RAVINTOMYYTIT | PITÄÄKÖ SYÖDÄ 3H VÄLEIN?

  Рет қаралды 23,258

Juho Murtonen

Juho Murtonen

7 жыл бұрын

Tällä kertaa hyppäämme suoraan myyttien kimppuun!
Aiheet / Time Stampit:
Hiilihydraatit illalla 1:43
Sokeri lihottaa 3:38
Lisäaineet 6:46
Ateria frekvenssi 10:35
Demonisointi 17:15
Lisäravinteet 23:30
Kiitos Juho "Professori" Suomi!
Lähteet:
www.simplyshredded.com/the-sci...
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2...
link.springer.com/article/10....
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2...
www.researchgate.net/publicat...
Stay in touch ja tilaa kanava!
----------------------------------------------------------
Valmennus: www.juhomurtonen.com
Facebook: Valmentaja - Juho Murtonen
IG: juhovich
Snapchat: juhovich

Пікірлер: 88
@Moufai
@Moufai 7 жыл бұрын
Kiitos taas hyvin selventävästä tietopaketista. Keep up the good work!
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Mika Helin Thanks! :)
@reppureissu7831
@reppureissu7831 7 жыл бұрын
Kiitokset herrat bodiproffat! Olen treenannut reilun vuoden ja ikää 44v. ja teidän videoista olen saanut paljon apuja sekä syömiseen että treenaamiseen! Jatkakaa hyvää valistustyötä 😎
@P.Joosef
@P.Joosef 7 жыл бұрын
1K tilaajia mennyt rikki :) Onnea! Ja hyvä video taas.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Sauhut Kiitos! :)
@juha81P
@juha81P 7 жыл бұрын
Hyvä video joka sisälsi muutaman yllätyksen. Mulla ois yks myytti kans. VIIKON SALITAUKO TAPPAA LIHAKSET JA TULOKSET? Jostain luin että pieni tauko voi jopa tehdä hyvää lihaksistolle. Miten itse ajoittaisitte ruoat jos herätys klo. 6.00, treeni klo. 16.30-18.00 ja nukkumaan klo. 22.30.
@miro9693
@miro9693 7 жыл бұрын
En ollut tätä kanavaa ennen nähnytkään, mutta eka video vakuutti, tilattu!
@kapeey5473
@kapeey5473 7 жыл бұрын
Tehkää erillinen video proteini synteesistä
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kape eY Hyvä idea! :)
@mikkooravainen
@mikkooravainen 7 жыл бұрын
Hyvää settiä, mut ehkä erivärinen tausta/valaistuksen säätö tekisi terää :) Kiitos videosta!
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Mikko Oravainen Kiitos! Olimme auringon valon armoilla, joka muuttui hieman liian tiuhaan :D Pyritään jatkossa saamaan nämä kuntoon :)
@mikarasanen861
@mikarasanen861 7 жыл бұрын
Ihan mielenkiinnosta kysyn kun diettaa ja treenaa iltapäivisin niin onko perinteinen hiilarit treenin ympärillä (ennen ja jälkeen) ollutkin ihan huuhaata? Onko siitä mahdollisesti haittaa ettei syö illalla hiilareita? Edelliset nimenomaan tulokulmalla että dietti on päällä ja hiilarien määrä rajattu.
@Astrofys
@Astrofys 7 жыл бұрын
Otetaan premissit, että leusiinia pitäs syödä se 0,3 g/rasvaton painokilo (tjsp), että proteiinisynteesi käynnistyy. Ja toisena sitten, että niissä leusiinisykäyksissä pitäs olla selvät välit. Mites sitten, kun syödään vaikka 2 tuntia ennen treeniä, vedetään latari, siihen intra perään ja vielä palari. Ehkä syödäänki aika lähelle sitä palaria vielä. Jos litkut sisältää leusiinia, niin sillon leusiinitaso pysyy koko ajan korkealla. Onko siis suotavaa pitää niitä leusiinitasoja korkealla siinä treenin ympärillä ja treenin ajan ilman välejä? Oisko vähintään hyvä jättää palarin ja seuraavan aterian väliin tunti pari vai onko sillä merkitystä?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Joo hyvä pointti! Se, että proteiini synteesi on koholla muutamia tunteja treenin ympärillä, ei vaikuttaisi olevan haitallista. Toki näistä treeninaikaisista aminohappo juomista on tällä hetkellä kyllä puhetta... (mutta ei vielä selkeätä dataa, joka kertoisi niiden haittaavan). Tosiaan kunhan se proteiinisynteesi pääsisi palaamaan edes jossain vaiheessa päivää (mieluiten muutaman kerran), sinne base linelle, oltaisiin varmasti aika lähellä optimaalistan MPS:n suhteen :)
@Astrofys
@Astrofys 7 жыл бұрын
Juu. Itellä meinaa aminot ja/tai leusiini ilmastoida vatsaa, niin treeni menee pelkällä hiilarilla. Sitten palarissa prodea reiluummin.
@marikaj1614
@marikaj1614 7 жыл бұрын
