JAPON BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALı(Bakımı Besleme Cinsiyet Ayrımı Hakkında Bilgi Yavrulama Üretimi)

  Рет қаралды 36,061

Cem Celikel

Cem Celikel

6 жыл бұрын

Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı,Japon Balığı bakımı, Japon Balığı Akvaryumu Kurulumu,Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı? Japon Balığı Yavrulama.
Öncelikle, Akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyonu mutlaka tamamlamalısınız çünkü bu balık aşırı amonyak üretir ve eğer bu ortam henüz akvaryumunuzda oluşmamışsa, balıklarınıza zarar verecektir. Ayrıca güzel bir aydınlatma da olmalıdır. Eğer bu iki sebep de iyi duruma geldi ise, balıklarınız güçlü ve sağlıklı olacaktır.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Bu sebeple ilk olarak Japon Balığı Akvaryumunun boyutlarını ele alacağız. Bu öncelikle Japon balığının büyüklüğüne ve sayısına göre doğru orantılıdır. Şöyle bir hesap yaparsak her 2.5 cm için 20 lt su gereksinimine ihtiyaç duyarlar. Bu kadar çok su ihtiyacının sebebi, aşırı derece de sindirim sonrası dışkı ve amonyak çıkarmasıdır.
Bir başka önemli konu da, Akvaryumun yeridir. Akvaryum doğal güneş ışığı alabilen bir yerde olmalıdır ayrıca su kaynağına ve elektrik kaynağına da yakın olmalıdır. Doğal güneş ışığı alan akvaryum direk cam kenarına konmamalıdır çünkü bu hem akvaryumun ısınmasına hem de aşırı yosun oluşmasına sebep verecektir. Unutulmamalıdır ki Japon balığı eğer üretimi yapılmayacaksa 23 derece de bir sıcaklıkta bakılmalıdır. Eğer üretim yapılacaksa 3 ay boyunca 18 derecede tutulup, daha sonra 23 dereceye getirilmelidir. Japon balığı normalde gündüzleri hep güneş ışığı altında geceleri de karanlıkta yaşamaktadırlar ve buna ihtiyaç duyarlar. Eğer akvaryumunuzda lamba kullanıyorsanız geceleri balıkların dinlenebilmesi için kapatmanız gerekecektir.Ayrıca bilmelisiniz ki, eğer Japon balığı yeterli miktarda güneş ışığı almaz ise, renklerini kaybedecektir.
Japon Balığı akvaryumları çok ağır olur bu yüzden yerleştirdiğiniz yerin çok sağlam olması gerekir ayrıca yere sağlam basması için ağırlığının da eşit dağıtılması gerekir.
Filtre sistemi çok önemlidir. Bunun için tankınıza güçlü bir akış oranı olan bir filtreleme sistemi takın. Çünkü Japon balığı, diğer balıklardan daha çok atık üretir, bu yüzden gerçekten güçlü bir filtreleme sistemine ihtiyaç duyarsınız. Normal bir akvaryum için Saatte tankın hacminin en az beş katı iken, Japon balığının en az 8-10 katı kadar olan bir sistemi seçin. 100 lt bir tank kullanıyorsanız saatte 800-1000 lt lik bir akış oranına ihtiyacınız olacaktır.
Akvaryum tabanına 8-10 cm kalınlığında çakıl taşı ile kaplayın. Japon balıkları bu tarz çakıl taşlarını eşelemeyi çok sevdiğinden, tam onların akvaryumuna uygun bir malzemedir. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken şey, taşların 3 mm den küçük olmamasıdır çünkü Japon balıkları taşları ağızlarına alma eğiliminde olan balıklardır ve daha küçük olan boyutlar, balıklara zarar verebilir. Ayrıca akvaryumu kaya ve aksesuarlar ile süsleyin, koyacağınız rengarenk kayalar, hem balıklarınızın hem de akvaryumun daha güzel görünmesini sağlayacaktır.
Balıkları akvaryuma koymadan önce tankı yarı yarıya soğuk su ile doldurunuz, aksesuarlarınızı, bitkilerinizi yerleştirin. Balıkların yüzebileceği geniş alanlar bırakın ve saklanabileceği yerler ayarlayın.
Daha sonra Depoyu tamamen temiz su ile doldurun. Bir kovayı temiz, soğuk suyla doldurun. Su tankın tepesine yakın olana kadar tankın içine boşaltın. Su pompasını açın. Balıkları tanka koymadan önce, filtreleme sisteminizdeki su pompasını açın ve birkaç dakika boyunca çalıştırmaya devam edin. Bu suyun devridaim etmesine ve dolaşımına izin verir. Sudaki kimyasal maddeleri nötralize etmek için de birkaç damla su düzenleyici ekleyebilirsiniz.
Deponuzu 23 derece sıcaklıkta tutun. Japon balığı nispeten serin sıcaklıklara dayanabilmesine rağmen, güçlü bir büyümeye ve genel olarak sağlıklı olması için deponuzun sıcak kalması gerekir. Bununla birlikte, eğer japon balığınızı büyütmeyi planlıyorsanız, su sıcaklığında mevsimsel değişiklikler yapmanız gerekecektir. Sıcaklığı ölçmek için dahili veya harici bir akvaryum termometresi kullanın. Eğer Japon Balığını üretmek istiyorsanız,Beslemesine dikkat edin ve Cinsiyet Ayrımının nasıl yapılacağını bilmeli ve sıcaklığı kışın 10 dereceler de tutmalısınız, İlkbaharda, üremeyi teşvik etmek için sıcaklığı 20 ila 23 dereceye yükseltin. Sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkmasına izin vermeyin. Sıcaklık çok yüksek olduğunda, balığınız stresli hale gelir.Su sıcaklığında aşırı dalgalanmalardan kaçının.
İyi Bakteri Oluşturma
Tatlısu ana test kiti ve bir amonyak test kiti edinin. Birçok balık türü, akvaryum balığı dahil olmak üzere, su kimyasına duyarlıdır. Amonyak, nitrat veya nitrit miktarı normalin dışına çıkarsa, balıklarınız hastalanabilir veya ölebilir. Pet shop'a gidin veya online olarak balık tankı için bir tatlısu test kiti ve bir amonyak test kiti bulun. Kitleri satın aldıktan sonra, onlarla birlikte verilen tüm talimatları veya ek bilgileri okuyun.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2

Пікірлер: 276
@lepistesvlog5821
@lepistesvlog5821 3 жыл бұрын
Arkadaşlar 4 tane japon balığımı Ankara içinde sahiplendirmek istiyorum ücretsizdir iletişim olarak Instagram: lepistesvlog
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Mesajını sabitledim. Umarım en kısa zamanda yeni sahiplerini bulurlar. İstersen bir kaç videomun altına daha yaz bu mesajı, onlarda da sabitleyeyim.
@Asil1010
@Asil1010 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi biz fanusda yaşıryorlar iki tane hiçbir eklenti yok ne kadar yaşar ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Fazla yaşamazlar. Muhtemelen amonyak patlaması sonucu hastalanacaklardır.
