Bogdan Cronț (Camarad): Să nu ne fie rușine să pornim de la zero | Hacking Work S3E16

  Рет қаралды 2,367

Hacking Work

Hacking Work

2 ай бұрын

Dacă vrei să primești acces la toate materialele noastre video înaintea tuturor:
/ @hacking-work
Cum îți construiești o nouă viață departe de casă? Poți porni din nou de la zero? Cum se vede România din străinătate?
Bogdan Cronț este creatorul podcastului @camarad2024 și al personajului Ionică Nebunu'. Ne împărtășește din experiența sa de viață, de la primii pași ca dulgher (deși nu a bătut un cui în viața lui până atunci), la crearea de conținut online urmărit de sute de mii de oameni.
Originar din Iași, Bogdan are 43 de ani și s-a stabilit la Londra împreună cu soția și cei doi copii acum mai bine 10 ani. Este recunoscător României pentru că l-a crescut și format, și Marii Britanii pentru că l-a adoptat și i-a oferit șansa unei noi vieți și apoi i-a acordat statutul de cetățean.
În acest episod, discutăm despre provocările și bucuriile vieții în diaspora, despre importanța adaptabilității și a învățării continue, dar și despre cum poate diaspora să influențeze pozitiv schimbările din România.
Te invităm să asculți povestea lui Bogdan (Camarad), o lecție de curaj, reinventare și dedicare pentru toți românii care trăiesc între două lumi.
-
Acest episod vă este oferit de compania de software DevNest. Proiectele Hacking Work găzduite de Cluj Business Campus.
devnest.ro/
cbcampus.ro/
-
Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
hackingwork.ro
scoalaspor.ro
În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe KZfaq, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională.
Hacking Work
🟠 KZfaq - / hackingworkpodcast
🔵 Substack - hackingwork.substack.com/
🔵 Spotify - podcasts.apple.com/us/podcast...
🔵 Apple Podcast open.spotify.com/show/2OVRjE9...
🔵 RSS - rss.com/podcasts/hackingwork/
🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
🟠 Linkedin - / hacking-work
🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
hosterion.com/
vatis.tech/
Doru Șupeală Online
Website: dorusupeala.ro/
Facebook - / doru.supeala
LinkedIn - / dorusupeala
Instagram - / doru.supeala

