Richard P. Feynman - Fizik Yasaları Üzerine

  Рет қаралды 19,865

Tarih Obası

Tarih Obası

3 жыл бұрын

How dare you Ceren?!!! Evet, yaptım, evrenin temel işleyiş yasaları hakkında biraz daha bilgi sahibi olmaya cüret ettim. Siz de alan dışı okumalara cesaret edin!
“1964 A. Einstein Ödülü ve 1965 Nobel Fizik Ödülü sahibi Profesör R. Feynman sadece fizik yasalarının kavranışına yaptığı katkılarla değil, fiziği fizikçi olmayanlar için de çekici kılma yeteneğiyle tanınır.”
Okuduğumuz kitap:
www.alfakitap.com/Kitap/fizik...
Önümüzdeki hafta okuyacağımız kitap: Carl Gustav Jung, Rüyalar
www.pinhanyayincilik.com/ruyal...
#ÖzHakikiKişiselGelişim serisinde ne yapıyoruz?
Berbat kitaplar ve berbat insanlar yüzünden adı batırılan kişisel gelişime sahip çıkıyoruz. Kişisel gelişim öyle değil böyle olur diyor ve özenle seçtiğimiz kitapları beraberce okuyup yorumluyoruz. Tüm içerikleri şu etiketten #ÖzHakikiKişiselGelişim ya da şu linkten ulaşabilirsiniz:
• Seneca - Mutlu Yaşama ...

Пікірлер: 229
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Biyografisi www.nobelprize.org/prizes/physics/1965/feynman/biographical/ Nanoteknolojinin “babası” Richard Feynman ve katkıları www.herkesebilimteknoloji.com/haberler/toplum/nanoteknolojinin-babasi-richard-feynman-ve-katkilari Ünlü Fizikçi Richard Feynman'ın Sanatsal Yönüne Bakış: Ressam ve Şair evrimagaci.org/unlu-fizikci-richard-feynmanin-sanatsal-yonune-bakis-ressam-ve-sair-7565
@mehmetkara8090
@mehmetkara8090 3 жыл бұрын
Conceptual Integrated Science kitabını öneririm. Temel Bilimleri uzmanlarının katkılarıyla alanlarına göre basit bir ve öz bir biçimde bölüm bölüm aktarmış bir kitap. Gayet anlaşılır ve hoş bir dili var. Temel bilimlerin geneline dair fikir edinmek için birebir tavsiyemdir.
@selimusta713
@selimusta713 3 жыл бұрын
Richard P. Feynman ile ilgili; •Otobiyografi/Anı Kitapları: -Richard Feynman-Keşfetmenin Hazzı -Richard Feynman-Her Şeyin Anlamı -Richard Feynman-Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feynman -Richard Feynman-Başkalarının Ne Düşündüğünden Sana Ne -Richard Feynman-Güzel Dediniz Bay Feynman •Biyografi Ktapları: -Lawrence Krauss-Kuantum Adam
@Ged_DiscworldOkuyun
@Ged_DiscworldOkuyun 3 жыл бұрын
Kimmiş ya bu yakışıklı adam.
@chemicerfb
@chemicerfb 3 жыл бұрын
Şaka yapıyor olmalısınız 😉
@lemisanthrope8153
@lemisanthrope8153 3 жыл бұрын
JKEAWDEFHNJŞADKFGPĞOAİŞ
@kadirmsrpuskulu3616
@kadirmsrpuskulu3616 3 жыл бұрын
Uygulamali fizikçiyim, her bilimin temelindeki matematik soyuttur ama onun disinda fizik hayatin mekanizmasidir zaten icindeyiz niye ögrenilmesin.Gayet katılıyorum herkesin istedikten sonra herseyi ogrenilebilecegine."Dunyayi degistiren 5 denklem" kitabi guzel bir baslangic olabilir.o buyuk yasalari bulunus hikayeleri ile birlikte anlatiyor.
@slayslayer-qt3ft
@slayslayer-qt3ft 11 ай бұрын
merhabalar uygulamali fizik hakkinda sorularim var size nerden ulasabilirim
@ecem.turkoglu
@ecem.turkoglu 3 жыл бұрын
Fizik mühendisliğinden yeni mezun oldum. Feynman'ın kitabının okunması beni bir fizikçi ve bir Feynman hayranı olarak çok mutlu etti. Keşke mezuniyetimin üzerinden birkaç sene geçmiş olsaydı da ben de ders kitaplarından biraz uzaklaşarak alanıma ait okunabilecek başucu kitaplarına dair bilgimi arttırmış olsaydım ve size öneriler yapabilseydim. Fakat şu an için alan dışı birinin okuyup anlayabileceği bir kitap bilmediğimi farkettim. Fiziğe ve pozitif bilimlere olan bu ilginiz çok hoşuma gitti. Ben de fizik mühendisliği okurken seçmeli psikoloji ve felsefe dersleri aldığımda çok eleştirilmiştim. Oysa ben evrenin işleyişini tam olarak anlayabilmenin yolunun pozitif bilimler, sosyal bilimler ve sanatı biraraya getirmekten geçtiğine inanırım. Bu alanlar birbiriyle sandığımızdan daha ilişkili.
