JAPON BALıĞı iLE iLGiLi BiLMENiZ GEREKEN 10 ÇOK ÖNEMLi BiLGi(Akvaryumunda Neler Nasıl Olmalı Ne Yer)

  Рет қаралды 18,421

Cem Celikel

Cem Celikel

4 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
Yeni Akvaryum Sendromu: • YENi AKVARYUM SENDROMU...
Balıksız Döngü: • Akvaryumda Bakteri Kül...
Bakteriyel Döngü: • Akvaryumda Azot Döngüs...
Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı: • JAPON BALıĞı AKVARYUMU...
İlk yapmanız gereken, japon balığı almadan önce balıkları besleyeceğiniz akvaryumu, balığın yaşayabileceği şartlara uygun olmalı. Kesinlikle japon balıklarını ve akvaryumu, kullanacağınız filtreyi, çakılı, ısıtıcı, hava motorunu ve diğer aksesuarları, aynı gün almayın. Çünkü balıklarınızın ilk bir haftada ölmesine sebep olan en büyük düşman “Yeni Akvaryum Sendromu” dur. Akvaryumunuzu, balıkları nelerle, nasıl hazırlayacağız derseniz, “Balıksız döngü” ile bunu başarabilirsiniz. Bu biraz zaman alacaktır ama emin olun, bunu başardığınız da balıklarınız artık kolay kolay hastalanmayacaktır.
İkinci yapmanız gereken, japon balığı akvaryumlarında bakteriyel filtrasyonu başlatmaktır. Bu bakteriler, suda ki amonyak ve nitrit gibi zehirli maddeleri parçalayarak, balıklar için daha sağlıklı ya da faydalı maddelere çevirir. Bu sebepten, kuracağımız akvaryumlarda da bu bakteriyel döngüyü mutlaka oluşturmalıyız. Eğer uygun şekilde bu döngüyü başlatabilirseniz, akvaryumunuzda, balıklarınızın yaşamaya başlayabilmesi için gerekli olan bakteri kültürü, 2 hafta sonunda oluşmaya başlayacaktır.
Üçüncü yapmanız gereken, japon balığı beslemeye en fazla iki adet balıkla başlayın. Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar çok balık alırsa alsın, akvaryumunuzda ilk defa balık besleyecekseniz, her adımı dikkatli ve yavaş yavaş atmanız gerekir.
Dördüncü yapmanız gereken, Japon balığı akvaryumunuzun düzenli olarak bakımını yapmaktır. Düzenli olarak su değişimi yapmak, bunun en başında gelir. Haftalık en az bir kere yüzde 30 su değişimi, mutlaka olmalıdır.
Beşinci yapmanız gereken, japon balığı akvaryumunuza mutlaka bir filtre ve hava motoru almanızdır. Bu iki malzemenin, japon balığı akvaryumu için hayati önemi vardır. Çünkü her ikisi de gene her akvaryum için olmazsa olmazı olan, bakterilerin gelişimi, olgunlaşması ve üremesi hakkında yer ve olanak sağlar. Bakteri kültürü gelişen akvaryumların, su değerleri çok daha sabit kalacağından, japon balıklarınızın ani değişen su değerleri yüzünden strese girmesi ve hastalanıp ölmesi çok azalacaktır.
Şimdi gelelim japon balığı bakarken yapmamamız gereken 5 konuyla ilgili bilgiye.
İlk olarak yapmamamız gereken konu, japon balığını fanusta beslememektir. Fanus içinde, hareket edemezler, suları çok çabuk bozulur, fanusun şekli yüzünden temiz oksijene ulaşması zor olur ve nefes almakta çok zorlanırlar
İkinci olarak yapmamanız gereken konu, japon balıklarınızı fazla beslemeyin. Fazla besleme sonucu ölümler de iki şekilde oluyor. İlki yenmeyen yemlerin oluşturduğu amonyak sonucu, akvaryum suyunun kirlenmesi, ikincisi kabızlık. Kabızlık sonucu ölümler de ikiye ayrılıyor. Devamlı kuru yem yemeleri ve yemi ıslanmadan yemeleri. Diğer bir yem yerken karşılaştıkları sorun ise, yemi batmadan yedikleri için, yem ile beraber hava da yutmaları. Bunun sonucunda da hava kesesi sorunu yaşamaları. Arkadaşlar, unutmayın ki japon balığı her gün sadece kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar ve verdiğiniz yem üç dakika içerisinde bitmiyorsa, fazladır. Japon balığı sebze ve meyveyi de yemeyi çok sever. Haftada en az bir kere taze sebze ve meyve verebilirsiniz.
Üçüncü yapmamanız gereken konu, akvaryumunuza göre balık almamak ya da balığınız kadar akvaryum almamak. Küçük akvaryumlarda ya da akvaryumda gereğinden fazla balıkla, uzun ve mutlu yaşaması çok zor.
Dördüncü yapmamamız gereken konu, japon balıkları ile alakası olmayan balıkların, gene japon balıkları ile bir arada yaşatma çabası. Japon balıkları, soğuk sularda yaşamayı seven balıklardır. Kuyrukları uzun ve genel olarak yavaş hareket ederler. Eğer bu balıkların yanına tropikal balıklar, hızlı yüzen balıklar, kuyruklarını yiyebilecek, aynı tarz belenen balıklar koyarsanız, japon balıklarınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birini yapmış olursunuz. Bence japon balığı gene japon balığı ile yaşamalıdır. Öyle ki Oranda Ranchu Ryukin Aslanbaş balon göz gibi yavaş hareket eden japon balıklarının yanına hızlı hareket eden japon balıklarının konması bile uygun değildir.
Beşinci yapmamamız gereken konu, japon balığının akvaryumuna ne olursa olsun, kesinlikle metilen mavisi başta olmak üzere, hiçbir anti bakteriyel, hiçbir antibiyotik yani kısacası akvaryumda ki faydalı bakterileri öldürecek hiçbir maddeyi akvaryuma sokmamalısınız. Hasta balıklarınızı mutlaka karantina akvaryumunda bakmalısınız.
