Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Bir Yetişkin Olmak

  Рет қаралды 21,907

Denizgiller

Denizgiller

Жыл бұрын

Günümüzde çocuklarda çok yaygın olarak görülen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu'nu ve bir yetişkinin hayatına yansımalarını konuştuk.
Uzm. Psk. Dan. Aslı Deniz & Uzm. Psk. Salih Deniz

Пікірлер: 135
@cb4675
@cb4675 18 сағат бұрын
Teşekkürler 🙏🙏 Güzel muhabbetinizin devam etmesi dileğiyle
@hicransidan3992
@hicransidan3992 8 ай бұрын
O kadar dikkat eksikliğim var ki video bitince izlemediğimi fark ettim. Yetişkin bir birey olarak dışlanıp yakın arkadaşlarım tarafından zorbalığa maruz kaldığımda fark ettim. Keşke çocukluğumda fark edilseydi. Ben de bir öğretmenim ve kendi şuan ki yaşamımda fark ettiğim için çok mutsuzum. Hayat kalitem, arkadaşlık ilişkilerim vs beni depresyona sürüklüyor. Umarım bunun şımarıklık olmadığını veli ve öğretmenler fark eder ve çocuklarımız için destekleyici olurlar.
@TheSykycy
@TheSykycy 2 күн бұрын
Umarım... hep çektim bundan
@sedaesra4216
@sedaesra4216 Жыл бұрын
Daha dinlerken dikkatimin başka bir şeye kaydığını fark ettim... Çocukluğum boyunca bu durumum yüzünden hep suçlandım. Anne baba akraba etkileri bir çocuk için korkunç olabiliyor. Kendine güveni zedelenebiliyor. Kendimi kusurlu sandığım için okulu bıraktım, gitmek istemedim. Buradan ebeveynlere yazmak istiyorum. Çocuğunuzu davranışları yüzünden yargılamak yerine bu davranışları neyin tetiklediğini arayıp bulun. Çocuğunuzun kendine güvenini kırmayın.
@kadirburkay8525
@kadirburkay8525 Жыл бұрын
Bende oyle 😔
@mehmetugursahan
@mehmetugursahan Жыл бұрын
Ben liseyi beş senede ancak bitirdim bu yüzden
@nazlim-ova9876
@nazlim-ova9876 Жыл бұрын
Bende tam tersi oldu malesef. Çoçukken daha dikkatli, sakin ve derslerimde başarılı biriyken şu an hayatımda her şey yarım. Ev hayatım,dersler, iş hayatım hepsi yarım
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Bu durumda DEHB değil de duygusal/psikolojik sorunlar düşünüyoruz.
@aceleci
@aceleci Жыл бұрын
Sizler tanıdığım en cesur insanlar arasındasınız. Harika bir video olmuş. Hem uzman olarak hem de bunu her iki yönden de deneyimleyen kişiler olarak sizi dinlerken çok şey öğrendim. Kendimden de çok şey buldum. Harika bir iş çıkarıyorsunuz. Yeni konuları merakla bekliyorum.
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Samimi geribildiriminiz için çok teşekkürler Emre bey, beğenmenize sevindik. Vakit buldukça devam edeceğiz. Hoşçakalın.
@fundaozden2443
@fundaozden2443 9 ай бұрын
Mindfulness eğitiminden sonra kendimde farkettim .üniversite hastanesinde doktora gittim .asistan bana dikkat eksikliğin olsaydı hemşirelik yapamazdınız dedi . Antidepresan yazdı .bir şey bilmediğine kanaat getirdim. Zaten kimse teşhis koyup gitmezmiş depresyon şikayetiyle giderlermiş altından bu çıkarmış .durum ama o kadar vahim yetişkinler için 🧟‍♀️
@Denizgiller
@Denizgiller 9 ай бұрын
Bazen anksiyete ve depresyon da benzer semptomlara sahip olabiliyor. Kesin tanı için detaylı öykü almak önemli. Önemli bi ayırt edici nokta DEHB sonradan ortaya çıkan bir şey değil.
