Yumurta Gövdeli Japon Balıkları (inci Gövde Japon Balığı Teleskop Japon Balığı Oranda Japon Balığı)

  Рет қаралды 6,299

Cem Celikel

Cem Celikel

2 жыл бұрын

Yumurta gövdeli ilk balığımız Ryukin Japon Balığı. Vücut kısa ve küttür. Boyu genelde 15 cm'ye kadar ulaşır, ancak bazı akvaryumlarda 25 cm'ye kadar ulaştığı bilinir. Ağırlıkları da 200 ila 350 gram arasında olabilmektedir. Bu japon balığının ortalama ömrü 10 - 15 yıldır, ancak bakımlı ve bakteriyel filtrasyon döngüsü tamamlanmış akvaryumlarda 20 yıl ve daha fazla yaşadıkları da bilinmektedir. Donma derecesinin birkaç derece üzerinde ki sularda da yaşayabildiği için bu balık havuzlarda da bakılabilir.
Yelpaze Kuyruklu japon balığı. Bu balığının gövdesi, kuyruk dahil toplam uzunluğunun yaklaşık beşte üçü kadar olur. Yelpaze Kuyruklu Japon balıklarının boyu 15 ila 20 santim kadar olurken, bu uzunluk balığın burnundan kuyruğunun sonuna kadar uzanan kısmın ölçüsüdür. Normalde kuyruksuz şekilde ki uzunluğu 8 ila 10 santim kadardır ve ağırlıkları da yaklaşık 100 ila 140 gram olabilmektedir. Balığın ömrü 20 yıldan fazla olabilir. Bu balık da havuzlarda bakılabilen bir japon balığı türüdür.
Teleskop Japon balığı. Bu balık ismini küre şeklindeki gözlerinden almaktadır. Havuzlarda bakılmasını tavsiye etmiyorum çünkü yem yemede sıkıntı çeker ve gözleri hassas olduğu için yaralanma riski vardır. Boyu yaklaşık 12 santim kadar olur ancak 20 santim boya geldiği de bilinmektedir. Ağırlıkları 80 ila 120 gram arasında olabilir. Yaşam süreleri 10 ila 15 yıldır. Gene iyi bir bakım ile 20 ve üstü bir hayat sürebilirler.
Oranda japon balığı. Japon balıkları arasında en çok sevilen bir o kadar da diğer japon balıklarına göre bakımı zor olan bir japon balığıdır. 16 derecenin altında ki soğuk suda yaşayamadığı için havuz balığı olarak önermiyorum. Oranda japon balıklarının boyu genelde 15 ila 18 santim kadar olur. Ancak iyi bir bakımla boylarının 30-35 santim kadar olduğu da bilinmektedir. Ağırlıkları da gene 220 ile 500 gram arasında olabilir.
inci Gövde japon balığı. Japon balık türlerinin en küçüklerindendir. Dayanıklı balıklardır ve havuzlarda bakılabilirler. Boyları da yaklaşık 10 santim kadar olabilirken havuzda bakılırlarsa, boylarının 15-20 santim kadar olduğu bilinmektedir. Ağırlıkları da 70 ila 120 gram kadardır. Şekil olarak Vücut kısa, güdük ve yuvarlaktır. Düz bir sırtı ve şişmiş bir göbeği vardır, bir golf topunu andırır ve genellikle ikiz kuyrukludur.
Ranchu Japon balığı. Vücut kısa ve kısa kuyruklu güdüktür. Ranchu'nun sırt yüzgeci yoktur. Boyu yaklaşık 12 ila 13 santim kadardır çok nadir olarak bu uzunluğu geçtikleri görülür. En düşük 16 derece sıcaklıkta yaşayabildiği için havuzlarda bakılmasını önermiyorum. Ağırlıkları 100 ila 200 gram arasında olabilir. Hassas balıklardandır, bakımı özen ister. Özellikle biyolojik filtre, akvaryumlarında tam olarak oluşmuş olması gerekir.
