DOMATESİN İLK ÇİÇEĞİ KOPARTILIR MI EFSANE Mİ GERÇEK Mİ?

  Рет қаралды 76,457

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

3 жыл бұрын

Bu konuda çok tavsiye eden olur, domateslerin ilk çiçeklerini kopartalım ki daha çok verim versin! Durum gerçekten de öyle midir? Yoksa yalan havuzuna dökülen yeni bir su damlası mı?
Hatta sadece domates için verilmez bu tavsiye, patlıcan, biber ve hıyarda da aynı tavsiyeler verilir ancak uygulamaları birbirine karıştıran, anlattıklarından konuya çok da hakim olmadıkları belli olan, sorular karşısında bocalayan bazılarının tavsiyesidir.
İşin kötüsü yalan çığ gibidir, önüne kattığını götürür doğruların sesi çok net çıkamaz.
Konuya hakim olmayanların, sapla samanı, elmayla armudu karıştıranların kafaları da karıştıracak uygulamaları anlatması, yapılacak hatalarla birlikte doğal tarıma olan inancı sarsmaktadır.
Bizim dertlendiğimiz konu budur!
Domates, hıyar, biber ve patlıcan da genelde yaşanan stres sonrası doğru olmayan bir zamanda çiçeklenme veya meyveye dönme varsa, bu çiçek bitkinin gelişmesini durduracağı için kopartılır. Ancak zamanında açan çiçek neden kopartılsın, mantıksız ve mensetsiz, sadece kulaktan dolma bilgilerle tavsiye verenlerin boş iddiasından öte bir şey değildir.
Domates fide aşamasındayken ürettiği ilk çiçek demetini, bitki bahçeye nakledilmeden önce kopartılır. Bu uygulamayı yapmak zorundaysanız, tekniğin neden ve nasıl işe yaradığını anlamak önemlidir çünkü çiçekler domateslerin yetişeceği yerdir, neden domates verecek çiçeği kopartasınız.
Sebze fideleri, farklı nedenlerden dolayı strese girer ve öleceklerini sanarak, bir an önce türünü devam ettirmek için tohum yapmaya çalışır, bunun için de çiçek çıkartmak zorundadır.
Bu tarz strese girmiş, zamansız çiçek açan domates bitkilerinizi dikmeden önce yalnızca bu ilk çiçek demetini kopartmak, bitkilerin enerjilerini ve kaynaklarını çiçek ve meyve üretmeye çevirmeden önce kök sistemlerini geliştirmeye odaklanmak için biraz daha fazla zaman harcamasına yardımcı olacaktır.
Bir bitki daha iyi gelişmiş köklere sahip olduğunda, topraktaki neme ve besin maddelerine daha iyi erişebileceği gibi, koşullar rüzgarlı olduğunda daha sağlam hale gelecektir. Domates bitkilerini gömerek güçlü bir kök sisteminin gelişmesini teşvik etmeye devam edebilirsiniz.
Bitkileriniz bahçeye girdikten sonra, başka bir faydası olmadığı için çiçekleri kopartmayın ve kendinizi lezzetli domateslerden mahrum bırakmayın.
Bunun tek istisnası, domates yetiştirirken, bitkide yalnızca dört veya beş meyve dalı bırakan bir budama tekniğini kullanmaya karar verdiğinizde, tohumluk olarak ayrılan domateslerde ve daha büyük boyutta meyve için meyve sayısını düşürmeye yönelik uygulamalardır. Bu tarz uygulamalarda da, zamansız açmayan ilk çiçek değil, budama tekniğine göre belirlenecek çiçek demetlerinde yapılır.

Пікірлер: 264
@user-xb2wu4py3p
@user-xb2wu4py3p Жыл бұрын
Azerbaycandan salamlar.Mənim rahmetli anam baxçada yetirtirdiyi domates ,biber ,patlıcan ,xiyar ve saire bitkilerin ilk meyvesini koparmazdı.Tam yetişib olqunlaşınca bitkinin üzerinde saklayardı.Ondan sonrakileri yetiştikcə topları.Rahmetli annem derdi ki ,bitkini ilk meyvesinden alınan toxum daha verimli olur.Mən də o zamandan beri aynı uyğulamayı etdim.Gerçekdən çok verimli olduğunu gördüm.Hiçbir zaman da budamadık.Çox verimli də oldu.Sadəcə sulamaya dikkat etdik.Diblerine suyu fazla vermedik.Hep etrafından suladık.Kökleri daha genişlensin diue.Hastalıklara karşı da odun külünü eleyerek üzerlerinden sepib,bazən köklərinin kənarlarından uyğuladık.Yaprak bitleri ve böceklerin də uzaklaşmasını gördük.Sizin də bilgilərinizdən faydalandım.Demək olar ki tüm vidyolarınızı izləyib nəyəndim ,abunə oldum.Təşəkkür edirəm.
@emineesgin1351
@emineesgin1351 3 жыл бұрын
Cok faydali bilgiler icin tesekkurler.
3 жыл бұрын
Rica ederim
@ugurucar3917
@ugurucar3917 3 жыл бұрын
Ustam şu anda terasimda 50 adet domates bitkim var.Büyüdüler ilk çiçeklenme aşamasına geldiler ve ben birkaçtanesinin ilk çiçeklerini koparttım,teras çok sıcak olduğu icin odaya girdim,diğer çiçeklerinde koparımını güneş batımina yakın yapayım diye düşünürken bu konuda youtube'de bilgi ararken iyiki sizin kanala rastladım.Allah sizden razı olsun,yoksa bütün domates bitkilerimin ilk çiçeklerini kopartacaktım,ve tabi hemen abone oldum,teşekkürler dogru bilgiler için.
3 жыл бұрын
Rica ederim
@sebahattin6444
@sebahattin6444 3 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkür ederim, emeğinize sağlık
3 жыл бұрын
Rica ederim
@aldirmagonul7185
@aldirmagonul7185 Жыл бұрын
Soyledikleriniz çok mantikli. Çiçek koparma mevzuu şimdi kafamda bir temele oturdu.
@dode1486
@dode1486 Жыл бұрын
Hocam bu işi biliyorsunuz youtubeda gördüğüm en iyi ziraatçisiniz çok teşekkürler 🥳
@mustafaylmaz7718
@mustafaylmaz7718 3 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkür ederim
3 жыл бұрын
Rica ederim
@bulentcetin6057
@bulentcetin6057 3 жыл бұрын
Azınıza sağlık teşekkür ederis
3 жыл бұрын
Rica ederim
@filizeker587
@filizeker587 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun sizden
3 жыл бұрын
Allah sizden de razı olsun
@cigdemsen3171
@cigdemsen3171 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, yine bilgi dolu bir video olmuş
3 жыл бұрын
Rica ederim
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Emeklerinize sağlık
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@denizbayrakci1336
@denizbayrakci1336 2 жыл бұрын
Teşekkürler👍
2 жыл бұрын
Rica ederim
@abdurrahmanfirat6579
@abdurrahmanfirat6579 3 жыл бұрын
Helal olsun bu kadar sürede br ansklopedilik bilgi. Süpersn hocam.