@muhammedhatay2451
@muhammedhatay2451 9 ай бұрын
Bir yerde duymuştum DEHB sanırım son 10 yıldır düzgün şekilde tıp camiasında öğretiliyor, bu zaman öncesinde uzmanlığını almış kişiler DEHB'nin çok üstüne düşmeyebiliyor diye. Birde genelleme yapmak istemem ama benim karşılaştığım 2 asistan umursamazdı uzmanlara göre, başka asistanla karşılaşmadım zaten. Gerçekten DEHB benim için hayatı berbat eden bir şey, insanlar beni umursamaz, dikkatsiz, hatta zeka sıkıntılı belliyor. Bir ölçüde de haklılar. İnanılmaz unutkanım, söylenilen şeyin bir kısmını anlamıyorum çünkü karşımdaki konuşurken söylediklerinin bir kısmı uçup gidiyor. Çocukken de böyleydi, ailede bu sıkıntıyı yaşayan tek ben varım ve kendimi lanetlenmiş gibi hissediyorum.
@fundaozden2443
@fundaozden2443 8 ай бұрын
@@Denizgiller önümde ablam var bana şöyle dedi “ sen hep farklıydın biz seni öyle kabul ettik”
@rumeysakeser7078
@rumeysakeser7078 Жыл бұрын
Yıllardır tedavi görüyordum artık yetişkinim.Evet bu farklılık zor olabilir ama kullanabilirsek artıları çok fazla.Şu anda en büyük problemim beynimin bir andan her şeyi düşünmeye dinlemeye çalışması bu çok güzel bi sey ama ciddi baş ağrısı oluyor.Kafam patlayacak gibi hissediyorum.
@rumeysakeser7078
@rumeysakeser7078 Жыл бұрын
@@slabostan8199 çok yorucu verimliliği de var ama çoğu yoruyor
@nurr9617
@nurr9617 Жыл бұрын
Baş agrisi da yapıyor mu cidden hiç o yönden dusunmemistim
@rumeysakeser7078
@rumeysakeser7078 Жыл бұрын
@@nurr9617 beyin çok yoğun çalışıyor bazen ekstra çaba gösteriyorsun yapıyor tabiki.
@denizlerin_kizi
@denizlerin_kizi 5 ай бұрын
Çok tatlısınız yaaaa 😂😂😂 beyefendinin atladığı yerleri hanımefendi tamamlıyor. Gerçek aşk bu bence ❤❤❤❤❤.
@Denizgiller
@Denizgiller Ай бұрын
Çok teşekkür ilgi için :)
@user-ns1ki3ob4r
@user-ns1ki3ob4r 4 ай бұрын
Salih bey çok şanslısınız sizi anlayan ve anlayış gösteren bir eşiniz var umarım bende anlayışlı insanlarla karşılaşırım
@Denizgiller
@Denizgiller Ай бұрын
Her şey gönlünüzce olsun. Karşılıklı tabi ilişkiler.
@Pd14334
@Pd14334 10 ай бұрын
Hocam alandan olarak ifade etmeniz çok daha değerli geldi. Ben de psikolojik danışmanım küçüklüğümde hiç anlam veremezdim hep umursamazsın ondan unutuyorsun derlerdi inanırdım ancak lisansta ben de kendimi fark ettim.Eşyaları kaybetmek 10 saniye içinde nereye koyduğunu unutmak. Sürekli fark etmeden insnaların sözünü kesmek bir anda yerinden kalkma isteği. Bugün odamı dip köşe toplayacağım diye başladığım zama içlerinden bir eşyamın dikkatimi çekmesi onu kurcalamak ayrıntılarına bakmak sonra bakmışsın ki ne zamanın kalmış ne oda toplanmış. Dağınıklık. Ders çalışırken bir anda gidip başka bir araştırmak sonra aa ben ders çalışıyordum deyip geri dönmekte zorlanmak. İnsanları dinlerken söyledikleri bir şeye dalıp başka şey düşünmek sonra oradan başka şeye atlamak. Sonrasında ya ben başta ne düşünüyordum nasıl geldim buraya deyip başa dönmeye çalışmak. Çok zordu bu şekilde yaşamak. Sevdiğimiz şeylerde ise dikkatimiyidir ancak bu seferde diğer etrafımızda dönen her şeye kendimikapatıyorum. Gerçkten hiç kolay değil ancak ilaçlarla ve kendi öz denetimimi ve düzenlememi sağlayarak toparlayabiliyorum.