@Asil1010
@Asil1010 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi çok saol şimdi akvaryuma geçiyorum hava motorunu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol.. 👍🙏
@mutluoner4551
@mutluoner4551 5 жыл бұрын
videolarınız çok güzel ve başarılı anlatım çok teşekkür ederim :)
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. :)
@asumanonat384
@asumanonat384 8 ай бұрын
Harikasınız emeğinize sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 8 ай бұрын
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olmuştur.
@senaycatbas7877
@senaycatbas7877 4 жыл бұрын
merhaba verdiginiz bilgiler cok verimli teşekkür ederiz.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben de izlediğiniz için teşekkür ederim.
@AquaLabTR
@AquaLabTR 2 жыл бұрын
Dün Hobi haneye japon ve Moli de ekledim. Cikletlerin dışında başka türlerede bakmaya karar verdim. Akvaryum Paylaşımları kanalından selamlar 👋
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hayırlı olsun. Bol bol video çekimi yap da balıkları izleyelim.
@AquaLabTR
@AquaLabTR 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çekiyorum 👍
@berkansu
@berkansu 6 жыл бұрын
Abi Çok Sağol Bilgi İçin ❤️❤️
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Her zaman bunun için uğraşıyorum. Sende izlediğin için ben teşekkür ederim.
@HakanBulut
@HakanBulut 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim, kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@HakanBulut
@HakanBulut 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah..
@Asil1010
@Asil1010 3 жыл бұрын
Abi biz fanusda yaşıryorlar iki tane hiçbir eklenti yok ne kadar yaşar ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@Serhatyasar021
@Serhatyasar021 Жыл бұрын
👏
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Teşekkürler.
@easyman9247
@easyman9247 3 жыл бұрын
Abi 2 japon balığı için müsait bir akvaryun kuruyorum.pipo filtre kullandım.Bakteri kültütü eklememe gerek var mı yoksa balıkları koyduktan sonra zamanla oluşur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. . Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@easyman9247
@easyman9247 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederimm
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@denizcalikoglu7585
@denizcalikoglu7585 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama bir videonuzda 1. Balık İçin 50 lt sonra eklenen balıklar İçin 35 lt ek lazım değil miydi ? Bu arada video uzunlukları neredeyse standart ve temiz bilgiler içerdiği için teşekkürler .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
50 de olur ancak 60 litre çok daha iyi olur. Ama 35 litre standart. O değişmez. Çünkü 20 litresi balık için 15 litresi de yüzebileceği alan için ekstra ekleniyor. 60 litre dememin sebebi de 20 litre balık, 15 litre yüzme alanı geri kalan da aksesuar, çakıl ve bunun gibi eklemeler için.
@nurxanuqurxan5279
@nurxanuqurxan5279 6 жыл бұрын
Salam maleykum qardaş sardig varindimi va necaya satirsan.Bakidan salamlar Turkiyaya
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Baküye de buradan selam..
@alperzumrut807
@alperzumrut807 4 жыл бұрын
Abi senin söylediğin yavrulama sıcaklığı oranda lar için geçerlimi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Oranda japon balığı ile ilgili bir videom var. Orada bu balık ile ilgili her şeyi anlatıyorum istersen izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/d7eCirWo0cnWhI0.html
@handesk9649
@handesk9649 4 жыл бұрын
cem bey merhaba eşim ve ben videolarınızı çok bilgi verici bulduk belirtmek isterim lakin bir kararsızlık içindeyiz eşim ve ben japon balıklarına hayran kaldık oranda ryukin ve ranchu olmak üzere eşim ile aklımızdan geçen 900 950 litre arası bir akvaryum ve 20 adet civarı bir balık beslemeyi düşünüyoruz dış filitrasyon için fluval fx6 2 adet veya fluval fx6 1 adet ve 1adet jbl cristalprofi e1902 greenline kum olarak reeflowers naturel aqua sand 50kg kum olarak düşüyorum iç filitre olarak jbl cristalprofi i200 den de 2 adet düşünmekteyiz yanlışımız veya eksiğimiz var ise düzeltirseniz sevinirim iyi günler dilerim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumu kurduktan sonra sakın, 20 balık birden almayın. İlk başta 2-3 tane yeterli. Bu balıklara eğer 3 ay kadar öldürmeden bakabilirseniz, diğer balıkları yavaş yavaş alır, eklersiniz.
@alicanalkn5272
@alicanalkn5272 2 жыл бұрын
26 derece de simdi iyimidir eylulden subata kadar isitici calistiracam iyimidir akvaryum 40x25x25 icinde 4 japon baligi var 1 tanesi oranda filtre var tam benim akvaryumluk icindede 2 , 3 guzel dekor var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum 4 japon balığı için çok küçük. Verdiğin ölçülere göre akvaryum 25 litre. 26 derece de çok fazla, 18 ila 22 derecelerde olsa yeterli en fazla 24 olur.
@Koi_85-76
@Koi_85-76 7 ай бұрын
Abi kumu balıklar olmadan faha bakteriyel filtrasyonu hazırlarken kumu direkt olarak alvaryuma atmak gereklimi yoksa önce akvaryum suyuyla yıkamakmı gerekli bir videoda adam lepistesleri koymadan önce kumu yıkamadan koyuyor ve bu böyle 45 dk durcak tozu dibe insin falan diyodu sence bu doğrumu
@Koi_85-76
@Koi_85-76 7 ай бұрын
Bide bakteriler en az 24 derecelerde daha fazla ürüyorlar alacağım common japon bundan rahatsız olurmu ısıtıcı kullunmayı planlıuom bide şu değişimi sırasında sıcaklık 2-3 derece düşşe daha sonra eski sıcaklığına kavuşsa valıkta ve bakterilerde bir sorun olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Aldığın kumu önce kokusuz (Çam, limon, lavanta kokusu eklenmemiş) çamaşır suyu ile iyice yıkayıp (Çamaşır suyu kokusu gidene kadar) öyle koymalısın. Böylece, eğer varsa parazit ya da diğer böcek yumurtalarının dezenfekte olmasını sağlamalısın. (Böcek yumurtalarının bazıları 20 sene kuru toprak ya da kumda sağlam kalır) Akvaryuma direk atarsan bu riskler ile karşı karşıya kalman muhtemel. Çamaşır suyu, eğer dikkatli kullanılırsa, hiç bir sorun yaratmaz. Sadece direk balık ile temas etmemesi gerekir. Hatta akvaryuma doğal olan (Kaya, deniz kabuğu, canlı bitki) aksesuar olarak ne koyarsan koy, önce çamaşır suyundan geçirmelisin. Tabi canlı bitkiyi seyreltilmiş çamaşır suyunda 1 dk dan fazla tutma. Tabi, şöyle de bir şey var. Kumu ne kadar yıkarsan yıka, gene de bir toz birikintisi akvaryumda olacaktır. Bu da bir iki dip çekimi ile gider.
