si ca vand piese (la niste preturi normale, un modul de wireless era 20-25 dolari - daca am retinut eu corect). Suna a ceva ce a dat peste nas tutoror producatorilor care fac laptopuri cu superglue cu scuza asta a portabilitatii si subtirimii produsului. Edit: E vorba despre HP 845 G9
@DanCadar
@DanCadar Жыл бұрын
A prezentat si Dell un concept similar.
@elviscaragea4433
@elviscaragea4433 Жыл бұрын
E interesant cum unele electronice cand se strica pai se strica de tot si trebuie sa schimbi componente intregi. Sa zicem ca un rezistor se strica pe placa de baza, de acolo se arde si gpu ul si cpu ul, pentru ca e facuta ieftin ori e intentionat
@Bezi.v
@Bezi.v Жыл бұрын
Am un Dell inspiron din 2008 care inca se târâie... N-am umblat niciodată in el. Nu cred ca mai poate duce. Asa ca am primit ordin de la nevasta sa iau ceva mic de 12" maxim 13" sa bage în poșetă 😅. As ca.. povesti despre un ssd extern sunt foarte bine picate.
@ZombieDragQueen
@ZombieDragQueen Жыл бұрын
Dreptul la reparare e inclus in Crezul de la Niceea. Am un Macbook Pro late 2013 15" la mana a doua pe care il folosesc zilnic de mai multi ani. Ii bag in curand un hard NVMe (si ii schimb bateria) si ii mai prelungesc activitatea acestui cadru de nadejde inca cel putin cativa ani. Mai si ruleaza "doar" Mojave pentru ca Varsta de Aur s-a sfarsit cand Catalina a scos sustinerea app-urilor 32-bit. Deci da, urmatorul MBP va fi tot unul pe care sa il pot upgrada cu relativa usurinta.
@somnorila9913
@somnorila9913 Жыл бұрын
5:43 Aceasta "modularitate formidabila", spusa ca si cum e ceva nespus de special si rar, este de fapt ceva banal si minim necesar. Lucruri fara de care orice produs nou nu am cum sa il accept ca si unul bun. Mai ales ca preturile cresc in loc sa scada, ca la placile grafice. Unde preturile ar trebui fixe, cel mult ajustate la inflatie si atat. Fie ca vorbim de gtx1060, rtx2060, rtx3060, rtx4060, toate ar trebui sa fie la acelas pret in momentul lansarii, undeva in jur de 250euro. Si deci si piata second hand sa fie mult mai activa si atractiva, pentru ca ce e vechi si pretul scade cu cate 50% pe nivel. Asa are logica si mi se pare corect. Sa simti ca exista dezvoltare, avans tehnologic. Ca daca odata cu ceva mai mult costa mai mult si chiar consuma mai mult, nu ai rezolvat nimic, e logic sa fie asa in mod normal si nu reprezinta nici un fel de dezvotare si avans. Oricine poate sa faca ceva mai bun cheltuind mai mult, avansul tehnologic, dezvoltarea in general inseamna eficienta, sa produci ceva mai bun la un consum mai mic sau cel putin fara sa-l cresti.
@giurgiciprian4528
@giurgiciprian4528 Жыл бұрын
👏🏼👏🏼
@mariuspetrero-nl2584
@mariuspetrero-nl2584 Жыл бұрын
Domnu Dan , nu mai vine si a 3 a parte din clipurile pt crypto?
@fosilafos7850
@fosilafos7850 Жыл бұрын
de inserat pe mobile specificatii de mesagerie-votca,spritu etc-sau sub ce influences a fost redactat
@robertkraft5932
@robertkraft5932 Жыл бұрын
24:51 😅
@mr_hara
@mr_hara Жыл бұрын
Dane dar un review la un mini PC mai potent ''oleaca'' cand faci? Intreb pentru ca au devenit si alea destul de populare....