@Denizgiller
@Denizgiller 10 ай бұрын
Merhaba, çok güzel yazmışsınız. Hepsi benim de geçmişte ve şimdi yaşadığım şeyler. Adını koyana kadar çok büyük sorun gerçekten.
@lix_routines
@lix_routines 9 ай бұрын
​@@Denizgillerağlayarak izliyorum ve bütün yorumları tek tek okuyorum... 😢😢😢47 yaşındayım,kendimi bildim bileli bir sorun olduğunu farkındaydım ama ne olduğunu anlayamıyor. Aile ve çevrenin yargilamalariyla gittikçe özgü enim düşmeye kendimi onların koyduğu yere koymaya başladım. Evet galiba sorunluydum.anksiyeteler,sosyal fobiler, kaygılar depresif duygudurumlari... Gittikçe aşağılara çekti beni... Zekiyim, okulu çok seviyordum. Ailem okumama izin vermedi. Hep kamufle etmeye çalıştım durumumu. Sırtımda çok ağır bir yükle yaşama tutunmaya çalıştım. Evlendim, üç çocuğum var. İkisinde ağır dehp var. Kendimi unuttum, onlar için kaygilanmaktan uykularım kaciyor😢😢😢Rabbım yardımcımız olsun
@lix_routines
@lix_routines 9 ай бұрын
Aynı yazdığıniz gibi bir hayat sürdürdüm. Yaşım 47😢.uc çocuğuma hicbirsey veremedim bu durumumdan dolayı.hep hissediyordum ama sorunun ne olduğunu kendim araştırarak teşhisimi koydum. Sırtımda büyük bir ağırlıkla yaşamaya çalıştım. Aile ve sosyal ilişkilerim hep bozuk oldu. Anlayışlı ŞEFKATLİ bir ailem olmadı. Aile içinde bile dışlandım. Evliyim üç çocuğumda da dehp ve çeşitli sorunlar basgosterdi. Evliliğim sorunlu. 😢😢😢. Bu kadar uzun yazmamın sebebi. Allahtan başka dertleşecek kimsemin olmayışı
@lix_routines
@lix_routines 9 ай бұрын
​@@Denizgiller💯💯💯👍🏻👍🏻adını koydum ama neye yarar... Benim için çok geç.. Yinede Rabbım den gelene razıyım, basgoz üstüne... 😢
@nurdannazli816
@nurdannazli816 Жыл бұрын
Hem uzman olarak değerlendirmeleriniz hem de kişisel deneyimlerinizi paylaşmanız benzer deneyimleri yaşayan bizler için çok değerli. Çizgi dışı bireylerin, hem yetişkin hem çocukların daha fazla anlaşılabilmesi, farkındalığın artması için de önemli olduğunu düşünüyorum. 🙏
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Çok teşekkürler Nurdan hanım ilgi için. Faydamız dokunduysa mutlu oluruz.
@atreusae
@atreusae Жыл бұрын
Ben 25 yaşındayım ve hayatımın her döneminde bu sorunla karşılaştım :) insanlar tarafından çokça sevilen ve çokça liderlik vasıfları olan bir insanım ama bu hastalık hayatımdan bir çok şeyi alıp götürüyor ve hala da götürmeye devam ediyor. Aslında her hangi bir tanı da konulmadı ama yüksek bir ihtimal benimde dikkat dağınıklığım var. - Çok Üst düzey unutkanlık (biri ile konuşurken konuşulan konuyu unutmak,3 dakika önce çıkarken şunu da alayım yanımda derken çıkarken almayı unutmak, hiç bir zaman yolları ezberleyemiyorum ve o kadar unutkanım ki hiç bir iş öğrenemiyorum, öğrensem bile her defasında unutuyorum veya bu böyle miydi diyorum, zaten çalıştığım her işten kovuldum işi öğrenemiyorum diye şu an evlenmek üzereyim nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Bir şeye konsantre olduğumda hemen aklım farklı yerlere gidiyor ve yaptığım şeyi unutuyorum. Her zaman panik hali aşırı bir kaygı sanki panik atak geçiyor gibiyim Sorumluluklarımı yapamıyorum Çok hızlı çalışan biri olsam bile çok yavaş iş yapıyorum Emin olun yazacağım çok fazla şey var ama hepsini unuttum nasıl bir yol izlemem gerekli hiç bilmiyorum :) ailem de zaten sen sağlıklısın kendine böyle şeyleri yakıştırıyon tarzı şeyler diyorlar hiç anlamıyorlar zaten evleneceğim eşim harici kimse de anlamıyor :)
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Merhaba, bir psikiyatri uzmanına görünmenizi öneririm.
