Şule Gürbüz: Kıyamet Emeklisi

  Рет қаралды 8,547

KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ

KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ

Жыл бұрын

Şule Gürbüz'ün son romanı Kıyamet Emeklisi'ni günümüz edebiyatında nasıl konumlandırabiliriz? Bu sorunun peşine düşerken iki ciltlik romanı kutsallık, dünyevîlik, bireysellik ve kolektiflik gibi eksenlerden kat edeceğiz. Şule Gürbüz edebiyatındaki süreklilikler ve kesintileri de dikkate alarak romanı çeşitli açılardan kuşatan ama tüketmeyen bir bağlam kurmak arzusundayız. Hacimli ve önemli bir roman üzerine Fatih Altuğ ve Selen Erdoğan öncülüğünde derin bir diyalog başlatıyoruz.
Fatih Altuğ: Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Yeni Yazı, Mizan, Kritik, Monograf dergilerinin yayın kurulunda yer aldı. Selim İleri’nin Kapalı İktisat’ı üzerine Kapalı İktisat Açık Metin kitabını yayımladı. Mehmet Fatih Uslu ile Tanzimat ve Edebiyat: Osmanlı İstanbul'unda Modern Edebi Kültür, Ebru Kayaalp ile Standartlar Nasıl İşler? kitaplarını derledi. Leylâ Erbil, Sevim Burak, Tomris Uyar, Orhan Koçak, Halid Ziya Uşaklıgil, Namık Kemal, Sait Faik Abasıyanık gibi edebiyatçılar hakkındaki makaleleri çeşitli dergi ve kitaplarda yer aldı. Koç Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde ders verdi. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi.
Selen Erdoğan: Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü’nde gerçekleştirdiği doktora çalışmasını “Dolabın İçinden Yazmak: Bilge Karasu’nun Queer Modernizmi” başlıklı tezi ile 2021 yılında tamamladı. Doktora tezi Karasu’nun queer kurama yaptığı katkıyı incelemektedir. 2018-19 akademik yılını Pennsylvania Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde Fulbright bursiyeri olarak geçirdi. Sabancı, Kadir Has ve Boğaziçi üniversitelerinde Türkiye edebiyatı üzerine dersler verdi. New Perspectives on Turkey, Journal of Ottoman and Turkish Studies Association, Bir+Bir, ve Notos gibi dergilerde yazıları yayınlandı. 2022-23 akademik yılında Harvard Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Merkezi’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarına devam edecek.
#İstanbulEdebiyatEvi #Sonbahar2022Sezonu #EdebiyatKonuşmaları

Пікірлер: 14
@emincelikten750
@emincelikten750
Şule Gürbüz’ün edebiyat kapsamını ve ayrıntılarını seviyorum… Çok güzel bir Türkçeyle kaleme ( bilgisayara alınmış mı demeliydim:) alınmış eserler bunlar… Şule Gürbüz’e, bu güzel eserleri bize sunduğu için teşekkürü bir borç bilirim. Saygı ve selam.
@aysenur1549
@aysenur1549 Жыл бұрын
Henüz ikinci cildi okumadım ama dayanamadım izledim videoyu.
@zehrayumutkan582
@zehrayumutkan582 Жыл бұрын
heyecan ve sevinç yüklüyüm..akşamımı aydınlattınız..selam olsun Şule Gürbüz'e..
@bulenttozturk
@bulenttozturk Жыл бұрын
Şule Gürbüz’ün Edebiyatımızda metinleriyle fark edileceği günlere..Teşekkkür ederim.
@fahrettinerdem4670
@fahrettinerdem4670 Жыл бұрын
Şule Gürbüz sıra dışı, özgün, farklı düşünceleri olan seçkin bir yazar. Edebiyatı araç olarak kullanan bir fikir ve düşünce insanı. "Kıyamet Emekli" si her iki dünyaya ait söylenmemiş şey bırakmamış. Söyleyecek bir şey bulamıyorum, yazar, her şeyi söylemiş, Kitap da boşluk yok. Takdiri şayan bir insan.
@sibelcorabatr5697
@sibelcorabatr5697 Жыл бұрын
Binlerce teşekkür ederim size değerli bir yazarın emeğini bizlere ayrıntılı bir şekilde kritik ederek sunduğunuz için. Keşke Şule Gürbüz'ün bu eseri sinemaya uyarlansa!
@bulenttozturk
@bulenttozturk Жыл бұрын
Kıyamet Emeklisi ‘ni okumayanlar için bu yayın neredeyse metnin anlatılmış olması ile olumsuz etki yaratabileceği lakin Şule Gürbüz’ün edebiyatçı kimliği ve anlatı diline felsefe,edebiyat yönünden bir bakışla romandaki anlatıya merakla okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum .Teşekkürler
@cora1861
@cora1861 Жыл бұрын
şule gürbüz seni çok seviyorum.teşekkürler anlatı ve yorumlarınız için..
@korgond
@korgond Жыл бұрын
Şule'yi seviyoruz 🧡🧡
@bulutdeniz2620
@bulutdeniz2620 Жыл бұрын
Hanımefendinin anlatışı çok kötü ya. Belli ki önündeki metinlerden takip ederek anlatıyor, iyi güzel de çok dağılıyor cümleler sonra. Ve işte... Ve işte... diye diye 'veşte'ye dönüştü artık :(
Abdülhak Şinasi Hisar, Fahim Bey ve Biz
58:51
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 4,9 М.
Llegó al techo 😱
00:37
Juan De Dios Pantoja
Рет қаралды 54 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
БАБУШКИН КОМПОТ В СОЛО
00:23
⚡️КАН АНДРЕЙ⚡️
Рет қаралды 16 МЛН
Kemalizm, Şarkiyatçılık, Garbiyatçılık
1:04:17
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 4,2 М.
Emeğin Öyküsü - 3 Aralık 2016 (Saat Tamir Ustası Recep Gürgen)
17:50
Promete ve Apollon Stratejileri: Teknoloji Antropolojisi
1:05:14
Culture Club TV
Рет қаралды 8 М.
Halide Edib-Adıvar'ın Anıları: 1928'den 1962'ye Ne Değişti?
38:43
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 8 М.
Ercan Kesal Kıraathane'de: "Edebiyat-Sinema İlişkisi"
1:29:54
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 8 М.
Ahmet Altan Kıraathane'de: Hapiste Yazılan Üç Kitap
1:42:14
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 139 М.
Edebiyatın Sınırlarında: Samuel Beckett - Ahmet Soysal
1:28:09
KIRAATHANE İSTANBUL EDEBİYAT EVİ
Рет қаралды 4 М.
Llegó al techo 😱
00:37
Juan De Dios Pantoja
Рет қаралды 54 МЛН