Balon Göz japon balığı. Akvaryum balıkları arasında en hassas yapıdaki balıklardandır. Öyle ki göz torbalarının akvaryum içerisinde ki sert çizimlerden, kaya ve taşlardan zarar görmesi hatta güçlü filtrelere sıkışma ihtimali bile vardır. Bu balığın da sırt yüzgeci yoktur ve akvaryum içerisinde yüzmek için çok çaba harcarlar. Boyları genelde 12 ila 13 santim arasındadır. Ağırlıkları 70 ila 100 gram olabilir. Havuzlarda bakılmamalıdırlar.
Aslanbaş japon balığı. Bu japon balığı açık ara en sevilen japon balıklarındandır. Vücut kısa ve küttür, çift kuyrukludur. Aslanbaş Japon Balığı genellikle yaklaşık 13 cm boya ulaşır, ancak bazı Aslanbaş'lar 25 cm'den fazla büyüyebilir. Bu balığın ağırlığı 100 ila 500 gram olabilir. Hassas japon balıklarındandır. 16 derecenin altında ki su sıcaklıklarına tahammül edemediği için havuzlarda bakılmasını tavsiye etmiyorum.
Tamasaba yada diğer bir adı ile Sabao japon balığı. Japon balıkları arasında en çok büyüyebilen japon balıklarındandır. Boyları tam bir yetişkin olduğunda 25-30 santim kadar olabilir. Ağırlıkları da 200 ila 500 gram olabilir. Kuyruğu tek olduğu için hızlı yüzebilen yumurta gövdeli nadir japon balıklarındandır. Güçlü ve sağlamdırlar. Uzun kışlara ve soğuğa karşı direnç gösterebilen dayanıklı balıklardır. Koi balıkları ile aynı tür yemleri yediği ve rekabet edebildikleri için bu iki balığın bir arada olduğu havuzlarda bakılabilirler.
Tosakin japon balığı. Bu en hassas ve en nadide japon balıklarındandır. Öyle ki en ufak bir su değişimine karşı gelemez ve çok deneyimli akvaristler tarafından bakılmalıdırlar. Çok kötü yüzücülerdir ve bu sebeple hiçbir balık ile yem için rekabet edemezler. Ayrıca gene akvaryumlarında hızlı su ve filtreleme hareketlerine dayanamazlar. Bu yüzden sadece sakin akvaryumlarda ve diğer Tosakin japon balıkları ile bakılmalıdırlar.
Teleskop japon balıkları, japon balığı, bitkili japon akvaryumu, japon akvaryumu, japon akvaryumunda bitki olmaz diyenlere, teleskop oranda japon balığı, aslanbaş oranda.
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr

Пікірлер: 107
@AquaLabTR
@AquaLabTR 2 жыл бұрын
Emeğine sağlık. Yine güzel paylaşım olmuş. Bol yavrulu ve keyifli hobiler dilerim 🙏 Akvaryum Paylaşımları kanalından selamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Size de aynı temennileri diliyorum. Kolay gelsin.
@gunayarslan6022
@gunayarslan6022 2 жыл бұрын
Gerçekten çok güzel bir anlatım ve video kalitesi... Başarılarınızın devamını dilerim... Takipteyiz... her hobiciye tavsiyemiz...
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim..
@Queenronny7
@Queenronny7 2 жыл бұрын
Emeğine sağlık abi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@erenefeler8149
@erenefeler8149 2 жыл бұрын
Ranchular çok şeker
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yumurta gövdeli dendiğinde Ranchu japon balığı tam da bu tanıma uyan balıklar.
@mustafasinanknag7204
@mustafasinanknag7204 2 жыл бұрын
En az büyüyen japon balığı türü: kase göz japon balığı 12 cm 40 litre akvaryum En fazla büyüyen japon balığı: kırmızı japon balığı 35 cm akvaryum litre:100
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Videomda daha çok balık hakkında bilgiler var. İzlemeni tavsiye ederim.
@mustafasinanknag7204
@mustafasinanknag7204 2 жыл бұрын
@@CemCelikel yok abi ben türleri çok önce araştırdım yani biliyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu bilgileri ara ara bizimle de paylaşırsan, seviniriz.
@DimitrisT1797.
@DimitrisT1797. 2 жыл бұрын
Merhaba, videonuz çok faydalı,inci gövde japon balıkları İstanbul'da nerede bulabilirim?çünkü nadir bulunur
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ara sıra Eminönü'ne geliyor ancak takip etmek lazım. İnternette de ara sıra rastlıyorum ancak daha önce hiç internetten almadım.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Abi bendeki büyük akvaryumda 22 Cm ruynkin var birde abi beden2 akvaryum var birinde düz sırtlı diyetinde yumurta sırtlı var abi onları birleştirimmi çok elekterik ve su faturası geliyorda
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum hacmi yeterliyse, bir arya koyabilirsin.