#fancy #fish #tank #aquarium #goldfish #fishtank #care #koifish #aquariumfish #akvaryum #balık #japonbalığı

Пікірлер: 344
@yildizoptik63
@yildizoptik63 2 жыл бұрын
Emeklerinize sağlık.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@BALIKHABER
@BALIKHABER 3 жыл бұрын
cem abi yine döktürmüşsün başarılar abim seni saygıyla takip ediyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@thebeast5931
@thebeast5931 4 жыл бұрын
Abi merhaba bir sorum olacaktı umarım cevaplarsın ya. Bizim 2 tane balığımız var ayrı fanuslarda biri aşırı haraketli diğeri aşırı durgun ikisi de hafiften kabız gibi ondan 2-3 gün aç bırakma kararı aldık. Biri çok büyül diğeri çok küçük bundan dolayı anlamadığımız bir şekilde balığımızda solungacının bittiği yerden 0.2 cm falan yanında sivilce gibi bir şey tespit ettik böyle boncuk gibi bir şey aynı şekilde aç bırakıyoruz şu an ve parazit ilacı kullanıyoruz 2 günde 1 sularını taze su saf su ike değiştirip parazit (mavi damla) yı atıyoruz. Bugün o boncuk sivilcemsi şeyin indiğini fark ettim yani çok daha az inmiş durumda ama balığımda hiç görmediğim yüzünde 2 tane benek gördüm bunlar 3d benek yani sivilce gibi gene dışarıdan yandan bakınca çıkınyı şekline 2 minnacık düşündüğünüzden de küçük bir benek (beyaz) ikisini de 1 günür aç bırakıyoruz benle özelden iletişim kurmanızının şansı var mı acaba fotoğraf göndermem açısından aşırı acil lüften insatgram olur nolur...
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@haruncelik1238
@haruncelik1238 4 жыл бұрын
Birde evde japon balığı nasıl üretilir bununla ilgili bir video yaparsanız çok memnun kalırız teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var, onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/gciafcmKl8muiZc.html
@isimsizcocuk42
@isimsizcocuk42 4 жыл бұрын
Merhaba 200 litre japon akvaryumum var geçenlerde akvaryumda beyaz benek olduğunu anlayıp hemen tedaviye başladım ve metilen mavisi kullandım ve şimdi akvaryumda olan bakteri kültürü öldü elimde sera bio ntrivec var akvrryumda 3 gün boyunca su değişimi yapsan ve her değişimden sonra yeni koyfuğum su kadar bakteri kültürü eklesem tekrardan oturtabilir miyim balıkları akvaryumdan çıkaramam çünkü karantina akvaryumun kırık ve malum nedenlerden yeni akvaryum alamıyorum böyle yapsam bi sorun olur mu su oturur mu? Lütfen cevap verin şimdiden teşekkürler. Bu arada güzel video olmuş emeğinize sağlık.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yapacak bir şey yok. Deneyeceğiz. İnşallah eski haline döner.
@isimsizcocuk42
@isimsizcocuk42 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam teşekkürler.
@muzisyenadam3077
@muzisyenadam3077 4 жыл бұрын
Merhaba size bir şey soracaktım cevaplarsanız çok mutlu olurun 20 litre akvaryumun var içinde tek japon var şimdi ben bunun içinde cüce vatoz alabilir miyim birlikte yaşarlar mı veya 2 tane çöpçü alsam olur mu? Bunlar olmaz derseniz yanına alabileceğim başka balık öneriniz var mı? Yoksa tek japonla devam mı edeyim? Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bence japon balığının yanına başka balık koyulmamalı. Vatoz ve japon balığı iki çok farklı tür. Çok farklı şartlarda yaşayan ve aynı akvaryumda birbirine rakip iki balık.
@w4lex448
@w4lex448 3 жыл бұрын
Merhaba benim akvaryumumda 1 vatoz 3 japon baligi var kuçuk ,bende clasik taneli granür yemlerden var 1 gunde kaç tane granür yem atmaliyim baliklari alali 6 ay oldu hergün 2 tane verdim sizce doğru mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Günde 1 kere besleyebilirsin. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bı meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@halil1783
@halil1783 7 ай бұрын
Abi akvaryum kupu aldim suyun hafif rengini değiştirdi bi sıkıntı olurmu lütfen acil cvp
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Çıkarıp, kokusuz çamaşır suyunda 1 gün beklet. Sonra da çamaşır suyunun kokusu gidene kadar yıkayıp, öyle koy. Suyun da yarısını değiştir.
@irfanpeksen4746
@irfanpeksen4746 2 жыл бұрын
Merhaba ben bişey sorabilirmiyim 30 litrealan akvaryum aldım ona ısıtıcı gerekiyormu motor aldım 6 japon balığı var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
30 litre akvaryumda sadece beta balığı bakabilirsin onun dışında hiç bir balık bakılmaz. Hele ki japon balığı hiç bakılmaz. Ayrıca 6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. 30 litre için 100 watt ısıtıcı alman gerekir.
@ebruakturk6408
@ebruakturk6408 3 жыл бұрын
@CemCelikel merhaba cem bey. Size bir kaç sorum var. Cevaplarını verirseniz çok mutlu oluyorum. Japon balıkların yumurtalarını aldıktan sonra ayrı bir kapta mı bırakmalıyız? Ve ne kadar sürede? O kapın içerisinde balıp kendiliğin de oluşmaya başlar mı? Son bir sorum: Balık almaya gittiğimiz de yetkililerden biri dişi diğeri erkek istediğimiz de vermeleri mümkün olur mu? Lütfen cevaplar mısınız cem bey.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Döllenen yumurtaları kesinlikle akvaryum içinde bekletmemelisiniz.Bu yüzden yumurtaları hemen daha önce hazırladığınız yavru akvaryumuna almalısınız.Bu çok önemli, yumurtaları aldığınız akvaryumun da sıcaklığı, daha önce ki akvaryum ile benzer olmalıdır. Bu sıcaklık daha önce de belirttiğim gibi 20 ile 23 derece arasında olmalıdır. Japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/gciafcmKl8muiZc.html
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dişi ve erkek, japon balıklarında ayırmak üreme zamanı dışında çok zordur. Zaten 1 yaşından küçük japon balıklarını kimse anlayamaz. Dişi mi erkek mi nasıl anlaşılır ile ilgili de bir videom var. Onu da izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/mKupo5Zj17mtoJs.html
@ebruakturk6408
@ebruakturk6408 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim biliginiz için. Peki şart mı akvaryumda bekletmek yumurtaları. Çünkü 1 akvaryum var için de 3 balığım var balıkları oradan alıp akvarmu yıkayıp yumurtaları tekrar o akvaryuma alsak sorun olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum içerisinde, erkek balığın gübreleri olduğu için, diğer gübrelenmeyen yumurtaların da gübrelenmesi sağlanır. Eğer büyük bir akvaryumun yoksa, japon balığı üretmeyi düşünmeyin. Çünkü bin tane yumurtadan çıkacak yavruları, büyük akvaryumlarda bakman gerekir.