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ozgurkavrak
@ozgurkavrak 3 жыл бұрын
Paylaşım için teşekkürler hocam Emeğinize sağlık
3 жыл бұрын
Rica ederim
@kayacan42
@kayacan42 2 жыл бұрын
Elinize sağlık, yararlı oldu. Çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.
2 жыл бұрын
Rica ederim, size de iyi günler
@kayacan42
@kayacan42 2 жыл бұрын
@ 🌹🙏
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim hocam. Zamanlama süper.
3 жыл бұрын
Rica ederim
@mustafadursun9752
@mustafadursun9752 3 жыл бұрын
Teşekkürler hocam
3 жыл бұрын
Rica ederim
@bilgeogeturk5639
@bilgeogeturk5639 3 жыл бұрын
hocam bilgi için gerçekten teşekkür ederiz. daha boyu bir karış olan biberlerim çiçek açmıştı çok kararsızdım tam vaktinde izlediğim bir video oldu
@90larnostalji69
@90larnostalji69 Жыл бұрын
Koparttınız mı çiçekleri
@teletabi39
@teletabi39 3 ай бұрын
Teşekkür ederim
@ozcanbilgin4873
@ozcanbilgin4873 Жыл бұрын
Eline Emegine sağlık kardeşim
@zeynep...6524
@zeynep...6524 2 жыл бұрын
Kesinlikle size katılıyorum Çook doğru
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@selimkah
@selimkah Ай бұрын
Helal olsun güzel bilgiler öğrendik
@muratsuatseyhan585
@muratsuatseyhan585 2 жыл бұрын
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler kardeşim
2 жыл бұрын
Rica ederim
@murattas4771
@murattas4771 2 жыл бұрын
Bi an babam sadece bana anlatıyor sandım abi valla helal olsun aynı babamın bana anlatış tarzı...
2 жыл бұрын
Eeee biz de babayız, anlarız hallerinden
@mustafatatlturk1182
@mustafatatlturk1182 22 күн бұрын
Eyvallah üstadım 🙏👏👏👏👏
@ozcanbilgin4873
@ozcanbilgin4873 2 жыл бұрын
Dilinize saglık kardeşim.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@satukbugra1340
@satukbugra1340 2 жыл бұрын
Helaaallll olsun be aga yaaaaaa.Budur.Ben köyde büyüdüm ve bu olay zaten bana da saçma geliyordu.Sayende sorun çözüldü beyaaaaaaa
@kadriyeakif3142
@kadriyeakif3142 Ай бұрын
Teşekkürler.❤
@aytengocer4565
@aytengocer4565 3 жыл бұрын
Daha önce başımıza gelmişti neden olduğunu öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim
3 жыл бұрын
Rica ederim
@user-ws8ss6ys3b
@user-ws8ss6ys3b Ай бұрын
Tskler hocam bizi net aydinlattigin icin
@aynuraygunkucukerciyes1691
@aynuraygunkucukerciyes1691 2 жыл бұрын
teşekkür ederim.
2 жыл бұрын
Rica ederim
@berkayyoncalik90
@berkayyoncalik90 3 жыл бұрын
Böyle kısa ve net videolar daha iyi.
3 жыл бұрын
Bazı bilgiler başka bilgilerle bağlantılı oluyor, birini anlatırken diğerinden bahsetmesen eksik kalıyor. Belki bir konu hakkında her gün bir bilgi gibi yetiştirebilirsem olabilir
@gulnameartan75
@gulnameartan75 2 жыл бұрын
Hocam 2 ay oldu tohumdan yetiştirdik domatesi bir buçuk karış boyu var iki çiçek verdi bunları kopartmalimiyim ve nasıl tozlastirabilirim
@daghan515151
@daghan515151 3 жыл бұрын
Üstad ben bahçeme domates, biber, salatalık, fasulye,kabak vs son 2 senedir ekiyorum. Geçen sene domates hariç her şey yetişti. Domates ise sizin saksıdaki kadar kaldı,bitki hiç gelişmedi, meyve verdi domatesleri büyüttü fakat kızarmadı yeşil olarak toplamıştım ben de. Geçen sene ilk ekimimdi domatesleri daha önceden hiç ekilmemiş bir yere dikmiştim. Bu sene ise domatesleri geçen sene ile aynı yere diktim ama daha özenmeye çalıştım. İlk değiştirdiğim şey damlama sistemi kurmak oldu, geçen sene elle suluyordum. İkinci değiştirdiğim şey 2-3 çeşit domates diktim çeşitlilik yaptım. Üçüncü değişiklik ise daha fazla inek gübresi atttım, hem dikerken dibine, hem de çapadan sonra her birinin boğazına bol bol inek gübresi attım. Domateslerimin sadece %10'u falan iyi gelişti diğerleri hala beklediğimden zayıf. Büyük saksıya dikenler bile benden iyi geliştiriyor domatesi hocam:) Benim hatam mı var yoksa toprağım mı çok kötü bilemedim. Dikeli 4-5 hafta oldu fide olarak diktim. Yapay gübre atmayı da düşünüyorum ama yakarmıyım diye korkuyorum. Elimde üre, sekstrin, Azot-Fosfor (NP 18.44.0) gübreleri var. Dikeli 1 ay oldu domates fidelerini. Sizce bu kimyasal gübreleri atsam şöyle bol dallı kalın gövdeli iyi domates fidelerine sahip olabilir miyim. Bana öneriniz var mı
3 жыл бұрын
Sentetik gübre tavsiyesi prensip gereği yapmıyorum ancak bilgi vermek adına yazayım. Elinizdeki NP 18.44.0 fosfor eksikliği olduğunda kullanılacak bir gübre ki, bunu yanlış dönemlerde atmayı tavsiye ediyorlar. Kök gelişimi sağlasın diye neredeyse taban gübresi diye tavsiye edecekler. Fosfora yazık... Üre yüksek oranda azot içerir ve çok hızlı bitki tarafından alınacak formda olduğu için, küçük fidelerde kullanmayın, yakarsınız. Sekstrin de demir ağırlıklı mıydı tam hatırlayamadım. İşe yarar mı? Evet işinizi görür ama toprak pH ı yüksekse zaten demir sıkıntısı çekeceksiniz. Bunun artısı şelat vardır içinde... Fideler gelişmiyorsa, yeterli gübre verdiğimizi düşünüyorsak, sorunu toprakta aramak gerekir. pH nedir, toprak yapınız nasıl, (kireçli, tınlı, marnlı vb) toprak içinde dengesiz bir durum söz konusu ve fideler yeterli besini alamıyor. Şimdi ne yapabiliriz? Sezonu kaçırmamak adına elinizdeki gübreleri değerlendirin (ama demir gübresine ihtiyaç var mı bilmiyorum) Sezonu bu şekilde atlatalım. Sonbaharda bakla olabilir, yoğun bir şekilde yeşil gübreleme yapalım. Bu arada kompost yapımı için çalışmalar yaparak sezona iyi oranda kompost oranıyla girelim. Yeşil gübreleme sonrası, mart ayında karıkları hazırlayıp, boylamasına ikiye ayırıp ortasına ahır gübresi koyup kapatalım. Üstünü laktik asitle iyice sulayalım Üzerini kapatırsak iyi olur. Dikim zamanı damlamayı çekip fideleri dikelim. 2 3 yıl bu şekilde devam ederseniz toprağınız çok sağlıklı olur.
