Japon Balığı Beslemenin Doğru Yolu [JAPON BALIĞINI EN HIZLI BÜYÜTEN YEMLEME TEKNİKLERİ]

  Рет қаралды 49,953

Cem Celikel

Cem Celikel

5 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2
Japon balığı ne yer? Japon balığı neyle ve nasıl beslenir? Japon balığı ne sıklıkla beslenir? Japon balığına ne tür yemler vermeliyiz? Japon balığı neleri yer? Japon balığı vahşi doğada ne yer? Japon balığı yemi nasıl olmalı? Japon balığı yemi nasıl verilir? Gibi akvaryum faydalı bilgiler ve soruların cevapları ile beraber Japon Balığının nasıl yemlenmesi gerektiği ile ilgili tüyolar bu videoda. Japon balığını bakımı neyle beslersiniz. Bu balığın diğer birçok balığın aksine yeminin içeriğinde protein çok yer tutmaz. Karbon hidrat ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Japon balığının bir midesi de yoktur ve ne kadar yem verirseniz o kadar çok tüketecektir ve bunun sonucu da balığınızın sindirim sisteminde tıkanıklıklar oluşacak, bu tıkanıklıklar da balıkta şişme ve gaz birikmesine sebep olacaktır. Şunu asla unutmayın, akvaryum balıkları asla az yem yemek ile ölmez ama çok yem verirseniz ölme ihtimali her zaman vardır. Şöyle bir örnek vermek gerekirse, Japon balıkları 15 gün hiçbir şey vermeseniz dahi yaşarlar. Hatta bir deprem sonrası yıkılan evin altında kalan akvaryumda 4 ay hiçbir şey yemeden yaşayabildikleri bile görülmüştür. O yüzden, balıklarımız aç kalıyor diye endişelenmenize gerek yoktur.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Dediğim gibi bu balık aşırı tüketici bir balıktır ve çok tükettikleri için de çok atık bırakırlar. O yüzden de akvaryumlarının oturmuş olması özellikle amonyak patlamasının önüne geçmek için çok önemlidir.
Peki doğal ortamında Japon balığı ne yer? Yabani Japon balığı, su bitkileri, yosunlar, su böcekleri ve küçük kabuklular gibi çeşitli yiyecekleri yerler. Buna karşın Japon balıkları akvaryum ortamlarında bu kadar aktif olmadıklarından daha az yem ile çok daha rahat bir yaşam sürebilirler.
Peki Japon balığının bu hazır yemler dışında, hangi yiyecekler ile besleyebiliriz? Japon balığı yemeklerine ek olarak, ara sıra temel diyetlerini tamamlamak için çeşitli benzersiz yiyecekler sunulabilir.
Bu yemlere örnek vermek gerekirse,
Bezelye (kabukları çıkarılmış), Kan kurdu, Karides, Midye içi, Yapraklı yeşillikler (marul, ıspanak, lahana, pazı vb.) Haşlanmış pirinç (Yağsız), Brokoli, Havuç, Kabak, Mısır, Üzüm (Kabuklu), Salatalık dilimleri, Portakal dilimleri, Kavun ve Karpuz dilimleri, muz gibi örnekler verilebilir. Eğer sizin de bunun dışında verdiğiniz değişik yiyecekler varsa, yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Bu demin saydığım yiyecekleri her zaman Japon balıklarına verebilirsiniz yalnız azar azar vermek şartıyla, arada sırada verilmelidir. Çünkü bu yiyeceklerin tüketilmesi balıklar için çok faydalı olsa da akvaryum içerisinde eğer 2 saatten fazla kalırsa, akvaryum suyunu bozmaya başlayacağından, yenmeyen kısmının akvaryumdan çıkarılmasında fayda vardır. Peki Japon balığını beslerken nelere dikkat etmeliyiz, işte size birkaç ipucu. Öncelikle balıklarınıza her gün aynı saatte yem verin. Bu sayede sizi tanıyacak ve o saatte sizi gördüğünde hemen su üzerine çıkacaktır. Böyle bir durumda size tepki vermeyen balığın tespiti daha kolay olacak ve o balıkla ilgili tedavi sürecine de hemen başlayabileceksiniz. Eğer sabırlı davranırsanız, elinizden yemeyi bile öğrenebilirler. Günde 1 kere beslemeniz yeterlidir. Verdiğiniz yemi 3 dk içinde tüketmelidirler. Ayrıca Japon balıklarını en çok hasta eden şey, yedikleri yemlerin bağırsaklarında şişmesi sonucu balıklarda kabızlık yapmasıdır. Bunu engellemenin en kolay yolu, vereceğiniz yemi daha önceden ıslatmanızdır. Japon balıkları yosunlu yemleri çok sever özellikle sprulina vermenizde çok fayda vardır. Japon balığınıza vereceğiniz yemin, her zaman taze olmasına dikkat edin. Yeşil sebze vermeye özellikle dikkat edin çünkü taze ve yeşil sebzeler Japon balıklarına özellikle kabızlık sorununa iyi gelir. Marul ve soyulmuş bezelye bu iş için birebirdir. Tek yapmanız gereken bu sebzeleri iyice kaynatıp, mikserden geçirerek püre haline getirmeniz ve buzlukta buz kaplarına koyup dondurarak, haftada en az 2 kere bu yemleri küp halinde balıklarınıza vermenizdir.
Japon balığının yeme ihtiyacı, yaşadığı suyun sıcaklığı ile de birebir aynıdır. Su ne kadar soğuk olursa, Japon balığının metabolizması da yavaşlayacağından, o kadar az yeme ihtiyacı duyar. Su ne kadar sıcaksa da o kadar çok yeme ihtiyacı duyar. Suyun sıcaklığı bu yüzden çok önemlidir. Eğer Japon balığınızı üretmeyi düşünmüyorsanız, su sıcaklığının 20-23 derecelerde olması gerekir. Bu dereceler Japon balıklarının yaşayabileceği en ideal sıcaklıklardır. Japon balığı besleyen arkadaşlar şunu asla unutmayın, Japon balığına asla az besleyerek zarar vermezsiniz, bu balıklar her seferinde fazla beslendikleri için ölmektedirler. Kısaca Japon balığının yemleme formülü şudur. Az ama taze ve akvaryum faydalı bilgiler japon balığı

Пікірлер: 601
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4 Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel VK adresim : goo.gl/bFk1d2
@aykutkocakaya2458
@aykutkocakaya2458 5 жыл бұрын
Cem Celikel abi merhaba bişey sorucam benim bitane Japon balığım sürekli dipte duruyor arada dolaşıyor sonra tekrar dibe çöküyor sebebi nedir acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
@@aykutkocakaya2458 Bu videomu izle, sana yardımcı olacaktır. Eğer haa bir sorun olursa, gene bana yaz. kzfaq.info/get/bejne/fcmFdZV02JuuXXk.html
@cocobaskan4352
@cocobaskan4352 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi acil cevap yaz teleskobum da beyaz birşey çıktı balıkta bi sağ bi sol yuzuyor bazen yerinde hareketsiz duruyor ve iki de bir azini acip kapiyor acil cevap ne yapim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
​@@cocobaskan4352 Akvaryum kaç litre? Kaç japon balığı bakıyorsun? Eğer akvaryumun küçükse ve/veya akvaryumunda olması gerekenden fazla balık varsa, japon balıkları akvaryum suyunu çabuk kirletir ve bu su koşulları balığı çok çabuk etkiler. Suda ki amonyak miktarı, nefes almasını zorlaştırıyor. Akvaryum japon balığı için ideal değilse bunu yapar çünkü bu durum akvaryumda amonyak patlaması sonucu olur. Su değişimi yap. Suyun hemen yüzde 30 kadarını değiştir ve bunu 2 günde 1 yap. Böylece bir hafta boyunca devam et. Sonra haftada bir değişime başlarsın. Yalnız su değişimi dipten yenmeyen yemleri ve atıkları alarak yapman lazım. Sakın bütün suyu değiştirme. Günde sadece bir kere besle ve verdiğin yem de balıkların gözü büyüklüğünde olsun. Balıklar bu kadar yem yese, bütün gün doyar.
@cocobaskan4352
@cocobaskan4352 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tmm abi ilk su dinleniyor ne kadar zamanim var olmesin diye su dinlenmeli acil cevap ltfn!
@MY-pd6qo
@MY-pd6qo 5 жыл бұрын
teşekkür ederim çok aydınlattın. Saol.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Umarım faydalı olmuştur. Ben teşekkür ederim.
@___Tolga____
@___Tolga____ 4 жыл бұрын
Bilgi icin tesekkurler begendim abone oldum😁
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim...