@nusretkarsloglu6122
@nusretkarsloglu6122 2 жыл бұрын
selamlar 175 lt dikey akvaryuma ısıtıcı ve dış filtre tavsiyenizi rica edebilir miyim birde tepe filtreye gerek varmıdır akvaryum ölçüleri 50x50x70
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
100-200 litre için 200 watt ısıtıcı tercih etmemiz gerekir. Tankınızın şekline ve hacmine göre bunu siz belirlemelisiniz. Hedeflenen gücün altında ısıtıcı kullanırsanız ,cihaz sürekli çalışır ,istenilen dereceye ulaşamayacağından hem canlılarınız ,hem de faturanız bundan olumsuz etkilenir. Sizin ihtiyacınız olan filtre hacmi saatte 800 ila 1000 litre arasında olmalıdır. Bundan daha düşük ve fazla filtreleri kullanmayın.
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
Cem Bey 200×60×60 akvaryuma 2E 3D tiger + 2E 3D albino+ 2E 3D Bakır Astronot alıl hepsinden 1 çift bıraksam olur mu? Bazı büyük tanklarda 10larca astronot besleniyor. Ama forumlarda 3 astronot beraber bulundurulmaz yazıyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Senin akvaryum 720 litre. Astronot balığı bakacaksan normalde en az 200 litre olmalı. Yanına koyacağın her bir astronot balığı için de en az 100 litre olmalı. Bu hesaba göre senin 6 astronot balığı için olması gereken akvaryum en az 700 litre olmalı ki 720 litre bu hesaba göre ideal.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumu yeni kuracaksan, yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
Cevabınız için teşekkür ederim. Şuan hobihane tarzı bir yer kurma planım var her şey hazır olunca size de tekrar ulaşıp son kez tavsiyelerinizden yararlanmak isterim. Eğer müsait zamanınızda okuyup cevaplarsanız çok memnun olurum.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yardım edebileceğim bir şey olursa, yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin.
@rafaelmemmedov9609
@rafaelmemmedov9609 2 жыл бұрын
Abi MaşAllah .
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sağol Rafael.
@rafaelmemmedov9609
@rafaelmemmedov9609 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekür Ederim .
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Cem bey torba göz deki torbanın içinda hava mı var
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hayır Su var.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tm teşekkürler
@nurhayatmercimek8021
@nurhayatmercimek8021 Жыл бұрын
Benim balık çok şişdi biraz fazla yem yemiş olabilir neyapabiliriz acil cevap
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Yem vermeyi kes. En az 1 hafta yem verme. Arada kabukları soyulmuş, haşlanmış bezelye ver.
@wille.coyote7634
@wille.coyote7634 2 жыл бұрын
En güzeli ryukin bence.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hepsi güzel :)
@AbdulsametCETIN
@AbdulsametCETIN 2 жыл бұрын
1 buçuk aydan beri akvaryum sahibiyim. 3 tane japon balığım var. 2 tanesi yumurta gövdeli yelpaze kuyruklu 1 tanesi ise düz gövdeli. Düz gövdeli diğer 2 balığı sürekli rahatsız ediyor. Sizce ayırmalımıyım yoksa birlikte yaşayabilirler mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@AbdulsametCETIN
@AbdulsametCETIN 2 жыл бұрын
@@CemCelikel 15 litre.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
15 litre çok az. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Küçük olduğu için, güçlü olan, zayıf olanları akvaryumdan atmaya çalışıyor. Akvaryumu büyütmen gerekir.
@HappyStory0
@HappyStory0 Жыл бұрын
Merhaba ben akvaryumumda 1 adet ryukin beslemek istiyorum, hangi kum ve kayayı kullanmalıyım? Ayrıca gnays kaya kullanabilirmiyim balığa zarar verirmi? Cevaplarsanız sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Kaya veya bunun gibi sert ve sivri olabilecek aksesuarlar, japon akvaryumunda olmamalıdır. Bunun yerine kök ve/veya yumuşak yapay aksesuarlar olabilir. Japon akvaryumunda 2-3 mm kalınlığında ki çakılı alt tabaka olarak öneririm. Onun dışında kum da olabilir ancak ilk tercihim çakıl.