@daghan515151
@daghan515151 3 жыл бұрын
@ çok teşekkürler.
3 жыл бұрын
@@daghan515151 Rica ederim
@user-ws8ss6ys3b
@user-ws8ss6ys3b 10 ай бұрын
Slm hocam benim domatesler orman oldu. Meyve var ama kizarmiyor. Yapraklarin bir kismini kessem sıkıntı olur mi
@harikaolacak7224
@harikaolacak7224 3 жыл бұрын
eline sağlık güzel paylaşım oldu kalıcı olarak geldim zilimide açtım takipteyim başarılarının devamı gelsin 🔔🎁🍫☕💐
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@huseyintanrkulu4384
@huseyintanrkulu4384 2 жыл бұрын
murat bey,amino asit li tablet ,amino asitli sıvı gübreler hakkında bilgi ve video bekliyoruz.amino asit cevizler çicekteyken verilirmi?
2 жыл бұрын
Ceviz veya genel olarak meyve ağaçlarında, kökler yürümeye veya sürgünler oluşmaya başladığı dönemlerde kullanılır, erken ilkbaharda başlanırsa daha mantıklı olur. Hava şartlarına göre şubat sonu veya mart başı başlanabilir. Gelişim dönemi boyunca da kullanılablir.
@Ebabil1969
@Ebabil1969 3 жыл бұрын
aynen yaaa ağzınıza bilginize sağlık fideler hepsi zamanında çiçek. açtı halaa acaba koparmak gerekirmi düşünen ben ama asla mantıklı gelmeyen bir bilgi oldu bana...😎🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@tugbadiyin7347
@tugbadiyin7347 2 жыл бұрын
Simdi ben yanlis mi yaptim hicam anlamadm yardimci olursaniz sevinirim diktigim domates ve salatalik fideleri 2 hafta sonra ciceklendiler hatta salatalik boyu 10 15 cm iken ustunde 3 4 adet minik salataliklar olusmustu bende henuz bitkinin kendisi cok ufak oldugu icin meyvesini aldim. Domateste 15 20 cm iken ustunde 3 4 adet cicek vardi kopardım yine bitki cok kucuk gelisimi guzel olsun diye. Yanlis mi yaptim?
2 жыл бұрын
Doğru yapmışsınız sorun yok
@yldzcalozturk4971
@yldzcalozturk4971 3 жыл бұрын
Benimde kafam karışmıştı çilek de çok söyleniyor herhalde ayni durum teşekkür ederiz
3 жыл бұрын
Çilek konusuna girecektim kafalar karışmasın diye bir kenara bıraktım. şimdi ticari çilekte, çabuk çiçek attığı için ilk çiçekler kopartılır, bu şekilde fide gelişimini çabuk tamamlasın diye. Ancak bu sebze fidelerinde yapmak doğru değil
@organikurunler2280
@organikurunler2280 3 жыл бұрын
Bu da güzel olmuş
3 жыл бұрын
Rica ederim
@nurayozturk6891
@nurayozturk6891 3 жыл бұрын
Ha şunu bilesiniz mantık be bilgi birleşmiş..süper
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@darkblack223
@darkblack223 3 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık. Bodur domates türlerinide bu işin içine katanlar oluyor. Bu türlerde adından anlaşılacağı gibi kısa boylu çok dallı olur. Sırık tip denen büyük domateslere yapılan koltuk almayı bile uzamaları için tavsiye eden zeka küplerimiz var bodur türler için.
3 жыл бұрын
Yer domateslerine budama yapılmaz, yapılır diyen bir şey bilmiyordur, kulak asmayın. Yer domatesi koltuklarından de domates verir
@90larnostalji69
@90larnostalji69 Жыл бұрын
Peki hocam bahçeye dikilmiş fide bir hafta içinde hemen çiçek açmışsa ne tapmaylıyız daha fide halinde ama hemen çiçek açmış biraz acemilik var yeniyim de
@111vedo
@111vedo 3 жыл бұрын
Ben bu işi balkonumda denedim.hatta bırakın çiçek açmayı aynı saksıya aynı zamanda ektiğim biberler 3,4 meyve verdiler 2,3 cm kadar.bir tanesini komple temizledim.1 ay kadar sonra meyvesini budadığım bitki daha çok yeşillenip çiçek açtı ve meyveye döndü. ilk çiçek ve meyveleri bence alın.bitki sadece ona yöneliyor tüm gücünü.o nu kaybedince bol çiçek açayım onları meyve yapayım diyor.
3 жыл бұрын
Bu konu tamamen fidenin durumuna bağlı, strese girmişse kopartırsınız, girmemişse çok sorun yok, normal gidişatı devam eder.
@hikmetbas6328
@hikmetbas6328 3 жыл бұрын
Dediğin doğru ama biryere ilk göçürüldugunde olan ilk meyveyse bitkide bir büyüme ibaresi yoksa başka çiçeklenmeler gerektiğinden yavaşsa doğrudur. Buda stres kaynaklı zaten ama biberde çiçeklenme zaten hızlıdır domates te çiçeklenme yavastir yanlış hamle bitkiye eziyet olur. Ayrıca bitki yeni dikilmedigi zaten kokü sağlam olduğu halde buna gerek duyduysa biraz gübre istiyor olabilir, solucan gübresi tavsiye ederim, koku yapmaz ve yakıcı değildir, bitkiye ters etki yapmaz.
