INTERMITTENT FASTING | TOIMIIKO SE?

  Рет қаралды 16,922

Juho Murtonen

Juho Murtonen

7 жыл бұрын

Aiheen tällä hetkellä kovassa huudossa oleva pätkäpaasto, joka tunnetaan myös nimellä Intermittent Fasting.
Käymme läpi, mitä tiede sanoo asiasta!
Onko teillä kokemuksia asiasta? Kertokaa jos on!
Mukana: Juho "Professori" Suomi
Lähteet:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2...
translational-medicine.biomedc...
www.leangains.com/2016/09/inte...
Stay in touch ja tilaa kanava!
----------------------------------------------------------
Valmennus: www.juhomurtonen.com
Facebook: Valmentaja - Juho Murtonen
IG: juhovich
Snapchat: juhovich

Пікірлер: 44
@ristohyvonen9913
@ristohyvonen9913 6 жыл бұрын
21:03 Vähän särahti korviin tuo kommentti ettei rasva palaisi pitempään jos on pitempi tauko syömisessä. Jos vaikka karppaat ja teet IF:ää, syödyn rasvan loputtua elimistö siirtyy sujuvasti polttamaan kehon omaa rasvaa sinne saakka kun jälleen syödään. Juuri tästä syystä painonpudotus karppaamalla on helppoa koska sinulla on käytännössä kehon polttoainetta jatkuvasti käytettävissä. Ja paastossa kun lopetat syömisen (vaikka olisi ruokavalio ollut hiilihydraattipitoinen) keho rupeaa ennemmin tai myöhemmin polttamaan kehon omaa rasvaa energiaa saadakseen, eli menee ns. ketoosiin. Se milloin keho menee ketoosiin riippuu mihin olet kehosi ennen paastoa opettanut (ruokavalio). Korkea rasvaisella, kontrolloidulla proteiinilla ja vähän hiilihydraattia sisältävällä ruokavaliolla nopeammin, vaivattomammin ja sujuvammin. Päinvastaisella ruokavaliolla näläntunteen säestämänä yms. vaivalloisuutena.
@basedexo119
@basedexo119 7 жыл бұрын
IF on mielestäni kaksi konkreettista hyötyä, joista toinen tuli ilmi videollakin: 1. Voi syödä suurempia kerta-annoksia cutilla 2. Helpottaa elämää kun ei tarvitse valmistaa aterioita töihin ja ei tarvitse stressata aamupalasta. Mistään ihmedieetistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan yksinkertaisesti IF on apuväline painonpudotukseen ja elämän helpottamiseen.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Juuri näin! Toki tuota ateriafrekvenssiä säätämällä voidaan yksittäisten aterioiden kokoa kasvattaa... Esim. syömällä 3 ateriaa pitkin päivää :) Mutta hyvät pointit ehdottomasti!
@trolli3
@trolli3 7 жыл бұрын
Vuoden verran 16/8 kokemusta, suosittelen!
@lovetolower
@lovetolower 6 жыл бұрын
trolli3 minkälaisia tuloksia on tullut? Mitä ruokavalioon kuuluu?
@garhunen_7286
@garhunen_7286 7 жыл бұрын
Ehottomasti IIFYM videota kehiin. Voisitte siinä samalla käydä läpi, Nortoninkin kritisoimaa, "puhdasta syömistä"?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Ehdottomasti! :)
@ylvabumbtzen2046
@ylvabumbtzen2046 7 жыл бұрын
Pätkäpaastomallin suurin ilo, niinkuin herratkin asian esitti, on arkipäivän käytännöllisyys, niille jotka puolipakolla siihen joutuvat. Yhden asian olisi tietenkin voinut mainita, eli Pulse feast-versio, joka loppupeleissä pohjautuu tälle mallille. Käytännössä tarkoittaa aamiaisella protskua & rasvaa, todella vähän hiilaria. Loppupäivästä alkaa taas aikaikkuna-versio, eli siellä syödään suurin osa kaloreista, tämä versio on mielestäni huomattavasti fiksumpi kuin puhdas IF.
@bbukter5693
@bbukter5693 7 жыл бұрын
Asiallista settiä, jälleen! 💪😎 Jos IIFYM-video seuraavaksi? 🍔🍟🍕🌭
@TubeSportt
@TubeSportt 7 жыл бұрын
loistavaa tietoa!
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kiitos!