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
24 derece sürekli olmadığı sürece pek sorun yaratmaz. Yani bu balıklar dayanıklı balıklardır. 32 dereceye kadar yaşadıkları bilinir ancak bu sürdürülebilir bir şey değildir. Ve tabi ki de balıkların renklerinin daha parlak ve canlı olması için 18 ila 22 derece olması önemi. İlk başlarda bakteri oluşana kadar, bu sıcaklıkta tutmanda bir sakınca yok. Yalnız su değişimi için bu farklı. Eğer aniden ve hızlı olarak 5 derece kadar bir düşüş olursa, balık strese girer. Fakat, 2-3 derce fark olan su, yavaş ve kabul edilebilir bir hızda akvaryuma girerse, bu o kadar da balığı sarsmaz. Zaten ısıtıcı da hemen devreye girer ve bu farkı kapatır.(Önemli Not: Su değişimi sırasında mutlaka ısıtıcıyı fişinden çekmelisin, yoksa ısıtıcı aşırı ısındığı için su ile temas eder etmez, patlar. Suyu ekledikten sonra ya da su seviyesinin altında kalınca, ısıtıcıyı yeniden fişe tak)
@tugce2809
@tugce2809 4 жыл бұрын
Akvaryumumu bugün aldım ve plaj kumu benzeri bir kum verdi petshop cu değiştirmeli miyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Cinsini bilmek lazım. Japon balıkları için en iyi kum, küçük çakıl taşları şeklinde olandır.
@hasretyakut3341
@hasretyakut3341 4 жыл бұрын
Abi evimde iki ayrı akvaryum var. Biri dev akvaryum ciklet balıklar vatoz yaşıyor. Diğeri minik yaklaşık 10 litre su alıp japon balıklarım yaşıyor. Tankın içlerine yapay bitki koymalı mıyım canlı bitki mi olmalı? Videolarını takip ediyorum çok videonuz var hepsi çok bilgilendirici 🙏 canlı bitki olayını meral ettim ama
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
10 litre de japon balığı bakmak çok riskli çünkü bu balık 20-25 santim boya ulaşabilen bir balık ve en az 15 sene yaşayabilir. Standart olarak bir japon balığı için en az 60 litre akvaryum gerekir. Eğer adet fazla ise bu 60 litre üzerine her bir balık için ekstra 35-40 litre eklemen gerekir. Çünkü japon balıkları dünyanın en çok amonyak üretebilen balıkları. Her biri boyutuna göre ortalama bir günde 20-30 litre suyu kirletebilir. Eğer bakteriyel döngü yoksa ya da yetersizse de amonyak patlaması sonucu balıklarını kısa sürede kaybedersin. Hangi bitkiler olur dersen de kalın yapraklı ve sert bitkileri seçmelisin. Örneğin su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.
@hasretyakut3341
@hasretyakut3341 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi çok teşekkür ederim. Japon balıklarını aldığımda nohut kadar ufaktı 8 taneydi. Şimdi biraz büyüdüler 3 tün sonra bir miktar su değişimi yapıyorum 4 gün sonra akvaryumdaki suyu tamamen değiştiriyorum. 3 aydır bu şekilde yaşıyoruz birlikte ☺ söylediklerinizi dikkate alıp tankı değiştireceğim ama bitki de alıp daha iyi bir ortam yaratırım onlara. Tekrar teşekkür ederim sağlıklı günler 🙏
@elifavc4426
@elifavc4426 3 жыл бұрын
Hocam dün iki tane japon baligi aldim maalesef faanusta aldim fakat akvaryim alacagim nas8l almali icinde neler olmali
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. İçine 2-3 mm kalınlığında çakıl al. Ayrıca yumuşak yapılı aksesuarlar al. Japon balığı büyük bir balık olduğu için, aksesuarlara çarpıp yaralanmasın. eğer 100 litrelik bir akvaryum alırsan yanına da en az saatte 500 litre çeviren bir dış filtre al. En az 2 çıkışlı bir hava motoru al. Birine mutlaka hava taşı tak. İkisine de olabilir.
@muratsimsek1395
@muratsimsek1395 3 жыл бұрын
Merhaba Cem bey sizin karma ciklet akvaryumunu gördükten sonra kendi Japon balığı akvaryumumu değiştirmeye karar verdim 300 lt bir akvaryum alıyorum lakin içindeki falez kayası nereden bulabilirim Anadolu yakasında bildiğiniz bir yer var mı birde hangi ciklet türleri bir arada yaşar onunda bilgisini vermeseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumu sıfırdan mı kuracaksın yoksa japon akvaryumunun devamı şeklinde mi olacak? Yani japon akvaryumu için kullandığın filtreleri mi kullanacaksın? Neden soruyorum? Bu filtrelerin bakteriyel döngüsü tam mı? Tam değilse, yeni akvaryum sendromu yaşamamak için bu yeni kuracağın akvaryuma fazla balık almadan başlamalısın. Bu kayaların ismi Falez kayası. Falez kayasını peyzaj işleri yapan yerlerden, taş satan yerlerden ve belki çiçekçilerden bulabilirsin. Ayrıca bu kayalar, Karadeniz ve Akdeniz kıyı şeridine bulunur.
@muratsimsek1395
@muratsimsek1395 3 жыл бұрын
@@CemCelikel öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Mevcut akvaryumum da bakteriyel döngü tam ve gayet iyi durumda işliyor yeni akvaryumda da aynı filitreyi kullanacağım bakteriyel döngünün devamı için ama aynı zamanda asıl filitreyi de kuracağım. Aklıma takılan bir şeyi size danışmak istiyorum mevcut akvaryumun suyu yeni akvaryuma kullanmanın bir sakıncası olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bence birden sürü halinde balık beslemene gerek yok. Öncelikle 1 balık ile başla..
@ozgurildes2513
@ozgurildes2513 2 жыл бұрын
Benim bir akvaryumda iki balığım var. Yem atıyorum ama hep biri yiyebiliyor çünkü o çok hızlı ama diğeri yavaş. Hızlı olan ikisini de yiyor. Ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
@gamzetanyeli4018
@gamzetanyeli4018 4 жыл бұрын
cem bey merhaba benim elimde 110 litre bombeli akvarum mevcut lifetech 838 dış filitre 1200/h 4 sepetli içindekiler aktif karbon zeolite seramik halka ve sünger akvaryumum ışık gören yerde değil malesef imkan olarak da koyduğum yer en uyunu idi ama akşam hariç sürekli ışık veriyorum yem karışık granül yem veriyorum eksik veya yanlış yaptığımı söylerseniz sevinirim bu ara akvaryumda 5 tane japon balığı var
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sizede merhaba. Öncelikle kullandığınız dış filtre 240 litreye kadar destekler. Kullandığınız dış filtre malzemeleri de olması gereken malzemeler. Akvaryumun direk ışık görmemesi gerekir. Anladığım kadarı ile de zaten sizin akvaryumunuz böyle bir pozisyonda. Japon balığı devamlı ışık istemez, günde 8 -12 saat arası ışık olsa yeterli, bu sadece akvaryum ışığı değil, gün ışığı da olabilir. Yani bulunduğu odada 8 saat gün ışığı da olursa olur. Japon balığı günde bir kere besleseniz yeterli. Kendi gözü kadar yese doyar. Verdiğiniz yem 3 dk içinde bitmeli. Şimdi hata yaptığın konuya gelelim, 110 litre akvaryumda en fazla 3 japon besleyebilirsin. Daha fazlası akvaryuma biyolojik yük getirecektir ve bu da akvaryum suyunun daha çabuk bozulmasına neden olur. Japon balığı çok atık üreten bir balıktır. Tabi bu handikap, kullandığın filtre ile şimdilik giderilebilir ama bu balıklar 20-30 cm boya gelebilir ve bu akvaryum o balıklar için çok küçük kalacaktır ve bu yüzden de öleceklerdir. Yani o kadar bakıp büyüttükten sonra balığı kaybetmek seni çok üzecektir. Sana tavsiyem, ya balık sayısını azalt ya da en az 200 litrelik bir akvaryuma geç.