@rahmettullahdogan398
@rahmettullahdogan398 2 жыл бұрын
Nereden mezunsunuz bir konuda bana yardımcı olabilir misiniz
@ecem.turkoglu
@ecem.turkoglu 2 жыл бұрын
@@rahmettullahdogan398 İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden mezunum. Eğer yardım edebileceğim bir şey varsa seve seve yardım etmek isterim.
@rahmettullahdogan398
@rahmettullahdogan398 2 жыл бұрын
İzafiyet teorisinin yanlış olabileceğini üzerine çalışıyorum formüllerin parltenti bende bu yazımı akademik dergide paylaşmak istiyorum ne yapabilirim
@metis9692
@metis9692 4 ай бұрын
@@rahmettullahdogan398İzafiyet teorisinin gerçekliği defalarca ispat edilmiş ve parçacık fiziği ve astrofizikte üzerine ciddi çalışmalar yapılmıştır.
@metis9692
@metis9692 4 ай бұрын
@@rahmettullahdogan398yine de çok eminsen yanlış olduğuna, fizik bölümünden parçacık fizikçileri/astrofizikçilere e mail atabilirsin
@hazalates8267
@hazalates8267 3 жыл бұрын
Gördüğüm en yararlı youtube kanalı
@NagihanErgenekon
@NagihanErgenekon 3 жыл бұрын
Abla bir gün de mimarlığın babası vitruvius okur muyuz? Türkiye'de mimarlık hiç bilinmiyor neredeyse 😕
@selimkalayc2030
@selimkalayc2030 3 жыл бұрын
"cesareti olmayanın hep bir bahanesi vardır." Cesaret gösterip bu içeriği bizimle paylaştığınız için teşekkürler 💕 severek takip ediyoruz.
@Qnder2K
@Qnder2K 3 жыл бұрын
Biraz gec gordum ama cok zevk aldim videonuzdan.Insanlari, konfor alanlarindan cikarmak icin tesvik etmeniz cok guzel bir davranis. Bilime katkilariniz ve videonuz icin cok tesekkurler. 👏👏👏
@ahmetanl3999
@ahmetanl3999 3 жыл бұрын
İzninizle ben de bir kaç kitap yazayım; Victor J. Stenger - Tanrı ve çoklu evren, bilinçsiz kuantum Adrian Bardon - Zaman felsefesinin kısa tarihi Nathan H. Lents - İnsanın Kusurları
@dostoyevski4071
@dostoyevski4071 3 жыл бұрын
Peki bir şey soracağım. Ali Demirsoy evrim kitabı ne kadae iyi ve zor mudur? Almayı düşünüyorum evrime dair aman aman bilgim olmasa da bilgim var sizin düşünceniz nedir ?
@ahmetanl3999
@ahmetanl3999 3 жыл бұрын
@@dostoyevski4071 Bence çok güzel bir kaynak olur sizin için. Okurken sizi evrimin mikro mekaniklerinden uzak tutar. Evrimin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını makro olarak öğretir. Kendisinin uzmanlık alanı da olduğundan Celal Şengör'den öğrendiğinizden fazlasını öğrenirsiniz.
@dostoyevski4071
@dostoyevski4071 3 жыл бұрын
@@ahmetanl3999 tamamdır teşekkür ederim :)
@beyzanur2077
@beyzanur2077 3 жыл бұрын
Ceren hanım, tepkileriniz çok samimi ve sempatik ☺️ izlerken hem eğlendim hem öğrendim, teşekkür ederim 🌼💖
@emre1022
@emre1022 3 жыл бұрын
Kesinlikle entellektuel bir toplum olmamız için bu tarz kitapları okumak zorundayız. Bölüm ne olursa olsun
@onurdogan7366
@onurdogan7366 3 жыл бұрын
lise 2 de okumuştum baya bakış açısı sağlamıştı bu kitap ❤️
@sadaharu_tr
@sadaharu_tr 3 жыл бұрын
Gözlerim dolmadı desem yalan olur. Feynman biz mühendisler için de çok önemli bir şahsiyet.
@yusufutkurak1363
@yusufutkurak1363 3 жыл бұрын
Evren ile ilgili klasik KOZMOS isimli kitap var Carl Sagan'ın , astronomi ve astrofizik alanlarında yazılmış bir kitap rahat okunduğunu düşünüyorum. (Edit: Kitabın devamı da var Carl Sagan ın eşi Ann Druyan tarafından yazılmıştır aynı isimli belgeselin yönetmenidir 2 kitap da bu belgeselden dolayı çıkmıştır.)
@alihankoca6667
@alihankoca6667 3 жыл бұрын
harika bir kitap
@sevvalbuldus
@sevvalbuldus 3 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum . Bir çok alanda bilgi sahibi olmamız gerek.
@yunuscakit3869
@yunuscakit3869 3 жыл бұрын
Hocam giriş bölümünüzü canı gönülden destekliyorum. Ne yapacaksın ki, aman boşver, onlar boş işler diyen kitle çok büyük. Bunun yanında sadece kendi alanı ile uğraşan ve dünyanın geri kalanından bi haber olan benim 'uzman körlüğü' diye isimlendirdiğim zaafiyetten muzdarip çok bilgili insan da var. Multi disipliner bakmak gerekiyor hayata.