@Akvaryumbalklarevcilhayvanlar
@Akvaryumbalklarevcilhayvanlar 5 жыл бұрын
BAŞARILAR DİLERİM ABİ AYRICA VERDİĞİN KZfaq SİTESİ İÇİNDE SAĞOLASIN VİDEOLARIMIN HEPSİNİ DÜZELTTİM SEO ORANI ÇOK DÜŞÜKMÜŞ BENİMKİLERİN :)
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu sayede daha üstlerde çıkar videoların ve daha çok izlenir. Tabi ki daha çok abonen olur.
@emrekaragol1203
@emrekaragol1203 5 жыл бұрын
Her gün böyle videolar gelsin abi mümkünse
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Maalesef, böyle bir videoyu hazırlamam zaten benim 2 günümü alıyor :)
@ecetug1807
@ecetug1807 3 жыл бұрын
Cem bey merhaba japon balıklarıma tetra pro algea pul yem veriyorum ara sıra da haşlanmış bezelye, buna ek olarak alabileceğim mama markası tavsiyeniz olur mu? Balıklarımdan biri düz gövdeli, diğeri de kısa kuyruklu ve daha yuvarlak gövdeli Ranchu kırmasıdır belki.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bı meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@salzburgfcredbull7438
@salzburgfcredbull7438 5 жыл бұрын
Anladım abi sağol
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Merhaba iyi günler. 30 litrelik akvaryumda iç filtre kullanıyordum ama birkaç gündür çok az hava vermeye başladı. Arada dursamalar yapıyor sanırım bozulmak üzere. O yüzden 30 litreye (hava destekli)(japon var) (küçük biliyorum ama imkanım yok ) filtre önerebilir misiniz? Dış filtreler pahalı diye tercihim iç filtre.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Pipo filtre kullanabilirsin.
@ipekceylan5136
@ipekceylan5136 4 жыл бұрын
Merhaba Cem Bey öncelikle öncelikle faydalı videolarınızdan dolayı teşekkür eder, bayramınızı kutlarım. Fanusta 2 minik japon balığım var 2 gün önce bir marulu kaynamıs sıcak suda soğuyana kadar bekletip çok minik minik doğrayıp balıklarıma verdim. Kısa sürede tükettiler 1 tane bile kalmadı. Ertesi gün ise fanusun içinde çokça marul vardı tahminimce kustular. Hatta sularını değiştirdim, 3. gün yine fanus dibinde marul gördüm. Bu konu hakkında düşünceniz nedir? Bir de balıklarımdan biri diğerini sürekli kovalıyor, kuyruğuna dokunuyor diğeri de irkilerek kaçıyor. Ayırmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben de bayramınızı kutlarım. Teşekkür ederim. Japon balığını fanusta bakmamalıyız, çünkü bu balık çok çabuk suyunu kirletir hal böyle olunca da çok sık bakım yapmak h-gerekir. Bu sık bakımlar da balığı rahatsız eder ve daha agresif yapar. Tabi ki bu balık hareket etmeyi, yüzmeyi seven bir balıktır ve fanusta bu alanı bulamaz bir de bu küçük olan fanusu başka bir balıkla paylaşırsa, bu onun için adeta bir kabus olur ki bu seferde diğer balığa saldırması normal. Bu balıklar 7-24 yem verseniz yerler çünkü bir mideleri yoktur ve yedikleri yem direk olarak bağırsaklara gittiği için her daim açlardır. Japon balıkları günde sadece kendi gözleri kadar yem yeseler doyarlar, bu yüzden de günde 1 kere yem verin.
@ahmetd.1433
@ahmetd.1433 3 жыл бұрын
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Demişsiniz ki üretmeyi düşünmüyorsanız 20 23 olsun. Düşünüyorsak kaç derece de olması lazım. ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu sadece ısı ile ilgili değil. Tabi ki ısı da çok önemli ancak diğer şartları da oluşturmanız gerekir. Japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemenizi tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/gciafcmKl8muiZc.html
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Japon balığı yemi tavsiye edebilir misiniz? (Mümkünse marka/tür falan verebilir misiniz)Petshoptam verilen yem Japonlara özel değilmiş ve benimkiler pek sevmedi.(saman rengi ufalanan bir şey) ne tarz bir yeme geçmeliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı hemen hemen herşeyi yer. Sebze, meyve, canlı yem ne bulursa yer. Özellikle yeşil su içinde büyütülen baliklar, daha da iyi yetişir. Japon balıkları yem ile ilgili bir videom var istersen izleyebilisin. kzfaq.info/get/bejne/aM5ghpZ2mtaahJs.html
@savasgulden4989
@savasgulden4989 3 жыл бұрын
Cem bey merhaba, red cap black orandalar mı var dı 15 gün içerisinde balıklar tamamen turuncuya dönüştü su sıcaklığım 30 derece 300 lt lik akvaryum yaklaşık 11 değişik yem kullanamıyorum haftada bir gün dip çekimi eski rengine nasıl dönüştürebilirim yardımcı olur musunuz,iyi günler...
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yetersiz aydınlatma varsa, genlerinde varsa, suyun kalitesiz oluşu, hastalanmışsa veya beslenme şekli, renk değişimine sebep olur. Bununla ilgili bir videom var. İstrerseniz o videoyu aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz. kzfaq.info/get/bejne/hLd4p9Cf2ZnFcmQ.html
@mustafaoncebe3411
@mustafaoncebe3411 3 жыл бұрын
Teşekkür Abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ayselgurbuz2019
@ayselgurbuz2019 Жыл бұрын
Merhaba Cem bey benim fanusta baktığım 4 japon balığım var sizce ölebilirler mi bununla ilgili bir şey duymuştum bir de katı küçük yemlerden birer tane sabah akşam vermem uygun mu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese, doyar. Bu yüzden günde bir kere yem verirseniz yeterli olacaktır. Hem böylece akvaryum suyu da daha az bozulur.
@ymasyasex
@ymasyasex 3 жыл бұрын
Kara benek:videodan sonra balığın suyunu değiştirmeyin ha
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Neden?
@resuluruk6485
@resuluruk6485 4 жыл бұрын
MERHABA CEM BEY bı sorum olucak yardımcı olurmusunuz oranda balığımın kafasında sadece bırkac sıvılceye benzer birşey çıktı nedir acaba bu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Oranda'nın kafasında bulunan kitlenin kıvrımları arasına bazen yem parçaları sıkışıp, balığa zarar verebiliyor. Belki onun gibi bir durum söz konusudur.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 Жыл бұрын
Merhaba Japon balığı için tropikal Goldfish Colour Pellet Size yemini aldım daha önceki yem maalesef iç parazite sebep oldu. Şu an bu yemi vermeden önceden 2-3 DKK suyun icinde bekletmeme rağmen yem akvaryuma salinca duyun ustunde duruyor. Batmıyor. Bu sefer suyun üzerinden ağzıyla alırken hava yutabilir sıkıntı olabilir diyenler var bu sekilde suyun üstünden yese sıkıntı olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları yemlerken hava yutabilirler, ancak bu genellikle sorun yaratmaz. Balıkların yüzme keseleri, hava yutmalarına izin verir ve bu hava, balıkların su altında kalmasına yardımcı olur. Ancak, bazı durumlarda aşırı miktarda hava yutmak, balıklarda şişkinliğe veya diğer sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, balıklarınızı beslerken, yemi azar azar verip, porsiyonlarına dikkat ederek aşırı yemlemeden kaçınmalısınız. Ayrıca, balıklarınızın akvaryum suyu kalitesinin iyi olduğundan emin olmalısınız, çünkü kötü su kalitesi de sindirim sorunlarına neden olabilir.
@omerkavak5571
@omerkavak5571 3 жыл бұрын
Bilgileriniz icin tesekkurler bir sorum olacak cevaplarsaniz mutlu olurum 4.veya 5 aylik orandalarim var kafa yapmadilar kafayapmalari icin ne yapmaliyim tesekkurler simdiden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Oranda balığının kaasında oluşan ve şapka dediğimiz oluşum aslında balığın başında oluşan urların bir bütünüdür. Bu da balık 4-5 aylıkken oluşmaya başlar ve 20-30 aylık olana kadar büyümeye devam eder. Yani daha çok zamanın var.