@gamzetanyeli4018
@gamzetanyeli4018 4 жыл бұрын
@@CemCelikel bey çok teşekkür ederim anlaşılan 30 litreye bir japon demektir bu yarın ilk işim en az 500 litre bir akvaryum almak olacak bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Aslında 40 litreye bir tane olursa daha sağlıklı olur ve eğer güzel bir filtreleme sistemi de koyarsan, o balıklar 30 cm boya ulaşır ve 15-20 sene yaşar. Sana tavsiyem hamburg filtre sistemini kullanman. Bu senin için ve akvaryumun için çok faydalı olacaktır. İyi hobiler.
@bahtiyaryaman1695
@bahtiyaryaman1695 5 жыл бұрын
Usta Başka anlatimlari izliyorum adam kaya tarzı süsler koymyın balık çarparak zarar görebilir diyor ne yapalım
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kaya koyduktan sonra, balıkları küçükten koymak lazım. Benim de başıma geldi, kayanın içinden geçerken sıkışıp kalıyorlar. Ama küçükken koyarsan, zamanla balık büyümesine rağmen o deliklerden geçmemeyi öğreniyorlar. Sıkışma yada yaralanma da olmuyor. En azından bende şimdilik öyle...
@melisnurask1318
@melisnurask1318 3 жыл бұрын
Abi rahatsiz ettigim icin özür dilerim bir sorum var japon baliği marul (kivircik) yermi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı kıvırcık, salatalık, brokoli, mısır, salatalık, kabak, ıspanak, bezelya ve bir çok sebzeyi yer.
@elakekec2557
@elakekec2557 3 жыл бұрын
@@CemCelikel gerçekten yermi sağlıklı Bir şekilde??????
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok severek yerler. Azar azar, yediklerini göre göre ver.
@lepistesvlog5821
@lepistesvlog5821 3 жыл бұрын
Abi bende 85 litrelik bir akvaryum var 4 tane japon balığı yaşıyo bi sıkıntıları yok ama hangi yemleri kullanmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığı karbonhidrat ağırlıklı yemler yer. Yem alırken buna dikkat edersin. Ayrıca arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer..
@yilmaztaskiran7585
@yilmaztaskiran7585 4 жыл бұрын
Merhaba cem abi seni uzun zamandir takip edip videolarini izliyorum suan japon akvaryumum 2 metrelik bir akvaryum kurmayi dusunuyorum salona bana biraz yardimci olabilirmisin nasil filtre almam lazim ne gibi ihtiyaclarim olucak
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre olacak?
@yilmaztaskiran7585
@yilmaztaskiran7585 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi akvaryumun boyu 2 metre yukseklik 60 tam kaç litre alıyo tahminim 600 litre filan sanırım
@yilmaztaskiran7585
@yilmaztaskiran7585 4 жыл бұрын
hangi marka filtre hava motoru nasıl almam gerek neler almam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
En boy ve yükseklik ne kadar? Bana tam ölçüleri verirsen, hesaplarım. Ama eğer dediğin gibi akvaryumun 600 litre ise, bunun için saatte en az 3000 litre çeviren dış filtreye ihtiyacın olacak. Marka da senin bütçeme bağlı. Jbl, Eheim, Atman, SunSun..
@yilmaztaskiran7585
@yilmaztaskiran7585 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi yandan sumlu sump haric 1.55 akvaryum yukseklik 60 eni 60
@barangumusdag1729
@barangumusdag1729 Жыл бұрын
Abi benim 2 tane 3-5 cm lik orandalarim var onlara ne tür yem önerirsin orta fiyatlı
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Oranda Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
@barangumusdag1729
@barangumusdag1729 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi mesela salatalığı mixerden geçirip ufalayip versem olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Gerek yok. İnce dilimler halinde ver. Ancak dediğim gibi yediğini göre göre ver.
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 жыл бұрын
Abi benim erkek lepistesim war kuyrugu yenilmis gibi ama saglikli yuziyor yem yiyiyor kuyrugunu ben bir defa akwaryumdan atlamis kuyrugundan tutup atmistim ondan Boyle yenilmis gibi abi siradan lepites ile ozel tur ciftesirmi abi erkek war dedimya ona disi alajam ama petsopda ozel tur war sadeje ciwtlesirmi ajaba alajamda
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruğundan tutmuşsan, kuyruğu zarar görmüştür. Özel türler de normal lepistesler ile çiftleşir.
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 жыл бұрын
Abi kuyrugunu duzelde bilirmiyis
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Elleme, bol bol canlı ve besleyici besin ver.
@alperzumrut807
@alperzumrut807 4 жыл бұрын
Abi ben 250 litrelik akvaryuma red cap oranda koy cam 1 buçuk yaşında o olcak kaç balık koyım ben bende yavrulatıcam ama
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
En fazla 7 adet.
@melisayldz9693
@melisayldz9693 4 жыл бұрын
Abi japon balığı akvaryumum da taş olarak lav taşı kullandım öneriyor musunuz acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Çakıldan başka taş önermiyorum. Akvaryuma 2-3 mm kalınlığında çakıl almalısın.
@melisayldz9693
@melisayldz9693 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Akvaryum kumu almıştım yedek iri taneli o olur mu acaba? Ona göre en kısa zamanda çakıl taşı alıcağım. Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı çakıl ile oynamaya bayılır. Ağzına alıp, bırakarak eğlenirler. O yüzden çakıl tavsiye ederim.
@ahmetmorca5115
@ahmetmorca5115 3 жыл бұрын
cem benim akvaryumum su zudırıyor onu nasıl kapatırım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumlar için özel silikon var. Onu kullanabilirsin.
@nil4513
@nil4513 3 жыл бұрын
Abi ben japon balığı alacamda tek başına yalnızlıktan ölürmü fanusta beslemeyeceğim 50 cm lik bir akvaryumda beslicem abi bide filtre bazı balıkları içine çekiyormuş ben bu konuda biraz korktum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tek başına bakarsan, sana daha çok bağlanır. Arkadaşı da sen olursun. Filtre, yavru balıklar için sakıncalı olabiliyor. O yüzden japon balığı için sorun olmaz.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
Bir japon balığı besliyorum ama akvaryumum 16 litrelik olup küçük olduğu için en az 60 litrelik bir akvaryuma geçmek istiyorum bu alacağım akvaryumun filtresi sump mu olmali ne almalıyım ? Alacağım kişi sump motoru daha fazla temizleyebilecegi için 60 litrede daha fazla japon beslenebilir böyle bir motorla dedi ne kadar dogru? Japon balıkları için zemine kum dosense sıkıntı olur mu?