@didemcan3415
@didemcan3415 3 жыл бұрын
Hawking in kitapları da kolay okunuyor ve temel bilgiler içeriyor. Lisede fizik dersi almış herkes rahatça okur lisede fizik almadıysanız ds araştırarak yavaş şekilde okunabilir bence
@tuanacetinkaya2679
@tuanacetinkaya2679 3 жыл бұрын
Paradoks - Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi - Jim Al-Khalili Aşırı eğlenceli kaplumbağa ile yarışamayan aşilden başlayıp minik paradokslardan evreni sorgulamaya kadar uzanıyor 9 problemde. Fiziği bu sevdirmezse ne sevdirir bilmiyorum.
@arslanharun6686
@arslanharun6686 3 жыл бұрын
Cok Güzel ve sade anlatmissiniz..emeginize saglik.cok tesekkürler
@neslihanirvana223
@neslihanirvana223 3 жыл бұрын
Merhaba 45 yaşında genç takipçilerden biriyim bende 😂. Fizikçiyim. 5 yıl öncede psikoloji alanında y. Lisans yaptım. Sizi çok geç bulduğum için hayıflanıyorum bazen. Farklı alanlarda bilgi edinebilmek benim için mutluluk kaynağı. Fizikle ilgli ufak bir yorumda bulunmak isterim; doğayı anlama , yorumlama ve bilgler arasında bağlantı kurabilmedir. Fizik de ihtisas yapmak evet bir çok bilgiyi tabanda ister. Ama genel anlamıyla fiziği öğrenmek kimseden onay almayı gerektirmez. Ben sadece sizi tebrik edebilirim👏
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler Neslihan Hanım, hem burada olduğunuz hem de desteğiniz için :)
@oguzhankaya7549
@oguzhankaya7549 3 жыл бұрын
Steven L. Manly'nin Yeni Başlayanlar İçin İzafiyet ve Kuantum Fiziği kitabı da çok güzeldir. Yine ışıktan, kütle çekiminden, parçacıklardan bahseder. Hatta çocuklar bile okuyabilir kanımca. Yormayan ve görsel mizahi ekleri olan bir kitap tavsiye ederim.
@ahmetkaraaslan8429
@ahmetkaraaslan8429 3 жыл бұрын
15:23 Bu arada ekleme olsun Tycho Brache ile aynı zaman diliminde İstanbul Rasathanesinde çok daha yüksek hassaslıkta deneyler yapılmıştı, ama biz bilim geleneği ile yapılan gözlemlerden Keplerler Newtonlar çıkarmak yerine... Rasathaneyi yıkmayı seçmişiz. O eliptik hareketi sadece newton yasaları açıklayabiliyor ama Newton yasaları aynı zamanda roketlerden motorlara tanklara tüm dünyayı açıklıyor. Zaten tüm aydınlanma sömürgecilik dönemlerinde çok hızlı gelişen Avrupa aslında klasik fiziği çözdüğü için bu kadar ilerleyebilmişdi. Sonrası zaten görelilik ve kuantum ama onlar 20.yy fiziği
@the_bip7700
@the_bip7700 3 жыл бұрын
Fizik ile ilgili temel şeyleri kısa kısa anlatan ve bir çok konu üzerinde küçük de olsa bilgi sahibi olmayı sağlayan bir kitap tavsiye edeceğim. Joanne Baker yazarından 50 Fizik fikri. Özellikle ana dalı sayısal ve/veya fizik olmayan insanlar için oldukça faydalı ve tamamen anlaşılır. İnsana fizik sevdirir :D
@alppucar
@alppucar 3 жыл бұрын
Bu tarzda bir kitap da ben önereyim. Boğaziçi'nde bize Robert M. Hazen ve James Trefil'ın yazdığı Science Matters diye bir kitap okutmuşlardı. Sadece fiziğin ve astronomi/astrofiziğin değil, kimya, biyoloji/genetik ve ekolojinin de işlendiği, tamamen teknik olmayan insanlar için yazılmış, gayet anlaşılır bir kitap. Beşeri bilimler insanlarına bilimi öğretiyor😄Bu açıklayıcı video için de teşekkürler, Ceren😇
@rashadganiyev
@rashadganiyev 3 жыл бұрын
Farklı disiplinlere ilgi duyan insanlar için genel olarak "101" tarzında seriler var bir kaç yayınevinde. Alfa bunların menbahı zaten, diğerleri de İş Bankası Kültür, Yapı Kredi ve s.
@filizbilge5244
@filizbilge5244 Жыл бұрын
Teşekkürler 💖 Ceren , güzelliklere yol açtığın için
@ugurcanozcalml4496
@ugurcanozcalml4496 3 жыл бұрын
Harald Fritzsch'in "Yanılıyorsunuz Einstein!" kitabıda çok güzel bir kitap abla. Kuantum fiziğini çok anlaşılır bir şekilde anlatmış.
@bathaci90
@bathaci90 3 жыл бұрын
stephen hawking- zamanın kısa tarihi'ni okumanızı kesinlikle öneririm.
@BerkenaR
@BerkenaR 3 жыл бұрын
ne zamandır kitaplığımdaydı, unutmuşum :). Teşekkürler hatırlattığınız için.
@ilkermanavoglu5388
@ilkermanavoglu5388 3 жыл бұрын
Harikasiniz, ikinci kez izliyorum,
@tunculaskaracar
@tunculaskaracar 4 ай бұрын
Richard Feynman'ın bu kitabı uzun zamandır radarımdaydı. Almak için bekliyordum , bir bakayım dedim içeriği ile ilgili neler yazılmış söylenmiş . Bu videoya denk geldim , izleyince kitabı satın aldım , bakalım bekliyorum . Birde Roger Penrose'un " zaman döngüleri" kitabını bulabilsem , hiçbir yerde yok . Kitabın yeni basımıda yok .