Пікірлер: 13
@Hacking-Work
@Hacking-Work 2 ай бұрын
✌🏻CONCURS ÎNCHEIAT. Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica! Urmărește episodul și scrie-ne într-un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie. Noi le vom citi pe toate și vom premia până vinerea viitoare (29 martie 2024) unul dintre ele, cu o carte care să îți alimenteze inspirația și setea de cunoaștere pe mai departe. De această dată, e vorba despre „Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat” de Daniel Pink.
@catalinalexa8955
@catalinalexa8955 2 ай бұрын
Te salut Doru... E o placere sa regasesc un fost coleg de generala.. Super podcast.Il urmaresc pe Ionica Nebunu pt ca si eu sunt in UK
@MarianFlorin08
@MarianFlorin08 2 ай бұрын
La subiectul de la minutul 37 as putea sa mai adaug ceva. In Anglia meseriașii nu se tem sa împărtășesca experiența lor, pe când romani nu au nici un interes sa faca asta pentru ca românii de 45+ vad noua generatie ca si o concurenta. Eu de exemplu am primit experiența unui scotian care el o strânsese in 30+ de ani ,el înțelegând ca e foarte aproape de pensie si cineva trebuie sa preia ștafeta.
@ralukatanase
@ralukatanase 2 ай бұрын
@adriancon
@adriancon Ай бұрын
Va salut din Hemel Hempstead , am 35 ani am lucrat 10 ani in televiziunea romana ca si tehnician lumini si de 3 ani sudez fibra optica si construiesc retele noi, toate astea doar sa va zic ca mi-a placut interviul vostru 😂
@cartiromanestiuk3388
@cartiromanestiuk3388 2 ай бұрын
Am vizionat fără intrerupere acest podcast si consider ca Bogdan a facut o descriere destul de corecta a comunitatii de romani din UK. Din pacate, numarul celor care nu s-au integrat in societatea britanica si care nu se mai regasesc nici in traiul din Romania este destul de mare, oameni care simt ca nu mai apartin, suspendati intre doua lumi. In legatura cu oportunitatile oferite de piata de munca din Marea Britanie, din nou exista anumite specificitati in ceea ce priveste comunitatea de romani din aceasta tara, comparativ cu comunitatile din alte state, cum ar fi cele din Italia, Spania, Germani. Astfel, in doar cativa ani, comunitatea a evoluat din a presta „preponderent munca necalificata” la a se „infiltra” in specializari/calificari si locuri de administrare/conducere, precum si in antreprenoriat. Cand am ajuns in 2007, in Londra, existau 2 mari arii de munca: santier pentru barbati (majoritar munca necalificata) si la curatenie in hotel pentru femei. Poate, daca stiai un pic de engleza (cazul meu) mai puteai mege in zona de restaurante/cafenele, In prezent, 17 ani mai tarziu, exact cum a spus si Bogdan, lucrurile stau foarte diferit. Da, de exemplu, barbatii sunt in continuare in „constructii”, dar fie au propriile mici companii cu ajutorul carora subcontracteaza, fie sunt manageri de santier sau alte pozitii de conducere in companii britanice. S-a ajuns in acest punct pentru ca piata de munca din UK functioneaza dupa principii sanatoase, cum ar fi cel de performanta, iar romanii au stiut sa profite de oportunitati, cu constiinciozitate si dedicare. Treptat si in Romania se schimba lucrurile, in special in domeniul privat, dar, din pacate, SISTEMUL este inca foarte bolnav.
@Hacking-Work
@Hacking-Work 2 ай бұрын
Servus! Îți mulțumim pentru că ai vizionat episodul! Felicitări! 🥳 Ai câștigat cartea oferită de prietenii noștri de la Editura Publica. Te rugăm să ne trimiți datele tale în termen de șase zile (numele complet, adresa, număr de telefon) la plan@hackingwork.ro pentru livrarea cărții. În eventualitatea în care nu primim datele în acest termen, vom alege un alt câștigător.
@adriancon
@adriancon Ай бұрын
Oamenii sunt in centrul proiectelor, bagi reclama pe neasteptate pentru ca oamenii sunt in centrul proiectelor..fffs
@adatoaca
@adatoaca 2 ай бұрын
un comentariu pentru promovare ,algoritmul youtoube
@mmagnea
@mmagnea 2 ай бұрын
nu ciocanu bre, tesla dulgherește...
@andrewknight1573
@andrewknight1573 2 ай бұрын
Nu suntem neapărat rasiști... suntem xenofobi! Și e aproape normal, având în vedere istoria noastră în care ne-au ocupat ba din Orient, ba din Occident.
@andrewknight1573
@andrewknight1573 2 ай бұрын
PODCAST!!! SE PRONUNTA PODCAST!!! NU PODCHEST!
@cartiromanestiuk3388
@cartiromanestiuk3388 2 ай бұрын
Glow Stick Secret 😱 #shorts
00:37
Mr DegrEE
Рет қаралды 145 МЛН
КАК СПРЯТАТЬ КОНФЕТЫ
00:59
123 GO! Shorts Russian
Рет қаралды 2,7 МЛН
g-squad assembles (skibidi toilet 74)
00:46
DaFuq!?Boom!
Рет қаралды 8 МЛН
EPISODUL 10 cu Hassan Koray
50:38
Eduard Dabican
Рет қаралды 1,7 М.
Mentalitate, curiozitate, perseverență: Radu Constantin
47:02
PRIMUL VAL DE ARTIȘTI - JAZZ IN THE PARK 2024
9:31
Morning Glory cu Răzvan Exarhu
Рет қаралды 1,2 М.
Dana Budeanu: Femeia esti tu
1:26:47
Damian Draghici
Рет қаралды 220 М.
Aceasta Este Masina Cu Cel Mai Minimalist Interior
58:57
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 837
Glow Stick Secret 😱 #shorts
00:37
Mr DegrEE
Рет қаралды 145 МЛН