@hasantatli7516
@hasantatli7516 4 жыл бұрын
Abi ithal oranda beslemekteyim yeni aldığım bir aslanbas orandam kafa yapısı oldukça büyük durumdaydı yalnız 20 gün sonra o yağ dokusu tamamen düştü kafasından bildiğin elime kafasındaki kikirdaklar geliyor dokununca bu kafayı yeniden yaparmı ve sizce neden düştü bu şapka ilk defa gördüm karşılaştım abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde kafalarında yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta ve kafada yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler, kafa ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@melek2304
@melek2304 3 жыл бұрын
Merhaba size acil sormam gerek . Bir joponn bakigim var 4 aydir bende . İki gündür dipte duruyo dün akasam yemek yendi bu sabah ta yemeid sonra yedi ama biraz hareketlendi şimdi yine dipte duruyo yuzmuyo . Suyu çok temiz kabı temiz yeni kaliteli neden dipte duruyo
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@mustafabulut359
@mustafabulut359 3 жыл бұрын
Abi iyi akşamlar dilerim son kullanma tarihi geçmiş olan yemleri balıklara versem bir sıkıntı olur mu ama paket hiç açılmamış hava dahi almamış şekilde paketlenmiş fakat tarihi geçmiş balıklara versem sıkıntı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Genelde bu paketlerin üzerine bozulmasından daha önceki tarihi yazarlar. Her ihtimale karşı. Ancak gene de riskli.
@mehmetaslan6763
@mehmetaslan6763 3 жыл бұрын
Merhabalar çift orandam var fakat balık sürekli halsiz suyun üstünde yüzüyor. Yeni almıştım 4 gündür yem yemiyor hareket nadir ediyor ben cama vurursam sebebi nedir. Nasıl bir tedavi yöntemi izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@ferdiefe7711
@ferdiefe7711 4 жыл бұрын
hocam ben japon balığı besliyorum tankım uzunluk 70 yükseklik 40 en 30 cm ve ben canlı bitkide dikmek istiyorum çimlendirmek istiyorum hanği tür bitki ve çim dikmem gerekir teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum 84 litre. Bu akvaryumda en fazla 2 japon balığı bakılabilir. Hangi bitkileri yetiştirebilirim dersen. Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.
@m_f_a6748
@m_f_a6748 4 жыл бұрын
25 Litrelik akvaryumumda 2 tane japon balığı yaşıyor.1 tane daha farklı tür balık alarabilir miyim ve aksesuar olarak hangi bitkileri koyabilirim?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
25 litre iki japon balığı için çok küçük. Başka balık da almana gerek yok.
@canancan6931
@canancan6931 Жыл бұрын
Selam tekrardan cem abi gündüz yüzen sağlam olan japon balığım bir anda halsiz kalıp öldü nedeni nedir akvaryumum orta büyüklükte dip çekmek için hortuma gerek varmi abi cevaplarmışım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Amonyak patlaması olmuş olabilir. Eğer akvaryumunda yeterli filtrasyon düzeni ve de en önemlisi bakteriyel filtrasyon yoksa, aniden sudaki amonyak miktarı, sudaki bütün oksijeni bitirir ve balık nefes alamadığı için ölür. Dip çekimi yaparken hortum kullanmak genelde daha pratiktir.
@mansurceri5822
@mansurceri5822 4 жыл бұрын
Cem bey mrb kolay gelsin cem bey benim japoblara meyveyi nasıl verebilirim kaynatarakmı birde hangi meyveleri vereyim japonlarımla birlikte lepiste beta ve kristal köpek balığı var
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı ne verirsen yer, karpuz, kavun, muz, elma, kivi, kayısı, armut. Yeter ki ağzına sığsın. Bunları haşlamadan verebilirsin.
@uneedseleen
@uneedseleen 2 жыл бұрын
Merhaba baliklarim normalde suyu sık sık kirletmezdi ama 2 gündür suyu çok kirli oluyor hasta falan olabilirler mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıklar büyüdüğü için artık akvaryum küçük gelmeye başlamış. Bir an önce ya balıkları azalt ya da akvaryumu büyüt yoksa balıklar amonyak patlaması sonucu hasta olabilirler.
@aysecik5714
@aysecik5714 2 жыл бұрын
Abi ben balığimın suyunu değiştirmek için onu elimle aliyorum sonra başka bir kaba koyuyorum bu arada su arıtma suyundan akvaryumu temizledikten sonra balıği akvaryuma koyuyorun bi ne göreyim balığım kuyruğu kırmızı noktalar sarmış bide su içmek için yüzeye çikıyor ama kuyruğü yükseğe yükseliyor abi lütfen yaz lütfen😭😭😭🥺🥺🥺😢😢😢😢😢😢😢😢😢😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Maca951
@Maca951 4 жыл бұрын
30 litre akvaryumda 2d1e plati 2d1e Lepistes olurmu birde çöpçü
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Çok fazla balık olur. 30 litrede o kadar balık yaşamaz. Çok iyi bir bakteriyel döngüye sahip olman lazım.
@75mngoruntuleme80
@75mngoruntuleme80 3 жыл бұрын
Abi japon baligini deniz baligi Ile beslesem hizli buyurmu saglikli olurmu baligi haslatip ufalayip japona wersem olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Özellikle sardalya verirsen çok daha iyi olur. Biraz yağlı ama balıklara çok iyi gelir.
@ben_olaafff_
@ben_olaafff_ Жыл бұрын
Merhaba 2 tabe küçük boy japon balığı , 1 tane orta boy japon balığı ve teleskop balığı aldım kaç litre su olmalı ve kış aylarındayız şu derecesi kaç olmalı odanın ısısı da nadil olmalı 🌸
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı 18 ila 22 dereceler arasında olması, bu balık için ene ideal sıcaklıktır.