@Kaptan_Gezer
@Kaptan_Gezer 3 жыл бұрын
Abla senin okumana bayiliyorum, birde "Julian Assange - Şifrepunk" okusan... yeni basladim, ortaya geldim, tekrar bastan basliycam, senin dedigin gibi "sindire, sindire" yanimda birde orijinal hali var kitabin.
@nihalc8274
@nihalc8274 3 жыл бұрын
Feynman'ın adını duydum koştum geldim!
@ahmetkaraaslan8429
@ahmetkaraaslan8429 3 жыл бұрын
Fizik öğrencisi olarak benim okuduğum evreni en iyi açıklayan ( sayısalcı bilgisi gerektirmeden :D ) populer bilim kitapları şunlar: Zamanın Kısa Tarihi :D Farklı bir evren, Robert B. Laughlin Zamanın kısa tarihini daha 14-15 yaşlarındayken okumuştum ama hem çok iyi anlayabilmiş hem de çok fazla şey öğrenmiştim gerçekten mükemmel bir kitap, hatta o yaşta o kadar hayran kalmıştım ki 3 kez falan okumuştum.
@Elif-zm5is
@Elif-zm5is 3 жыл бұрын
Carl Sagan Cosmoz ya da belgeselini izlemeniz çok faydalı olur. Bizim ulkeden Selçuk Topal hoca kaostan kozmoza isminde yeni kitabını çıkardı o da çok iyi bi kitap
@Elif-zm5is
@Elif-zm5is 3 жыл бұрын
Kuantum fiziğine ilgi duyan arkadaslar için de Alice kuantum diyarında baya eglenceli bir kitap mutlaka bakmalısınız
@zizuhic1589
@zizuhic1589 3 жыл бұрын
Waaayyy güzel Kanal 👍🌼🥰 yeni keşfettim
@enesakahs
@enesakahs 3 жыл бұрын
Abla Leonard Susskind'in Kuramsal Başlangıç kitabı çok iyi başlangıç kitabı işin matematiğini de kendisi öğretiyor, eğer merak ediyorsan o kitaba da bakabilirsin
@yagizgurbuzer8987
@yagizgurbuzer8987 3 жыл бұрын
Sean Carroll'ın Zamanın Kozmolojik Tarihi kitabının zaman ve entropi ile ilgili kısımlarına değinebilirsiniz. Gerçekten çok çok sade bir dille anlatıyor. Zamanın akışı ile ilgili kafasında soru olanlara ya da daha fazla üzerine düşünmek isteyenler için çok uygun bir kitap.
@tahaaslan1056
@tahaaslan1056 3 жыл бұрын
Daha 2 gün önce sipariş ettiğim kitabın üzerine konuşan Ceren ablayı görmek sevindirdi :)
@kaanakcin3542
@kaanakcin3542 3 жыл бұрын
Fizik mikro evrenden makro evrene kadar her şeyi kapsar ve anlamamızı sağlar tarihteki bazı olayları anlamak için bile de fizik bilmek gerek
@rindaminerva8643
@rindaminerva8643 3 жыл бұрын
Fizik profesörü olan Fred Alan Wolf'un ("Ne Biliyoruz ki" videonun yapımcısı yada "Dr. Kautum diye de bilinir) "Evrenin Ruhu" kitabını okumanızı tavsiye ederim. Yalnız iki yayın evinden çıkmış, ben Omega yayıncılıktan çıkan baskısın okudum ve çok fazla tashih hataları vardı; isterseniz siz Crea Yayıncılıktan çıkanı okuyabilirsiniz. Kitap, Evrenin Quantum işleyişini anlatıyor. Naçizane tavsiyemdir.
@stachujones8626
@stachujones8626 3 жыл бұрын
Öz Hakiki Kişisel Gelişim Serisi ❤❤❤
@meralsenses1376
@meralsenses1376 3 жыл бұрын
Genellikle populer bilim kategorisinde olan kitaplar, herkesin anlayabilecegi bir dilde oluyor. O kategorideki kitaplari oneririm🤗
@simiescobar8105
@simiescobar8105 3 жыл бұрын
“Spinoza Mucizesi” kesinlikle okumalıyızzzzz!
@furkanutkubiber651
@furkanutkubiber651 3 жыл бұрын
Fizik lisans öğrencisi olarak bu yayını nasıl kaçırmışım ben kanalı takip ediyordum hâlbuki. Bence Feynman fizik bilmeyen veya fiziğe merak salan ama matematik temeli olmayanların için fiziği ve işin matematiğin oldukça güzel açıklayan birisi ve harikq bir öğretmen. Ne yazıkki biraz cinsiyetçi birisi ama galiba bu konulara pek değinilmiş eğer bir gün tüm ayrıntıları ile bunu konuşucaksanız seve seve yardımcı olmak isterim
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Tüm ayrıntıları ile konuşmayacağız, yazdıklarını zaman zaman okuyacağız ama.