@mehmethunter8261
@mehmethunter8261 2 жыл бұрын
Slm.a. hocam Allah sizden razı olsun ben busene fideleri erken ektim eksi 3 derece gece soğuklugu zamanı ama 5 litrelik pet gecirdim kafalarına ve sıcaklar başlayana dek hiç açmadım petin icindeyken ve bir karışken boyları bazıları tek tük çiçek açtı fidelerde petin içinde pek gelişme olmadi zaten .çicekleride koparmadım cılız kaldılar bazı yapraklar sarardı. sonradan ektiğim fideler onları çoktan geçti. Bu fideleri kurtarıcı bişey yapılır mı
2 жыл бұрын
Selam. Toprak sıcaklığı artıkça, domates daha çok gelişme gösterir. Şu an bi şey yapmanıza gerek yok, düzenli gübreleme ve bakımlarını yapın, sorun kalmaz.
2 жыл бұрын
Allah sizden de razı olsun
@xanmzringozldunyasphone8942
@xanmzringozldunyasphone8942 2 жыл бұрын
👏👏👍
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ayhanklc8892
@ayhanklc8892 2 жыл бұрын
Aloevera yi ısırgan otu gübresi gibi yapabilirmiyiz teşekkürler bilgilendirme
2 жыл бұрын
Aloevera için ısırgan kullanılabilir
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Var olun
3 жыл бұрын
Siz de var olun
@canimvatanimulkem.6377
@canimvatanimulkem.6377 2 жыл бұрын
Muray bey merhabalar. Bahceye chandler ve fennor cinsi ceviz agaci diktik. Doğal olarak yetistirmek istiyorum. Yaz ve kis mevsimlerinde bakımları nasil olmali. 2.5 3 yaşlarında her iki agacta. Fernorun 2 meyvesi oldu. Kopardim. Agac güclensin diye. 10 gunde bir su veriyorum. Ciftlik gübresi de verdim diplerine. 2021 ekim ayi sonuydu diktigimiz. Baska yapabilecegim varmi. Bakim olarak. Cevap verirseniz sevinirim. ALLAH a emanet olun. Saygilar
2 жыл бұрын
Merhaba. Şu an yapılaması gerekenleri yapmışsınız. Budama işlemlerini de yaparsanız iyi sonuç alırsınız. Kök güçlendirmesi için fosfor ağırlıklı gübreleme yapılabilir. Siz de Allaha emanet olun
@nevoslatarifler2167
@nevoslatarifler2167 2 жыл бұрын
Çok güzel bilgiler .Emeğinize sağlık.5 sene önce rahmetli babamın diktiği ıhlamur ağacım bi türlü büyümüyor.Lütfen yardımcı olurmusunuz. (Babamın hatırası olduğu için)
@AliKaya-rm2xz
@AliKaya-rm2xz 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar.sera içerisindeki Domates bitkisine yaz aylarin da gece saat 11-12 gibi bitkinin üzerine su püskürtme işlemi yapılmalı mı. Zararı olurmu veya faydası ne olur
3 жыл бұрын
Gece olmaz, üzerindeki suyun ortamdan uzaklaşacağı saatte olur. Küllenmeyi engeller ancak suyun üzerinde çok kalması bu seferde mildiyöyü tetiklememesi gerekir.
3 жыл бұрын
Laktik asitli suyun kullanılması olabilir mi dersek, kararsızım belki iyi olabilir ancak sadece su olmaz
@mehmetnadiryilmaz7149
@mehmetnadiryilmaz7149 3 жыл бұрын
Bahçeme dikmiş olduğum. Domates. Biber Salatalık Biber fidelerinden Domates Biber ve Salatalık boyu 15 cm bir çoğu çiçek verdi, İzlediğimiz videolardan dolayı özelliklede minicik salatalığı çiçeğiyle beraber kopardım. Doğru bilgiler için teşekkür ederim. 🙏
3 жыл бұрын
@@mehmetnadiryilmaz7149 Rica ederm
@zcan9438
@zcan9438 2 жыл бұрын
Hocam gariptir saksıda yetiştirdiğim salatalık ne hikmettir çiçeği girmeden meyve oluşturuyor bu cinsindenmi normalmi? Problem nedir cvbnız benim için kıymetli. Simdiden tşkr ler.
2 жыл бұрын
Partenokarpik olabilir ama yine de çiçek taslağı üzerinde olmalıydı.
@azizeerkekkol2171
@azizeerkekkol2171 2 жыл бұрын
Verdiginiz bilgiler icin oncelikle cok tesekkurler.Sizden bir ricam olacak.Balkonumdaki rokanin sari bitleriyle 1 aydir savasiyorum ama yine cogaliyorlar.pek cok karisim denedim.ancak sonuc alamadim.Zirai ilac kullanmayi hic dusunmuyorum.En kotu ihtimal saksisiyla yok edecegim.cunku mucadelelerim sonucsuz kalinca diger ciceklere de gececek korkuyorum.Bana yardimci olabilecek etkili bir mucadele ilaci tavsiyesinde bulunabilirmisiniz????Cok tesekkur ederim.
2 жыл бұрын
Bu videoda işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz: kzfaq.info/get/bejne/jpidf8V9rpOnmXk.html
@azizeerkekkol2171
@azizeerkekkol2171 2 жыл бұрын
@ cok tesekkur ederim ama sehir merkezinde kirlangici otu bulma imkanim yok yerine ne koyabilirim???
2 жыл бұрын
@@azizeerkekkol2171 Sütleğen otu olur, çoğu yerde bulunur
@elmddinmrdanl2409
@elmddinmrdanl2409 3 ай бұрын
Bu yõntem cilekdede aynımı abi? Bende yeni cilek fideleri ekdim hemen 2-3 gunde ciceklediler
@barsyldz3276
@barsyldz3276 Жыл бұрын
Selam agac meyve donemindeyken 26 can gubre verirsek olurmu
@haruny.4272
@haruny.4272 2 жыл бұрын
hocam ekilen fide ortalama kaç gün sonra cicek acmasi normal veya degil
2 жыл бұрын
25 30 günde çiçeklenir
@seymanur819
@seymanur819 2 жыл бұрын
Balkonumda iki tane çeri domates fidem var, birinde çiçeklenme var ama henüz çiçeği açmadı diğerinde de 3 tane çiçek var. Bitkinin strese girip girmediğini nasıl anlıyoruz ki çiçeklerini kopartıyoruz? Ben koparıp kopartmama konusunda kararsız kaldım
2 жыл бұрын
Domatesi diktiniz, 10 gün sonra çiçek varsa, sorun vardır. Domatesi diktiniz 26 gün sonra çiçek verdi, sorun yok demekki.
@huseyintanrkulu4384
@huseyintanrkulu4384 2 жыл бұрын
sebzelerde amino asit uygulama zamanları hakkında bilgi rica
2 жыл бұрын
Genel olarak, fide dikiminden 15 gün sonra başlanabilir. Hasata kadar devam edilebilir. Toprak içindeki her organik madde içinde aminoasitler vardır (tabandan vereceğimiz her türlü gübrede) fakat oransal olarak az olacağı için takviyeye ihtiyaç olabilir. Mesela humikasitte de aminoasitler var, ısırgan ve kırlangıçotu gübresinde de aminoasitler var. Ancak bunlar bitkisel aminoasit, hayvansal üretilenler daha etkili sonuç veriyor.