@beyaz555
@beyaz555 Жыл бұрын
Kabullen, odaklanması öğren herşeyi sırası ile yap ve kesinlikle tedavi al ki özgüvenin yerine gelir, ayrıca sen normal zekadasun bunu unutma kendini tanı sev ve inan kendine yapabilirsin, ben beynimi boşaltıp anı yaşayıp odaklanmayı öğrenince başarıyı yakaladım. Dinlemeyi öğren biri ike konuşurken güzelce odaklan.
@beyaz555
@beyaz555 Жыл бұрын
Ve ben bunu videolar sayesinde yeni öğrendim 42 yaşındayım fakat daha doktora bile gitmeden odaklanma ile bile bi sürü yol aldım mutluyum, doktora da gideceğim.
@beyaz555
@beyaz555 Жыл бұрын
İlk işe ben insanları dinlersem aslında anlayabilirim oldu ve hızla yol aldım
@vldnkrdm8906
@vldnkrdm8906 Жыл бұрын
B vitamini d vitamin seviyeni yükselt
@filizdonmez388
@filizdonmez388 Жыл бұрын
Sizi izlemek çok keyifli başarılarınızın devamını diliyorum...
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Çok teşekkürler ilgi için.
@mirsadiqhacizade6880
@mirsadiqhacizade6880 Жыл бұрын
Allah razı olsun sizdən.çox köməyiniz oldu
@kakumbaga
@kakumbaga Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim..ben de benzer sorunlar yaşıyorum hem günlük hayatta hem akademide..unutkanlık deyince sayısız hatıralarim da canlandı.. birgün Izmir'den Antalya'ya dönerken kendim başka bir firmayla valizlerim de başka bir firmayla dönmüştü..:)))
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Bizi anlamıyorlar Nisa 🙂
@kakumbaga
@kakumbaga Жыл бұрын
@@Denizgiller sessiz sakin insanlar da DEHB'li olabilir değil mi hocam? :))) ajanda dediniz de onu da kaybediyorum ..10 tane ajandaya yerleşmişim mesela vs.
@burakatakanunal8510
@burakatakanunal8510 Жыл бұрын
Dehb'in artıları olduğunu da düşünüyorum aynı zamanda. Kendim tecrübe ettiğim şeylere dayanarak, dopamin arayışı yüzünden fazla meraklılık ve çok yönlü olabilmek gibi avantajları da olabiliyor.
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Evet bende de (Salih) sınırsız bir merak var ve seviyorum da ama bu belli konularda uzmanlaşmamı engelledi veya çok geciktirdi.
@user-wc6wr7qj2e
@user-wc6wr7qj2e 4 ай бұрын
Aynen
@k.e6149
@k.e6149 Ай бұрын
Bu konudan muzdarip bir psikolog bulmak iyi oldu bu sorunu olanlar için ❤
@Denizgiller
@Denizgiller Ай бұрын
Daha çok vardır ama söylemiyorlardır :)
@k.e6149
@k.e6149 Ай бұрын
🤗 harikasınız ​@@Denizgiller
@nevintulucu
@nevintulucu Ай бұрын
Tek çare yoga ve meditasyon eğer sabredebilinirse tabii ki
@sertaccay824
@sertaccay824 Жыл бұрын
Merhaba öncelikle çok güzel video olmuş ağzınıza sağlık. Benim kız arkadaşım aynı rahatsızlığa sahip ve ilerde çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bu DEHBli kişiler evebeyn olabilir mi ilaç kullanırken veya ilacı bırakmak mı lazım, kısaca açıklar mısınız?
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Ebeveynliği etkileyecek bir durum yok, ilaç konusunda da hekiminize danışmanız yeterli olacaktır.