@omerkavak5571
@omerkavak5571 3 жыл бұрын
@@CemCelikel verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ayrica bu kafaolusumu bazilari yemle bazilari soguksuyla alakali oldugunu soyluyor dogrusunu bulmaya calisiyorum saygilar
@tayfunlubeten
@tayfunlubeten 3 жыл бұрын
Merhaba geçen gün akvaryum aldım balıkçı 5 ufak japon balığı verdi. Fazla mı acaba akvaryum yaklaşık 40 lt. Büyümeleri yavaş mı olur?Bakteri kültürü eklesek uygun olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. 40 litre akvaryumda bakabileceğin balıklar. Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio. Akvaryum yeni olduğu için, akvaryumun küçük olduğu için ve balık sayısı fazla olduğu için yeni akvaryum sendromu yaşaman muhtemel. Su değerlerin normal seviyede tutman için ve bakteriyel döngüsünün oturması için, ilk bir ay her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. daha sonra haftada bir kez su değişim yaparsın. Değiştireceğin suyu dinlenmiş musluk suyu ile tamamla. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Fazla Yem verme, her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ghizmo8
@ghizmo8 3 жыл бұрын
Benim de benzer bir durum oldu malesef akvaryumcular yeterli bilgi vermiyor yeni başlayanlara...
@omerfaruksahin9931
@omerfaruksahin9931 4 жыл бұрын
Hayırlı günler abi oranda japon balıkları için hazır yemlerden hangilerini önerirsin?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı için yem tavsiyesi olarak seçeceğiniz yemin spirulina içeren bir yem olmasını tavsiye edebiliriz. Spurilina balığın bağışıklığını güçlendirir, hastalıklara direncini ve canlılığını artırır. Sera Goldy, Tetra Gold Fish , JBL Gold Pearls ve Prodac Gold Fish Japon balık yemi çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.
@omerfaruksahin9931
@omerfaruksahin9931 4 жыл бұрын
Cem Celikel teşekkür ederim abi vermiş olduğun bilgilerden dolayı
@omerfaruksahin9931
@omerfaruksahin9931 4 жыл бұрын
Cem Celikel birde abicim Akvaryum su dercesini 26 dan düşüremiyorum zararı olurmu? Su sıcaklığını düşürmek için bana önerebileceğin birşey varmı?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Direk güneş gören odadan çıkar.
@omerfaruksahin9931
@omerfaruksahin9931 4 жыл бұрын
Cem Celikel abi çok teşekkür ederim tamam 👍
@kaderyavuz8397
@kaderyavuz8397 3 жыл бұрын
merhaba cem bey benin kuzeniminde bir balığı var aldığı ilk 2 ay bir tane yem 2 ayı geçtikten sonra sabak akşam vermeye başladı balığı 5. ayı oluyo hayla yaşıyo aca bende öyle yapsam sıkıntı olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değerlerini korumak için haftada en az 1 kere akvaryum suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her balık, her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@hakanemrecakli
@hakanemrecakli 4 жыл бұрын
Cem Bey merhaba bezelyeyi haşlayıp kabuklarını çıkarıp dondurdum bu şekilde olurmu cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Olur.
@hakanemrecakli
@hakanemrecakli 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@mehmetyilmaz9012
@mehmetyilmaz9012 3 жыл бұрын
Merhabalar cem bey japon balıkla lapites beslenirmi birde 1 metrelik akvaryumda ne kadar japon balık besleyebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı sadece japon balığı ile beslenmelidir. Bu konu ile ilgili çok açıklayıcı bir videom var. İstersen izle. kzfaq.info/get/bejne/jN2iotCaqZ2anqc.html
@huseyinkarabulut8548
@huseyinkarabulut8548 4 жыл бұрын
cem bey biz taşrada yem işne ulaşamıyoruz yardımcı olabilrmisiniz iletim vreir misniz yaş ilerrledi intrenetten beceremiyoruz selamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu adresten bilgilere ulaşabilirsiniz. www.remax.com.tr/gayrimenkul-danisman-girisimci/l296/Cem-Celikel
@kubi1923
@kubi1923 2 жыл бұрын
Sizce bir hava motoru 7/24 açık kalmalı mıdır? Bütün akvaryumlar bir hava motoruna ihtiyaç duyar mı? Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Her akvaryum hava motoruna ihtiyaç duyar ve 7/24 saat çalışmalıdır.
@ipekgunes2658
@ipekgunes2658 3 жыл бұрын
Merhaba, 5tane japon balığım var. Yaklaşık 3 ay oldu alalı. Akvaryumcudan aldığım 3 çeşit yemi veriyordum. İkisini gün aşırı sabah, diğerini de akşam veriyordum. Akşam verdiğim yem cama yapıştırılan yeşil yuvarlak tablet gibi bir yemdi. O bitince yeni kendim aldım netten. (Spirulina Tablets) 2 haftadır taşlarda aşırı yosunlaşma suda yeşillenme ve rahatsız edici yosun kokusu farkediyorum. Suyu değiştirip taşları yıkadım ama ertesi gün yine aynı oldu. Verdiğim yemle alakalı olabilir mi? Sanki yeni aldığım yemle aynı zamanda yosunlaşma başladı gibi geliyor. Ne yapmalıyım? Bir ilacı fln var mıdır? Öneriniz nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yenmeyen yem eğer ortamını bulursa suyu ve akvaryumu yeşillendirir. Gereğinden fazla ışıklandırma, akvaryumun gün içerisinde gördüğü gün ışığı miktarı, ısıtıcının fazla ısıtması gibi sebepler, yosunlaşmaya neden olur. Akvaryum 5 japon balığına göre küçükse de bu olur. Su değişimi sık yapılmalıdır. Japon balığını biraz aç bırakırsan, o yosunların hepsini yiyecektir. Günde 1 kere beslesen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir.
@emreylmaz2733
@emreylmaz2733 3 жыл бұрын
Merhaba, ben akvaryumda 3 tane japon ve 1 vatoz besliyorum. Normalde her pet shop’ta olan klasik yemlerden veriyordum bu sefer farklı olsun diye granül yem aldım ama balıklardan bir tanesi yedi ve geri çıkardı bir sorun olur mu yemler çünkü parçalanmayacak gibi gözüküyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı ne verirsen yer. Bir iki sefer daha denemende fayda var.
@emreylmaz2733
@emreylmaz2733 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim bir de şeyi sorcaktım, lepistesle japon aynı akvaryumda olur mu birkaç kere japonların kuyruğuna saldırırken yakaladım fanusa koydum bu yüzden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olur ancak ben hep japon balığının tek tür olarak bakılmasından yanayım. Japon balığı ve Lepistes nasıl bir arada bakılır ile ilgili bir videomda var. İstersen izleyebilirsin.
@emreylmaz2733
@emreylmaz2733 3 жыл бұрын
Tamamdır izleyeceğim, teşekkürler geri dönüşünüz için
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@haruncelik1238
@haruncelik1238 5 жыл бұрын
Merhaba Cem bey japon balığı en az kaç derece su ısısında yaşar cevap için şimdiden teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Japon balığının bir özelliği var. Kendi kendine alkol üretebiliyor ve bu alkol sayesinde vücudu donmuyor. Göl buz tutsa bile japon balığı genede yaşamayı başarıyor. Ama 10 derece den daha düşük olan dreceler bu balık için tehlike arz etse de dediğim gibi suyun donma derecesine yakın olan ince buz altında bile yaşarlar.
@mustafasezer1508
@mustafasezer1508 5 жыл бұрын
10 derece altında bağışıklık sistemi çok zayıflar hasta olma ihtimali artar. Sen 20 derecenin altına düşme.
@revenge33revenge38
@revenge33revenge38 3 жыл бұрын
Merhaba bir sorum olacak.. Akvaryumum da 5 buyuk japon balık var ve 100 litre büyük bi akvaryumdalar. Fakat haftada bir su değiştirmemiz gerekiyor. Su sapsarı oluyor 2 tane filtresi de var. Neden olabilir? Söyleyebilirseniz sevinirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 200 litre olmalıdır. Japon balıkları en çok atık üreten balıklardır. Bu yüzden de akvaryum küçük olduğu için ve eğer günde bir kereden fazla da besliyorsanız, japon akvaryumları çok çabuk bozulur. Japon balıkları her gün sadece bir kere yem yese ve kendi gözü kadar yese doyar. Verdiğiniz yemi 3 dk içerisinde bitirmelidir. 3 dk içinde yenmeyen yem fazladır. Ayrıca akvaryum suyunun her zaman parlak ve temiz görünmesi için akvaryumunda ki biyolojik filtrasyon döngüsünü de oluşturmanız lazım. Bu zaman alır ama bunu yaptıktan sonra akvaryum her zaman çok daha temiz bir suya sahip olur. Kanalımda bu konu ile ilgili bir çok video var. İzlemeni tavsiye ederim.