@HappyStory0
@HappyStory0 Жыл бұрын
@@CemCelikel Anladım hocam çok teşekkürler bilgiler için
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@HappyStory0
@HappyStory0 Жыл бұрын
@@CemCelikel zaten abonenim abi😊
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
KZfaq görünürlük bilgilerin açık olmadığı için, abone olup olmadığını göremiyorum. Abone olduğun için teşekkür ederim. 👍🙏 Etrafında akvaryum ile ilgilenenler varsa ya da abone yapabileceğin kişiler, onları da bilgilendirirsen, minnettar olurum.
@kaan3042
@kaan3042 2 жыл бұрын
Abi düz gövdelileride yaparmısın ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.
@AKHMEDOGLU
@AKHMEDOGLU 2 жыл бұрын
Aslanbas ranchu hic gormedim turkiyede
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sahibindende satıyorlar. 40 tl civarında da bir fiyatı var.
@HappyStory0
@HappyStory0 Жыл бұрын
Merhaba abi ben 20 litre bir akvaryumda 1 adet küçük (ortalama 5 cm) japon balığı besleyebilirmiyim?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/naqCjbZ9y9PPeHk.html
@HappyStory0
@HappyStory0 Жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi sağol
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@haticee793
@haticee793 2 жыл бұрын
Merhaba bende teleskop balığı ve düz japon balığı var . Teleskop balığım yan tarafı ve alt tarafında pembeleşmeler başladı ve çok durgun ve halsiz bunun sebebi nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@haticee793
@haticee793 2 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım ters durmaya başladı ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Acil, tarif ettiğim gibi su değişim yapmaya başla.
@haticee793
@haticee793 2 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Geçmiş olsun. Akvaryuma başka balık alma. Japon balığı tek başına da bakılabilir.
@mehmetcimen4966
@mehmetcimen4966 2 жыл бұрын
Abi benim japon balık larım hep dipte yüzüyor ne yapmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
@zawardo7038
@zawardo7038 2 жыл бұрын
Cem abi kolay gelsin benim beta sağlıklı gibi ama hiç yem yemiyor neden olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni mi aldın balığı?
@zawardo7038
@zawardo7038 2 жыл бұрын
@@CemCelikel 6 gün oldu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yerine alışana kadar böyle oluyor. Alışınca yem yer. Canlı yem vermeye çalış. Kan kurdunu çok severler.
@zawardo7038
@zawardo7038 2 жыл бұрын
@@CemCelikel yemeye başladı sağolun cevabınız için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Her zaman sorabilirsin...
@murathanakordeon
@murathanakordeon 2 жыл бұрын
İlle de Japon olsun :)))))
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kırmızı da oldu mu? Tadından yenmez :)
@murathanakordeon
@murathanakordeon 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Hahaha :)))
@akhmedahun
@akhmedahun 2 жыл бұрын
Yumurta ? Ranchumi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Evet, yumurta gövdeli bir balıktır.
@recepgulseven7184
@recepgulseven7184 2 жыл бұрын
Sanırım bu yumurta gövdeli Japon balıklarının hiçbiri doğada yok
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Zaten bu japon balıklarının hepsi sazan balığından gelme. Yüzyıllar içerisinde insanlar tarafından üretilmişlerdir. Gene de göllere gene insanlar tarafından bırakılıp, orada çoğalan türler de var.
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 3 ай бұрын
Altınbaş ile oranda arasında ki farklar nelerdir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Altınbaş da bir oranda türü. Nasıl bir farktan bahsediyorsun?
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 3 ай бұрын
Kaç tane türü varki orandanın
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Oranda olarak bir tane.
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 3 ай бұрын
@@CemCelikel cem abi albino çin chinese cat fish ile video cekermisin hiç bir kaynak bulamadım bide nadir olduğu için daha çok izlenir vakit bulduğunda senden ricam..