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
Japon balığı LED li akvaryumları sever mi? Severse nasıl olmalı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
60 Litre için sump filtre kullanmana gerek yok. saatte 300-350 litre çeviren bir filtre yeterli olacaktır. Önemli olan bu filtre ile beraber akvaryumda oluşacak olan bakteriyel filtrasyon. 60 Litre 1 japon için en ideal akvaryum ikinci bir japon balığına gerek yok. Ben japon balıkları için 2-3 mm kalınlığında çakılı tavsiye ediyorum. Ancak kum da kullanılabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Led japon balığı akvaryumu için en ideal ışık kaynağıdır çünkü ısı yaymaz ve akvaryumu gereksiz ısındırmaz. Her 5 litre için 1 ile 5 watt arasında olmalı.
@ZeUS-mg7jx
@ZeUS-mg7jx 3 жыл бұрын
Abi fanus balıklara nelere zarar veriyor?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 жыл бұрын
Abi pul yemin garcek adi ne Ben alajamda yada turkmencesini soylarmisin petshopa wararak ne demeliyim turkmenistanda pul yem diyemam ne
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum balıkları için pelet yem..."Akwarium balyklary üçin pellet iýmit" dersen anlar sanırım. Google dan çevirdim.
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 жыл бұрын
Abi benim yemim bitdi Ben sadeje tablet yem alsam olurmu her gun tablet yem werijam kabiz olurmu ajaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer..
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
Abi Benim Japon Balığım tığkı bir Axolotl gibi bir süre dipte duruyor, akvaryumun alt kısımlarında yüzüyor, sonra da aniden, hızlıca nefes alıp iniyor. Bunun nedeni ne olabilir? Balık cinsi: Siyah Teleskop (karnı altın renk)
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Nefes almakta zorlanıyor. Akvaryum su değerlerinde normal olmayan bir şeyler var. Onları düzeltmen gerekir. Haftada en az 1 veya 2 kere suyun yüzde 30 ila 40 kadarını değiştir. Günde bir kere yem ver.
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Hocam diğer Balıklar sağlıklı ama. Balıkta sıkıntı olabilir mi?
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
@@CemCelikel günde 1-2 kez yem verip, bazen ıslatıp, bazen de sizin dediğiniz gibi rahatlaması için bir süre* aç bırakıyoruz.- ( Yani Yem veröiyoruzm) Ve Bu Atada Abi Bebim Japon Balıklarımdan birisi sürekli Diğerlerini ısrıyor. Neden olabilir? Yem atınca da hemen saldırıyor. Acaba aç mı kalıyor? Abi Balık Resmen Agresifleşti geliyo öpücük verip duruyo diğrr Balıkların Kuuyurruğuna, Sırtına, Başına, Suratına, Gözüne 👁, ve minicik Ön Yüzgeçlerine Öpücük veriyor. Acıtorumu bilmiyorum ama Bazı Balıkların kuyruklarında kırmızılık var. Su değişimini bir veya birkaç güne hemen yaparız. Ph Checker aldım Abi Axolotllaramı Kullanayayım Japon Balıklarına mı? Markası Seachem
@sadettinkaradavut6453
@sadettinkaradavut6453 5 жыл бұрын
Balığım hareketsiz kendini akıntıya brkiyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
ilk ihtimal, kullandığın yemin kalitesiz olması ikinci ihtimal verdiğin yemi fazla vermen üçüncü ihtimal akvaryum suyunu yeterli miktarda, yeterli zamanda değiştirmemen. Eğer bu videoyu da izlersen belki daha çok fikir sahibi olursun. kzfaq.info/get/bejne/hNeglpil17PYl3U.html
@cerenyancizer4144
@cerenyancizer4144 3 жыл бұрын
Abi damacanada Lepistes beslenirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hava motoru, filtre, ısıtıcı, silis kum, bitki ve düzenli su değişimi yaparsan besleyebilirsin.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
Bir japon balığı besliyorum eski akvaryumum 16 litreydi yeni 65 litrelik bir akvaryum aldım daha kurmadım kurarken bir damacana da baya oldu durali dinlenmiş musluk suyu var bu suyu kullansam üstüne eski akvaryumdaki bütün suyu doksem o şekilde balığı koyup üstüne şu dinlendirdikce ilave etsem olur mu? Bir de bu 65 litrelik akvaryumun dip çekimi haftada bir mi olmalı yanlizca bir tane japon baligi besliyecegim.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
Yeni akvaryumun içine satıcı kum koymuş taneleri çok ince bunu koysam japon balığına rahtasizlik verir mi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Damacana 19 litre artı 16 litre= 25 litre suyu ilk olarak koyabilirsin. Daha sonra üzerine ağzı geniş bir kapta bekleteceğin suyu ekleyebilirsin. Japon balığına günde sadece bir kere, o da kendi gözü kadar yem versen yeter. Fazla yem verme. Buna göre de haftada bir yüzde 30 kadar su değişimi yap. Bu ilk kurulan akvaryum olduğu için yapmalısın daha sonra bunu ayda bire çıkartabilirsin.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim.Bu 65 litre ithal akvaryum içinde LED aydinlatmasi da var bana ışığı fazla geldi sizce rahatsız eder mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
65 litre için en fazla 13 watt elektrik yeterli. Eğer bundan fazla ise ışık fazladır.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim. Akvaryumu kurdum ama sunsun hbl 501 şelale filtre almıştım 65 litreye ama akvaryum çerçeveli olduğu cama cam olmadığı için olmadı ayrıca kapağı da var bana bu şekilde olmayan bir filtre ne önerirsiniz?
@erdalpolyana
@erdalpolyana 5 жыл бұрын
merhaba cem abı sureklı ısıdan bahsedıyorsun ben evde 250 lt de japon besliyorum fakat ısıtıcı olmadan bile su sıcaklıgım 28 derece su anda mutlu yasıyorlar fakat senın bu soylemınden cekındım ısıyı dusurmem mı gerekır
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
japon balığı 1 derecede bile yaşar. 28 derece japon için fazla ama yaşar. Bu balığın gelişimi en güzel 20 -24 derecede olur. Fazla ısınmasına müsade etme, 30 un üzerine çıkardsa stresse girerler.
@erdalpolyana
@erdalpolyana 5 жыл бұрын
Cem Celikel abı nasıl dusurebılırım pekı dereceyı
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
direk güneş görmeyen bir yere al. Buz at. ısının ulaşamayacağı yerde olsun
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Şunu da unutmadan söyleyeyim, Japon balığının gelişmesi için, direk olmasa da, güneş görmeli. Su sıcaklığının düştüğü kış aylarında, tekrar güneş görebileceği bir yere almanda fayda var.
@erdalpolyana
@erdalpolyana 5 жыл бұрын
Cem Celikel abı dırek olarak gunes almıyor tank ama gun ısıgı alıyor 28 e sabıtledım sanırım ısıyı
@heuse2313
@heuse2313 2 жыл бұрын
Abi 150 litre akvaryuma kaç tane Japon koysam sağlıklı olur
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
En fazla 4 adet.
@yusufarasyilmaz9914
@yusufarasyilmaz9914 2 жыл бұрын
Abi 2 tane japon aldım 20 litrelik akvaryumum var 2 balık bir oda lambasıyla aydınlattığı tüm kum koyacağıM abi bide kum koyarsan yutar mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığı için kumdan çok 2-3 mm kalınlığında çakıl öneririm. Ancak kum koyarsan da olur. Kumu yemez.