@tebessum4923
@tebessum4923 3 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık. Bende domatesimle ilgili bişey sormak istiyorum. Gövdesinin orta kısmında çiçeklenme oldu fakat çiçekler açmadı sonra gövdenin en üst kısmında çiçeklenme oldu ve meyve de verdi. Orta kısımdaki çiçekler üç haftadır açmıyo ne yapmam gerek
3 жыл бұрын
Çok sıcak mı bulunduğu ortam?
@tebessum4923
@tebessum4923 3 жыл бұрын
@ hayır gümüşhanede yaşıyorum 25-35 derece arasında oluyo sıcaklık genelde
3 жыл бұрын
@@tebessum4923 normalde bir sorun yok gibi duruyor ama bir süre daha açmazlarsa düşerler. Genelde çiçeklerin açmama nedeni sıcaklık çok değilse ya nem fazladır veya sıcaklık ortalama olsa bile çok kuru hava olabilir. Bu hava şartlarını bulamadığını düşünmüş olabilir. Çok sık dikilen domateslerde de bu tür bir sıkıntı olabilir. Üsttekiler rahat bir ortam bulduysa açmış, alttakiler şartların doğru olmadığı için açmamış olabilir. Havalandırma sorunu varsa bir an önce çözüm bulmaya çalışın
@tebessum4923
@tebessum4923 3 жыл бұрын
@ Tamamdır hocam çok sağolun. Değer verip cevapladığınız için de ayrıca teşekkür ederim 💐
3 жыл бұрын
@@tebessum4923 rica ederim
@Ebabil1969
@Ebabil1969 2 жыл бұрын
zamanın da açan çiçeği kopartmak bana hep saçma gelmiştir, hiçte koparmadım.. 😅 birisi bir kuyuya taş atıyor bin kişi çıkartamıyor
2 жыл бұрын
Taş konusunda haklısınız, çıkmıyor bir türlü
@Ebabil1969
@Ebabil1969 2 жыл бұрын
@ hocam limon tuzu hakkında bilginiz vardır eskiden zeytine kullanırdık şimdi zararlı deniyor acaba yinemi kuyu meselesi acaba 🎈🦋🕊
@guldenmengi8394
@guldenmengi8394 3 жыл бұрын
Merhaba köpeğim kendini inek sanıyor. Yeni ciceklenen domates fidelerimin tüm dallarını yemiş sadece sapı kalmış. Sizce büyümeye devam eder mi ölür mü
3 жыл бұрын
Dallardan yeni filizler atar ama biraz beklemeniz lazım
@habibeaziz458
@habibeaziz458 3 жыл бұрын
Hocam patlıcan fideleri in diplerinde karıncaları nasıl kovabiliriz
@emineerdur918
@emineerdur918 3 жыл бұрын
Tarçın serpin diplerine
3 жыл бұрын
Karıncaları uzak tutabilecek yarpuz tavsiye edebilirim. Ayrıca bitki etrafına kireç serpmek uzak tutabiliyor. Emine hanımın dediği tarçın da denenebilir. Yine de tüm önlemlere rağmen karıncalardan kurtulamadığımız oluyor.
@M.S.K.80
@M.S.K.80 3 жыл бұрын
✋✋✋
@pala0142
@pala0142 3 жыл бұрын
Ağam domates fidesinin kulağına kulağına bağırıyorsun strese girdi çiçek açacak;))
3 жыл бұрын
Kızmışım demek ki, yalan söyleyenlere ve alkış kıyamet yüzbinlerce izlenmesine, sahte bilgi verenlere 'bravo' diye tebrik edilmesine... kızıyor insan işte
@pala0142
@pala0142 3 жыл бұрын
@ Bilgilenmek amaçlı videonu izlemiştim sorularımın cevabını buldum. Emek ediyorsun bir süre sonra ilgi artar . sabir
@mustafaylmaz7718
@mustafaylmaz7718 3 жыл бұрын
Bu şekilde kısa video serisi mi yapsanız, nasıl olur acaba
3 жыл бұрын
Bilemiyorum ki, bazı bilgiler var ki detaya muhtaç kısa olmuyor. Belki bir konu kısaca anlatılmaya çalışılabilir. Biraz kafa yorayım belki her gün bir bilgiyi kapsayan kısa videolar olabilir.
@mustafaylmaz7718
@mustafaylmaz7718 3 жыл бұрын
@ Short videolar revaçta bu aralar denenebilir belki
@esrakanatci3109
@esrakanatci3109 2 жыл бұрын
Merhaba domatesin ana sürgünü yanlışlıkla koparıldı. Çiçeklenme olmaz mı?
2 жыл бұрын
Merhaba... Yan sürgünler varacaktir. Biraz geç olabilir ama sorun olmaz
@abdullaharslan4383
@abdullaharslan4383 3 жыл бұрын
Hocam neredeyse tüm videolara karşı çıktınız
3 жыл бұрын
Bir kaç tane aklı başında ve işi bilenin videolarına karşı çıkmıyorum, onlarda benimkine eş değer şeyler anlatıyorlar ama internetten yarım yamalak bilgi alıp video çekenlerin her zaman karşısındayım.
@kahramanleblebi2840
@kahramanleblebi2840 3 жыл бұрын
Çiçek ve koltuk alma bitkiye büyümesi için zaman kazandirma amaçlı. Aksi durumda bitkinin meyveye harcayacak enerjiyle büyümesinin gecikmesi ihtimaline karşı profesyonel üretimde geçerli.
3 жыл бұрын
Profesyonel üretim ve amatör üretim farklı oluyor ama temelde bazı uygulamalar aynı sayılır. Şimdi 15 20 kök domates dikmeyle binlerce domates fidesi dikmek, işçilik açısından bambaşka işler. Erken çiçeğe yatmış fideyle uğraşmak veya koltuk almaya çalışmakla uğraşamaz. Mesela bir örnek vereyim, bir üreticimize 400 metrekarelik serasında pembe domates diktik. Baştan uyardım, bunların koltuğunu almazsan seraya giremezsin. Bir süre sonra gittim, dediğim gibi sera amazon ormanı gibi olmuş, içerde dolaşamıyorsunuz. Bizimkine sana dedim neden koltuk almadın dediğimde 'boş ver söker atarız onlarla mı uğraşacağım' dedi. Adamın 70 dönümü var, 400 metrekaredeki domatesle uğraşacak zamanı yok. Ama amatör üretimde, az sayıda fideyle uğraşabiliyorsunuz.