@vihannes27
@vihannes27 7 жыл бұрын
IIFYM video tulille kiitos :)
@precooledcarrot9748
@precooledcarrot9748 3 жыл бұрын
Itseäni hämmentää kun katselin tästä aiheesta hiukan lisää videoita eri kanavilta ja osissa mainittiin, että ideana olisi kuitenkin syödä sen aikaikkunan aikana saman verran kaloreita kuin normaalistikin. Onko tämä väärä neuvo jos tarkoituksena on rasvanpoltto. Tässähän painotatte että syy miksi ihmiset laihtuu on nimenomaan se että kokonaiskalorit pienenee if:n avulla (mikä käy kyllä järkeen). Kiitos videosta!
@me5o
@me5o 7 жыл бұрын
Onko tälle väitteelle, että IF ei ole optimaalista lihaskasvun kannalta (koska liian vähän proteiinisynteesiboosteja), mitään pohjaa tutkimusten valossa vai oliko tämä puhdasta mutuilua?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Pyrimme tukeutumaan aina olemassa olevaan dataan, mutuilua on jo maailmassa ihan tarpeeksi... Käytännössä tähän ei mitään yksittäistä tutkimusta ole linkata, mutta jo ihan nettoproteiinisynteesi kertoo meille sen, että yhden syönti "ikkunan" aiheuttama proteiinisynteesi ei vedä vertoja useammalla saman päivän aikana aiheutetulle proteiinisynteesi "piikille" :) Eli esimerkiksi 1 MPS vs. 3 MPS... Tästä voimme varmasti päätellä, että 3 proteiinisynteesi piikkiä on parempi maksimaalisen proteiinisynteesin kannalta päivän aikana, eikö? Proteiinisynteesi-tutkimuksia löytyy pubmedistä yllinkyllin :)
@me5o
@me5o 7 жыл бұрын
Kiitos vastauksesta. Tuo on tietysti totta, mutta kyseenalaistaisin sen voidaanko tähän yksityiskohtaan vedoten yksiselitteisesti todeta, että IF ei ole optimaalinen tyyli lihaskasvua haettaessa (natuja ajatellen luonnollisesti). Tämä mm. siitä syystä, että paastoamisen on todettu myös nostavan kasvuhormonitasoja. Onko siis näillä vaikutuksilla kokonaisuutta tarkasteltaessa negatiivinen, positiivinen vai neutraali vaikutus lihaskasvuun (perinteiseen ruokailuun verrattuna), who knows?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
me5o Harvoin voidaan ihan yksiselitteisesti mitään todeta, mutta tämän hetken tiedon valossa voidaan todeta, että IF ei ole optimaalisin tapa kasvattaa lihasta... Se ei tarkoita etteikö lihas sillä kasvaisi! Kasvuhormoni ei ole anabolinen lihaskudokselle, joten sillä ei ole vaikutusta lihasmassan kasvuun!
@me5o
@me5o 7 жыл бұрын
Joo, tuntuu vaan että tämä on samanlaista maalaisjärjellä ajateltua mutuilua kuin ne aiemmatkin ”totuudet” mitä treenistä ja ravinnosta sanottiin (treenin jälkeen heti protskua, päivässä 5-6 ateriaa jne.). Proteiinisynteesihän on koholla sen pari-kolme vuorokautta treenin jälkeen. Ehkä siis tässäkin tosiaan riittää se, että sen vuorokauden aikana on kalorit ja makrot oikealla tasolla. Tästäkin saadaan varmaan vielä tutkimustietoa, mutta sitä ennen en itse sanoisi aiheesta juuta enkä jaata.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
me5o Kyllä, tärkeintä on riittävä ravinnon saanti, kaikki muu tulee sitten sen jälkeen ja niiden rooli on paljon paljon pienempi! Tiedehän on jatkuvasti kehittyvää ja joudunme elämään sen hetken tiedon varassa, joten ei tämä ole ikinä valmis! Monesti paastoilut yms. on vain keinoja joilla yritetään ohittaa tämä kaikki... Tutkimus dataa proteiinisynteesistä on tullut viimeaikoina paljon, joten alamme siitä kyllä saamaan jo ihan hyvä kuvan!
@laurihamalainen9734
@laurihamalainen9734 5 жыл бұрын
Mitenkäs tuo ajatus vetää jotain aminoita tietyin väliajoin proteiinisynteesipiikin toivossa? Tai siis varmastikin se proteiinisynteesipiikin aiheuttaa, mutta eikö se samalla katkaise paastotilan? Itse olen parisen vuotta näin syönyt, nykyään ikkuna käytännössä 22/2. Tuohan olisi helvetin kätevää, mutta eikö tuo nyt päivänselvästi katkaise paastotilan, kun Roganin podcastissa olleen jonkun tohtorin mukaan jopa musta kahvi tekee niin? Itse en nyt mustasta kahvista ole luopunut, mutta en kyllä aminoita "uskaltaisi" ottaa. Onko näkemystä tähän?