@yusufarasyilmaz9914
@yusufarasyilmaz9914 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi ben bu balıkların hakkına girmek istemiyorum balıklarımı daha iyi bakacak birine vereceğim çok düşündüm ben onları seviyorum ama daha iyi bir yaşam hak ediyorlar umarım yeni hayatlarında mutlu olurlar hobi yi bırakıyorum onların acı çekmesine dayanamıyorum Buradan Yeni akvaryum alanlara sesleniyorum siz bakteri filtrasyon unu balığı almadan önce yapın
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
İleride tekrar akvaryum bakmak için bir hevesin olursa, akvaryumun ne kadar büyükse, o kadar iyi olacaktır. Kolay gelsin.
@yusufarasyilmaz9914
@yusufarasyilmaz9914 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler abi zaten ileride en az 200. Litrelik bir yerde rahatça bakmayı düşünüyorum bakteri döngüsünü de önceden kuracağım umarım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
Cem bey 2 tane büyük japon balıgı aldım birisi 7 gün birisi de 14 gün sonra öldü gayet sağlıklı gözüküyorlardı akvaryum suyunu değiştim temizlik de yaptım neden öldüler anlayamadım diğer önceden olan japon balıgıma bişi olmadı zebra danio da sağlam ama 2 büyük japon öldü neden anlamadım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum küçük gelmiştir. Zebra danio çok dayanıklı balıkların başında gelir. Ama japon balıkları o kadar sağlam değillerdir.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
@@CemCelikel acaba Japonlar büyük oldugu için alışamadıkları icin mi öldüler küçük alsam daha kolay mı alışır acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum büyüklüğü ile alakalı.
@fizancemiyeti
@fizancemiyeti 5 жыл бұрын
Merhaba, 100 litrelik bir akvaryum için nasıl bir iç filtre önerirsiniz? Araştırmalarımda çok fazla çeşitlilikten emin olamıyorum. Bir de yetiştirmek için değil sadece beslemek için kaç japon balığı ile sınırlı tutmalıyım? Ve ek olarak kaç tanede çöpçü balığı koymalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Cevaplara sondan başlayayım. Bence japon balığı besleyeceksen, çöpçü balığı koymamalısın. Japon balığı zaten kafası devamlı yerde olduğu için, dipte yem bırakmayacaktır. Japon balığı akvaryumları büyük olmalı. Eğer sadece bakmak istiyorsan, sana tavsiyem 300 litre ile başlaman ama yerim yok diyorsan, 100 litre 3 en fazla 4 tane olmalı. Bundan fazlası için çok iyi bir döngüye sahip olan akvaryum gerekir. Akvaryumunda bakteriyel döngüy mutlaka oturtmalısın yoksa balıkların kısa sürede hastalanıp, ölebilir. İç gfiltreye gelince, Japon balıkları durgun sularda yaşayan balıklardır bu yüzden de akvaryumun içinde çok hızlı hava sirkülasyonu yapan filtrelerden olmaması gerekir. Pipo filtre bence en uygunu. Bence akvaryumuna ve kesene uygun bir pipo filtre almanı tavsiye ederim.
@denizcalikoglu7585
@denizcalikoglu7585 3 жыл бұрын
Japon’lar akıntıyı sevmez diye biliyorum bu yüzden 400 litre akvaryum da 1000 litre debili dış filtre kullanacağım bunun yanında dalga motoru 2000 veya 4000 litre kapasiteli olmaması gerektiğini düşünüyorum bunuda zaman ölçekli prizle destekleyeceğim. Mesela 3 saatte 15 dakka gibi.Öneriniz nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ancak japon balıkları çok da suyu kirletirler. Bu yüzden de iyi bir filtreye ihtiyacın olacak. 400 litre içinde 2000 litre hacimli bir dış filtreye ihtiyacın olacaktır. Dalga motoruna bence gerek yok. Ancak sürekli çalışmayacağı için denene bilir.
@denizcalikoglu7585
@denizcalikoglu7585 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Eheim 2217 aldım. Kaba pisliği zaten dip çekimi ile halleşeceğim. Test kiti bakıyorum şu anda 😎
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben JBL Easy test 6 in 1 kullanıyorum. En ucuzu bu. Bence de gayet başarılı. Tavsiye ederim ancak sen daha uygun olanı varsa da onu kullanabilirsin.
@denizcalikoglu7585
@denizcalikoglu7585 3 жыл бұрын
Orandaların yanına plati ve zebra düşünüyorum. Ama daha karar veremedim. Filtresinde musluğu su kaçırmaya başladı. Yarın muslukları iptal edeceğim. Vana çevirme kolunun az altından kaçırıyor. İlginç .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bence japon balığının yanına başka balık koyma. Japon balığını hırpalayabiliyorlar. Ya da tam tersi, japon balığı, bu diğer balıkları hırpalıyor. Filtre musluğunun yedeğini almanı tavsiye ederim. Musluk önemli çünkü.
@arasyesil4702
@arasyesil4702 3 жыл бұрын
Abi son videoma bakar mısın videonun adı japon balığım neden boyle
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum küçükse, amonyak patlaması sonucu balıkta yan dönmeler, akvaryumun dibine oturmalar olabilir. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@memetmemet2085
@memetmemet2085 5 жыл бұрын
Hocam 150 lt akvaryumum var 15 Japon balığım var akvaryumda dıs filtre 2 ic filtre hava motoru hava tası ısıtıcı ısık zeminde hagen kum ve lav kayası var derecem 23 herhafta dip cekimi yapiliyor makineler hep acık ama balıkların yuzmeden duruyor. Acil yardim tesekurler seviliyorsunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Teşekkürler Kadir kardeşim :) Bence iki yol var, birincisi balıklarını azalt ikincisi akvaryumunu büyüt. Bence ikinci seçenek daha faydalı olur. Çünkü bu balıklar geniş akvaryum balıklarıdır. Yani bir yetişkn japon balığının 20-25 cm e geldiğini düşünürsek, 150 litrelik akvaryumda değil hareket etmek, yerinde dönemez bile. O yüzden hareket etmemeleri gayet normal.
@memetmemet2085
@memetmemet2085 5 жыл бұрын
@@CemCelikel tesekurler ama balıklarım cok harekttiydi ve balıklar akvaryumda gore kucuk birden boyle oldular cvbnızı bklyrm tesekurler!???
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu akşam saat 10 da bununla ilgili bir video yayınlayacağım. Mutlaka izle. Bu arada verdiğin yem ile alakalı olabilir. Suyunun ph,amonyak,nitrit,nitrat değerlerini,su sertliğini yani tuz oranını çok iyi takip et, bunlardan herhangi biri aniden artmış olabilir.
@memetmemet2085
@memetmemet2085 5 жыл бұрын
@@CemCelikel ben akvaryuma 3 tablet akvaryum tuzu atmiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Japon akvaryumuna tuz atılmaz. Tuz ancak balık hasta ise atılmalıdır. Hele hele 3 tablet tuz, çok fazla. Bence tuz oranını yükselttiğin için balıklarda osmoz sorunu oluşmuş olabilir. Solungaçları hızlı hızlı açılıp kapanıyor mu?