@arandomguy7481
@arandomguy7481 11 ай бұрын
Bende durtusellik yogun basiyor, en çok sosyal hayatima zarar veriyor dehb. Hiç arkadaşım kalmadi. Kimseyle anlasamadim insanlara antipatik geliyorum hep. Sürekli dislanmak otekilestirilmek bazen zor oluyor
@lix_routines
@lix_routines 9 ай бұрын
💯💯💯💯💯👍🏻👍🏻👍🏻😢😢
@zeynepturkoglu5371
@zeynepturkoglu5371 9 ай бұрын
Malesef oğlumda dürtüsel arladaşı hiç yok
@periibykcngz
@periibykcngz Жыл бұрын
Keşke daha fazla video gelse 💓🥹
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Teşekkürler ilgi için. Video çekimi biraz zahmetli oluyor, hazırlık, çekim, montaj çok zaman alıyor. Sanırım video çekimini bırakıp podcast üzerinden devam edeceğiz. Bu şekilde daha sık bölüm yayınlayabileceğiz.
@ninetyeight10
@ninetyeight10 11 ай бұрын
Kucuklugumden beri bir seye uzun sure odaklanamiyorum halada var odaklandigim anlar nadir oluyor odaklanamadigim icinde biri bir sey soyluyor bunu anlatmistim hatirliyonmu diyor o an evet evet diyorum ama hic o kisinin oyle bir sey anlattigini hatirlamiyorum ilk defa duymus gibi his ediyorum. Matematiyim iyidir aslinda amma hesablama durumu olunca beynim sanki o soruyu iptal ediyor yoksa Algebra gibi derslerde formullu islemleri dikkatlice dinlersem hep ilk anlatiminda cozmusumdur.Birde kardesimle oyun oynuyoruz mesala oyunda yenildigim an yada hosuma gitmeyen bir sey olunca istiyerek 2 3 saniyelik devam eden siddete bas vuruyorum yani anidan kendim icin deyil 14 yasindaki kardesim icin endiseliyim sizce bi anormallik varmi acaba bende.Birde babamda benim gibi sanki konusurken yuz mimikleri tepkisizdir sanki dinlemiyor hatta ve hatta ortada bir konusma varken aniden kalkib bahceyi fln sulamaya dusuyor misal konusan adamin lafida bitmemis oluyor halbuki aniden olur olmaz seye bazen sinirleniyor 1dk sonrada hic bir sey olmamis gibi davraniyor fakat adam kac yasina gelmis hic sanrilar gormek bi seyler gormek gibi bi davranislari yok yada benmi kafamda kuruyorum bilmiyorum kafamda karisti neyi anlatacagimida unuttum yazi arasinda kayboldum😄
@Denizgiller
@Denizgiller 11 ай бұрын
Kardeşinize kötü davranmak dışındaki belirtiler dehb ile uyumlu. Kesin tanı için bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeniz gerekir.
@user-wc6wr7qj2e
@user-wc6wr7qj2e 4 ай бұрын
Dopamin seratanin frekanslari geceler dinliyorum iyiyim son vaxtlar şükür
@hacerserter6339
@hacerserter6339 9 ай бұрын
Her çocuktan aynı performansı bekleyen eğitim sistemi değişsin artık
@mehtapakbaba5277
@mehtapakbaba5277 4 ай бұрын
Hocam benim oğlum aynı ama en çok para konusunda sorun yaşıyoruz ne yapacağımızı bilmiyoruz ne yapabiliriz çok Zorlaniyoruz
@cagatayserdar5997
@cagatayserdar5997 Жыл бұрын
Öncelikle Çok teşekkür ederim. 22 yasındayım ve bu rahatsızlığa sahip olduğumu farkettim 1 hafta önce. Çok araştırıyorum bakıyorum bilgi sahibi olmak için. Hayatım boyunca yaşadığım zorlukları dile getirip bunları daha da fark ettirdiniz. Sadece bu aşamada ne yapmam gerektiğini ve nereden başlamam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Bundan sonraki süreçte ilaç kullanmak gerçekten istemiyorum ama psikiyatri bölümüne gittiğimde buna maruz kalacağımı ve ikna edilmeye çalışılacağımı tahmin ediyorum. Beni Biraz daha aydınlatacak bi görüşünüz, tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
En azından ilaç seçeneğini bir süre deneyip daha sonra daha objektif bir karar verebilirsiniz.