@CemCelikel
@CemCelikel 3 ай бұрын
Kırmızı kuyruklu kedi balığı versem :)
@yigitkaan947
@yigitkaan947 2 жыл бұрын
melekle yaşar mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıkları ve melek balıkları tamamen ayrı türlerdir. Bir arada yaşamazlar. Ne yedikleri yem ne su sıcaklığı bir değildir.
@yigitkaan947
@yigitkaan947 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler almayi planliyodum meleklerin yanina petshopta guzel duruyordu riske atmaya gerek yok
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Petshoplara bakma. Onlar pengasus bile satıyor..
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
Selamın aleyküm Cem Bey, size ulaşabileceğim mail adresiniz var mı acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
cemcelikel@hotmail.com benim mail adresim. Buradan ulaşabilirsin.
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim. Mesajımı yazdım müsait zamanınızda cevabınızı bekliyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum 500 litre. Öncelikle söyleyeyim, her balığın akvaryumdan atlama huyu vardır. Onu ancak üzerini hava geçirecek biçimde kapayarak önleyebilirsin. Buna göre 30 ila 40 neon veya kardinal tetra. 20 ila 30 harley quinn tetra. 15 Mücevher Tetraları. 12 Panda çöpçü balığı. 3-4 adet Kırmızı kuyruklu siyah köpekbalığı. 2 Blue Ram. Başka bir dipte yaşayan, sadece yumurtlarken gerçekten agresif ve bölgesel olurlar, ancak 500 litrelik bir akvaryumda, diğer balıkların onlara yer açması için yeriniz olur. Üst seviyeler için bir çeşit gurami. 2-4 adet. Belki de bir çift kakadu çiklitleri. Çok sayıda amano karidesi, muhtemelen 20 ila 40 arası. Eğer Güney Amerika çiklit kuracaksan, 5 ila 6 Discus, 8 ila 12 melek balığı ve gene 30 ila 40 neon veya kardinal tetra. 4 Astronot çiklit yanına 6 adet silver dollar, 4 ila 6 adet zebra çiklit (Astronot balığının akvaryum arkadaşları ile ilgili bir videom var, onu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/iKuPZMtlt62ygn0.html ) Afrika çiklitlerinden koyacaksan, 12 şer adet koymanda sakınca yok. Yalnız koyacağın balığı gene bana sor. Bu arada, yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Cem Bey Tek tek bütün dediklerinizi araştırdım hatta bi ara deniz akvaryumu kurmaya yeltendim sonra vazgeçtim. Siz olsanız bu tarz tanka ne beslerdiniz? Astronot vb tanklarım var zaten. Ben alttan sump lu yapıp sump kulesini kayalıkların içinden geçirip şelale görünümü katıcam. O yüzden ortası hafif bitkili kayalıklı diplerde çim benzeri değişik bitkiler kullanmak var aklımda ama hala canlı belirleyemedim.
@berkayekici6869
@berkayekici6869 2 жыл бұрын
Cem Bey tank ölçüleri 150×150×50 olarak değişti nihayet kafamdakinin aynısını buldum size mail olarak atıcam sizden kesinlikle bu yakışır dediğiniz bitkili tank için tavsiyenizj bekliyorum
@sarpapatyam3806
@sarpapatyam3806 2 жыл бұрын
ACİLL YARDİM EDİN Japon balığım derisi soyulur gibi beyaz beyaz ip gibi deri dökülür gibi çok yavaş nefes alıyor ve suyun üstünde duruyor nerdeyse hiç hareket etmiyor ACİLLLL YARDİM EDİN
@sarpapatyam3806
@sarpapatyam3806 2 жыл бұрын
Balık teleskop
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Дибала против вратаря Легенды
00:33
Mr. Oleynik
Рет қаралды 4,2 МЛН
Пробую самое сладкое вещество во Вселенной
00:41
The Simple Secret to Keep Your Aquarium Clean!
12:10
Father Fish
Рет қаралды 2,5 МЛН
Japon Balığı Erkek Dişi Ayrımı
13:07
Hobim Akvaryum
Рет қаралды 340 М.
What fish does a goldfish live with?
9:29
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 405 М.
Oranda Japon Balıklarıma Hangi Yemleri Veriyorum?
15:27
TheRedCapOranda
Рет қаралды 4,9 М.
Дибала против вратаря Легенды
00:33
Mr. Oleynik
Рет қаралды 4,2 МЛН