2001.04.29. Bezárt vasútvonalak: 49-es vasútvonal gyalogos bejárása (2.rész) Felsőnyék - Tamási

  Рет қаралды 3,787

Becsky András

Becsky András

4 жыл бұрын

A második napra már a saját bőrünkön is éreztük hogy erőteljesen túlvállaltuk magunkat. Hiába volt mesés április végi vasárnap, hiába volt még könnyen járható a nyomvonal, a nap erősen tűzött, árnyék pedig csak elvétve akadt, ráadásul már az első nap leégtünk, a második csak tetézte a bajt. A filmen nem látszik de a túra nagy részét kapucniban tettem meg, hogy valamennyire védjem az arcom, de ettől még vérvörös lett a nap végére. Reggel Felsőnyéken kezdtük a folytatást, mivel előző nap csak eddig jutottunk, Tamási innen jó 23 km-re volt még, és civilizációt addig már nem érintettünk. Se üdítő, se étel, semmi! Fürged vasútállomásnak már csak a romjait láttuk (az is a puszta közepén volt), Fornád-Kecsege megálló-rakodóhely pedig olyan mélyen a bozótban volt a fák között, hogy lehetetlen volt bármilyen módon is dokumentálni. Késő délutánra beértünk Tamásiba, ahonnan a vonatpóló busszal utaztunk Pincehelyre a 40-es vonalhoz. A továbbiakat már csak 2002 tavaszán dokumentáltuk, de már ez is fent van a csatornán. BecsVision 2001
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek.
Köszönettel: Becs

Пікірлер: 26
@becskyandras
@becskyandras Жыл бұрын
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/BecskyAndras Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek. Köszönettel: Becs
@Adani12345
@Adani12345 4 жыл бұрын
Felsőnyék még a démoni Ferikéről híres, aki akkor tudja elűzni a démont ha megkapja a montenbike-ot amelyiket ő választ a fehérvári Auchanban. :) "exöszájzbúk"
@gyurischannel5822
@gyurischannel5822 4 жыл бұрын
A végén olyan, mintha 2 geológus beszélne egymással a stúdióban!!!!:-):-):-)🙂🙂🙂👍👍👍
@mazsoqq
@mazsoqq Жыл бұрын
2004-ben ottjártamkor Felsőnyék kútaknájában egy hatalmas sikló volt összetekeregve. Kb. 1,5m hosszú és majd' karnyi vastag. Kár, hogy nincs kép a lámpakamrás árnyékszék maradványáról és a "Kanadai" (34.sz.) őrházról és segédépületeiről, mely ma is áll, egyre romosabban. 12:55-13:38 közt, az útátjáró után, a pálya Magyarkeszi felőli oldalán a 35.sz. őrháznál tervezték Magyarkeszi-Tükröspuszta mh-et. A vonat időnként megszögelt az útátjáróban helyiek igénye miatt, de a mh. nem nyílt meg. Fürgeden a felvételi épület alapját is kiásták, mert téglából épült (akkoriban a beton tenchn. túl drága volt), ezért nőtt nagy bozót, fák a helyén. Érdemes lett volna romjait, mellette a nyári konyha romjait mutatni, talán ma is ott állnak a kitett wc csészék, melyek miatt sokan hiszik, ott volt a felv. ép. Fornád-Kecsegén jó lett volna behatolni az őserdőbe, látni a Zomborszki (37a sz.) őrház romjait a váras őrházi kerttel, az állatrakodó, magasrkodó, árnyékszék-nyári konyha és felv. ép. maradványait. 2008-ban tudtam fotózni, a bozót miatt vélhetően ma is áll ez az állapot.
@frigyeswerner
@frigyeswerner 4 жыл бұрын
Szerintem egy kerékpárútatt kéne építeni ezen a hajdani vasútvonalnak a helyére. És akkor Dombóvár tol a Balaton ig lehetne kerékpárral menni illetve tekerni.
@nidsz
@nidsz 3 жыл бұрын
lesz, tervek is készen, már csak neki kellene állni a megépítésének
@csabamarkkantor
@csabamarkkantor 4 жыл бұрын
Szolnoki buszokról esetleg lesz majd videó? :)
@zoltansimorka91
@zoltansimorka91 4 жыл бұрын
A videóban végig furcsa hangok hallhatók. Például mi az a géppuska-szerű ropogás? És a legelején? Gondolom, valaki egy tuningolt autót túráztatott.
@attiska
@attiska 3 жыл бұрын
Az a lencseállító motor hangja, a legelején meg fűkasza.
@szaboandras457
@szaboandras457 4 жыл бұрын
Esetleg Segesdi vonalat bejrtatok mar?
@becskyandras
@becskyandras 4 жыл бұрын
Melyiket??
@szaboandras457
@szaboandras457 4 жыл бұрын
Segesden egy vasut van,B.Szentgyorgyon szaltunk le a Pesti sebesrol es ott szaltunk at akkor meg csatolt bz-re. Es ha jol emlekszem Marcali,Bohonye utan jott Segesd es utana talan Somogyszobig ment...
@becskyandras
@becskyandras 4 жыл бұрын
Ja, a 37-es! Arról is van 2 videó még fülkéből. 2006- ban lefelé, 2009- ben felfelé! 😉
@onyikabogya
@onyikabogya 3 жыл бұрын
Kár, hogy éppen lemerült a pincémben rejtegetett időgépemben a fluxuskondenzátor, mert ide régóta terveztem visszamenni..
@Adani12345
@Adani12345 4 жыл бұрын
Szállást hol találtatok?
@becskyandras
@becskyandras 4 жыл бұрын
Tamásiban. Este busz oda, reggel vissza Felsőnyékre.
@frigyeswerner
@frigyeswerner 4 жыл бұрын
Szervusz A. Dani te nem szeretnéd be járni ezt a hajdani vasútvonalat?
100❤️
00:19
MY💝No War🤝
Рет қаралды 23 МЛН
НРАВИТСЯ ЭТОТ ФОРМАТ??
00:37
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 3,6 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Most derült ki: Gigahitelt vett fel Kínától az Orbán-kormány
7:34
ATV Magyarország
Рет қаралды 12 М.
Híradó 2024.07.25. 19:30
50:52
M1 - Híradó
Рет қаралды 10 М.
The Line Keszőhidegkút-Gyönk - Tamási (Nr. 48.) 2021. 4k
38:10
The Line Kaposvár - Siófok (Nr. 35)
38:16
petegabi
Рет қаралды 62 М.
Блогер «МотоТаня» погибла в ДТП в Турции
0:59
Новые Известия: главные новости дня за +- 60 сек
Рет қаралды 1,3 МЛН