@iulian_98
@iulian_98 Жыл бұрын
Zic doar atât, îți scriu acest cometariu de pe un laptop Acer Aspire E1 571G, primul și singurul meu laptop . Mi l-au cumpărat ai mei în decembrie 2013 și a costat 1799 de lei . Ce am primit la banii ăștia ? - Un laptop cu -procesor i3-3110M 2.4GHZ - Placă video dedicată Nvidia GeForce 710M cu 2GB Vram memorie dedicată -4 GB memorie RAM - HDD de 500 GB - ecran de 15.6 inci HD LED LCD - unitate DVD - cameră video HD etc. Îl folosesc zilnic cam 12 ore pe zi și am făcut de toate pe el . Între timp i-am făcut un upgrade, adică de câțiva ani, și anume 8GB memorie RAM și un SSD samsung de 1 TB cel cu 5 ani garanție . În ăștia 9 ani și 3 luni l-am curățat de praf de 2 ori . și i-am schimbat pasta termoconductoare o dată, nu am simțit nici o diferență . Lapto-ul nu se încălzește, doar că înainte când era nou sătea la 33 de grade celsius și după câțiva ani sătea pe la 45 - 50 de grade . Am avut și am în continuare mare grijă de el, stă mereu doar pe birou, niciodată în pat, nu mânânc și nu beau nimic lângă el . Chiar mă spăl pe mâini înainte să-l butonez . Scrisul de pe taste e la fel ca în prima zi . Dar am observat puterea timpului, tastele cel mai des folosite sunt șlefuite la propriu în urma milioanelor de apăsări . Dar scrisul de pe taste e 100% ca nou . Pentru mine laptop-urile Acer din acest motiv vor fi mereu o prioritate la orice achiziție / recomandare . Și mi se pare un laptop extrem de bun raportat la specificațiile pe care le-a avut la timpul lui și prețul foarte bun . Astăzi ce laptop cu placă video dedicată și procesor I3 îți mai cumperi cu 1800 de lei ?
@alexandrustanciu2833
@alexandrustanciu2833 Жыл бұрын
respect
@EddyVs0
@EddyVs0 Жыл бұрын
De 4 ani PC nou trecut de la WB blue 7200rpm la 980pro. E ca si cum am trait intr-o pestera toata viata, 4 sec pe ceas si poc deschis windows-ul. Nu stiu cum e cu durata de viata dar am pe el sistemul de operare si o partitie cu jocuri care le tot sterg formatez tot odata la 2 luni si tot asa. Daca ma pui de maine sa lucrez inapoi pe HDD, poate prind un loc de munca pe afara, in trecut nu mai intorc. Samung e viata si viata e samsung.
@FlorinArjocu
@FlorinArjocu Жыл бұрын
La SSD durata de viata (normala, nu daca pateste ceva sau ai un ghinion) măsoară in "cantitatea" scrisa. Vezi specificatiile SSD-ului si poti verifica cat ai scris pana acum. Asa o sa iti faci o idee despre cat te va tine. Este important sa ai spațiu gol marisor le el, adica sa nu il umpli, pemtru ca atunci forțezi sistemul sa scrie in zonele deja folosite, altfel toate stiu sa scrie in zonele goale, asa incat sa fie mai rar umplut si sters/rescris. Pro-urile astea au multe cicluri de scriere-rescriere, nu cred ca vei avea vreodata probleme, dar mai depinde si cum le folosesti.
@Adrian-gq7ke
@Adrian-gq7ke Жыл бұрын
eu cel putin cand mi-am schimbat laptopul meu vechi, un lenovo x220 cu i5 2410, si am preferat ca in loc sa-mi iau un laptop nou la care sa nu am cum sa ii fac vreo modificare sa-mi iau un asus x550vx cu un i7 6700hq la care la fel iam schimbat cd room ul cu un ssd pentru windows si am lasat hddul de 1 tb, la fel i-am mai pus niste ram in plus ca sa ruleze mai bine ce mai joc, partea proasta este displayul pentru ca nu este foarte wow dar eu nu am mari pretentii avand in vedere faptul ca totul se vede foarte bine b=plus ca are si 2 difuzoare stereo de la sonic master care se aud foarte bine si tare,perfect pentru ascultat muzica,vizionat filme și etc, alt minus ar mai fi faptul ca este cam veche placa de baza si ultima versiune de bios disponibila este din 2019, dar per total laptopul este bun si cred ca va tine mult si bine
@rock58
@rock58 Жыл бұрын
la ce componente am in PC și laptop sunt cu ani în urma privind ultimele trenduri din tech 🤣... nici nu mă deranja atât de tare aspectul pt că mi-e suficient sa scot anumite foi la imprimantă pt statul român ce solicită asta și care încă trăiește în epoca de piatra a tehnologiei.
@atomxeon5415
@atomxeon5415 Жыл бұрын
Citisem undeva ca UE vrea sa puna obligatoriu sa se poata schimba bateriile de telefon usor asa cum era pe vremuri. Asa cum s-a intimplat cu porturile usb-c.
@mr_hara
@mr_hara Жыл бұрын
Doamne ajuta....
@dorellusthagod
@dorellusthagod Жыл бұрын
Mi se pare ironic că mă uit la clipul ăsta de pe un TV de acum 3 ani care flickeruiește ca dracu când aș putea să mă uit la celălalt TV de acum mai bine de 10 ani care n-are nici pe dracu.