@tjuho
@tjuho 5 жыл бұрын
Kyllä se katkaisee paastotilan. Käytännössä se ei siis enää ole paastotila. En itsekään lähtisi kyllä kahvia jättämään vähemmälle!
@laurihamalainen9734
@laurihamalainen9734 5 жыл бұрын
@@tjuho Kiitos Juho vastauksesta 👍 Joo tästä syystä nuo aminot ei ainakaan omaan ajatusmalliin sovi, kun paasto on käytännössä klo 21-18, että tuo ruokaväli on hyvin lyhyt ja itsellä toimii hiton hyvin. Ei varmasti optimaalista, mutta itsellä ollut helposti ylläpidettävä malli jo pari vuotta. Toki paastoaika on hieman pidentynyt. Kahvia en joo jätä 😁
@samiperttunen5123
@samiperttunen5123 Жыл бұрын
Onneksi on tullut paljon lisää tietoa paaston hyödyistä.
@KickingMusician
@KickingMusician 5 жыл бұрын
3kk IF. Suosittelen.
@moddyarc11
@moddyarc11 7 жыл бұрын
Paaston aikana ruuansulatuselimet saa levätä, maksa puhdistua jne..puolet
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Syömisikkunan aikana tuleva ruoka imeytyy varmasti myös pitkään sen jälkeenkin, joten ei siinä juuri lepoa tule sen enempää kuin tasaisempana toteutetulla ruokailullakaan! Esimerkiksi iso annos lihaa, voi olla imeytymässä vielä seuraavan syömisikkunan alkaessa :) Maksahan on itse itseään jatkuvasti puhdistava elin, joten se ei maksan toimintaan juuri vaikuta. Maksalla kun on yli 500 muutakin tehtävää, haitallisten aineiden käsittelyn lisäksi :) Ja esimerkiksi glukoneogeneesiaktiivisuus kasvaa paaston aikana...
@joni.sirvio8867
@joni.sirvio8867 7 жыл бұрын
No insuliinista ainakin roppa saa lepoa paaston aikana. Tämä on hyvä asia varsinkin niille, joilla alkaa jo diabetus arastamaan
@Valvadosworkshop
@Valvadosworkshop 6 жыл бұрын
Tämä on oleellista sillä nykyään todella monella on insuliiniresistenssi jo päällä. Tästä eroonpääsyyn paastoaminen on hyvä tapa.
@villeqq4789
@villeqq4789 7 жыл бұрын
Noni nyt on hyvä audio raita.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Jees kiitos! :)
@Kalervo80
@Kalervo80 7 жыл бұрын
Mites nuo vaikutukset kasvuhormoniin, insuliiniin ym?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Vaikutuksia on, mutta onko niillä vaikutusta mihinkään? Ei! Toki sekaruoka ateria nostaa insuliinitasoja reilusti, joka taas nostaa kasvuhormonin eritystä! Mutta se, että olisiko millään näillä vaikutusta kokonaisuuteen... :)
@20thFlightRocker
@20thFlightRocker 4 жыл бұрын
Olipahan taas amatöörien lässytystä, GH osuudesta ei mitää viittauksia tällä videolla vaikka juurikin se on OLEELLINEN OSA PÄTKÄPAASTOA. Joka ainoassa IF- tutkimukseen perustuvassa lähteessä korostetaan GH:n merkitystä ja tämän videon vastauskommenteissa asiantuntijan mukaa sillä ei ole merkitystä. 😆 Jätkät varmaan 20v, bulkannu vuoden ja sitten tuodaan kameran eteen puhumaan asiantuntijoina. Voi kiesus sentään. Älkää nyt jumalauta uskoko tällaista. Itse olen 41v treenannut natuna 26 vuotta ja IF toimii. Heti paaston alettua aamustondikset parani heti, yleinen energiataso nousi, kognitiiviset kyvyt ym Voimatasot parani 41 vuotiaana. Kyykky paaston aikana 240kg. Voisin väittää että yhtenä IF toimivuustekijänä on varmasti arjen helpottuminen ja sitä kautta vaikutus stressihormoniin alentavasti. Paulina Talus totesi jo 20 vuotta siiten että jenkit kehittyy paremmin kun otetaan rennommin aikataulujen ja syömisten kanssa. Suomessa monella kelloherätys syömään kahden tunnin välein. Pakkotoisto meni