@revenge33revenge38
@revenge33revenge38 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam bilgiler için tesekkurelr hepsini dikkate alacağım ;)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
@berkehanalkan4619
@berkehanalkan4619 3 жыл бұрын
Abi seni görmediğimicin ağliyom seni cok seviop
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@wille.coyote7634
@wille.coyote7634 3 жыл бұрын
60 litre akvaryumda az dekor ile 2 japon çok mu fazla olur ve orandalar ve ryukinler için yem önerisi var mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları için özel olarak üretilen yemleri verebilirsin. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Benim tavsiyem, 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@0baysal398
@0baysal398 3 жыл бұрын
Abi japon baligi icin su sicakligi ne olmali ? uretim icin 18 derecede iyi olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
20 ila 23 dereceler arası üretim için daha iyi bir sıcaklıktır.
@kadirr7455
@kadirr7455 Жыл бұрын
Abi acil cevap verirmisin sana zahmet havucu haşlayıp mi veriyoruz
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Dağılmayacak kadar haşlasan, yeterli. Ancak çiğ de verebilirsin.
@mustafaekim7763
@mustafaekim7763 3 жыл бұрын
Merhaba abi, ben günde 1 kez yem vermeme rağmen suyun çabuk kirlenmesinin önüne geçemedim. (135 litrede 5 japon balığım var) Eğer her gün vermek yerine 4-5 günde bir yem versem sıkıntı olur mu? Veya 2-3 günde bir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu yüzden de akvaryumu çok çabuk kirletiyorlar. Bence 5 olan sayıyı 3 e indirmen daha iyi olacaktır.
@mustafaekim7763
@mustafaekim7763 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Tamamdır abi, 2 veya 3 balığa indireceğim zaten
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
O zaman düzeleceğini umuyorum. Kolay gelsin.
@emiryazici1318
@emiryazici1318 4 жыл бұрын
Abi benim her zaman kendi hazırladığım yemi verebilme şansım yok 3 tane japonum biri teleskop biri bebek gözlü diğeri de tül kuyruğa benzer balıklarıma verebileceğim en iyi yemi söyleyebilir misin (marka isim olarak ) ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hafta da en az 1 kere verebilirsin.
@nimetsebzeci
@nimetsebzeci Жыл бұрын
Canlı yem olarak neyi tavsiye edersiniz
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Artemia, dondurulmuş kan kurdu ve karides ve gene dondurulmuş midye içi de verebilirsin.
@eda1865
@eda1865 4 жыл бұрын
Abi benim 2 tane çok çok küçük japon balığım var dün aldım sanırım yavrular satan adam günde 1 tane yem ver dedi ama balık başına mı yoksa ikisinede 1 tane mi anlamadım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Ona göre yem verebilirsin.
@tavukkanali2788
@tavukkanali2788 4 жыл бұрын
beklerim, videon çok guzel abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@abdullahyilgin9559
@abdullahyilgin9559 3 жыл бұрын
Merhaba cem bey japon balığım için bi yem karışımı önerirmisiniz isimlerini yazarak lütfen yemlerim çok adi petşoplar da pek iyi bi yem olmuyo isim bilmediğimiz için baştan savma yemler veriyo lütfen abi yardımcı olursan memnun olurum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı, karbonhidrat ağırlıklı yemleri yer. Spirulina özlü yemlere ise, en favori yemidir. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer..
@abdullahyilgin9559
@abdullahyilgin9559 3 жыл бұрын
@@CemCelikel neyvallah teşekkürler bahsettiğin sebzeleri haşalamız gerek limi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Haşlayarak da olur, haşlamadan da..
@zennureozel4484
@zennureozel4484 3 жыл бұрын
Merhaba benim japon balıkların yemi ıslandı kurutup versem ulur mu lütfen cevap yazın şimdiden teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Küf yapabilir ki bu da balıklara çok zararlıdır. Bence vermeyin.
@muhammedyasinsinen3477
@muhammedyasinsinen3477 5 жыл бұрын
Abi plati ve çöpcu alacam yarın ikisi beraber isiticisiz yasar deilmi
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Yaşar...Ama suyun derecesi 18 in altına da düşmesin.
@gokhancakar7230
@gokhancakar7230 4 жыл бұрын
Abi Selamünaleyküm Geçmiş bayramın mübarek olsun Ben de yavru cüce vatoz balığı var Buna Hangi mamalardan vereyim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yavrulara yumuşak %100 bitkisel spirulina,tetra pro algea elinizde parçalayarak küçük parcalar halinde verebilirsiniz. Ara ara kabuksuz artemia,su piresi verilirse çabuk gelişir ama fazlası kabız yapar.10 günden sonra salatalık biber verilebilir haftada ikişer kez.
@BeTa06
@BeTa06 Жыл бұрын
Abi özür dilerim videonuzda bahsetmişsiniz fakat ben anlamadım petshop'dan ne tür yem alabilirim balık için bende kırmızı ton da ezilmiş yem var.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kırmızı olan, protein ağırlıklı olan yemler. Japon balığı için bitkisel ağırlıklı olan yeşil yemlerden olmalı. Ya da karbonhidrat ağırlıklı yemlerden ver.
@BeTa06
@BeTa06 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi benim bı sorunum var senden yardım almam lazım lütfen ben japon balığının suyunu da değişirdim ama yine de yerin dibinden ayrılmıyor bazen yem için çıkıyor aktifligi nerdeyse yok şimdi yeni gördüm balık yaşar halde yan yatmış
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@bernatopcu9612
@bernatopcu9612 3 жыл бұрын
merhaba 2 tane düz gövdeli japon balığım var. ne ile beslemeliyim lütfen yardımcı olun
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı için hazırlanmış özel yemler dışında, japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@esinacar1911
@esinacar1911 Жыл бұрын
Merhaba iyi günler bir sorum olacaktı. Beyaz kurtçuk japon balıkları için bir risk olarak sayılabilir mi? Bahsettiğim kirli bir yerde üremiş kurtçuk değil tahıl kurdu gibi, internette kimisi verin demiş kimisi iç parazit yapar demiş size de bir danışmak istedim şimdiden teşekkürler :)
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Beyaz kurtçuk dediğin, un kurdu mu?
@esinacar1911
@esinacar1911 Жыл бұрын
@@CemCelikel yok biraz daha baktım güve kelebeği larva haliymiş.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Canlıysa, bir şey olmaz. Verebilirsin.
@esinacar1911
@esinacar1911 Жыл бұрын
@@CemCelikel çok çok teşekkür ederim iyi günlerr
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@frat8301
@frat8301 3 жыл бұрын
Merhabalar benim küçük bir sorum olacaktı . Benim iki tane küçük Japon balığım var . Akvaryumum ise yaklaşık 4.5-5 litre ebadında . Acaba bu balıklar için çok mu küçük ? . Yaklaşık 8-10 aydır benimle yaşıyorlar .
@frat8301
@frat8301 3 жыл бұрын
Yem olarakta standart petshopta satılan yemi kullanıyorum . 8-10 günde bir ise bezelye haşlayıp , bir tanecik , veriyorum .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 95 litredir. Bu balıkların boyu 20-30 cm kadar olur. O yüzden bir an önce akvaryumu büyütmeye bakın.
@gurkanegeylmaz5158
@gurkanegeylmaz5158 4 жыл бұрын
Abi benimde balıklara biraz fazla yem verdim ve dişinin karnı çok az şiş bu karnındaki şişlik inermi? Ya da bu olay balığa bir zarar verir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının karnı doğal olmayan bir şekilde şişiyorsa, yumurtlama yakın olabilir. Doğumu yaklaşan dişi japon balığı, bakteriyel enfeksiyon kapmaya daha duyarlıdır. Bu aşamada japon balığını kurtarmanın tek yolu, dişi japon balığını elle sağmaktır. Eğer bu durum, henüz yumurta alabilecek kadar olgun olmayan erkek veya dişilerde görünüyorsa, bu balıkların böbrek veya karaciğerinin bozuk olabileceğini gösterir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir japon balığı midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, bu nedenle balıklarınızı aşırı beslemeyin.
@gurkanegeylmaz5158
@gurkanegeylmaz5158 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi peki bu olay kalıcı mı yoksa geçicimidir.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Duruma bağlı.neden şişliğini bilmek lazım.
@ademsural465
@ademsural465 4 жыл бұрын
Hava motoru aldım akvaryuma büyük oldu galiba balıkları su fazla sürüklüyor balıklar için bir zararı olur mu ayrıca motoru devamlı çalıştırmam gerekirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hava motorunu ayarlayabilmek için, hava hortumlarına, hava musluğu takılıyor, böylece akvaryuma giren havayı ayarlayabilirsin. Hava motoru, 7/24 açık olmalı. Hele ki bu sıcak günlerde çok daha önemli bu.