@abdulkadirkeksin8209
@abdulkadirkeksin8209 Жыл бұрын
Bu sorun bende çocukluğumdan beri var okuldayken söylediginiz gibi birebir sorunları yaşıyordum ve aklıma gelen bir şeyi hemen anlatmak isterdim parmak kaldırdım öğretmenim bana sorar dı anlatacağın şey dersle ilgili mi degil mi diye sorardı, sonra bir düşünürdüm sonra parmagımı indirdim . Ve çoğunlukla parmağımı hep indirdigim olurdu😄😄. Aklıma
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Evet, anlatırken eğlenceli geliyor ama maalesef çok yaygın ve hayatı oldukça olumsuz etkileyen bir sorun aslında. Samimi paylaşım için teşekkürler.
@nasibecolak3925
@nasibecolak3925 10 ай бұрын
Merhaba ,benim kizim 19 yaşinda dikat daģikli var Dr tehşiz koydu yeni ilaclara başladi ve birde otizim teşihizikoydu ben bir anne olarak evde kizima nasil davranacam ve nasil yardimci olacam cokta akrazif cok tşkürler hocam sizin bu deģerli bilgilerinizi zvkle dinledim başka vidiolarinizi bekliyoruz iyi günler
@Denizgiller
@Denizgiller 9 ай бұрын
Merhaba, yine doktorunuza danışmanızı öneririm, size yol gösterecektir. Buradan kesin bir şey söylemem zor.
@icimdsmkedi3936
@icimdsmkedi3936 Жыл бұрын
Sizi dinlerken bile dinleyemiyorum kafam 50 ayrı düşünceye gitti
@fufu_23fu37
@fufu_23fu37 11 ай бұрын
Ben son yıllarda özellikle makale tararken ve kitap okurken problem yaşıyorum,gözüm satırları tarıyor ama bir bakıyorum ki bir kelime beni almış,bambaşka bir hikayeye götürmüş ve ben sayfalar geçmişim.Psikiyatriste başvursam,teşhis konulması durumunda okumada odaklanmamı arttıracak bir ilaç yazıyorlar mı? Cevaplarsanız çok sevinirim 🏵️
@Denizgiller
@Denizgiller 11 ай бұрын
dehb sonradan ortaya çıkan bir durum değildir, erken dönemlerden itibaren gözlemlenebilir. Sonradan ortaya çıkan bir durum ise daha farklı sebepleri (kaygı, depresyon vb) olabilir.
@fufu_23fu37
@fufu_23fu37 11 ай бұрын
@@Denizgiller Çocukluktan beri olan bir durum bendeki,anlattıklarınızdan yola çıkarak daha önceden psikolog bir arkadaşıma danıştığım bu durumun etkilerinin günlük hayatımdaki olumsuz etkilerinin arttığını söylemek istemiştim.
@evrimcelebi8846
@evrimcelebi8846 10 ай бұрын
İkiside benim, hem ben hem oğlum, yemin ederim çok yoruluyorum
@lix_routines
@lix_routines 9 ай бұрын
😢😢
@firdevs800
@firdevs800 10 ай бұрын
O kadar zor ki . İnsanin kendini yetişkinken yetersiz hissetmesi. Berbat
@Denizgiller
@Denizgiller 10 ай бұрын
İnanın çocuklar için de çok zor.
@denizlerin_kizi
@denizlerin_kizi 5 ай бұрын
Çok enteresan bir sey söylemek istiyorum. Kızımın öğretmeni test yaptirmami tavsiye etti. Biraz araştırdım. Küçükken debh olma ihtimalim varmış ve fark edilmemiş. Yaramazlık umursamazlık tembellik olarak etikletlendim. Daha da ilginci babamda da varmış galiba. Hem de onunkisi azalmadan yetiskinlikte de devam ediyormuş çünkü şu an anlam veremedigim davranışlarının sebebini açıklıyor debh.
@Denizgiller
@Denizgiller Ай бұрын
Büyük oranda ebeveynlerde de oluyor zaten.