@eleniw.6195
@eleniw.6195 2 жыл бұрын
@ what is pink tomato? Is that other than red?
2 жыл бұрын
@@eleniw.6195 Yes pink tomato that is other than red tomato
@yelizsadecearkadas
@yelizsadecearkadas 3 жыл бұрын
Keşke şu videoyu 1 ay önce izleseydim. Domateslerimin boyu 75 cm ye ulaştığında çiçek vermeye başlamışlardı ilk çiçekleri kopartına inandığım için kopartmıştım şimdide boyu uzamadığı gibi 1 aydır çiçekte vermiyor. Domateslerim küstü. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Bitkinin ömrü galiba 6 ay benimkiler 4 ay geçti. Bir aydır yeni yaprak bile çıkmıyor.
3 жыл бұрын
Şu an sadece gübre şerbeti tavsiye edebilirim. Gübre şerbeti, ilerleyen sezonda gençlik iksiri etkisi yapabilir ve ölmeye yüz tutan bitkiyi bir süre daha canlı tutar. Domateslerinizin durumlarını bilmiyorum ama ocak ayında domates topladığımız oldu
@yelizsadecearkadas
@yelizsadecearkadas 3 жыл бұрын
@ Gübre şerbeti nedir? Ben iki hafta arayla sıvı solucan gübresi veriyorum. Gübre şerbeti verdiğimde solucan gübresini kesmelimiyim. KZfaq'ta pek çok sonuç çıktı tekrar yanlış bir işlem yapmaktan çekiniyorum. Kanalınızda gübre şerbetinin ne olduğunu bulamadığım için soruyorum.
@yelizsadecearkadas
@yelizsadecearkadas 3 жыл бұрын
@ Domateslere düzenli olarak 3 günde bir su veriyorum. 5. sulamada sıvı solucan gübresi. 6 litrelik saksı kullanıyorum. Her saksıda bir tane domates var. Balkonum açık ve bol güneş alıyor. Öğlen 12 ile 16 arası gölgelik veriyorum çünkü bulunduğum yer aşırı sıcak oluyor. Bu belki doğru değil ama balkonumun ısısı 47 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu yüzden gölgelik kullanıyorum.
3 жыл бұрын
@@yelizsadecearkadas Gübre şerbeti, ahır veya kanatlı gübrelerini su içinde bekletip, suyla seyreltilmesiyle yapılan işlemdir. Solucan gübresi azot ağırlıklı olmak üzere diğer besin maddelerinin olduğu bir gübre... Şerbet veriyorsak, solucan gübresini kesmek gerekir. Gübre şerbeti yapmak zor diyorsanız, solucan gübresine devam edebilirsiniz.
3 жыл бұрын
@@yelizsadecearkadas Gölgelik kullanmak iyi fikir yoksa yüksek sıcaklık başta döllenme sorunu gibi bir çok sorunu da beraberinde getirir.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 3 жыл бұрын
1 hafta önce diktigim 10 cm boyunda olan salatalık fidesinin üzerinde küçük 1 2 tane salatalık vardı bende şöyle sevinmiştim galiba cins fide ki daha o boyda iken ürün vermeye başladı 🤣🤣 olayı şimdi daha iyi çözdük teşekkürler hocam . O çiçekleri koparayim barii
3 жыл бұрын
Rica ederim
@SterkKarman-dn6xo
@SterkKarman-dn6xo Жыл бұрын
Aynı koşulara sahip 2 grup domates üzerinde idalar doğrultusunda deneme yapıp doğruyu görmek istiyorum .
@ressammekanik5116
@ressammekanik5116 2 жыл бұрын
DİLİNE RUHUNA SAĞLIK HOCAM .SİYAH DOMATES YETİŞTİRMEK İSTİYORUM NEREDEN BULURUM.YARDIMCI OLURMUSUNUZ
2 жыл бұрын
Tohum konusunda yardımcı olamam, kimseyi tavsiye de etmek gibi alışkanlığım yok. Ama internette satılan 'ata tohumu' denilen tohumlar standart tohumdur. Bunlar hibrit değildir, tohumunu alabilirsiniz, sorunsuz yetiştirebiliriniz.
@ahmetmuratoglu9614
@ahmetmuratoglu9614 2 жыл бұрын
Diyelim ki hata ettik ilk cicekleri kopardik sonra ne olur ne zaman tekrar cicek acar? bilgilendirirseniz sevinirim.
2 жыл бұрын
Normal şartlarda 20 25 günde çiçeklenme zaten olacaktır.
@elifgurel5829
@elifgurel5829 3 жыл бұрын
O kadar merak ettiğim bir konuydu ki ..
3 жыл бұрын
Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık
@elifgurel5829
@elifgurel5829 3 жыл бұрын
@ 🙏
@emrahyigit9521
@emrahyigit9521 3 жыл бұрын
Yine bir efsaneyi yıkmışsınız
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@eglencetv9233
@eglencetv9233 3 жыл бұрын
Selamlar ben domatesleri toprağa diktikten 15 gün sonra hepsi çiçek açmışlar bu normal mi yoksa çiçekleri koparmali mıyım .Birde oğlum benden habersiz döllenme ilacı vermiş domatesler bol çiçek acti sanirim bu ilactan kaynaklı çicek actilar . daha gelişmeden bazılarının çiceklerini kopardım bazılarına kıyamadım gelişmeleri dururmu yoksa yine gelisirlermi ne yapmalıyım teşekkürler
3 жыл бұрын
Normalde fide, fide üretimi sırasında yaşlanmadıysa toprağa alındığından 25-30 gün sonra çiçeklenmesi lazım. ancak bu ortalamadır, sizin ortamınızda bir parça oynama olabilir. 15 günde çiçeklenme olduysa, fidenin gelişimi tamamlanmışsa sorun yok, kopartmayın ancak fide daha küçükse ilerleyen süreçte sorun yaratabilir.
@eglencetv9233
@eglencetv9233 3 жыл бұрын
@ teşekkür ederim hemen dönüş yaptığınız için ama fideler çok gelişmedi bazıları 20 cm boyunda bazıları 10 cm ama domatesleri var sanırım bu oğlumun verdiği döllenme ilacından kaynaklı ben fideler diktikten sonra ilaç vermiş 15 gün sonra çiçek açtılar
3 жыл бұрын
@@eglencetv9233 Daha tam gelişmesini bitirmemiş görünüyor, o zaman çiçeklenme sakıncalı, kopartılabilir
@eglencetv9233
@eglencetv9233 3 жыл бұрын
@ teşekkür ederim
@azizeerkekkol2171
@azizeerkekkol2171 2 жыл бұрын
Cok tesekkurler .Domates ve biber hangi buyuklukteyken cicek acarsa sagliklidir???