@Mistikfrekanslar
@Mistikfrekanslar 3 жыл бұрын
Tebrik ederim senin hevesini Kiran lari diyil de kendini seciyorsun avrupalilarda sizin gibi türkiyede böyle güzel ruhlari görünce mutlu oluyorum sayenizde bende bilgileniyorum tsk ederim sevgi ler isvicreden
@senaytas7946
@senaytas7946 3 жыл бұрын
Fizik öğrenmek edebiyata bakışını bile değiştiriyor insanın
@gulsenaydn5521
@gulsenaydn5521 3 жыл бұрын
Felsefe : bilim, sanat ve dinin ortak ve farklılığını ortaya koyan karşılaştırmalı inceleme yapıyor sonuçta sentez çıkarıyor. Teşekkürler :) değerli aktarimlariniz için
@firefly1122
@firefly1122 3 жыл бұрын
Tam da acaba fizik mi okusam diye düşünürken böyle bir videonun gelmesini bana ilahi kuvvetler tarafından gönderilmiş bir işaret olarak varsayıyorum dkdksksk. Video çok muazzamdı her zaman olduğu gibi daha çook temel bilim videosu gelmesi dileği ile🍀💖💖
@alibugratiryaki6402
@alibugratiryaki6402 3 жыл бұрын
Feynman in 3 ciltlik fizik dersleri kitabı bende var gayet güzel işime yarıyor örnekler vb. ama üniversite düzeyi arkadaşlar alacaksanız uyarayım dedim.Ek bilgi:Videoda bahsedilen gezegenlerin yörüngeleri hesabını Isaac Newton un matematiksel ilkeler kitabında açıkladığı formülle hesaplanıyor.Yörüngelerdeki sapmalar o konumda gezegene başka bilinmeyen bir gezegenin çekim kuvveti uyguladığını gösterebiliyor.F=m1.m1/r2 formülü ile bu bilinmeyen gezegenlerin konumunu ve çapını hesaplayabiliyorlar
@yektaturkeri3667
@yektaturkeri3667 3 жыл бұрын
Teşekkürler
@serhatoz
@serhatoz 3 жыл бұрын
Çok güzeldi
@amine5985
@amine5985 3 жыл бұрын
Emin Çapa'nın tavsiyesiyle Christophe GALFARD'ın Evren Avucunda kitabını almıştım, tavsiye ederim.
@alperentoksoy9354
@alperentoksoy9354 3 жыл бұрын
"Biraz kuantumdan zarar gelmez" marcus chown un formülsüz, aşırı yalın anlatımıyla fizik bilip bilmeksizin ilgilenen herkesin okumasını gereken bir kitaptır. Şiddetle öneririm.
@cagrakkus7319
@cagrakkus7319 3 жыл бұрын
yin yang olayının köpeğiyim ben de. bayılıyorum bu zıtların bir denge oluşturmasına. neyse Netflix'deki DARK'ı duymuşsunuzdur, o serinin yaratıcıları da şey diyor "bilimi okudukça felsefeyle aynı şeyi anlattıklarını fark ettim" diyor. çok tuhaf ve inanılmaz bir bağ var gerçeği arayan iki alan arasında.
@ferhattas4794
@ferhattas4794 3 жыл бұрын
Carlo rovelli nin gerçeklik göründüğü gibi değildir kitabı çok iyi ve basit olarak anlatıyor. Fiziğin tarihsel başlangıcından şu anki durumuna kadar herşeyi özetlemiş. Ayrıca kim neyi bulmuş vs anlatıyor.
@ferhattas4794
@ferhattas4794 3 жыл бұрын
Son 2-3 yıldır Fiziği anlamak(en azından ne nedir niye vs.) için okumalar yapıyorum. En çok beğendiğim anlatım Rovelli nin oldu. Feynman dahi o kadar iyi anlatamıyor. Bir de bir matematikçi olarak "Poincare Sanısı" adlı kitabı öneririm. O kitap da çok iyi anlatıyor Evren hakkında. Herkese iyi okumalar. :D
@recepanlkaya2124
@recepanlkaya2124 3 жыл бұрын
carlo rovelli gerçeklik göründüğü gibi değil ve order of time benim bu konuda en sevdiklerim
@gammaboy6997
@gammaboy6997 3 жыл бұрын
Cem Say'ın "Yeni Dünya Yeni Ağ" kitabını önerebilirim. Herkesin anlayabileceği bir dilde bazı bilimsel terimleri açıklıyor.
@mircanguclu5517
@mircanguclu5517 3 жыл бұрын
"EMİNİM ŞAKA YAPIYORSUN BAY FEYNMAN" KİTABI TEMEL OLARAK BAŞLAMAK İÇİN EN GÜZEL BAŞLANGIÇ KİTABI
@xperiencesmh
@xperiencesmh 3 жыл бұрын
Ceren abla merhaba, Dune serisini okumanı öneririm. Kesin bir kalıba sokmak mümkün değil fakat din, felsefe, tarih ve bilim ana başlıkları olarak söylenebilir.
@bozkurtgraf8307
@bozkurtgraf8307 Жыл бұрын
Sicim teorisini en anlaşılabilecek gibi anlatan Brian Greene adlı fizikçinin yazdığı Evrenin Zerafeti adlı kitabı öneririm. Gerçi bu işlerden hiç anlamayan birine sicim teorisini anlatılabilecek en basit biçimde anlatmaya çalışmış fakat ben hiç bir şey anlamadım :) Resmen beynim eridi. :) Sizin de erisin istiyorsanız öneririm.