@serdartanrkut7691
@serdartanrkut7691 5 жыл бұрын
Uzaya uydu gönderirken roketin ateşlenmesine 10 saniye kala..
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1...Huston we have a problem here...
@serdartanrkut7691
@serdartanrkut7691 5 жыл бұрын
roger that :(
@emmy6594
@emmy6594 3 жыл бұрын
Japon baliklari için akvaryuma filtre koymasak olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olmaz. Japon balığı akvaryumu en çok kirletenler balıklardandır. Filtre mutlaka gerekli.
@semiraakan8392
@semiraakan8392 3 жыл бұрын
Gerekili değil
@emmy6594
@emmy6594 3 жыл бұрын
@@semiraakan8392 hayır gerekliymiş sordum ben
@Nrllhblc3452
@Nrllhblc3452 2 жыл бұрын
Merhaba Cem abi öncelikle videolarınız mükemmel bilgi için teşekkür ederim . (100litre Akvaryumumda dış filtre, iç filtre, hava motoru var) sorularıma gelirsek 3 adet 5 cm gibi japon balıklarım var yeni aldım ama yavaş yüzüyorlar hatta bazen yamuk ama yem verince hepsi canlanıyor çok hızlı oluyorlar bunun nedeni nedir ne yapmam lazım? aradı birbirlerini kovalıyorlar ama yavaş ve yamuk yüzünce korkuyorum bisi mi oldu diye ?? Balıklarının güzel sorunsuz büyümesi için ne yapmam gerekiyor? Işıklandırmayi nasıl yapmalıyım kaç saat ? (beyaz Led ışık var) Yem verirken motorları kapatmalimiyim( dış, iç)? Şu değişimleri ne sıklıkla olmalı ve su değişimlerinde kaya tuzu veya metalin mavisi koymalimiyim veya herhangi bisi ? (Arıtma suyu mu musluk suyumu)? Dönüş yaparsanız sevinirim
@Nrllhblc3452
@Nrllhblc3452 2 жыл бұрын
Bi de abim japonlarin yanına vatoz veya çöpçü fln koysam bisi olurmu??
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
100 litre için 3 japon balığı şimdilik yeterli ancak yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html Bakteriyel filtrasyon döngüsü tam olmadığı için balıklar, amonyak yüzünden denge sorunu yaşıyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Birbirlerini kovalama nedeni akvaryumun küçük gelmesi. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıkların sorunsuz büyümesi için su değerlerini korumak ve iyileştirmen gerekir, bunun için haftada bir ya da iki kez akvaryum suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumunu günde 6 ila 12 saat kadar ışıklandırma yeterli. Fazla ışık balıkları strese sokar. Akvaryum 100 litre olduğuna göre de ışığın gücü 20 ila 30 watt arasında olsa yeterli.
@batuhanhatipoglu3588
@batuhanhatipoglu3588 3 жыл бұрын
Size nasıl ulaşabiliriz?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her videonun altında bana ulaşabileceğiniz adresler var
@borandemirbas9561
@borandemirbas9561 5 жыл бұрын
balıklar 4 cm feln şuan 100 lt de
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Amonyak patlamasına dikkat et.
@Marko-zb4fu
@Marko-zb4fu 5 жыл бұрын
150 lt akvaryuma 5 6 şar cm kaç japon olur hocam
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
150 litre japon büyütmek için ufak bir akvaryumduur. Ama bir süre bakıp, büyüttükten sonra, yeniden küçük japon bakarım dersen, 5-6 cm lik japonlardan 10 tane koyabilirsin ama şunuda unutma bir japon balığının büyüyüp güzelliğini sergilemesi için en az 15 cm olması gerekir ki bunun için de en az bir balık için 40 litre akvaryum suyuna ihtiyaç duyar.
@Marko-zb4fu
@Marko-zb4fu 5 жыл бұрын
Cem Celikel tşkr hocam
@Brawlstars-ut3zl
@Brawlstars-ut3zl Жыл бұрын
Abi yavru balıklara hava motoru çalıştırırsam ölür mü
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Hava motorunun akvaryuma göre oranı önemli. Eğer çok dalgalanma yaparsa, öldürür.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Hava motoru olmadan da yavru balıklar havasızlıktan ölür.
@elakekec2557
@elakekec2557 3 жыл бұрын
Abi 5 tane japon balığım var evimiz biraz soğuk suları da soğuk ☹️ölmezler degilmi😖
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı soğuk su balığıdır. 18-22 derece su soğukluğu normaldir. Ayrıca bu balığın buz altında bile yaşayabileceğini bilmelisin çünkü hemen pullarının altında alkol üreten bezler vardır ve bu balığı yeteri kadar sıcak kalmasını sağlar.
@elakekec2557
@elakekec2557 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yiaaağ çok teşekkür ederim,içim içimi yiyordu. Bu arada (içerikleriniz dikkat çekici) tebrik ederim 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@eyupberkaykoca3980
@eyupberkaykoca3980 3 жыл бұрын
dayı mikrofondan biraz uzak dur çızırtı geliyo
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni bilgisayara aldım. Şimdi o sorun yok. Uyarın için teşekkür ederim :)
@eyupberkaykoca3980
@eyupberkaykoca3980 3 жыл бұрын
kanalınızda güzel içerikler var ve yarumlara naik bir tutum sergilediginiz için saolun@@CemCelikel
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@eyupberkaykoca3980
@eyupberkaykoca3980 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abone oldum dayıcım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler yeğen :)
@RS-cy5mp
@RS-cy5mp 5 жыл бұрын
Japon balığı beslediğimiz takdirde, balıktan bize hastalık bulaşma riski var mıdır?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Benim bildiğim tekbir hastalık var, o da Tüberkiloz. Bu videodan o hastalık hakkında bilgi edinebilirsin. kzfaq.info?o=U&ar=2&video_id=iHSlJGQ7SWA
@RS-cy5mp
@RS-cy5mp 5 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
Abi Japon akvaryumumda yaklaşık 1 haftadır siyah teleskopun g*tü bembeyaz ve delik gözüküyoer. Öbür Japonlarda sürekli g*tünü ısırıyor Siyah teleskobun, en çok ısıranı ise Mavimsi ve grimsi siyah benekli kafası krem olanı. Sürekli diğerlerinin g.Tünü ısırıyor, neden?? Vatozunda kuyrığını bazen ağzıyla öper gibi çok hafif ısırıyor. Ayırmam gerekir mi? Neden agresifleşti bilmiyorum bir keresinde ona sanki o psikopatmış gibi manyak demiştim ondan sonra manyaklaşmaya başladı. Acaba kendini manyak zannedip mi yaptı yada başka nedenden mi? Siyahın g*t kısmı beyaz olmuş ama daire şeklinde g*tünün çevresinde beyaz renk var. Birkaç kez mantar geçirmişti, Bir de Balıkların dışkısı batmıyor ve birazcık açık renk, Ama beyaz değil. Normal midir? Ablamınkilerin dışkısı ve su rengi ise yeşil. Hiç ıspanak, bezelye, fasulye, kuru fasulye, ve marul, hıyar, salata vb vermemişti. Ama suyu hep yemyeşil.Petshopçuya sorduk güneş alıyorsa alg nedeninden oluşur dedi. Akvaryum güneş görüyormuş,. Ama eski 10 lt lik akvaryumunda hiç böyle bir sıkıntı çekmemişti, Sonradan 30 ltye geçince böyle olmaya başladı. Su yeşermesinin farklı nedenleri var mı? Tekrar tekrar yemyeşil oluyormuş su, Bir haftada 4 kez değiştirmiş suyunu ama yinede hep yeşil oluyormuş. Akvaryumu Daha güneş almayan bir yere koyması da zor olurmuş. Abi Alg yiyen Balıklar Japonlarla yaşar mı? Akvaryumda Vatozda var, ama yavru.