@ademsural465
@ademsural465 4 жыл бұрын
Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bende teşekkür ederim.
@olcayakman4986
@olcayakman4986 2 жыл бұрын
Merhaba birkaç gün oluyor yeni akvaryum topladım japonlar besliyorum su sıcaklığı şuan evin derecesi ile aynı 22-23 peki yazın ev 32-33 e dayanıyor bir sıkıntı olurmu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Normalde bu balık 18 ila 22 derecelerde yaşar. Su sıcaklığı yavaş yavaş 32 derece kadar çıkınca da yaşar ancak bu balık için çok tehlikelidir. Akvaryumu soğutmak gerekir. Bununla ilgili videolarım var. Onları izlersin.
@olcayakman4986
@olcayakman4986 2 жыл бұрын
@@CemCelikel link alabilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu konu ile ilgili videom bu. kzfaq.info/get/bejne/rdaiq7R_yrree6s.html
@Memmetdgn
@Memmetdgn 3 жыл бұрын
İyi günler dilerim. 5 adet japon balığı besliyorum onlarla birlikte hangi tür balıklar aynı akvaryumda besleye bilirim., Akvaryum büyük biraz çeşit olsun istiyorum içinde
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@yigitgoksu5897
@yigitgoksu5897 3 жыл бұрын
Bende çöpçü ve pengasus besliyorum japonun yanında
@uguryldrm711
@uguryldrm711 4 жыл бұрын
Abi bnde 2 japon var 1 de onların boyunda vatoz balığı var vatoz balığını akvaryum yapmasın die almıştım ama amacının dışında benim için artık akvaryum da vatoz balığını sever oldum sorum şu sıcaklığı ne yapmalıım akvaryumun vatoz sıcak seviyor japon soğuk bnim akvaryum 24-26 arası ne olmalı japonlar için
@uguryldrm711
@uguryldrm711 4 жыл бұрын
Yosun yapmasın die almıştım dicktim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının yaşaması için en ideal sıcaklık 18-22 derecedir. Japonun olduğu akvaryumda yosun olmaz. Aksine olsa bile bu japon balığı için çok iyi bir şeydir çünkü japon balığını geliştiren en değerli besin yosundur. Bu yüzden de japon ile vatoz balığını ben hiç bir arada önermiyorum. Vatoz balığı da 24 ile 30 derecelerde yaşayan bir balıktır.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
Merhaba Bir japon balığım var 60 litrede akşam 7 de yem veriyorum her akşam yem vericegim zaman belli hareketleri var o şekilde davraniyor (hızlı hızlı kıvrak şekilde ön camda benim hareketlerini sürekli takip ederek) yemini veriyorum gözü büyüklüğünde biraz sonra aynı hareketleri yapmaya devam ediyor normalde önceden yemini verdigimde bu hareketleri kesiyordu şu an devam ediyor doymuyor mu anlamadim. Sebebi ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sana yalvarıyor. Japon balıkları çok akıllıdır ve sahibini tanır. Seni kandırıp, daha fazla yem ister. Ancak sen gene de günde bir kere ve gözü büyüklüğünde besle. Fazla yem ona yarardan çok zarar verir.
@serifeerdil4458
@serifeerdil4458 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim. Hiç böyle düşünmemiştim 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim :)
@kadriyecelik5256
@kadriyecelik5256 4 жыл бұрын
Bir fanusta 3 tane baliğim var bir tanesi 2 gündür suyun yüzeyinde duruyor ölü gibi hareket ermiyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Fanusta 3 tane japon balığı çok fazla. Amonyak patlaması yaşaman çok olası. Suda ki amonyağı düşürmen lazım.
@kadriyecelik5256
@kadriyecelik5256 4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok küçük bir fanus değil 2 3 litre kadar su alabilen bir fanus Eğer amonyak zehirlenmesi olduysa Ne yapmam gerekiyor suyu temiz diğerlerinde bir sorun yok sadece bir balıkta sorun var
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bir japon balığı için en az 40 litre su gerekir. 3 balık için 120. Amonyak patlaması ile ilgili bir videom var. Onu izleyin.
@emirhandemir3263
@emirhandemir3263 2 жыл бұрын
Havucu nasıl vermemiz gerek haşlanmışmı,rondodan geçmişmi yoksa dilim dilim mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Dilimleyip, çok az haşlıyorsun. Daha çabuk yemeleri için.
@yusuftavl3331
@yusuftavl3331 2 жыл бұрын
Ben kan kurdu bulamadım haftadan haftaya canlı sinek veriyorum sizce sorun olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı illa canlı yem yiyecek diye bir kural yok. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver. Sinek de eğer zehirli değilse, verebilirsin.
@sahinbitengul
@sahinbitengul 4 жыл бұрын
Abi birşey sorucam sera pul yem veriyorum günde 1 o ufak yeşil yaprakdan az mı veriyorum abi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
3 dakika da bitmeli verdiğin yem. Günde 1 kere yem versen yeter. Balık kendi gözü kadar yem yese doyar.
@sahinbitengul
@sahinbitengul 4 жыл бұрын
Cem Celikel 30 saniye sürmüyor abi hemen bitiriyor
@sahinbitengul
@sahinbitengul 4 жыл бұрын
Cem Celikel teşekkürler abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Demek ki biraz daha varebilirsin. Ben teşekkür ederim. Kanıma abone olmayı unutma :))
@sahinbitengul
@sahinbitengul 4 жыл бұрын
Cem Celikel aboneyim abi bide haftada birkere bezelye versem bir sıkıntı olur mu abi
@berregurbuz6812
@berregurbuz6812 4 жыл бұрын
Merabalar Japon balığım 8 ay kadar bir süredir yaşıyor şehirdeyim ve suan başka bir sehre geçmem gerekli gideceğim yer köy yeri eğer onuda götürürsem oranın havasından etkilenirmi ölürmü ve nasıl götürmem gerekli acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Gideceğiniz yer çok uzaksa, bu yolculuğa muhtemelen dayanamaz. Bence balığınızı sahiplendirin.
@berregurbuz6812
@berregurbuz6812 4 жыл бұрын
@@CemCelikel saolun bilgilerinizi paylastığınız için
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma..
@hommbit
@hommbit 4 жыл бұрын
Jbl gold pears japon için yeterlimidir.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Günde 1 kere yem versen yeter.
@ovet_bahar
@ovet_bahar 4 жыл бұрын
Abi ben balığa yem verdim ama sonra kabız oldular yem verdikten sonra ıspanak verirsem bisey olmaz dimi ölmezler dimi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver.
@ovet_bahar
@ovet_bahar 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi
@eylulylmaz5280
@eylulylmaz5280 3 жыл бұрын
İyi günler, sadece bir tane japon balığına günde kaç kere ve kaç adet yem verilmelidir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Bu miktardaki yemi ister bir seferde ister 2 seferde ver. Japon balığı aç kalacak diye de korkma. Bu balık hiç bir şey yemeden 15 gün rahatlıkla yaşar ki ben 4 ay yem yemeden yaşadıklarını biliyorum.
@ence2699
@ence2699 4 жыл бұрын
Merhabalar 30 adet 5ve10cm civari japon balıkların var sürekli 3dk içinde birirebikecek yem atın deniliyor. fakat tahmini kaç adet pond yem kırıp atmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Merhaba, her balık gözü kadar yem yese doyar. Buna göre atacağın yemi ayarlayabilirsin. Burada dikkat etmen gereken, yemin kaya, aksesuar ya da bunun gibi akvaryumda ki diğer nesnelerin arasına girip, suyu bozmaması. Bu baliklar çok amonyak üretir ve bu da suyu diğer bir çok balığa göre daha çabuk bozar. Amonyak patlaması bu balıkların akvaryumlarında çok sık görülen bir durumdur.
@ence2699
@ence2699 4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkürler değerli yorumun için..
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@ence2699
@ence2699 4 жыл бұрын
@@CemCelikel merhaba cem bey benim ufaklık akvaryuma 200ml kolonya Bi o kadar D dezenfekte dökmüş erken farkettim suyun 4/3degistim akvaryum 300litre 25 japon balığı var orta boy. Ne gibi tehlikeler bekliyor ne yapmam gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Faydalı bakterileri kaybetme riski var. Umarım düzelir.