@zeynebkaia
@zeynebkaia 3 жыл бұрын
2:32 Bence formüle karşı aşırı önyargılıyız tamam matematikte olsa anlıyorum birkaç aksiyom üzerinden formülün ispatı yapılır ama fende öyle değil ki formülün kendisi konu anlatımı yerine geçiyo yani ispat olsun diyenler ne kast ediyo ki ? gerçekten anlamadığım için soruyorum ☺️
@tolgacosgun
@tolgacosgun 3 жыл бұрын
" Parçacık Fiziği En Küçüğü Keşfetmenin Macerası" / Sezen Sekmen tavsiye ederim basit bir dille anlatıyor güzel bir kitap
@rashadganiyev
@rashadganiyev 3 жыл бұрын
Feynman için "tarihin en iyi öğretmeni" derler
@ozgurmor.karayel7275
@ozgurmor.karayel7275 3 жыл бұрын
İsteyen varsa Tanrının formülünü okuyabilir. Bilim ile ilgili kitaplara başlamak isteyen varsa bu kitap tam uygun.
@seyma.92
@seyma.92 3 жыл бұрын
Ben bir fizikçi olarak tarih, psikoloji, felsefe alanlarında okuma yapmayı seviyorsam, bu alanlardan birisi de fizik, matematik gibi alanlarda okuma yapabilir, hatta keşke herkes yapsa da eccük bilim okuryazarlığı kazansa millet 🤷🏻‍♀️ benim önereceğim kitap, Can yayınlarından çıkan Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders ❤️
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler.
@onuroztanriverdi
@onuroztanriverdi 3 жыл бұрын
Erwin Schrödinger-Yaşam Nedir? Max Planck-Modern Doğa Anlayışı ve Kuantum Teorisine Giriş Bunlar da benden olsun...
@minanilaytezer1249
@minanilaytezer1249 3 жыл бұрын
bu fizikle felsefe arasındaki iliski konusunda çok haklisin fizik zaten aslen doga felsefesi bunu desteklemek icin de su ornegi vereceğim newtonin kitabına (Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica) baktiginizda bir felsefe kitabini oldugunu anlarsınız sadece adından degil icinden de icinde hiç denklem yok f=ma tarzı denklemler daha sonra kitabi okuyan insanlar tarafından yazilmistir
@fatihaytar401
@fatihaytar401 3 жыл бұрын
Fizik öğrencisiyim, formal bilgisi olamayan ama baştan sona evrenin yapısını en azından temel bir şekilde anlamak isteyen arkadaşlar için Leonard Susskind - "The Cosmic Landscape" kitabını öneririm. Ginko bilim "Kozmik Manzara" adıyla çevirmişti. Biraz ağır bir kitap ama kesinlikle formal bilgi istemiyor, sadece yeteri kadar zaman ayırarak modern fizikteki genel konseptler hakkında bayağı bir fikir elde edebilirsiniz. En azından biraz daha derine inmek isteyenler göz atabilir.
@erencelebi172
@erencelebi172 3 жыл бұрын
Carl Sagan , Cosmos kitabı öneririm
@onurkurklu141
@onurkurklu141 3 жыл бұрын
Okudunuz mu bilmiyorum fakat Outliner Bazı insanlar neden daha başarılı kitabını öneririm. Eğer fizik üzerine isterseniz Stephan Hawking Zamanın Kısa tarihini öneririm
@yagmur3325
@yagmur3325 3 жыл бұрын
Zaten herkes çok güzel kitaplar önermiş. Benim de ekleyebileceklerim: Steven Pinker - Düşüncenin Maddesi ve Dil İçgüdüsü Jim Al-Khalili - Uzaylılar Bilim Soruyor: Orada Kimse Var Mı? Uzaylılar konusuna merakınız varsa, dünya dışı yaşam hakkında her bölümünde farklı alanlardaki bilim insanlarının bu konuyu farklı yönünden ele aldığı makalelerle dolu, kendi dünyamız ve canlılığın ne olduğu hakkında da çok kafa açan çok bayıldığım bir kitaptı. Ayrıca umarım devam edersiniz bu videolara. Biz bilim severleri çok mutlu ettiniz. Seviliyorsunuz❤️
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Edeceğim evet, çok keyif alıyorum ben de :) destek gördükçe de cesaretleniyorum ^^
@berkcetinel1082
@berkcetinel1082 3 жыл бұрын
Kitap önerilerim şu şekildedir: Işığın Öyküsü - Hüseyin Gazi Topdemir - Tübitak Yayınları (Işığın tarihi olarak özetleyebiliriz) Doğanın gizli bahçesi - Edward O. Wilson - Tübitak Yayınları (Hayvanların davranışları ile ilgili bir kitaptır. Mesela yuvalarını korumak için kendini patlatan karıncalar...) Evrenin Dokusu - Brian Greene - Tübitak Yayınları
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Çok teşekkürler.
@ahmetemresaygl8292
@ahmetemresaygl8292 3 жыл бұрын
Stephen(not Steven) Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi kitabı muhtemelen önerilmiştir ama bu kitabın benzersiz bir kaynak oluşunu değiştirmez vesselam.Dipnot:fiziksever bir Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi olarak yazıyorum.
@evilcazu2027
@evilcazu2027 3 жыл бұрын
Özhakiki kişisel gelişim videolarına baktım ve topluluk önünde konuşma ya da sunu yapma gibi korkularıma iyi gelecek bir video bulamadım. Acaba onunla ilgili de bir kitap inceleyebilir misiniz ?