@abdullahcan3668
@abdullahcan3668 4 жыл бұрын
6 küçük japon için 60 litre akvaryum içerisine....ne tür aksesuar önerir siniz...ya da gerek var mı..teşeklürler..
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı en az 15 yıl yaşar ve boyları da 25-30 cm kadar olur. Bu yüzden de 6 japon balığının olması gereken en küçük akvaryum 235 litredir. Eğer ileride akvaryumu büyüteceksen, sorun olmaz ama ileride, tam balıkların büyümeye başladığında, bir anda hepsini kaybedebilirsin. Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı adlı videomu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/d6plo9l8qrDGl2Q.html
@abdullahcan3668
@abdullahcan3668 4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ediyorum...Kolay gelsin...
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@Cenedras
@Cenedras 2 жыл бұрын
Merhaba. Size bir soru sormak istiyorum umarım cevap verirsiniz. Balığım ölecek diye korkuyorum yaklaşık 5 yıldır bakıyorum. Yazdan beri kuyruğunda önce erime oldu şimdi de kararma var. Kuyruğunun sağ tarafının neredeyse yüzde 75i yok geri kalanın da uçları simsiyah ve bir haftadır yüzeye yakın yüzüyor. Kuyruğu üstte kendisi altta çapraz duruyor yüzmeye çalışıyor ama yüzemiyor gibi kuyruğundan dolayı. Balığı aldığım yer metilen mavisi verdi. Kullandım fakat sonuç alamadım. Yüzde 30 su değişimi yapıyorum fakat kum çok pis gibi her su eklediğimde kalkıyor. Komple değiştirmek de pek iyi değilmiş sanırım. Lütfen yardımcı olur musunuz? Akvaryum 10lt filtresi de var küçük sadece bir japon balığım var.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kuyruk erimesi ve tedavisi: Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalıdır. Etkilenen balık alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@Cenedras
@Cenedras 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginiz için dediklerinizi yapmaya başladım artık normal yüzüyor umarım kuyruğu da düzelecek çok sağolun
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@batugurler4128
@batugurler4128 3 жыл бұрын
abi bu balığın yanına çöpçü ve cüce vatoz konulurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hangi balığın? Japon balığın mı? Japon balığının yanına konulamaz.
@AtikAli0
@AtikAli0 4 жыл бұрын
Abi japon balığım için tetra Goldfish japon balığı pul yem kullanmayı düşünüyorum ne dersin veya hangi yemi önerirsin japon balığım 2 yaşında diğerleri 6 aylık ve bide günde kaç defa beslemeliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Günde bir defa besle. Yem güzel. Arada sebze de var.
@AtikAli0
@AtikAli0 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki bu yem dibe çökermi çöpçü balıkları için önerirmisin ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bir şişenin dibini kes,yemi oradan koy. Şişenin ucunu da balığa yaklaştır. Öyle beslemeye çalış.
@rabiatemel3892
@rabiatemel3892 3 жыл бұрын
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler japon balığımın bir gözü sararmaya başladı sizce sebebi ne olabilir ? bir de japon balığı yalnız olmaz söylemi doğru mu yanına bir balık daha almalı mıyım yoksa yalnız yaşaması daha mı iyi olur. Teşekkür ederim tekrar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu belirtiye sahip bir japon balığı, buzlu cam gibi sisli görünen gözlere sahiptir. Balıklar yiyecekleri görmekte zorlanabilir veya nesnelere çarpabilir. Bu durum bir yaralanmadan sonra ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın. Japon balığı eğer tek bakılacaksa en az 60 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdır ve her eklenen japon balığı için ayrıca 35-40 litre akvaryumu büyütmek gerekir. Japon balıkları tek olarak gayet güzel bakılır. Bu balığın en az 15 sen yaşadığını düşünürsek, size uzun seneler arkadaş olacaktır. Eğer çok iyi bakarsanız, 40 yaşına kadar yaşayanlar da olmuştur. Boyları da 25-30 cm kadar olur.
@rabiatemel3892
@rabiatemel3892 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
@marslbirisi9747
@marslbirisi9747 3 жыл бұрын
Abi çok acil biz bir yolculuk yapıcazda balığımızıda alıcaz ama akvaryumyumu götüremiyoruz geniş büyük bir kavonaza koysam olurmu akvaryumla götürmek zor olucak
@marslbirisi9747
@marslbirisi9747 3 жыл бұрын
Balığıma birşey olurmu diye merak eddiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Cevaplamakta çok geç kalmışım ama şimdi gördüm. Eğer havalandırması varsa ve direk güneş ışığı gören bir yerde değilse, 4 gün yaşar.
@asdadd1359
@asdadd1359 Жыл бұрын
Abi elma saylangozu küçüken çifleşip yumurtlarmı ne kadar büyüyünce çifleşip yumurtlar
@asdadd1359
@asdadd1359 Жыл бұрын
Cevappp
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Olgunluğa ulaştıkları zaman yumurtlarlar. Daha yavruyken yumurtlamazlar.
@hamitmert3966
@hamitmert3966 4 жыл бұрын
Akvaryumum 200lt 8adet japon var bu uygunmudur. Bide çiftleşme hareketleri yapıyorlar uzun süredir ama hiç yumurta dökmediler bende sagdım ama tık yok nedeni nedir
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
200 lt ye 8 japon uygundur yumurta dökmeleri için az daha bekle
@selimardaaksungur1790
@selimardaaksungur1790 4 жыл бұрын
10 lt başına bir japon almalısın 8 tanr harika
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ne oldu japonlar hala yaşıyor mu?
@hamitmert3966
@hamitmert3966 3 жыл бұрын
Tosun gibiler üreme konusunda başarılı olamıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumu 300-320 litreye çıkar..Yumurtlama paspası da koy..