@burcperisi1652
@burcperisi1652 3 жыл бұрын
Ekmek verilir mi? Veya birşey olur mu Japon balıkları ma merak ediyorum denemeyi çok isterim ama sanırım bunu yapamam çünkü balıklarımı eğer bir şey olursa çok ağlarım.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sakın ekmek verme, bu çok tehlikeli. Ekmek mayalı olur ve japon balığının bağırsaklarını tıkar.
@burcperisi1652
@burcperisi1652 3 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım çok teşekkür ederim sorumu cevaplandırdığınız için 🌺
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@burcperisi1652
@burcperisi1652 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abone oldum çok yararlı bir kanal 🌺🌺
@safiyeoztrk7954
@safiyeoztrk7954 4 жыл бұрын
2 adet japon balığı besliyorum 1 tanesi aldığımda sismandi hala öyle hatta daha şişman onu digerinin yanından ayırıp tedavi etme şansım varmı yüzmesi bile bozuldu ölmesini istemiyorum 😔
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
3 gün boyunca yem verme. Sonra azar azar kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye ver. Su değerlerini kontrol et.
@selcukahmed7856
@selcukahmed7856 4 жыл бұрын
Yumurta beyazı ve sarısı veriyorum ben zararı var mıdır ve haftada kaç kez verebilirim yumurtayı ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Haftada bir kere verebilirsin. Bu balık proteinden çok karbonhidrat ağırlıklı yem yer.
@shadowhunter9701
@shadowhunter9701 4 жыл бұрын
Cem Celikel abi merhaba haftada 3 defa haşlanmış ıspanak haşlanmış havuç ve bezelye veriyorum zararı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu verdiklerin sayesinde çok daha guzel renkleri olur. Kabız olmaz. Çok mutlu olurlar. Aynen devam.
@kenanyalcin3737
@kenanyalcin3737 5 жыл бұрын
Merhaba Cem Hocam Japon balığımın biri kuyruk kısmından soluna doğru U şeklinde kaldı hocam neden olmuş olabilir 1 hafta 10 gündür böyle tşkkr ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Felç geçirmiş sanki. Bazen balıkların başına geliyor. Kepçe ile alırken bazen sıkışıyor.
@kenanyalcin3737
@kenanyalcin3737 5 жыл бұрын
Peki hocam ne yapmam lazım kendimi düzelir acama ilk defa böyle birşey görüyorum
@kenanyalcin3737
@kenanyalcin3737 5 жыл бұрын
Kendi ekseninde dönüp duruyor suya batan yemden atıyorum öyle doyuruyorum balığı iyi günler
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Yapacak pek bir şey yok. Kendi düzelirse düzelir yoksa, yem yediği müddetçe yaşayacaktır.
@kenanyalcin3737
@kenanyalcin3737 5 жыл бұрын
Peki Hocam Sağolun Teşekkürler Hayırlı Akşamlar
@ardakayasli
@ardakayasli 4 жыл бұрын
Abi benim sarı yukardan aşağıya boyu küçük gözden kuyruğa boyu yine küçük ve türünü bilmiyom eğer yardım edersen 10 hesaptan abone olacm
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
massanger dan video at, bakayım.
@messi02277
@messi02277 3 жыл бұрын
abi bana yardım edermisin balıklarım 2 tane japon pet shop bana sabah:4 akşam : 4 tane diyor fazla değilmi birde abi yemleri suda bekletiyorum dibe çökmüyor üste dağılmış şekilde duruyor ne yapmalıyım yemiyolar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her japon balığı kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem akvaryum suyunu bozar. Bir plastik şişenin dibini kes. Yemi de o kesik yerden içine at. Şişenin ucunu da yem yemeyen balığın önüne getir. Bir de öyle yem vermeyi dene.
@messi02277
@messi02277 3 жыл бұрын
Tamam abi
@messi02277
@messi02277 3 жыл бұрын
Birde abi benim balıkların yüzgeçlerinde siyahlanma var hafif uçtan hastalikmi ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@messi02277
@messi02277 3 жыл бұрын
Abi o zaman ben yaşlı balık almışım daha dün almıştım abi
@havvatyyr
@havvatyyr 4 жыл бұрын
Merhaba abi japon balığına ciklet yemi verebilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı yemi karbonhidrat ağırlıklıdır. Ciklet balığının yemi ise protein. Yani uzun süre verirsen, iç parazit yapma ihtimali var.
@kadirgunay06
@kadirgunay06 4 жыл бұрын
Merhaba ben de yeniyim.Japon balıklarım var. 4 günlük bir tatile çıkacağım. Hiç yem vermesem olur mu? Haftasonu tatil yemi de var? 5 adet japon balığına kaç tablet vermeliyim? Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
4 gün hiç bir şey yemeden de yaşarlar. Zaten giderken yem verirsen arada kalan 3 gün de rahat rahat yeter.
@fatihxxxxxxx5362
@fatihxxxxxxx5362 4 жыл бұрын
50watt akvaryum için kaç wattlık ısıtıcı almam gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
50 litre için 50 watt yeterli. Ama çok dikkatli olmalısın, 50 watt da fazla bir ısıtıcıdır. Eğer gerekli ayarları yapmazsan, balıkları kısa sürede öldürür.
@havalikedi2182
@havalikedi2182 3 жыл бұрын
Balıkçım bana 10 lt lik akvaryum için 4 balık verdi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer balık bakacaksan en az 40 litre akvaryumdan başlamalısın. Japon balığı bakacaksan da en 60. Her artı bir balık için 35 litre gerekir. 4 japon balığı bakacaksanız da en az 165 litre olmalı.
@munevvercandan405
@munevvercandan405 3 жыл бұрын
Benim japon balıklarım çiklet balığı haftada 1 kez haşlanmış bezelye versem olurmu zaten her gün toz yemlerden veriyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları hepçildir yani hem etli hem de sebzeli yemleri yer. Haftada bir kere bezelye vermen, balıklara çok iyi gelecektir. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver
@munevvercandan405
@munevvercandan405 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ilhanyavas2857
@ilhanyavas2857 4 жыл бұрын
Abi teleskop gözlü japon balığına beta balığı yemi verebilirmiyim verebilirsem günde ne kadar vereyim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balıkları karbonhidrat ağırlıklı yemleri yerler. Günde bir kere, gözü kadar yem yeseler, doyarlar. O yüzden, vereceğin yemin içeriğini bilirsen iyi olur. Ama japon balıkları her şeyi yedikleri için, bu yemi de verebilirsin. Yalnız suda ıslatıp, önce yumuşatarak verirsen, daha iyi olur.
@isimsiz2409
@isimsiz2409 3 жыл бұрын
Abi benim balığım yemedi kendi yemiyle karıştırsam ezsem olurmu mısırı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olur. Neden olmasın. Yalnız azar azar vermeye başla. Bir anda çok verme..
@motocarno0
@motocarno0 4 жыл бұрын
ben şu şekilde besliyorum, pazartesi günü sabah 8.15 te haşlanmış kabukları alınmış bezelye (3 balığım var 4 adet ezerek veriyorum). salı günü sabah 8.15 ve akşam 20.15 te granül karbonhidrat sera yem veriyorum. Çarşamba günü sabahtan 8.15 te ezilmiş kabukları alınmış karides. Çarşamba akşam yemleme yapmıyorum. Perşembe ve cuma yine sabah ve akşam olarak granül yem veriyorum. Cumartesi yine sabahtan karides. Cumartesi akşam ve pazar tamamen aç bırakıyorum. Sizce iyi midir? Eksik veya yanlış var mıdır?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu formülü çin hükümetine versek, Corona virüsü ortadan kalkar. :))) Bence iyi bir sistem. Balıklar da memnun sa aynen devam.
@motocarno0
@motocarno0 4 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim efendim. Son bir sorum olucak. 30 litrelik bir akvaryumum var. Şelale iç filtre ve ısıtıcım var. Sizce aynı zamanda hava motoru almalı mıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
30 litre de japon balığı bakmak, ilerde sıkıntı yaratır. 3 japon balığı için en az 120 litre olmalıdır. Eğer şelale filtre varsa, ayrıca hava motoruna gerek yoktur.
@motocarno0
@motocarno0 4 жыл бұрын
@@CemCelikel 120 litrelik akvaryum için kaç litrelik filtre ve kaç wattlık ısıtıcı gereklidir?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
En az saatte 60 litre su çevirebilen bir filtre olmalıdır. 100 Watt lık ısıtıcı yeter.
@melih7178
@melih7178 5 жыл бұрын
Abi japon baligimin kuyrugunda sanki makasla kesmis gibi gozukuyor ama daha 7 aylik yenilenir mi kuyrugu
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
İyi bakarsan yeniden büyür.