pilalle jo 15v sitten kun alkoi nykytaiteeseen verrattava subjektiivinen lässytys, jossa kohta varmaan kyseenalaistetaan proteiinien toimintamekanismi lihasten rakennusaineena. Toki IF ei varmaankaan toimi näille videon asiantuntijoille jos tarkoituksena on tehokkaasti lisätä lihasmassaa mahdollisimman nopeasti. Ei myöskään toimi roinaajilla. Arvoisat katselijat tutkikaa aihetta myös muista lähteistä ja todetkaa kuinka IF toimii muillekin kuin minulle. Tässä esimerkkilinkki hyvään informatiiviseen videoon: kzfaq.info/get/bejne/aLBmqauDusyyYGQ.html
@tjuho
@tjuho 4 жыл бұрын
Moi! Itsekin käytän tällä hetkellä IF:ää, mutta en minä silti pidä sitä maailman parhaana tapana syödä. Tuo on vähän sama kun sanoisit, että sinun kampauksesi on maailmana paras ja kaikki muu on paskaa. Sinun yksittäinen kokemus ei vaikuta kokonaistutkimusnäyttöön, joka oli tämän videon taustalla. Me puhumme siitä, mikä keskimäärin toimii, pätkäpaasto voi olla joillekin sitä, myös minulle (tällä hetkellä). Epäilen, ettet katsonut edes koko videota, sillä suurin osa kriitikin aihestasi olivat semmoisia, joita me kyllä käsittelimme videolla, perusteluiden kera. On myös mielenkiintoista, että kohdistit kritiikkisi ihmisiin, etkä asiaan. Toit myös esiin monta muuta argumentointivirhettä, kuten auktoriteetteihin vetoamisen. Myöskää Fredu Sriviö ei ole henkilö, jota suosittelisin "uskomaan" kun puhutaan ravitsemuksesta. Suosittelen sen sijaa Reijo Laatikaisen blogia. Anna meille yksikin meta-analyysi aiheesta kasvuhormoni, ja siitä miten se hyödyttää lihaskasvua! Niinpä, löydät sen videon viitteistä. Suosittelen tutustumaan ;) Hienoa kumminkin, että sinulla homma toimii, suosittelen jatkamaan samanlailla, vaikka olenkin amatööri ja sinua hieman nuorempi sekä heikompi.
@aleksanteriramula8730
@aleksanteriramula8730 3 жыл бұрын
@@tjuho Eikö tuo kasvuhormoni helpota rasvan polttoa?
@tjuho
@tjuho 3 жыл бұрын
@@aleksanteriramula8730 En osaa itseasiassa vastata tähän suoraan. En löytänyt myöskään pikaisen etsinnän jälkeen tästä dataa. Muiden hormonien kanssa yhdessä käytettynä tälläisiä vaikutuksia kumminkin on selvästi todettu, mutta pelkän kasvuhormonin käytön kanssa en ole asiasta yhtään varma.
RAVINTOMYYTIT | PITÄÄKÖ SYÖDÄ 3H VÄLEIN?
27:06
Juho Murtonen
Рет қаралды 23 М.
Pätkäpaasto: Kenelle se sopii ja miten aloittaa?
1:10:28
Aaro Huttunen
Рет қаралды 8 М.
Каха ограбил банк
01:00
К-Media
Рет қаралды 11 МЛН
Luck Decides My Future Again 🍀🍀🍀 #katebrush #shorts
00:19
Kate Brush
Рет қаралды 8 МЛН
KINDNESS ALWAYS COME BACK
00:59
dednahype
Рет қаралды 52 МЛН
HULKKI | TREENIOHJELMAN VAIHTAMINEN
25:41
Juho Murtonen
Рет қаралды 15 М.
VAIHDATKO LIIKKEITÄ LIIAN USEIN? | LIIKEVARIAATIOT ft. Juho Suomi
22:05
MIKSI TREENATA LIHAS USEAMMIN? | FREKVENSSI ft. Juho Suomi
26:11
Juho Murtonen
Рет қаралды 18 М.
HIILIHYDRAATIT | MITÄ, MIKSI, PALJON, MILLOIN?
21:36
Juho Murtonen
Рет қаралды 15 М.
Testasin viikon pätkäpaastoa
11:36
Jalmafi
Рет қаралды 20 М.
OIKEASTI TOIMIVAT LISÄRAVINTEET? | LISÄRAVINNE SUOSITUKSEMME
35:45
UTTI HIETALA | VOLYYMI
28:43
Juho Murtonen
Рет қаралды 21 М.
KANNATTAAKO AINA MENNÄ FAILUREEN? | FAILURE ft. Juho Suomi
20:09
Juho Murtonen
Рет қаралды 12 М.
4 Reasons Why You Should Be Intermittent Fasting | Jim Stoppani
3:52
Bodybuilding.com
Рет қаралды 800 М.
Каха ограбил банк
01:00
К-Media
Рет қаралды 11 МЛН