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Bu fobinin temelinde özgüven sorunu var aslında, dolayısıyla özgüven konusuna eğilmeniz gerek.
@evilcazu2027
@evilcazu2027 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. İzleyeceğim diğer videonuzda o olacak 😊
@turanga3806
@turanga3806 3 жыл бұрын
Merhaba, tarihçi olduğunuzu biliyorum ama okuma geçmişinizle ve akademisyenlik deneyiminizle yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için sormak istedim. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, aslında alan dışı okuma yapmak için soruyorum ama nesneye yönelik programlamanın varlık felsefesine dayandığını duymuştum bu noktada da işin felsefesini anlamak için felsefe bilgimi genişletmek istediğime karar verdim. Alan dışı okuma için felsefeyle ilgili hangi kitapları önerirsiniz?
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Felsefeye giriş ad altında çokça yayın var, özellikle önerdiğim biri yok. Bunlardan birini seçebilirsiniz.
@turanga3806
@turanga3806 3 жыл бұрын
@@TarihObas Teşekkür ederim.
@ayberktore7388
@ayberktore7388 3 жыл бұрын
@@turanga3806 Ahmet Arslan Felsefeye Giriş kitabı çok meşhur ve sade bir dili vardır. Ahmet hocaya bir bakmanızı öneririm. Bende bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Acaba bölümle ilgili önerebileceğin kitaplar var mıdır yararlandığın?
@turanga3806
@turanga3806 3 жыл бұрын
@@ayberktore7388 Teşekkür ederim bakacağım bahsettiğiniz kitaba. "Matematik Felsefesi ve Matematiksel Mantık" adında bir kitap okuyorum şu an. Ayrık Matematik dersi için de faydalı olabilir, varlık felsefesiyle ilgili de kısa da olsa açıklayıcı bir kısım var kitapta. Yazarı Ahmet Çevik, bu kitabı tavsiye edebilirim. İkinci olarak da Pedro Domingos'un "Master Algoritma" kitabını söyleyebilirim. Yapay öğrenmeyle ilgili genel konsepti anlamaya yardımcı olabilecek bir kitap, bunu da tavsiye ederim.
@ayberktore7388
@ayberktore7388 3 жыл бұрын
@@turanga3806 Teşekkür ederim dostum
@Ged_DiscworldOkuyun
@Ged_DiscworldOkuyun 3 жыл бұрын
Abla birde Feynman yaptığı işi köydeki çiftçiye bile anlatmadan o işi öğrenmediğini düşünen biri, o yüzden yazdığı kitapları biz faniler bile anlıyabilyoruz.
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Tanıdığım, bildiğim tüm büyük hocalar böyleydi, böyle düşünürdü.
@omeratici
@omeratici 2 жыл бұрын
Oyle guzel kitaplar var ki .... hayat cok kisa hepsini okumak icin ... ama dunyanin en zeki insanlarinin her konudaki dusuncelerini bir cirpida özümseyebilmek ne buyuk bi zenginlik ... egitim sistemleri neden okutmaz bazi kitaplari ki
@theriteofzebras8909
@theriteofzebras8909 3 жыл бұрын
39:48 Fotonun, gravitonun - orada bahsedilmemiş olsada Z bozonunun - karşı parçacıkları kendileri ama. Karşı parçacığı olan parçacıklara bakacak olursak da zaten evren en azından görebildiğimiz kadarıyla pek adaletli değil, karşıt maddeyi uzayda hiç gözlemlemedik. 😔
@elpis.
@elpis. 3 жыл бұрын
Algoritmayı dürtüklemek için atıyorum bu yorumu,
@m.suleymanulkuseven
@m.suleymanulkuseven 3 жыл бұрын
Fizik hakkında yaptığınızı programlama alanında yapmak isterseniz işte size bir öneri. Programlama dünyasına genel bir bakış için Geleceği Değiştiren 9 Algoritma-John Mccormick
@loulost2940
@loulost2940 3 жыл бұрын
bende bir tarihçi olarak fizik konusunda kitap okumayı araştırmayı seviyorum❤
@serkansamanlkl2026
@serkansamanlkl2026 3 жыл бұрын
Fizikçi olarak Brian greene kitaplarını tavsiye ederim. Özellikle evrenin zerafeti adlı kitabını.
@hunkarjulidesavtur6848
@hunkarjulidesavtur6848 3 жыл бұрын
Z kusağı değilim, 62 yaşındayım.Sizlerden çok şey öğreniyorum.Eyvallah
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Jülide Hanım, var olun :) Ben de Z kuşağı değilim, ben de onlardan çok şey öğreniyorum.
@hunkarjulidesavtur6848
@hunkarjulidesavtur6848 3 жыл бұрын
Z kuşağı olmadığınız belli fakat basamaklardan birisiniz.Sizin kuşak olmasaydı,benim kuşak ilerlemezdi.Cocuklarım ilk ögretmenlerim yani sizin kusak.siz olmasanız Z kuşak olmaz yani temel sizlersiniz.Torunumdanda öğreniyorum(3 yaşında ama).Emeğinize sağlık.Bu arada Dr.İbrahim Temo' nun torunuyum.İttihat Terakki'yi ilk kuran doktor.