@markbogdan2
@markbogdan2 Жыл бұрын
Din pacate in scenarii de zi cu zi, pt utilizatori obisnuiti, sunt overkill ssd-urile astea si extrem de scumpe din pricina asta.
@razvansodoleanu9755
@razvansodoleanu9755 Жыл бұрын
Pt arhivare sigura, as merge totusi cu tape-uri, mai de graba decat hdd-uri. Au cam acelasi pret, si sunt mai rezistente. Mai ales daca ai fisiere mari,si putine, sunt o solutie mai buna.
@alin12348
@alin12348 Жыл бұрын
Salut! Ce sunt tape-urile
@razvansodoleanu9755
@razvansodoleanu9755 Жыл бұрын
@@alin12348 Casetele cu banda magnetica
@alin12348
@alin12348 Жыл бұрын
@@razvansodoleanu9755 Mersi
@razvansodoleanu9755
@razvansodoleanu9755 Жыл бұрын
@@alin12348 pt putin. Sunt destul de eficiente ca stocare. Gasesti 10-20TB, la 600-700 de ron, dar nu sunt bune daca ai fisiere multe, pentru ca accesul se face secvential, si dureaza destul de mult sa fie derulate pana in punctul in care e stocat fisierul ce trenuie descarcat.
@alin12348
@alin12348 Жыл бұрын
@@razvansodoleanu9755 Mersi.
@mateiacd
@mateiacd Жыл бұрын
La minutul 04:03 spui ca ai făcut update de firmware la Macbook Pro din 2010 și din imagine se vede ca ai ajuns sa pui sistemul de operare Monterey pe el?? Eu știam ca abia cu Catalina Patcher poți instala versiunea Catalina și aceea cu minusuri pe partea de accelerare grafica. Ce model scrie pe spatele carcasei ca e?
@DanCadar
@DanCadar Жыл бұрын
Nu, e o greseala a colegilor de la montaj. Au filmat MBP 16-le meu in cadrul ala.
@ReliaTilea
@ReliaTilea Жыл бұрын
cool
@razvanrma
@razvanrma Жыл бұрын
Eu am 980 pro de 2 TB de un an și ceva și sunt mulțumit
@nicknamenicolas441
@nicknamenicolas441 Жыл бұрын
Ma gandeam ca vad si eu un vivo X90 pro Plus...ceva nou totusi.
@mariusnr
@mariusnr Жыл бұрын
Right to repair obligatoriu! Din cauza RAM-ului lipit pe placa, inca ma *oiesc sa comand un laptop nou si ma gandesc la un desktop mai degraba si umblu cu o vechitura de acum 6 ani... Pandemia, bat-o vina, a venit fix inainte cu cateva luni sa pot comanda unul nou, dupa care s-a ales praful in oferta magazinelor. Chip shortage, zic astia. Prostia si avaritia din capul producatorilor, mai degraba. Ce-mi trebuie subtirel si frumusel cand lucrez de acasa, ca multi altii dupa (again) Pandemie?
@CoajaCristiandance
@CoajaCristiandance Жыл бұрын
4:40 poate poze jpg, nu RAW
@gabrielgeorge2470
@gabrielgeorge2470 Жыл бұрын
Dacă tot sa vorbit despre memoria laptopului, cred că ar trebui să vorbim și memoria telefonul. Telefonalele din ultimii 2 ani, lansate vin cu minim 128GB. Ceea ce personal consider insuficient dacă dorești să ții telefonul o perioadă mai lungă de 2 ani. Degeaba Samsung a anunțat 4 ani de os updates dacă nu ai suficientă memorie și pentru a le face. Personal consider că 256GB este minimul de care ai nevoie în 2023 și în următorii 3-4 ani! Aștept un video despre subiectul asta. Numai bine!
@iuliandumitrescu1680
@iuliandumitrescu1680 Жыл бұрын
De nebun 😀am luat pt săraci un Dell 3420 .(ram și ssd)
@alexyo5402
@alexyo5402 Жыл бұрын
Stie careva un service de laptop-uri care face si interventii pe MB, preferabil in Iasi. Am un laptop care are un scurt pe MB, probabil un condensator defect. Din pacate cei de la Depanero nici macar nu au incercat sa il repare.
@mihai.e.g.
@mihai.e.g. Жыл бұрын
Sunt destul de sigur ca 'NvME' se pronunta 'envy me' :D
@mihaizorila801
@mihaizorila801 Жыл бұрын
ChatGPT cand mai testezi?