@rabiakoseoglu2713
@rabiakoseoglu2713 Жыл бұрын
Psikiyastri ikna edemedim dehb li olduğuma. O kadar belirgin ki oysa ve çok yorucu yapmam gereken işi yapsam 2 saatte bitecek ama günlerce yapmam gerek baskısıyla ertlemeyle işkence çekiyorum
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Belki DEHB’niz yoktur :)
@rabiakoseoglu2713
@rabiakoseoglu2713 Жыл бұрын
@@Denizgiller keşke görüşsek siz karar verseniz🤗
@elifogul3547
@elifogul3547 Жыл бұрын
Hocam gorurseniz cevaplayim lutfen bu hastalik meslegimizi yapmaya engel mi ,, ben ogretmeninlik bitirdim de 23 yaşımda bu teşhisi aldım
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Merhaba, tabi ki engel değil, ben 23 yıldır psikolog olarak mesleğimi yapıyorum 🙂👍
@elifogul3547
@elifogul3547 Жыл бұрын
@@Denizgiller çok teşekkür ediyorum hocam 😃🌺🌸
@EMG.2106
@EMG.2106 3 ай бұрын
Hocam 22-23,lü yaşlara gelmiş dehb,li bir birey karşı cinsle tehlikeli ilişkilere girebilir mi..? Kendini koruyabilir mi..? Yoksa tehlikeye açık mı..? Rica etsem cevap verebilirmisiniz şimdiden çok teşekkür ederim..?
@Denizgiller
@Denizgiller 3 ай бұрын
Soru çok geniş olmuş, öncelikle tehlikeli ilişki nedir onu tanımlamak lazım. Ayrıca herkes “tehlikeli” ilişkilere girebilir, yaştan bağımsız.
@EMG.2106
@EMG.2106 3 ай бұрын
@@Denizgiller Hocam ben cevabımı aldım... Çok teşekkür ederim... Başarılar dilerim....
@selva1927
@selva1927 Жыл бұрын
Hocam merhaba, acaba ilk önce psikoloğa mı başvurmalıyız test için yoksa psikiyatriste mi?
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Psikiyatri uzmanına gitmelisiniz.
@feyzanurayhan7385
@feyzanurayhan7385 Жыл бұрын
​@@DenizgillerHer psikiyatri hekimi bunu anlamayabiliyor ben bı kaç gün önce psikiyatri bölümüne başvurdum ama biz tanı koymak için test yapamiyoruz dedi hocam bu aşamada ne yapmamızı önerirsiniz nereye başvurmalıyız, hangi yolu denemeliyiz benim ilişki ve iletişimimi çok fazla etkiliyor bu durum nörolojiye gitsek ortaya çıkarmı acaba.
@yasinakkasoglu9438
@yasinakkasoglu9438 Жыл бұрын
İş yaşamında sürekli sıkıntı olmakta buradaki problem nasıl çözülecek?
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Bir psikiyatri uzmanından destek alabilirsiniz, eğer tanı konursa ilaç tedavisi başlanabilir.
@samet-wg5ft
@samet-wg5ft Жыл бұрын
Benim hayatimi bitirdi 😢 nasil düzelicek bilmiyom
@tubacetinkaya2305
@tubacetinkaya2305 9 ай бұрын
merak ettiğim şey sürekli ilaç kullanmak mı gerekiyor aşılabilir bir şey mi
@Denizgiller
@Denizgiller 9 ай бұрын
İlaçları gözlük kullanmaya benzetebiliriz, iyileştirmez, kullandığımız sürece etki ederler.
@sedali.bloggg
@sedali.bloggg Жыл бұрын
Merhabalar moxo testi yeterli mi tanı için?
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Moxo tanı destekleyici olabilir, tek başına kesinlikle yeterli değil. Kesin tanı için iyi bir öykü alımı önemli.
@muhammedakturk2247
@muhammedakturk2247 Ай бұрын
Dehb ile ilgili bir video bu kadar uzun olmamalı
@Denizgiller
@Denizgiller Ай бұрын
Parça parça izleyebilir dehb olanlar :))
@adem.6210
@adem.6210 Жыл бұрын
Yetişkinler ile ilgili kaçıncı dakikada konuşma başlıyor diye yorumara bakıyorum
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Gizli bilgi
@bilgiakademi2470
@bilgiakademi2470 Жыл бұрын
Merhabalar. Ben psikiyatriste gittim tanı almak istiyorum fakat biz test falan yapamıyoruz dedi kaygı ilacı yazdı gönderdi. Lütfen ben bu tanıyı nasıl alcam rahatlamak istiyorum artık. Psikologa mi gitmem gerekiyo anlamadım ki
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
DEHB tanısı için test şart değil, iyi bir danışan öyküsü almak da yeterli olabilir. Devlet hastanelerinde çok kısa muayene süreleri nedeniyle hekimler de çaresiz. Özelde bir psikiyatri uzmanına gidip yaşadığınız sorunları anlatabilirsiniz.