@afifegozcu1119
@afifegozcu1119 3 жыл бұрын
Cem abi vidyoların çok güzel tebrik ediyorum seni takip ediyorum ve çok memnunum sana bir sorum olacaktı benim 3 balığım var birisi beyaz ben birkaç gün evde deyildim ve eve geldiğimde balığım mavi olmuş çok şaşırdım anlamadım ne olduğunu birşey olurmu acaba 🤗
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Renk değişimlerinin bir çok sebebi olabilir. Su değerleri, genetik yapı, parazit, beslenme biçimi gibi. Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/hLd4p9Cf2ZnFcmQ.html
@afifegozcu1119
@afifegozcu1119 3 жыл бұрын
Tamam abi çok sağolun dikkate alıcam teşekkür ederim 😁
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@rickk2985
@rickk2985 3 жыл бұрын
Abi yardım et 2 balık öldü biri dite hızlı bakmanı diliyorum.Senin dediğin gibi benim balıklar yeni akvaryum sendromu geçirdi.Pazarda bile fanusta yaşayan ballıklar 40 lt akvaryumma geldiler bu yüzdende öldüler.Diğer 4 tanesi yaşıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hemen su değerlerin normale dönene akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Daha sonra bunu her 2 günde bir haftada en az 3 kere yap. Bu suyu da musluktan tamamla. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Merhaba yeni aldığım balık sağlıklı gibi duruyor ama diskisi ip gibi incecik ve beyaz duruyor. Yediği japon balığına özel yemlerife çıkardığını gördüm birkaç kere. Bazen kenara çekilip yatıyor ben akvaryuma gelince hareketleniyor ama boş kaldıkça taşlara uzanıyor. Diğer iki balık gayet canlı bir sıkıntıları yok. Dış parezit olduğunu sanmıyorum sizce nedendir? Kakası beni çok şüpheye düşürdü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel sarımsaklı yeni denedim yemedi maalesef. Bezelye başladım soydum verdim onuda yemedi. Şuan ayrı bir kovaya aldım!yede akvaryumum yok maalesef ) iç parazit olurda diğerlerine bulastirisa diye ama daha da kötü oldu gibime geldi. Kovaya yedek iç filtmeyi yerleştirdim ama akıntı fazla oluyor gibi. Yemleride aynen duruyor. Hem granül h pond hem bezelye hem sarımsaklı yem attım :-) hiçbirini yemiyor yese diğerlerini vikarticagim kabız olmasın diyede yediremedim hiçbirini.... Sizce akvaryuma geri alayım mı? Birkaç gündür böyleydi ama diğer balıklarda sıkıntı yoktu. Diğerleri bunun yemini yiyince farkettim yemedigini. İc parazit olurda diğerlerine bulaştırır diye korkuyorum. Oda kovada yalnız kalıpta dinginlesince inada ayrı üzüldüm. Oy anam oy
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Verdiğin yem yüzünden iç parazit olur. Yemini değiştir. Balığı geri akvaryuma koyabilirsin.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamamdır
@sencer3421
@sencer3421 2 жыл бұрын
@@nevergiveupdearfriend7289 knk balıklar halen yaşıyormu
@cananturkmen3401
@cananturkmen3401 3 жыл бұрын
Merhaba benim balgim karni kizardi dediniz gibi konserva bezaylya verimi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu kızarıklık, kanlanma şeklinde mi? Pembeleşme mi yoksa yara şeklinde mi?
@cananturkmen3401
@cananturkmen3401 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bir çizik şeklinde kan
@cananturkmen3401
@cananturkmen3401 3 жыл бұрын
Sonrda balklar motorun yanda toplanyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hava motorunun yanında toplanmaları, balıkların nefes almakta zorlandığına işarettir. Bu kırmızılık da akvaryum suyunun bozuk olduğuna. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@uneedseleen
@uneedseleen 3 жыл бұрын
Merhaba benim 2 tane japon balığım var sabah saat 11.00-12.00 arası 1 tane akşam saat 18.00da ise 1 tane yem veriyorum fakat duymuyorlar 2 tane olmalarına rağmen 1 tane yem vermem doğru mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balık kendi gözü kadar yem yese doyar. Japon balığının bir midesi yoktur bu yüzden de 7-24 yem yese de doyduğunu hissetmez. İster bu miktar yemi bir seferde istersen de iki seferde ver ancak asla fazla yem verme. Verdiğin yem 3 dk içerisinde bitmezse, fazladır, unutma. Arada japon balıklarına sebze ve meyve de verebilirsin. Böylece, devamlı aynı yemi yemesinden dolayı oluşabilecek kabızlığı da önlemiş olursun. Japon balığına Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@uneedseleen
@uneedseleen 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@oznuryildiz25
@oznuryildiz25 3 жыл бұрын
Cesme sularini mi kullanalim lutfen aydınlatırmısınız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Evet, çeşme suyunu kullan. 2 gün ağzı geniş bir kapta bekletip, öyle kullan.
@oznuryildiz25
@oznuryildiz25 3 жыл бұрын
@@CemCelikel petshop sahibi ozellikle hazir su kullanin demisti oyuzden tereddutte kaldik tesekkurler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hazır su içinde balıklar için gerekli olan birçok mineral bulunmaz. O yüzden hazır su yerine musluk suyunu tercih etmeni öneririm.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum için kullanılabilir ve kullanılmaması gereken su çeşitlerini anlattığım bir video var. İstersen izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/hal_eZpivbCRoIU.html
@oznuryildiz25
@oznuryildiz25 3 жыл бұрын
@@CemCelikel cok teşekkürker musait bir zaman izleyecegim
@ack_-9822
@ack_-9822 3 жыл бұрын
1:04 de balıklar abone ol diyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Abone olmak lazım o zaman :)
@ack_-9822
@ack_-9822 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum başkarına söylüyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Evet, abone olduğun ban bildiri olarak geldi :)
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
abi kerevitler hakkındada bir video çekermisin
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamam, çekerim. Ama bana zaman vermen lazım.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tabiki abi seninde işin zor tabi hem emlakçılık hemde balıkçılık allah kolaylık versin
@has1356
@has1356 4 жыл бұрын
👍🏻👍🏻
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Eyvallah.
@oktaydag8068
@oktaydag8068 4 жыл бұрын
Akvaryuma bitki ekimi nasıl olur
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Dikeceğin bitkinin cinsine göre değişir.
@oktaydag8068
@oktaydag8068 3 жыл бұрын
Yosun ekicemde
@fatmanurgngr0126
@fatmanurgngr0126 3 жыл бұрын
Abi 2 tane yavru japon balığı aldım hep suyun üstünde yüzüyor neden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
Kan kurdu yer mi? kan kurdu alsam dolap da mı saklamam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yerler. Buzdolabında saklamalısın. Herhangi bir koku yapmaz. Buz dolabının içinde soğukta hareket etmezler.
