S07 Ep 06 - Cum apar și cum gestionăm conflictele generaționale

  Рет қаралды 14,150

MindArchitect

MindArchitect

Күн бұрын

Sunt Baby Boomerii depășiți de realitatea secolului 21? Sunt reprezentanții generației Z lipsiți de realism, înclinați către lipsă de respect pentru autoritate și leneși?
Ce este o generație, cum încadrăm diversele categorii de vârstă în generații și ce rol are acest concept în organizarea societății și în relațiile pe care le creăm acasă și la birou?
Vorbim în episodul de astăzi despre conflictul generațional, cum ia el naștere, dar și cum putem crea un pod relațional între diversele vârste care există concomitent în societate, cu Andrei Stupu, un invitat special cu expertiză în studii intergeneraționale, inteligență etică și valori umane.
Resurse:
1. Sticking Points, Haydn Shaw, autor, 2013, carte
2. Zconomy, Jason Dorsey, autor, 2020, carte
0:00 - Intro
04:00 - Cum definim generația?
05:30 - Dezvoltare subiect
10:20 - Clasificarea generaților
13:00 - Dezvoltare subiect
22:30 - Intergenerațional și Multigenerațional
25:20 - Exemplu
28:30 - Dezvoltare subiect
41:30 - Exemplu
44:12 - Dezvoltare subiect
47:00 - Cum putem să micșoram tensiunea între generații?
55:00 - Tips & Tricks

Пікірлер: 10
@ci70telita
@ci70telita Жыл бұрын
Informații foarte utile, în sfârșit mi-am făcut o imagine ceva mai clară despre delimitarea temporală și caracteristicile comportamentale ale generațiilor. Ați reușit să-mi stârniți curiozitatea.... iar exemplul de la min 25:20, vine să-mi confirme o părere personală. Am observat că există persoane care deși aparțin unei generații conform datei de naștere, din anumite motive, se comportă și se simt integrate într-o generație ulterioară. Acest fenomen se manifestă mai ales la femeile tinere, după ce devin mame. Mama, care aparține generației X, prin legătura afectivă puternică pe care o dezvoltă fată de propriul copil, în special dacă e băiat, care aparține bineînțeles, generației Z, deci aceasta (mama), se angajează într-un proces evident de evoluție psihologică și chiar fizică, care o transgresează cu totul către generația următoare, Y. (evident, dacă deține mijloace financiare decente și suport digital) Probabil că dragostea maternă coroborată cu nevoia de înțelegere cât mai intimă dar și control cât mai eficient asupra copilului, o determină pe mamă să tindă să se integreze unei generații cât mai apropiate de generația propriului copil... vi se pare că are sens?🙂
@razvanbrad11
@razvanbrad11 Жыл бұрын
Mulțumesc frumos!
@haikumorae
@haikumorae Жыл бұрын
Va mulțumim mult ! Felicitări Mind Architect pentru tot ! Felicitări Andrei Stupu! Sunt sigura ca vom auzi din ce in ce mai mult despre tine. 🍀
@nomoweed
@nomoweed Жыл бұрын
Foarte bun podcast, multumim! 👌
@angelarotaru7365
@angelarotaru7365 Жыл бұрын
Mulțumesc cu Recunoștință! Foarte utile informații.
@RolandMaruntelu
@RolandMaruntelu Жыл бұрын
Informatii bune, utile, dar si multe greseli de abordare si perspectiva. Si cand te gandesti ca o buna parte din cei ce vor asculta acest podcast o vor lua de buna. Chiar daca invitatul vostru are atatea studii, informatii si succes in plan personal/profesional totusi mult prea tanar pentru a-și da cu parerea si a valida informatiile teoretice pe care le detine.
@hurmuzmihail8064
@hurmuzmihail8064 Жыл бұрын
Va sunt recunoscător pt toate informațiile , puse la dispoziție 🙏🏼❤️❤️❤️💐🌈🌎🌈💐❤️❤️❤️🙏🏼 !
@danbrasov
@danbrasov Жыл бұрын
Paul imi doresc atat de mult sa porti candva o discutie cu Dana Budeanu. Contrastul fiind unul asa puternic, ar fi interesant.
@CraciunAlexandruGh
@CraciunAlexandruGh Жыл бұрын
@MindArchitect. Interesant, dar plin de greseli si pareri spuse ca fapte. In primul rand, un baby boomer nu putea stie ca e asa ceva deoarece termenul a fost folosit prima oara in 1963, la un an inainte sa fie considerata generatia incheiata. Dar inca in perioada generatiei. Apoi, gen Z (1997-2012). Eu sunt cam pe acolo si te asigur ca nimeni din noi nu stiam acest lucru, mai ales ca termenul a fost folosit in 2016 prima oara :))) . Si de asemenea...un asemenea termen nu are nici o valoare fara context si comparatie, iar acestea au devenit relevante mult mai tarziu. Asa ca sa spui ca stiau de cand erau nascuti din ce generatie fac parte e o minciuna pe fata. Gen Alpha sunt primii care stiu. Si probabil primii carora le pasa, caci avum au devenit importanti acesti termeni.
@MindArchitect
@MindArchitect Жыл бұрын
Mulțumim mult pentru comentariu. Acesta fiind sezonul controverselor, așa cum am povestit încă din primele episoade, subiectele pe care le adresăm nu sunt teme asupra cărora există consens. Cum a și menționat Andrei în episod, denumirile și catalogările în sine sunt vagi și nu există un consens general, datele fiind orientative. În ceea ce privește self awareness-ul generațional al membrilor generației Z, ce ne povestește Andrei Stupu este că aceștia reprezintă prima generație conștientă de apartenența la acest tip de grup, chiar dacă nu pe tot segmentul acesteia. Sperăm că e util răspunsul nostru și ne bucurăm să purtăm aceste conversații.
Adevăruri Ascunse | Emisiunea integrala 03.08.2024
35:48
Adevaruri ascunse
Рет қаралды 6 М.
Can A Seed Grow In Your Nose? 🤔
00:33
Zack D. Films
Рет қаралды 24 МЛН
Clown takes blame for missing candy 🍬🤣 #shorts
00:49
Yoeslan
Рет қаралды 46 МЛН
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 101 МЛН
I'm Excited To see If Kelly Can Meet This Challenge!
00:16
Mini Katana
Рет қаралды 23 МЛН
Cel Mai Bun Lucru Pe Care Îl Poți Învăța Despre Conflict
6:17
Andy Szekely
Рет қаралды 1,8 М.
Somnul tău are nevoie de aceste trei practici
9:59
Bright Living by Ema Barba
Рет қаралды 1,9 М.
Gen Z Parenting | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Urania Cremene
2:12:25
Doctor Mihail
Рет қаралды 95 М.
World Wide Banciu - 1 august (care este...)
42:37
flamingo220
Рет қаралды 26 М.
Can A Seed Grow In Your Nose? 🤔
00:33
Zack D. Films
Рет қаралды 24 МЛН