@blad30
@blad30 Жыл бұрын
Salutare si super clip. Chiar a venit intr-un moment in care am achizitionat un nou ROG, 2022. Si cum niciunde nu gasesti specificatiile complete de hardware ale laptopurilor, trebuie sa intrebi producatorul, dar producatorul nu iti zice ce poate laptopul pana nu il achizitionezi si ii spui seria(un lucru care mi se pare incredibil de stupid: adica tu ca si producator nu stii dupa model ce poate laptopul?! trebuie sa il achizitionez intai ca sa imi spui ce poate?! WTF?!). Si intrebi producatorul, si ceri informatii in legatura cu stocarea, si cu stupoare observi ca producatorul iti spune ca are doar 2 porturi M2 care suporta 2 ssd-uri de maxim....wait for it....1Tb fiecare!! WTFFF?!?!!! adica tu imi vinzi laptop de gaming de ultima generatie pe care eu pot sa am doar 2Tb de memorie? Cu programele si jocurile din ultima vreme care cer zeci de giga de stocare. Si nu te gandi ca este vorba de un laptop de 2000lei, ci de 2000euro(nu este nici cel mai mult, dar nici ceva ieftin). SI unde mai pui ca maximul de rami este de 32Gb. Ca sa citez un mare om in viata: JEEEESUS!! :)) Si uite asa te fac sa mai urci in bani daca vrei ceva mai ok, desi nici acolo nu pot sa fiu sigur, pana nu achizitionez produsul. Mi se pare o bataie de joc, si de la un producator de renume, cu care am tinut atatia ani: toate laptopurile din istoria mea au fost asus, telefoanele la fel, acum un Rog Phone, si toate cele,dar parca m-au dezamagit urat. Oare se poate sari de cei 2Tb, sau chiar te blocheaza ca sa te faca sa mai dai niste bani? Zi faina si inca o data, folositor si fain clipul!! P.S.: la ssd-uri am mers pe Kingston Fury Renegade(7300 Mb/sec)
@cl16dr
@cl16dr Жыл бұрын
Știi prea bine Dane că tot ce este făcut embedded, sunt făcute să fie schimbate după rata lor de viață , eu unul bătrân din vechi cum sunt urăsc tot ce este embedded fiindcă mi se limitează forțat dreptul de a face un upgrade la o vechitură care are potențial mulți ani cu unele upgrade. Întrebare câte pc-uri ,tablete ar rula super bine cu bătrânul windows xp? Ptr mine este ce-l mai bun os de la Microsoft . Corporațiile și producătorii de componente prin upgrade, noi sisteme de operare ,noi cp-uri,memorii ram e.t.c ne fac să fim doar consumatori de noi resurse chipurile mai performante , da mai performante pentru noile sistemuri de operare care cer performanțe și mari puteri de calcul fiindcă ne fac să fim consumatori și să ne updatăm după cererile lor că doar suntem niște consumatori 😅 și trebuie să menținem consumul . Ps: Îmi aduc bine aminte când 1Gb pe un memory card era wow 😅. Nu sunt un zgârcit ,dar prefer sa consum dispozitive vechi care rup pe sisteme Linux sau Microsoft mai vechi și au aceleași viteze performanțe cu "cele noi" . Am ssd-uri de acuma 6 ani care merg super bine pe Ubuntu ,Windows XP, Windows 7 și chiar au rata de viață mai lungă decât cele noi și nu se cer înlocuite. 😉
@SkyNet-82
@SkyNet-82 Жыл бұрын
✌️
@Dan-be7ex
@Dan-be7ex Жыл бұрын
1:34, canalele, că sunt mai multe
@mariussimon4300
@mariussimon4300 Жыл бұрын
"Google project ara" ar fi trebuit sa schimbe cantitatile de bani pe care le cheltuim in tot ce inseamna telefoane,leptopuri etc... Produsele modulare ar fi ideale ,dupa parerea mea,mai putina risipa,upgraduri garantate si simple pentru oricine.
Giving 1000 Phones Away
00:18
MrBeast
Рет қаралды 19 МЛН
Sigma Girl Education #sigma #viral #comedy
00:16
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 61 МЛН
Dynamic #gadgets for math genius! #maths
00:29
FLIP FLOP Hacks
Рет қаралды 17 МЛН
Normal vs Smokers !! 😱😱😱
00:12
Tibo InShape
Рет қаралды 115 МЛН
Samsung HW-C450 - cel mai accesibil soundbar Samsung. Review
1:26
Celmaibuntop
Рет қаралды 2,2 М.
Samsung T7 Shield vs T9: Samsung Portable SSDs Compared!
3:06
Adam Talks Tech
Рет қаралды 67 М.
The iPod Watch? #Shorts
0:38
Phone Repair Guru
Рет қаралды 11 МЛН
Цифровые песочные часы с AliExpress
0:45
как спасти усилитель?
0:35
KS Customs
Рет қаралды 278 М.