@frkn063
@frkn063 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@muhammedalidemirkran.8512
@muhammedalidemirkran.8512 Жыл бұрын
merhabalar ben fanusta balık besliyorum da 3 tane balığım var lütfen linç etmeden tavsiye verirmisniz
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 125 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanır. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@volkandag9646
@volkandag9646 4 жыл бұрын
japon balığı ve teleskop balığı hangi sebzeler yer ve haşlanmış mı yer
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Haşlanmış ya da taze olarak verebilirsin. Brokoli, marul, ıspanak, salatalık, mısır, havuç, kabak...Asında ne verirsen yer.
@ayseyurdakulimren6868
@ayseyurdakulimren6868 4 жыл бұрын
Japon balıklarına her gun sebze verilirmi kac gün arayla verilmesi daha uygun olur yem yerine sebze ağırlıklı beslersek dahamı iyi olur dağlık acısından hangisini onerirsiniz
@erdemosx
@erdemosx 4 жыл бұрын
Abi ses kısık videoda az yüksek sesle konuş lütfen.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yükselttim ama yetmemiş galiba...
@semihince314
@semihince314 Жыл бұрын
Abi bizim balık var japon alalı 15 gün oldu ve 2 tane daha balık ekliyebilirmiyiz
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?
@semihince314
@semihince314 Жыл бұрын
@@CemCelikel 30cm filtreli 2japon
@semihince314
@semihince314 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi bide balıklar yavru
@semihince314
@semihince314 Жыл бұрын
@@CemCelikel balıklar 2-3cm
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@balkhobimhd324
@balkhobimhd324 3 жыл бұрын
Abi japon balıklarımın yanında çöpçü ve vatoz var sorun Olurmu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her zaman sorun çıkar.
@balkhobimhd324
@balkhobimhd324 3 жыл бұрын
@@CemCelikel korktum şimdi abi bende 4hafta dır duruyorlar Bi sorun çıkmadı şu ana kadar ama inş çıkmaz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumu köşe bucak temizler, bu balıklara yem yeme fırsatı tanımaz. Ya bu balıklar açlıktan ölür ya da japon balığına saldırırlar.
@balkhobimhd324
@balkhobimhd324 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşşekür ederim ayırıcam yarın
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@eneskaraca3181
@eneskaraca3181 4 жыл бұрын
Abi koi balıklarının yumurtasının döllendiği nasıl anlaşılır
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Gübrelenen yumurtalar şeffaf, gübrelenmeyenler mat olur. 48 saat sonra gözleri belli olur.
@eneskaraca3181
@eneskaraca3181 4 жыл бұрын
Abi benim yumurtalarım sarı gibi bugün 1.gün
@eneskaraca3181
@eneskaraca3181 4 жыл бұрын
Birazda bazıları şeffaf
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Şeffaf olanlar tutmuş.
@meltemaksit1362
@meltemaksit1362 3 жыл бұрын
abi her eczanede varmıdır amonyak
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olması gerekir.
@thagrbzz9732
@thagrbzz9732 2 жыл бұрын
Abi ben japon balıklarımın yanına yavru teleskop japon balığı attım ama teleskopta kuyruk bırakmamışlar yemişler balık yaşıyor ama yüzemiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Keşke diğer balıkların yanına koymadan bana sorsaydın. Bundan sonra en azından sorarsın.
@furkann771
@furkann771 4 жыл бұрын
Balığım kabızlık oldu ve kısa sürede kendi kendine iyileşti veartık çok sağlıklı
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Senin adına sevindim. Geçmiş olsun :)
@fatihemre8688
@fatihemre8688 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi benim balıklarım akvaryum ışığını yakınca korkuyorlar açayım acmıyımı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu konuda bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/n9udf72rnrvFopc.html
@fatihsav9645
@fatihsav9645 2 жыл бұрын
Japon balıkları akvaryuma hangi renk ışıklandırma yapmamız gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları aslında ışık istemez. Işık onların gözlerini rahatsız eder ancak akvaryumun da iyi görünmesi için ışık olmalı. Hafif bir ışık yeterli olacaktır.
@fatihsav9645
@fatihsav9645 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim los isik yaptım durgun oluyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu yeterli olacaktır. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@canancan6931
@canancan6931 Жыл бұрын
Cem abi bu sabah iki tane japon balığıma az bisi salatalık verdim küçük doğranmış şekilde ikiside birden hızlı yüzmeye başladılar bisi olur mu ? Çok hareketliler
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@canancan6931
@canancan6931 Жыл бұрын
@@CemCelikel litresini bilmiyorum cem abi ama çok küçük değil çok büyük değil normal orta hergun yem vermim dedim salatalık verdim hızlı yüzüyor biraz anormal gordum normal yüzen balıklar birden hızlı yüzer oldu bisi olurmu
@canancan6931
@canancan6931 Жыл бұрын
Cem.abi acil cevap versen bende önlemini alsam senden başka sorcagmiz kimse yok endişeleniyorum balıklarım için
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Birden hızlı yüzmesinin bir çok sebebi olabilir. Akvaryumun küçük olması, üreme isteği, su değerlerinin bozuk olması, aniden değişen çevre faktörleri (Işık, gürültü ve kalabalık gibi). Eğer akvaryum küçükse ki muhtemelen küçük, birden hızlı yüzmelerine sebep olabilir. Gene akvaryum küçük olduğu için su değerleri aniden bozulmuş ve balıkları strese sokmuş olabilir. Ani değişen ortam yüzünden de balıklar agresif yüzmeye başlayabilir. Eğer yeterli olgunluğa ulaşmış ve akvaryum ortamı da müsaitse, kızışma döneminde olabilirler. Bana bir mezura ile akvaryumun eni, boyu ve yüksekliğini ölçüp söylersen, sana akvaryumunun kaç litre olduğunu söylerim.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu arada Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
@yusufking1501
@yusufking1501 4 жыл бұрын
İlk yorum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@TDKAYDESS1819
@TDKAYDESS1819 4 жыл бұрын
Abi beni hatırladıniz ben size soru soran çocuğum abi hatuladiysaniz benim 4 tane japon balığıım vardı abi dişini erkekmi oldugunu nasıl anlarım ne olur söyleyebilirsiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Üreme dönemi dışında anlamak çok zor . Bu konu ile ilgili bir videom var. Onu izle istersen. kzfaq.info/get/bejne/mKupo5Zj17mtoJs.html
@TDKAYDESS1819
@TDKAYDESS1819 4 жыл бұрын
Tm ani saol allah razı olsun sizden
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 3 жыл бұрын
Abi benim akvaryumunda yosun oluşuyo onları temizlemelimiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları o yosunları yemeyi sever. Eğer yiyebileceği kadarsa, temizlemene gerek yok ancak fazla ize, temizlenebilir.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 3 жыл бұрын
@@CemCelikel sağolun bide komet ile teleskop birlikte yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Komet düz vücutlu teleskop ise yumurta vücutlu bir balıktır. Bu yüzden komet hızlı, teleskop yavaş yüzer. Yem yeme sırasında teleskop zorlanabilir ki, teleskop balığının görme sorunu da vardır. Bu yüzden bir arada yaşamaları zordur.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama teleskop daha büyük bu durumu eşitlemezmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben uyarımı yaptım. Gerisi sana kalmış.