@melih7178
@melih7178 5 жыл бұрын
@@CemCelikel saol abi cvp verdigin icin
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Her zaman...
@mr.firavun2984
@mr.firavun2984 Жыл бұрын
hocam merhaba japon balığı dediğiniz bunlar koi balığı içinde geçerlimi acaba
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Hayır, Koi ve Japon balığı iki ayrı türdür. Her ne kadar birbirlerine yakın canlı türleri olsalar da gene de her biri için ayrı ayrı konuşmak gerekir.
@mr.firavun2984
@mr.firavun2984 Жыл бұрын
@@CemCelikel peki hocam butterfly koi almayı düşünüyorum genel bilgi nerdeen bulabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Koi ile ilgili daha önce genel bir bilgi verdiğim bir video var. İstersen onu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/bLOIpNOY3L29c6M.html
@ahmetakn5678
@ahmetakn5678 3 жыл бұрын
50/30/25 ölçülerinde akvaryumum var 30 litre civarında su alıyor 6 adet 3_5 cm civarlarında japonlarim var.yeterlimi sayı 10 a tamamlamak istiyorum ama
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre, 10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 375 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@ahmetakn5678
@ahmetakn5678 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler hocam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ahmetakn5678
@ahmetakn5678 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum hocam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler...
@fear1953
@fear1953 5 жыл бұрын
100 litreye 4 çöpçü balığı 2 dişi 1 erkek lepistes 2 dişi 1 erkek moli 1 vatoz almayı düşünüyorum tavsiyelerin varmı
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Cüce gromi, kılıç kuyruk, tetrazon gibi tropik balıklardan koyabilirsin.
@emirhandemirel8539
@emirhandemirel8539 4 жыл бұрын
Abi benim 4 adet tül kuyruk Japon balığım var ıspanak verebilir miyim acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Verebilirsin.
@merveyontar1729
@merveyontar1729 2 жыл бұрын
Merhaba. Benim fanusta 2 Japon balığım var. Yeni yem aldım onlara ama nasıl kullanılacağını bilemedim. Size sormak istedim. İsmi goldü red granulat
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem vermek onları öldürür.
@merveyontar1729
@merveyontar1729 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Önceki yemleri ufalıyordum öyle veriyordum bu kırmızı küçük topları kullanışı bilmediğim için sormuştum 😇
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@merveyontar1729
@merveyontar1729 2 жыл бұрын
Ya aklıma takıldı. İki gözü yem derken? Mini kırmızı top yemden 4 adet mi vercem?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balık ne kadar büyükse, yiyebileceği miktarda büyür. Bunu gözünün büyüklüğü ile orantılıyoruz.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Karidesi nasıl verebiliriz? Pişirmeniz mi lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İster haşlanmış verin, ister buzunu çözüp verin, fark etmez.
@ayca9813
@ayca9813 3 жыл бұрын
Abi benim japon balıklarıma yemek verirken bir tanesi 6 tane yedi ne yapıcam abi ölücekmi ben ne yaplıyım daha bu olay bugün oldu henüz bir şeyi yok ama olur diye korkuyorum 😭
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Plastik şişe tekniğini dene. Öyle ver yemleri.
@ahmetaybey774
@ahmetaybey774 3 жыл бұрын
ben japon balıgını melek balıgıyla besliyerumda bana yem tavsiyeleri verirmisiniz 2 türünde yiyebileceği bir yem
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Canlı yem veya yüzde 30-40 protein içerikli yem verebilirsin. Ancak ben melek balığı ile beraber japon balığı bakılmasını tavsiye etmiyorum. Çünkü bu iki balık çok farklı türler. Biri tropikal su, birisi soğuk su balığıdır. Gene melek balığı, diğer uzun kuyruklu balıkların kuyruğunu didiklemesi ile bilinir.
@ahmetaybey774
@ahmetaybey774 3 жыл бұрын
@@CemCelikel evet canlı yem vericem bana yem önerebilirmisin şuanda tetra pro algea yı kullanıyorum tek çeşit yem vermekte istemiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kan kurdu verebilirsin mesela ayıca japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Burada dikkat etmen gereken, meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre vermen.
@topluoda7902
@topluoda7902 4 жыл бұрын
2 tane japon balığım var küçük orta boyda kaç tane haşlanmış bezelye atmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Günde birer tane yeter.
@ciglikaga2238
@ciglikaga2238 4 жыл бұрын
@@CemCelikel bezelye nasıl yapcaz anlamadım ben akvaryumda satılan küçük plastik kutudaki yem atiyom
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bezelyeyi mikro dalga da 30 sn tut. Kabukları soy.
@ciglikaga2238
@ciglikaga2238 4 жыл бұрын
@@CemCelikel dilimleyen salata attım 1 dilimin yarisi yediler
@nehirylmaz8267
@nehirylmaz8267 3 жыл бұрын
Ben viramin yami gibi bir şey aldım pul halinde onu ne kadar ve ne zaman vermeliyim arkasında günde 2-3 kere diyo ama bunlardan sadece haftada bir varilmeli yazıyor internette
@nehirylmaz8267
@nehirylmaz8267 3 жыл бұрын
Vitamin yemi
@nehirylmaz8267
@nehirylmaz8267 3 жыл бұрын
Yanlış yazmısım
@nehirylmaz8267
@nehirylmaz8267 3 жыл бұрын
Abi bi de suyu soğuk geliyor ama bana balığı koycak başka bi yerim yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Fazla vitamin hiç bir balığa ve canlıya iyi gelmez. Tabi içeriğine de bakmak lazım. Yavru balıklara bazen fazla yem vermek gerekir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Anladım :))
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Abi balığın oluyor lepistes ne yapmaliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer balık hızlı nefes alıp veriyorsa, oksijen almakta zorlanıyor demektir. Bu genelde, balığınızın bulunduğu akvaryumda havalandırma ya da filtre veya her ikisinin de olmaması sonucu olur. Bu durumda, lütfen balıklarınızı mümkün olan en kısa sürede filtresi ve havalandırması olan daha büyük bir akvaryuma taşıyın. Hızlı nefes alma, özellikle de akvaryumun dibinde oturarak eşlik ederse, stresin bir işareti olabilir. Stres, balık petshopa gelene kadar arabada uzun bir yolculuktan sonra yeni bir akvaryuma konmasından kaynaklanabilir. Üreme mevsiminde de dişi balıkları bazen erkekler tarafından saatlerce kovalandıktan sonra tükenir, bu da stresi arttırır. Ancak stres aynı zamanda kötü su koşulları veya hastalıktan da kaynaklanır, bu nedenle her zaman su kalitesini kontrol edin. Eğer akvaryum suyunda herhangi bir sorun yoksa solungaç parazitleri de bunun nedeni olabilir.
@fenerrimm1907
@fenerrimm1907 4 жыл бұрын
Balığımda dış parazit var nasıl geçirebilirim Akvaryumda
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Benim liseden çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Onun adı da Murat Göçer'di. Yıllar geçti, göremedim. Bu konu ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/qdSXpbyIptixe5s.html
@fenerrimm1907
@fenerrimm1907 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler ☺☺
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@jacktheripper17704
@jacktheripper17704 4 жыл бұрын
Abi yulaf ezmesi verilebilir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yavrulara veriyordum. Büyük japona da verilebilir.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Bugün iki tane küçük boy (ama çok da küçük değil) japon balığı aldım ve evdeki büyük bir fanusa koydum. Açıkçası her ne kadar fanus büyük olsada küçük olmasından endişelenmeye başladım.(önceden aynı fanusta beslemistim 1,5-2 yıl civarında yaşamışlardı) (sıkışık sularını değiştirmiştim) Fanusun altında yüzüyolar hep küçük mü geldi demek oluyor? Diğerine ayriyeten başka bir fanus mu alsam? Yalnız klimca endiseleniyorlar mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 95 litredir. Japon balığı en az 10-15 sene yaşar. Fanusda japon balığı bakılmaz. Sık su değişiminin yanında hava motoru ve filtrelerde koymalısın.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel suanlik 20 litrelige bir tanesini geçirdim. Ama iç filtre var ve sürekli ona doğru yüzüyor. Akıntı zararlı diye havayı kapattım azaldı akıntı ama hala hemen oraya yüzüyor. Korktum sistemi tamamen kapattım şimdilik. Sizce ne yapmalıyız. Filtrenin modelini de bilmeyerek aldım maalesef. Çok mu güçlü bir fikrim yok.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hemen yarın 50 krs a bir tane hava musluğu al ve bunu filtrenin hava veren hortumuna tak.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bugün bakteri ilacı gibi bir şey almaç için tekrar gittim (mavi bir sıvı) bu mesajı görmedim maalesef. Bizimkininde eski azginligiygitti çok şükür sadece baloncuklar la oynuyor artık. Bir dahaki gittigime alacağım artık. Bu arada 20 litre dediğim 30 kusur litreymis aslında. Şimdilik onunla idare edeceğim büyüyene kadar. Çok teşekkürler cevaplarınız ve videolarınız için çok yardımcı oldu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sakın mavi ilacı ana akvaryumda kullanma. O faydalı bakterilkeri öldürür.