@bilgiakademi2470
@bilgiakademi2470 Жыл бұрын
@@Denizgiller ya gerçekten mi. Zaten doktor dedi ki bence de DEHB lisin anlattıklarından. Psikiyatri dışında psikolog da olur mu peki.
@betulbulbul9170
@betulbulbul9170 Жыл бұрын
@@bilgiakademi2470 tanıyı psikiyatri hekimi koyabilir yalnızca
@ExtraordinarySplendid
@ExtraordinarySplendid Жыл бұрын
Psikoterapi eğitimi almış bir psikiyatr bulman gerekiyor.
@ozdencelik444
@ozdencelik444 8 ай бұрын
Bu ilerde daha kotuye gidermi?Yaslilikta
@Denizgiller
@Denizgiller 7 ай бұрын
Yaşla beraber hiperaktivite azalır, dikkat sorunu ve dürtüsellik devam eder.
@SpeedyMilaa
@SpeedyMilaa Жыл бұрын
Merhabalar hocam benim kızım 12 yasinda ve DEHB var psikolojik ve psikiyatri tedavisini alıyor ve bende aynı durumdayım genetik kalıtsal bir durum
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Merhaba, evet yaklaşık %80 oranında kalıtsal.
@ozdencelik444
@ozdencelik444 8 ай бұрын
Ayni ben ekmege gonderiyor. Yanlis ekmek aliyorum😂
@evrimcelebi8846
@evrimcelebi8846 10 ай бұрын
Okul hayatınızda nasıldınız
@Denizgiller
@Denizgiller 10 ай бұрын
Merhabalar, biraz bahsettim aslında videoda, başarısız bir öğrenci değildim ama zorlandım. Benim dönemlerim akademik açıdan çok rekabetçi değildi, bunun etkisi avantajıma olmuştur. Ancak yeni nesil eğitim/sınav sistemi çocukları çok zorluyor.
@inciwing2832
@inciwing2832 Жыл бұрын
bazı unutkanlıklar normal deil mi ya
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Bazı unutkanlıklar normal :)
@formenoss6233
@formenoss6233 Жыл бұрын
Salih hocamla deniz hocamın ayak hareketlerine bakarak bazı şeyleri tahlil edebilirsiniz
@Denizgiller
@Denizgiller Жыл бұрын
Tebrikler dikkatiniz için :))
@hilmi7260
@hilmi7260 Жыл бұрын
Dehbsi olan bir insan 36 dakikalık videoyu nasıl izleyebilsin?
@sbsglify
@sbsglify Жыл бұрын
X1,5 hizlandirarak ve ilerleterek 😂
@beyaz555
@beyaz555 Жыл бұрын
Sabırlı olmayı öğreteceksin kendine
@fufu_23fu37
@fufu_23fu37 11 ай бұрын
Ben aynı zamanda görsel isitsel dokunsal ögrenme stiline sahibim, mutlaka video izlerken yorumları okuyor ya da baska bir is yapiyorum ayni zamanda 🤷🏻‍♀️
@MehmetE151
@MehmetE151 4 ай бұрын
Dehbsi olanlar sabırsızdır
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu 1. Bölüm
1:00:03
Prof. Dr. Ozgur Oner
Рет қаралды 24 М.
La revancha 😱
00:55
Juan De Dios Pantoja 2
Рет қаралды 63 МЛН
We Got Expelled From Scholl After This...
00:10
Jojo Sim
Рет қаралды 47 МЛН
OMG🤪 #tiktok #shorts #potapova_blog
00:50
Potapova_blog
Рет қаралды 10 МЛН
Dikkat Eksikliği Yetişkinlerdeki Farkları
20:56
Psikolog Zeynep
Рет қаралды 6 М.
Great Technique for Attention and Focusing - Mindfulness Meditation
16:20
Psk. Özlem Tokgöz Özsoylar
Рет қаралды 244 М.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite | TRT Radyo 1 | AİLECE
24:02
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Рет қаралды 8 М.
Yetişkinlerde DEHB Sorunu I Hiper Aktivite Bozukluğu Nedir?
15:13
Dr. Gülcan Özer | İnsan Halleri
Рет қаралды 35 М.