@darkrose626
@darkrose626 4 жыл бұрын
Abi benim beyaz japon balığı'nın azı sanırım kırılmış gibi yutkunuyor azı yarım açık sadece ama iyi yem yiyor küçük küçük yiyor bide azının etrafındakı beyaz rengi biraz yıpranmış gibi Peki Düzelirmi Abi Lütfen Yanıt :(
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ağızda kızarıklık ve iltihap şeklinde başlar, ağız çevresi oyuk oyuk olmaya ve hatta çürümeye başlar. Balık ağzını akvaryumun camlarına veya dekorasyonuna sürtünerek daha fazla tahrişe eder. Kabarcıklar da oluşabilir. Japon balıklarında ağız çürümesi çok hızlı çok kötü olabilir, bu yüzden acil önlem gerekir. Bu bir mantar hastalığıdır ve her mantar tedavisinde olduğu gibi antibiyotikler kullanılmalı, ayrıca epsom tuzu ve sık su değişimi de bu hastalığın önüne geçebilir.
@darkrose626
@darkrose626 4 жыл бұрын
@@CemCelikel şu an sadece yutkunma ve kızarıklık var aylardır kendi kendine geçermi bide benim akvaryumda sadece kum var bide ısıtıcı nın tutacağı sabitli ve oksijen motorunun taşı akvaryumu 3 günde veya 2 ğünde bir değiştiriyorum suyunu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerin kanlanması: Bu, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@darkrose626
@darkrose626 4 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım yem yerken hiç kusmadı ona çoğu zaman bezelye veririm yani 2 günde bir böylece çok tuvaletini yapar ama hiç yüzekçlerinde kırmızı kana benzer bişey yok oluğu gibi bembeyazlar ama şöyle bi fiziksel tedavi buldum ısı derecesini 30 dan 32 çıkartmak ve sonrada az bişey kaya tuzu atmak birde karanlık olması lazım mış ortamın . Karanlık yapak dışında ısı ve kaya tuzu ekledim. Sence bu tedavi işe yarar mı mantar içinmiş bu işlemi 24 saat boyunca yapmak gerekiyormuş.
@tolga9024
@tolga9024 3 жыл бұрын
Tek japon baligi yasarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tek japon balığı bakacaksan en az 60 litrelik bir akvaryumun olmalı. Tek bakabilirsin.
@suleakca1450
@suleakca1450 3 жыл бұрын
ben yeni jopon balığı aldım aksine hic yem yemiyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır.
@suleakca1450
@suleakca1450 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi balıkları dün aldım nasıl bakmam gerekir 20 tl akvaryum phetshoop cu aksesuğar gerekmez dedi sizce gerek varmı icinde 2 tane balık var verdiğim yemü geri cıkarıyo teşekkürler
@suleakca1450
@suleakca1450 3 жыл бұрын
sitresi nasıl geçer ne zaman geçer teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. 20 litre akvarumda hiç bir balık beslenmez. Tek japon bakacaksan da en az 60 litre olmalı. Her japon akvaryumunda filtre, hava motoru, çakıllı kumu ve ısıtıcısı mutlaka olmalı.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her gün baliklar sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Günde 1 kere yem ver. Yenmeyen yemleri ve atıkları da akvaryumdan at. Suyu da düzenli olarak, haftada iki kez yüzde 30 kadar değiştir.
@ayseguser2652
@ayseguser2652 3 жыл бұрын
Abi balığımız suyun üstüne çıkıyordu ve öldü şimdi diğeride çıkmaya başladı acaba neden(oksijensizlikten olamaz çünkü makine aralıksız yemleme dışında açık) Akvaryum 20 lt Tür japon Balık sayısı 4 dü artık 3 Bir de balıklardan 2 turuncunu kuyruk dipleri kızardı normalmidir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun çok küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ayseguser2652
@ayseguser2652 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim haklısınız akvaryuma göre balık sayımız fazla diğer 3 balığımda hastalandı gibi hepsi yatıyorlar sularını değiştirdim yem vermedim kumlarını temizledim ki içinde yem kalmasın bir de yem yerine haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelye verdim ama durunları pek iyi değil inşallah iyileşirler bugün petshopa gidicez bize bi kaç şey önermişti yem değişikliği yapıcam ve bir ilaç olduğunu söylemişti onu alıcam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İlaç bu durumu daha da kötü yapacaktır. Bu durum sadece akvaryum büyüklüğü ve bakteriyel azot döngüsü ile alakalı..Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@ayseguser2652
@ayseguser2652 3 жыл бұрын
@@CemCelikel peki dediklerinizi yapacağım ilça alıp almama konusuna gelince hala kararsızım çünkü bazı forum sitelerinde bu durum için ilaç önerileri var ama sanırım sizi dineleyeceğim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım balığınız kurtulur.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
5
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@cetinkonyar4926
@cetinkonyar4926 4 жыл бұрын
Abi benim bir japon balığımın bazı yerleri siyaha oldu neden
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@cetinkonyar4926
@cetinkonyar4926 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
6
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
abi bir arkadaş betayla japonu beraber baktığını ve iki yıldır zarar görmediğini söylüyor bu iş nasıl oluyor
@sadettinozpnar6559
@sadettinozpnar6559 4 жыл бұрын
Yav bu betayı cogu axvarist abartıyo ben bitkili bir karma lepistes moli akvaryumunda 3 tane erkek beta besledim
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
@@sadettinozpnar6559 helal olsun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Süpersin. Video da atarsan, biz de izleyelim. Video linkini de buraya atarsın..