2 жыл бұрын
Rica ederim. Cinsine göre ama 35 40 cm civarı normal gibi görünüyor.
@sercangunes8386
@sercangunes8386 3 жыл бұрын
Iyi ki bu videoya denk geldim.yoksa başka bir videoda izlediğim çiçekleri koparma işlemini yapmayı düşünüyordum.
@ijlalyegen6000
@ijlalyegen6000 2 жыл бұрын
🙏🙏🙏🙏🙏
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ijlalyegen6000
@ijlalyegen6000 2 жыл бұрын
@ Rica ederim, bende amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyorum, izlediğim videolardaki bilgilerin ne kadar yanlış olduğunu sayenizde öğrendim.
2 жыл бұрын
@@ijlalyegen6000 Faydalı olabildiysek ne mutlu
@belginkocer3023
@belginkocer3023 Жыл бұрын
Hocam ağzınıza sağlık 👍👍💐💐🌺🌺
@deryatrabzon
@deryatrabzon 3 жыл бұрын
Keşke zamanında izleseydim denk gelip saksı da 2 domatesim vardı ciçrklerini kopardim😭
3 жыл бұрын
Olsun onlar yine çıkartacak, beslemeye devam
@mustafakendigelen3163
@mustafakendigelen3163 3 жыл бұрын
domates fidanı dikilince ,,, can suyunu verdik ,,, ikinci sulama ne zaman oluyor ,,, eğer hemen sulama yaparsak kök yapmıyor ,,, boya gidiyor ,,, bu da verimi düşürüyor ... domates biraz kurumaya yüz tutsun ondan sonra ver diyorlar ... ve tekrar sulamalarını kaç günde bir yapmak gerekiyor ... ??? teşekkürler ...
3 жыл бұрын
Domates fidesi için söylüyorum; fideyi diktikten sonra, köklendirme hormonu yapımında anlattığım söğüt çayıyla can suyu verin. Üzerine 2 3 avuç toprak çekin, nemi kaybetmesin. 10 gün su vermeyin ama takipte kalın. 10 gün sonunda su verin. Sulama aralıkları ve miktarı toprağınıza göre değişir.
3 жыл бұрын
kzfaq.info/get/bejne/hdJimsKSx-C2hIU.html buradan köklendirme hormonu yapımını bulabilirsiniz
3 жыл бұрын
kzfaq.info/get/bejne/euBxa8ya2pqoqYU.html buradan da sulama konusunda bilgileri bulabilirsiniz
@ayshebilginer7915
@ayshebilginer7915 2 жыл бұрын
Gelişmesini nasıl ne zaman anlarız boy atmasımi lazim
2 жыл бұрын
Gözle farkettirir kendini aslında. 30 40 santimetre olmuş, yan dallar vermeye başlamış, yaprakları genişlemiş bir domates, artık gelişimini tamamlamış bir domatestir.
@hanifeergil4086
@hanifeergil4086 2 жыл бұрын
Benim domateslerim gelişimi güzel çiçek açıyo ama çiçekler domatese dönüşüceği zaman sapından kuruyup kopuyo ne yapabilirim şimdiden teşekkür ederim
2 жыл бұрын
Sorununuz hala devam ediyor mu?
@mustafaasliipek2036
@mustafaasliipek2036 Жыл бұрын
Selam...
@kerimsoyaslan2879
@kerimsoyaslan2879 3 жыл бұрын
Açıklamada tohum alınacak btiki demişsiniz, bu domatesleri ayrı mı yetişritmek gerekir
3 жыл бұрын
O şekilde de olur veya bir bitkiyi gözünüze kestirdiyseniz onda bu işlemi yapabilirsiniz.
@kerimsoyaslan2879
@kerimsoyaslan2879 3 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim
@pinkyrainbow3339
@pinkyrainbow3339 3 жыл бұрын
Saksıya ektiğim domates fidesi 1 metreyi geçti. Küçük bir ağaç gibi oldu ama hala çiçek açmadı. ;(
3 жыл бұрын
Güneş alma durumu nedir? Güneş almıyorsa boya gider sadece çiçek açmaz. Ayrıca sulamayı fazla yapıyor olabilirsiniz.
@pinkyrainbow3339
@pinkyrainbow3339 3 жыл бұрын
@ güneşi çok güZel alıyor üç günde bira suluyorum. Çok güZel gelişti ama çiçek yok maalesef. Çok da özenle bakıyorum ☹️
3 жыл бұрын
@@pinkyrainbow3339 Suyu biraz keselim, dikkatle takip edelim, öleceği hissi ona çiçeklenmeyi tetiklemesine neden olacaktır.
@pinkyrainbow3339
@pinkyrainbow3339 3 жыл бұрын
@ çok teşekkürler.
@Roland_Deschain
@Roland_Deschain 2 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkür ederim ama çok veryansın ediyorsunuz.
2 жыл бұрын
Nasıl etmeyim bu kadar yalan dolanın arasında... Aslında etmeyenlere şaşırıyorum. Adam sütten gübre oluyor çok acayip işe yarıyor diye yalandan video çekiyor, izleyen izleyene, bir de alkış kıyamet. Kapatacağım sonunda bu kanalı, herkes başının çaresine baksın, bıktım bu yalanlardan artık
@Roland_Deschain
@Roland_Deschain 2 жыл бұрын
@ Hocam kendi sunumunuzu boğuyorsunuz o yüzden dedim. Bütün sunuma yaymak yerine kısaca başta ve sonda tenzih edip geçmenizi tavsiye ederim. Saygılar.
@katipogluilhan9030
@katipogluilhan9030 Жыл бұрын
Evet çok fazla farklı bilgiler var Mesele sizingibi bu işleri iyi bilen birisi baştan dona sera içini anlatsaniz
@cihanoperasyonel2161
@cihanoperasyonel2161 Жыл бұрын
Abi sen tüylü mikrofondaki ekomomist abimisin yoksa çokmu benziyosun
@t.d.m7251
@t.d.m7251 3 жыл бұрын
Bitgininde mi ekonomik sorunları varda strese giriyor.abi ne hale geldik yaa
3 жыл бұрын
Sadece ekonomik sorunlardan mı strese giriliyor
@zeynep...6524
@zeynep...6524 2 жыл бұрын
Abi ne sıklıkla solucan gübresi vermeliyiz
2 жыл бұрын
Katısını mı sıvısını mı?
@zeynep...6524
@zeynep...6524 2 жыл бұрын
@ Şuan elimde katı var sıvı olanda var
2 жыл бұрын
@@zeynep...6524 Katıyı bir avuç bir köke gelecek şekilde bir kere dikimle birlikte koyabiliriz. Diktiysek de köklerinin etrafına koyabiliriz. Sıvı olanı da 3 haftada bir kullanılabilir
@zeynep...6524
@zeynep...6524 2 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim
@muratakuzum3412
@muratakuzum3412 3 жыл бұрын
bitkinin strese girdiğini nasıl anlarız peki ?