@dostoyevski4071
@dostoyevski4071 3 жыл бұрын
Arkadaşlar bilimle biraz daha uğraşmak istiyorum. Başlangıç seviyesinde onerebileceginiz bilim kitapları nedir ? Şimdiden teşekkürler ( bilim , tarih ya da makale yazisi da olabilir ama bilim olursa çok daha iyi olur :)
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Bu videonun yorumları önerilerle dolu, inceleyebilirsin.
@dostoyevski4071
@dostoyevski4071 3 жыл бұрын
@@TarihObas tamamdır abla teşekkürler. Video çok güzel olmuş eline sağlık :)
@osmankaya1351
@osmankaya1351 2 ай бұрын
Şuanda fizik yüksek lisans yapıyorum. Bende edebiyat bölümünden arkadaşlarımın sadece edebiyat kitaplarını okumasını anlamıyorum.
@alihankoca6667
@alihankoca6667 3 жыл бұрын
Feynman'ın benim için önemi şudur ben 8 yaşımda fizik öğrenmeye başladım şuan 12 yaşındayım ilk fiziğe merak sardığımda Feynman'ın bir konuşmasını dinlemiştim beni çok etkilemişti
@ahmet1478
@ahmet1478 3 жыл бұрын
Helal olsun kardeşim böyle devam et fiziğe
@kuranincisi7861
@kuranincisi7861 3 жыл бұрын
Gen:Hayli kişisel bir hikaye - Siddhartha Mukherjee
@ezgimerdo
@ezgimerdo 3 жыл бұрын
Abla estetik ve sanat tarihiyle ilgili bir paylaşım gelir mi Umberto Eco nun bir denemesini okuyorum sen nasıl yorumlardın diye düşünmeden edemedim
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Hımm, olabilir, nesini okuduğunu yazabilir misin?
@ezgimerdo
@ezgimerdo 3 жыл бұрын
@@TarihObas Ortaçağ Estetiğinde Sanat ve Güzellik
@ilmrahil
@ilmrahil 3 жыл бұрын
Feynman'ın ateşi anlattığı doğaçlama bir videosu vardır. Bir şaheserden öte sanat bence başlı başına. İzlemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Bu adamın doğaya ve evrene karşı olan ilgisi ve bunu ifade ediş şekli benim için kişisel gelişimin kendisi adeta. Bütün obaya ve sana sevgiler:)
@antoncehov9798
@antoncehov9798 3 жыл бұрын
F=m×a F:etki eden kuvvet m:etki altındaki cismin kütlesi a:cismin ivmesi
@naxlivural
@naxlivural 3 жыл бұрын
❤️
@santaclaus3738
@santaclaus3738 3 жыл бұрын
Öklid'in penceresi - Leonard Mlodinow
@furkanaslan2581
@furkanaslan2581 3 жыл бұрын
fizik bilimine ilginiz varsa Furkan Öztürk adlı kanala bakabilirsiniz
@kermitoyunda
@kermitoyunda 3 жыл бұрын
Ağzına sağlık ceren
@eyupcenkiz8746
@eyupcenkiz8746 3 жыл бұрын
Kerem cankoçak ı takip edin kendisi fizik profesörü güzel kitaplar tavsiye ediyo
@emregumustr
@emregumustr 3 жыл бұрын
39:48 sıkı tutunun aydınlanıyoruz
@emre6ok
@emre6ok 3 жыл бұрын
Hocam hocam çok komik 😄 olmuş fiziği masalsı anlatmışşınız 🤗 bir fizikçi veya matematik 🧮 çi görmesin.
@TarihObas
@TarihObas 3 жыл бұрын
Görsün ayol.
@binnuraykut9878
@binnuraykut9878 3 жыл бұрын
@@TarihObas görüp gayet beğendik teşekkür ederiz :)
@sbm7503
@sbm7503 3 жыл бұрын
Bir konu hakkında hevesiniz varsa kimseye sormayın çünkü insanların yıkmak konusunda özel bir yeteneği var ve öneride bulunayım Albert Einstein izafiyet teorisi Özel ve genel görelilik çeviren gülen aktaş say yayın evi gereken bilgi seviyesi lise mezunu olmak yeterli
@arifkemalsar6866
@arifkemalsar6866 3 жыл бұрын
Alan taraması Dünya ile Güneş arası taranan alan, eşit sürede eşit alan tarıyor.
@simge7376
@simge7376 3 жыл бұрын
Dinazor değiliz 💪😂😂
Stephen Hawking - Zamanın Kısa Tarihi
44:52
Tarih Obası
Рет қаралды 21 М.
CHOCKY MILK.. 🤣 #shorts
00:20
Savage Vlogs
Рет қаралды 14 МЛН
Alex hid in the closet #shorts
00:14
Mihdens
Рет қаралды 18 МЛН
Heartwarming Unity at School Event #shorts
00:19
Fabiosa Stories
Рет қаралды 25 МЛН
Stres Ne Gibi Hastalıklara Sebep Olur?
54:47
Tarih Obası
Рет қаралды 41 М.
Richard Feynman Kimdir?
14:11
Ayhan Tarakcı
Рет қаралды 60 М.
Jung’un Aynası: Kırmızı Kitap’ın Sakladıkları
20:16
İskenderiye Kütüphanesi
Рет қаралды 55 М.
CHOCKY MILK.. 🤣 #shorts
00:20
Savage Vlogs
Рет қаралды 14 МЛН