@habitattv3804
@habitattv3804 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oo abi sen yeterki iste hemen şimdi çekiyorum hazır ol videoya
@habitattv3804
@habitattv3804 3 жыл бұрын
@@CemCelikel kzfaq.info/get/bejne/h8mibNN90r6tZ5s.html
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
9
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
3
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
8
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@aysecik5714
@aysecik5714 2 жыл бұрын
Abi benim iki tane baliğım var bir tanesi akvaryumun camında yatmış gibi davranıyor diğeride akvaryumun alt camında başını saplamış gibi davranıyor abi hemen yaz lütfen🥶😱😱😱😱
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@herseydahilkanl716
@herseydahilkanl716 4 жыл бұрын
Abi ben 4tane başka tür balıklarla 1japon balğı yaşayır kaç yıldır yaşayırlar hıç bir şey olmyor😆
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ama kısa yaşarlar. Uzun ömürlü olmazlar.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
10
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
2
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@mustafabulut359
@mustafabulut359 3 жыл бұрын
Abi japon balıkları için kesinlikle bunu kullan dediğin yem ve markasını söyler misin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Böyle bir şey önermiyorum. Japon balıkları karbonhidrat ağırlıklı yemleri yer ayrıca Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Hazır yemden çok bu sebze ve meyveleri verebilirsin. Küçük parçalar halinde, ağızlarına sığacak şekilde ve 2-3 dk içerisinde bitirebilecekleri kadar versen yeter. İster haşalyıp ver istersen de taze olerak.
@mustafabulut359
@mustafabulut359 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi demek istediğini anlıyorum ama yeni başladığım için yem konusunda bilgim yeterince az seviyede şimdi bende ahm koi & Gold fish var balıkları alınca petshop bunu ver dedi günde bir defa başka bir petshop ise dip yem verdi kırmızı yeşil olan küçücük toplar şeklinde neyse bende biraz araştırma yaptım internette bu bahsettiğim yemler kabız yapabiliyormuş öneri olarak hep pul yemleri verin diyorlar şaştım kaldım abi ne yapmalıyım şimdi ben hangi yeni vereyim ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Aynı yemi her gün verme. Arada taze sebze de ver. Pul yem vereceksen arada ıslatıp ver. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar.
@mustafabulut359
@mustafabulut359 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi teşekkür ederim o zaman yem çeşitleri ve markalarını söylersen japon balıkları için bende ona göre gün aralıklarıyla değişik yemleme yaparım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben yem markası önermiyorum. Onu sen deneye deneye, kendin bulacaksın, hangi yemin balıklarına iyi geldiğini. Yalnız üretim tarihine bak. 4-5 ay geçmiş yemleri alma, bayat olur.
@abdullahasandastan6778
@abdullahasandastan6778 3 жыл бұрын
abi benim japon balığımın gözünün etrafını kenarını saran şeffaf bir tabaka çıktı bu göz fungusumu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bulutlu, beyazlaşmış gözlere sahip bir japon balığı, buzlu cam gibi sisli görünen gözlere sahiptir. Balıklar yiyecekleri görmekte zorlanabilir veya nesnelere çarpabilir. Bu durum bir yaralanmadan sonra ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
1
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@haydarder7502
@haydarder7502 2 жыл бұрын
Telefon numarası ni yazarmisin
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
0532-443 16 92
@talhacelebi7282
@talhacelebi7282 3 жыл бұрын
abi japon balığım ip gibi bişey çıkarıyor neden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@talhacelebi7282
@talhacelebi7282 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Ben normal yem veriyorum 3 tane balığım var 50 cm akvaryum var yeterlimi başka balık alıyım mı?
@talhacelebi7282
@talhacelebi7282 3 жыл бұрын
@@CemCelikel İç parazit neden olur?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litredir. Bundan küçük akvaryumlar 3 japon balığı için hep sıkıntı yaratır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İç parazit, balığın yememesi gereken yemleri yemeleri sonucu, balığın içinde oluşan parazitlere denir.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
7
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@habitattv3804
@habitattv3804 4 жыл бұрын
4
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
아이스크림으로 체감되는 요즘 물가
00:16
진영민yeongmin
Рет қаралды 6 МЛН
Children deceived dad #comedy
00:19
yuzvikii_family
Рет қаралды 8 МЛН
THEY WANTED TO TAKE ALL HIS GOODIES 🍫🥤🍟😂
00:17
OKUNJATA
Рет қаралды 18 МЛН
#358 One Piece Podcast - Kapitel 1118: Ich bin frei
2:03:50
Romance Dusk Podcast
Рет қаралды 2 М.
Oranda Japon Balıklarıma Hangi Yemleri Veriyorum?
15:27
TheRedCapOranda
Рет қаралды 5 М.
Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı | Akvaryum Maliyeti
7:15
JAPON BALIKLARI DOYMUYOR ! Japon Balığı Yemi Nasıl Verilir?
9:31
Akvaryum Kültürü
Рет қаралды 18 М.
Balıklar Kaç Gün Aç Kalabilir ?
12:26
ÇAPARİ
Рет қаралды 4,2 М.
Kitten eats Bad Watermelon?!🙀 #cat #cute
0:43
Meow Time
Рет қаралды 8 МЛН
este es mio 🤣🤣🤣
0:14
hagamos algo ya
Рет қаралды 5 МЛН
Before vs After Animals transformations #animals
0:11
Animalsloya22
Рет қаралды 8 МЛН
Уникальный способ мытья овец
0:45
AnimalisTop
Рет қаралды 15 МЛН
Dude saved BigFish Life #shorts
0:28
Deep Miami SpearFishing
Рет қаралды 17 МЛН
An Army Life - Part 2 #cat #cute  #kitten #shorts
0:45
CAT WORLD
Рет қаралды 11 МЛН