@alphaisonline5446
@alphaisonline5446 2 жыл бұрын
Hocam benim kullandığım iç filtre fazla geliyor akvaryuma balıklarımı yoruyor onların ayarı var denildi nasıl ayarlayabilirim ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hava musluğu takarak. Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
@alphaisonline5446
@alphaisonline5446 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Hocam hiç kimseyi yanıtsız bırakmıyorsunuz çok teşekkür ediyoruz.♥️
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben bu kanalı bunun için kurdum :) Elimden geldiğince hızlı cevaplamaya çalışıyorum. Bazen geç cevap verebilirim ancak mutlaka cevap vermeye çalışıyorum.
@alphaisonline5446
@alphaisonline5446 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@MertKurtulus35
@MertKurtulus35 2 жыл бұрын
Keşke 4 gün önce görseydim bu videoyu 2 tane japon balığım öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Geçmiş olsun. Genelde bunu hep yapıyorlar. Maalesef bizim kanımızda, önce dene, olmazsa öğren modeli var. :(
@mehmetgurkan9853
@mehmetgurkan9853 3 жыл бұрын
Abi yarın japon balıgı alıcagım herseyi hazırladım akvaryumda bayagı büyük Hava makinesi (filtre) de var sadece ısıcıtı yok Suyuda beklemiş su koydum tek korktugum BAKTERİ KÜLTÜRÜ olayı suyu bugün sabah koydum birsey olurmu cevabını bekliyorum(dip cekim yapacagım bu arada)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bence balık almadan önce balıksız döngüyü oluştur. Bu konu ile ilgili bir videom var. Onu mutlaka izle. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@mehmetgurkan9853
@mehmetgurkan9853 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi yarın almam gerek kesin yoksa bidaha alamam ailemi zor ikna ettim Olmazsa ölür mü sence
@mehmetgurkan9853
@mehmetgurkan9853 3 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum büyüklüğü ile alakalı mı bu kücük akvaryumum da var
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık koyacaksın?
@mehmetgurkan9853
@mehmetgurkan9853 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi biraz acemiyim nasıl ölcülüyo santimini versem olurmu
@uralmutlu4320
@uralmutlu4320 4 жыл бұрын
Selam ben yeniyim. Bugün marul verdim yemediler. 12 saat kadar marul yaprağı akvaryumda durdu, sonra çıkardım.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Küçük parçalara bölüp ver. Ama çok verme, yediklerini gördükçe ver. Yenmeyenleri de fala akvaryumda tutmadan çıkar.
@unique35m
@unique35m 3 жыл бұрын
Haşladınızmı
@mehmedalimemik5566
@mehmedalimemik5566 5 жыл бұрын
Selam abi
@mehmedalimemik5566
@mehmedalimemik5566 5 жыл бұрын
Abi beni benim kanalımı ünlü yap abi benim senin her vidyonda like ve abone olmuşom
@mehmedalimemik5566
@mehmedalimemik5566 5 жыл бұрын
Senin her vidyoda likem var ve
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı. vidiq.com/#_l_pl
@-Whisne
@-Whisne 2 жыл бұрын
Japon baliklarim 4 dü de dipte yem arıyor sürekli nedeni nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu onların en karakteristik özelliği. Japon balıkları asla doymaz, ne kadar yem verirsen ver, gene de yemek isterler. Bu yüzden de japon akvaryumuna başka bir temizlikçi balık koyulmaz. Ancak, bu dipte yem arama aynı zamanda akvaryum dibine oturma şeklinde ise, o zaman sorun var demektir.
@-Whisne
@-Whisne 2 жыл бұрын
@@CemCelikel oturmuyorlar sadece geziniyolarlar beni görünce yukarı çıkıyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
O zaman sorun yok demektir. Eğer akvaryum dibine otururlarsa veya su üzerine çıkıp, ses çıkartırlarsa, sorun var demektir.
@-Whisne
@-Whisne 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tamamdır saolsun teşşekürler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sende sağol.
@student9770
@student9770 2 жыл бұрын
Kara sinek veriyorum. çok seviyolar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bütün balıklar çok sever ancak dikkat et, bazen belediye zehirli duman sıkıyor. O zehirli dumandan etkilenen sinek, akvaryuma düşmesin.
@oneycakr7247
@oneycakr7247 2 жыл бұрын
Teleskop balığıma günde kaç kez yem vermeliyim ve kaç litrelik akvaryum yeterli olur
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Günde sadece kendi gözü büyüklüğü kadar yem versen yeter. İster bu kadar miktarı bir seferde istersen iki seferde ver. Daha fazla yem vermene gerek yok.
@oneycakr7247
@oneycakr7247 2 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum kaç litrelik olur küçük alsam yeter mi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
1 japon balığı için en az 60, 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@emirfatihaydin
@emirfatihaydin 5 жыл бұрын
Kahverengi japon balığım altın sarısı rengi aldı ve dibe çökmeye başladı bunu düzeltmek için ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryumun ısısı yüksek.
@emirfatihaydin
@emirfatihaydin 5 жыл бұрын
@@CemCelikel oda sıcaklığında besliyorum ve odamda tam tersine fazlasıyla soğuk
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Renk degistirme sebepleri, genetik olabilir, verdiğiniz yem yüzden olabilir, hastalanmış olabilir, yaşlandıkça renk değişimi görülebilir, kalitesiz su koşulları olabilir, direk güneş ışığına maruz kaldığı için olabilir.
@emirfatihaydin
@emirfatihaydin 5 жыл бұрын
@@CemCelikel bilgilendirme için teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Son zamanlarda bu konu ile ilgili çok soru gelmeye başladı. Bu konu ile ilgili bir video yapayım da herkesin bilgisi olsun. İsmini yazarsan videoda senin de ismini söylerim.
@yaren1638
@yaren1638 2 жыл бұрын
Marul salatalık bu tarz şeyleri çiğ olarak mı vermeliyiz haşlayıp mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
İyice yıkayıp, çiğ verebilirsin.
@yaren1638
@yaren1638 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Akvaryum suyuna zarar olur mu ondan korkuyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yediklerini göre göre verirsen, bir şey olmaz. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bunu da fazla verme.
@yaren1638
@yaren1638 2 жыл бұрын
Tamamdır çok teşekkür ederim🙏
Became invisible for one day!  #funny #wednesday #memes
00:25
Watch Me
Рет қаралды 57 МЛН
Did you believe it was real? #tiktok
00:25
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 55 МЛН
孩子多的烦恼?#火影忍者 #家庭 #佐助
00:31
火影忍者一家
Рет қаралды 50 МЛН
Artakua Yemler Hakkındaki Deneyimlerim
11:44
Hobihanem
Рет қаралды 4,2 М.
Canlı doğuran akvaryumu son durum 1
5:59
Özer Mısırlı
Рет қаралды 418
What does an aquarium air pomp actually do?
5:22
Hobim Akvaryum
Рет қаралды 373 М.
Oranda Japon Balıklarıma Hangi Yemleri Veriyorum?
15:27
TheRedCapOranda
Рет қаралды 5 М.
Fanusta Japon Balığı Besleme ve Püf Noktaları Neler?
8:19
Goldfish Hatching and Breeding Videos 2 - RedCap Goldfish
8:06
Atılım Akvaryum
Рет қаралды 339 М.
Huge horns RAM, soon to become food. Thank you, buddy 🙁 - Farm life in Romania
0:11
Eugen Danca | Butchery & Farm Life
Рет қаралды 2,8 МЛН
Этот МЁД Вызывает Галлюцинации! #shorts
0:56
They finally got married. 😿❤️ #cat #cute #love #kitten
0:49
TopCatTickles
Рет қаралды 3,3 МЛН
Betapa sulitnya menjadi Ayah Kucing?! 🙀 #kucing #anakkucing #imut
0:28
Gigazoom Indonesian
Рет қаралды 7 МЛН
Before and after animals transfirmation #animals
0:11
Animalsloya22
Рет қаралды 7 МЛН
Kangal Yavru Domuzları Yakaladı
0:12
Yabanın Pençesi
Рет қаралды 2,3 МЛН