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
Bugün su değişimi yapıp büyük bir üstü açık Mağara ve ile Kaya koyduk. Çok sevdiler, gelip gelip öpüp gidiyorlar. Bazende mağaraya girip çıkıyorlar. Şu anlık mutlu gözüküyorlar.
@bobi4454
@bobi4454 2 жыл бұрын
Neyse abi. Sorularımı cevaplarsan çok sevinirim. Birde Axolotl kurtulmuioış yem yer mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Alg yiyen japonlar hem daha güzel görünür hem de daha sağlıklı olur.
@mutluoner4551
@mutluoner4551 5 жыл бұрын
bende 130 cm akvaryum var japon balığı düşünüyorum kaç adet uygundur
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Japon balığı için ufak bir akvaryum. Bence japon balığı besleyeceksen, en fazla 2 adet beslemeni tavsiye ederim.
@blood2850
@blood2850 3 жыл бұрын
Ya 130 cm nin neresi kucuk
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
130 litre diye baktım 😀😀 Bana tam ölçüleri verebilir misin? En boy ve yükseklik..
@mutluoner4551
@mutluoner4551 3 жыл бұрын
@@CemCelikel baya zaman oldu ustam 😂 ama söyliyim ben değiştim akvaryumu 1.50 cm akvaryum var ve şuan hiç balık yok 150x50x60 cm
@mutluoner4551
@mutluoner4551 3 жыл бұрын
Bende diyorum 2 tane çok az niye ikitane dedi 😂
@lepistesvlog5821
@lepistesvlog5821 3 жыл бұрын
Abi ben 4 günlük tatile çıkıyorum japon balıklarım ölürmü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ölmez. 15 gün yem atmadan da onlar akvaryumda az da olsa yiyecek bir şeyler bulur.
@EGITIM656
@EGITIM656 2 жыл бұрын
Hgu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
"Hgu" ne demek :)
@anoskas711
@anoskas711 4 жыл бұрын
Sizce 20 litrede beta dışında hangi balıkları besleyebilirim?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
lepistes, moli, plati,kılıç kuyruk...
@borandemirbas9561
@borandemirbas9561 5 жыл бұрын
Abi 10 Japon’a kaç lt gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Boylarına göre değişir. Ama 300 litre iyidir. Ama en az 200 litre olması gerekir. Eğer 200 litre olursa, her hafta en az 1 kere, 2 haftada en az 3 defa suyunun yüzde 40 değişmesi gerekir. 300Litre olursa bu sayı 10 günde 1 e düşer. 400 litre olursa 2 haftada 1 e düşer. Bu balıklar çok atık çıkardıkları için, dikkat etmekte fayda vardır.
@borandemirbas9561
@borandemirbas9561 5 жыл бұрын
abi bende ş uan 100 lt ama küçükler 4 cm
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
iyi beslersen, 2 aya hemen büyürler. Dikkat etmende fayda var. Dediğim gibi çok çabuk suyu kirletirler. Akvaryum yeni ise, 2 günde bir yüzde 40 su değiştir. Çok amonyak bıraktıkları için, hemen akvaryumda amonyak patlaması olur.
@azatsudemir3086
@azatsudemir3086 6 жыл бұрын
SON videomu ızlersenız sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Başka video gelmedi.
@muzeyyenayaz9921
@muzeyyenayaz9921 4 жыл бұрын
Japon Balıkları neden suda hareketsiz dururlar? Dünden beridir genelde hareketsizler acaba hasta mı oldular bilemedim ki 🙄
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@EGITIM656
@EGITIM656 2 жыл бұрын
Gg
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Gg :)
@umutkabil515
@umutkabil515 6 жыл бұрын
Abi git adam gibi mikrafon al
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Umut KABİL Hesap no göndereyim, oraya hangi mikrofonu istiyorsan, parasını gönder.
@muratormeci1515
@muratormeci1515 6 жыл бұрын
Yararli bilgiler agziniza saglik
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
umarım faydalı olmuştur. İyi günler.
@Alzppp
@Alzppp 6 жыл бұрын
Cem Celikel boyle cevap vermeniz cok saygisizca orda adam size oneri sunmus,izleyicilerinizle uyum icinde olmaniz gerek sesinizi daha buyuk kitlelere duyurmak icin gel gorelim ki videonun ses kaydini cay kasigiyla yapmissiniz saygi cercevesiyle uyaran bi kisiye ukalalik yaotiginizi dusunuyorum size yakistiramadim
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
HERKESİN AKVARYUM İLE İLGİLİ ARADIĞI HERŞEY BURADA goo.gl/Zmrprv
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@kurus-et8uq
@kurus-et8uq 6 жыл бұрын
Seni din le medim balıkları izledim sidik koysak olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İnsan sidiği olmaz. Çünkü insanların salgıladıkları hormonlar da sidiğe bulaşır. Bu da balıklara zarar verebilir.
A clash of kindness and indifference #shorts
00:17
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 59 МЛН
50 YouTubers Fight For $1,000,000
41:27
MrBeast
Рет қаралды 89 МЛН
Vivaan  Tanya once again pranked Papa 🤣😇🤣
00:10
seema lamba
Рет қаралды 35 МЛН
Discus üretimi 1-16 gün
3:08
Celal Abay
Рет қаралды 44 М.
Japon Balıkları Hakkında Her Şey
16:06
ÇAPARİ
Рет қаралды 152 М.
Rafya ile Rengarenk Molly Üretimi | Moli Doğum
8:26
Atılım Akvaryum
Рет қаралды 31 М.
Aleyna Akvaryum-Akvaryumcu Gezmeleri (Vlog-3)
7:24
Akvaryum Rehberi
Рет қаралды 13 М.
GOLDFISH FEEDING TIPS - Goldfish Aquarium - Why Do Goldfish Die?
9:18
Akvaryum Kültürü
Рет қаралды 27 М.
Pokémon'un 25 Yıllık Animesini Özetliyorum! (1997-2022)
33:42
Fatih Şahin
Рет қаралды 359 М.
Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı
11:27
ÜNAL VLOG
Рет қаралды 251 М.
Подписывайся😂 Новое видео каждый день💕
0:59
Анна Немченко
Рет қаралды 2,1 МЛН
Mother training baby duck  (& father)
1:00
身近な生き物語
Рет қаралды 34 МЛН
I'm sorry for you little brother! 💔😿
0:22
Cat in Day
Рет қаралды 2,5 МЛН
Слон с чувством юмора #shorts
0:19
ЭНТЕР
Рет қаралды 684 М.
Mom makes me angry!#nico #smartnico #funny #dog #cute
0:19
Nico_thepomeranian
Рет қаралды 12 МЛН