3 жыл бұрын
Strese girmesi için bir dış etkenler bir de iç etkenler var. Çok sıcak, ani çok soğuk, böcek saldırısı, hastalık başlangıcı, yoğun yağış, nakil şoku, ani sulama sonrası çok verilen gübrenin bitki tarafından alınması gibi etkenler dış faktörler. Bunların hepsinde size ayrı uyarılar verir ve bunları takip ederek anlama şansınız olabilir. İç faktörler biraz daha karışık, bunlarda da tepkilerini takip edebiliriz ama kendisi çözümlerse stresi atlatacağı için sorun oluşturmaz. İç faktör devam ediyorsa, yavaş yavaş formu kaybeder. Ayrıca fidelemeyi doğru yapmak ve zamanını iyi ayarlamak gerekir, sertleştirme yapılmayan fideler toprağa alınınca şoka girer devamında ölmezse stres yaşar, bu gibi konular sizin yaptığınız hatalardır, bunları yapmazsanız bitki mutlu mesut yaşar
@slaymerkezli9654
@slaymerkezli9654 3 жыл бұрын
Hangi durumlarda kopartmak gerekir daha detay verebilir misiniz?
3 жыл бұрын
Tohum almayı planladığınız bir fidenin çiçek seyreltmesi yapılabilir, tohumlar daha güçlü olsun diye. Meyveler daha büyük olsun daha kaliteli olsun isteniyorsa, bazı çiçekler feda edilebilir.
@slaymerkezli9654
@slaymerkezli9654 3 жыл бұрын
@ teşekkür ederim
@asilozer6059
@asilozer6059 2 жыл бұрын
Hocam zaten diğer videolarda küçük olan fidelerin çiçekleri kopartılır diyorlar. Kimse çıkıp yarım metre boyunda ki fidenin çiçeğini kopar demiyor. Ben hiç böyle bir video görmedim
2 жыл бұрын
yarım metre boyunda fide çiçek açınca 'il çiçek' olmuyor mu? Bu işi bilmeyen bir kişiye 'ilk çiçek kopart' derseniz, küçük fide mi büyük fide mi diye düşünmez, ilk çiçek 'ilk çiçektir'.
@asilozer6059
@asilozer6059 2 жыл бұрын
@ valla hocam ben daha yarım metreye kadar hiç çiçek açmayan fide görmedim. Bizim burda 10.günden itibaren çiçek açmaya başlıyor. Mecburen kopartıyoruz.
2 жыл бұрын
@@asilozer6059 Siz görmemiş olabilirsiniz mesela ben 1.20, 1.30 boyunda olup çiçeklenmeyeni de gördüm. Dikimden 25 30 gün geçmeden açan çiçeği koparın.
@asilozer6059
@asilozer6059 2 жыл бұрын
@ o zaman 30 güne kadar açan çiçeği kopartalım
2 жыл бұрын
@@asilozer6059 Tam olarak zaman vermek çok doğru olmaz ama bu süre zarfında fide gelişmini tamamlayabilir. Tabi her yerde aynı sıcaklık, aynı toprak yapısı, aynı bakım olmayacağı için, 30 günde fide gelişimini tamamlar diyebilmek de kolay değil. BU nedenle tarımda basmakalıp bilgiler verilmez.
@mustafakarademir7910
@mustafakarademir7910 Ай бұрын
Ben ilk çiçekleri kopardım, domates bitkim daha sonra tekrar çiçek açar mı?.
@emre_akbas_32
@emre_akbas_32 Ай бұрын
Açarmıymış cevap bulabildinmi
@mustafakarademir7910
@mustafakarademir7910 Ай бұрын
@@emre_akbas_32 Yeniden çiçek açıp acmayacağı hakkında bilgim yok, siz biliyorsanız söyleyin.
@Yamansef520
@Yamansef520 3 жыл бұрын
Cok iyi kanalıma beklerim yorularınuzıda komsum merhaba
@songulotluoglu7598
@songulotluoglu7598 3 жыл бұрын
USTAM KOPARIYORUM ÇÌÇEK AÇAN DOMATESLERÌ KOPARMIYAMI USTA
3 жыл бұрын
Domates iyice gelişmişse koparmayın
@ktipiyoz4163
@ktipiyoz4163 2 жыл бұрын
Ben biber olsun domates olsun İlk çiçeği bırakıyorum verim hiç azalmadı.
2 жыл бұрын
Bu konuda ince bir ayrıntı var, bir karış bitkide çiçek açarsa sorun var demektir, yoksa bitki gelişimi tamamlamışsa kopartmayacaksınız tabiki de
@ktipiyoz4163
@ktipiyoz4163 2 жыл бұрын
@ yok zaten videonuzda anlattığınız gibi (1:06 dan 3;50 dakikaya kadar) benim fidelerim ilk çiçeklerini verdiğinde yeterli büyümeye ulaşıyorlar.
@alimuratesemen4330
@alimuratesemen4330 2 жыл бұрын
Tarlada serada kim kopartıyor. 😄😄
2 жыл бұрын
Konuyu bilenler kopartıyor, uygulamadan haberi olmayanların çok umrunda değil
@alimuratesemen4330
@alimuratesemen4330 2 жыл бұрын
@ 😩😩
DOMATES YAPRAKLARI NEDEN SARARIR
20:12
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 124 М.
Hangisini keseceksin, hangisini bırakacaksın?
6:41
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 120 М.
Вечный ДВИГАТЕЛЬ!⚙️ #shorts
00:27
Гараж 54
Рет қаралды 14 МЛН
마시멜로우로 체감되는 요즘 물가
00:20
진영민yeongmin
Рет қаралды 21 МЛН
- А что в креме? - Это кАкАооо! #КондитерДети
00:24
Телеканал ПЯТНИЦА
Рет қаралды 6 МЛН
Why Do Cucumbers Always Bloom Male? What should I do for a female flower?
8:56
Aydın Bulgurcuoğlu
Рет қаралды 219 М.
SAKSİDA DOMATES BİBER SALATALİK NASİL BUYUK GELİSİM SAGLANİR
7:44
pekiyiyiz pekiyiyiz
Рет қаралды 93 М.
Biberde önce kes kopart sonra bekle ve gör !!! 🌶
8:25
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 267 М.
DOMATES NEDEN ÇATLAR I NEDEN KIZARMAZ
8:42
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 16 М.
HOW TO GROW TOMATO WITHOUT DROPPING FLOWERS #tomato growing #tomato tricks
8:08
Вечный ДВИГАТЕЛЬ!⚙️ #shorts
00:27
Гараж 54
Рет қаралды 14 МЛН