Uniongelmaisena heitin hiilarimyytin romukoppaan juuri siksi, että huomasin sen helpottavan nukahtamista. Nykyisin ihan tietoisesti jätän iltaan tilaa hiilareille, että saa syödä iltapalaksi puuron tai leipää --> helpommin unille. (toki ei aina auta, muutenhan en olisi uniongelmainen). Mutta noin yleensä, kiva kuulla "vahvistusta" omalle mutulle. Kiitos videoista, asiaa ja olette ihan mukavan oloisia kavereita. Jaksaa kuunnella. :)
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kiva kuulla! :)
@warchimp9821
@warchimp9821 3 жыл бұрын
Onko tohon kolmeen kertaan laskettu aamupala ja iltapala? Aika vähältä kuulostaisi, nälkä tulloo ja sit menee herkkuja. Aamupala, lounas ja palautusjuoma tekee jo 3 ateriaa. Kuulostaa dieetiltä enemmän kun optimaaliselta lihaksenkasvatus ruokavaliolta🤔
@felitiede549
@felitiede549 7 жыл бұрын
Erittäin hyvä video! Eikös kuitenkin ole niin, että periaattisella tasolla rasvanpolttajien sisältämät piristeet aiheuttavat kiihtynyttä rasvanpolttoa hieman nopeutuneen aineenvaihdunnan kautta? Eikös kuitenkin kofeiini nopeuta aineenvaihduntaa? Käytännössähän varmasti rasvanpolttajista saatu hyöty on erittäin minimaalinen ja ei sen parempi kuin juomalla kahvia.
@Suqremee
@Suqremee 7 жыл бұрын
Tuohon aamulla treenaamiseen sen verran, että eikö glykogeenivarastot ole täytetty edellisenä päivällä ja hiilihydraatit eivät ole tällöin niin tärkeässä roolissa esim. aamulla ennen treeniä.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kyllä! Glykogeenin muodostumisessa tosiaan menee hieman enemmän kuin se muutama tunti, mutta kyllä sillä hiilihydraatilla on silti paljon positiivisia vaikutuksia harjoitukseen. Glykogeeni ei ole siellä se ainoa tekijä :)
@Aslakki07
@Aslakki07 7 жыл бұрын
Mainio video! :) Kumpikas herroista muuten mavettaa enemmän? :3
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kiitos! Jätetään paljastamatta :D
@bennbann4265
@bennbann4265 7 жыл бұрын
Eräät suoliston kuntoa parantavat ruokavaliot eivät salli tärkkelystä kuten viljoja ja perunaa. Miten näette lihaskasvun kannalta jos hiilarit tulevat helposti sulavista lähteistä kuten hedelmät?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Moi! Aika vaikea saada riittävää hiilihydraatti määrää pelkästään hedelmistä! Mitä nämä suolistoa parantavat ruokavaliot ovat? Noilla edellämainituilla on kumminkin todettu paljon positiivisia vaikutuksia suoliston toimintaa, sekä moneen muuhunkin asiaan, joten en näe tuota mitenkään järkevänä!
@19Kamau79
@19Kamau79 7 жыл бұрын
Aivan hyvää pätkää taas :-) Onkos teillä mitää dataa ns. proteinittoman päivän hyödystä kautta haitasta. Eräs kaveri piti sitä aivan katastrofina :-) Mutta jos perustana on länsimainen noin 200g proteinia päivässä ruokavalio niin iskeekö kauhia katabolia jos päivän vetää banaania? Mulla ei oo dataa mutta oon omatoimisia ihmiskokeita tehnyt ja kokemuksella tallaan eteenpäin.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kiitos :) Ei oo kyllä suoraan heittää proteiinittoman päivän haitoista / hyödyistä... En urheilijalla tai tavoitteellisella harjoittelijalla näe mitään syytä tuolle päivälle! Miksi tämmöistä olet tehnyt? :) Kyllä siinä päivä tulee ilman proteiinisynteesiä, enkä sitä mitenkää positiivisena näe :)
@19Kamau79
@19Kamau79 7 жыл бұрын
En tiedä oliko joku itäblokin mutututkimus tai vastaava mutta jotaki hyötykäyttöön viittaavaa ja korkeampi piikki siihen synteesiin sitten kun sitä proteinia on saatavilla pienen tauon jälkeen. Olen joskus 2007 keväällä Afrikan slummissa kokeillut olla 30-50g päiväannoksella noin 15 päivää ja Suomeen saapuessa sitte kunnolla maitoa ja lihaa. PB kunto iski sitte kuukautta myöhemmin. Natikalla voima on käytännössä lihaa tai ainaki sinä päivänä aika alfalta näytin :-)
@EliasReijonen
@EliasReijonen 7 жыл бұрын
Legendaarisessa Massaa! Voimaa! -kirjassa tätä metodia kans hehkutettiin juuri tuon tauon aiheuttaman tehostuneen hyödyntämisen takia. Ei mitään muistikuvaa oliko siinä tutkimustietoa taustalla. Olisin kyllä yllättyny jos sellanen mekanismi ois olemassa ja ennen kaikkea, että sen hyödyt ois suuremmat kun päivän proteiinipaaston haitat.
@19Kamau79
@19Kamau79 7 жыл бұрын
Joo, luin opuksen kans aikanansa ja jotenki jäänyt kuva että Bulgarialaiset ihmiskokeet olisi ollut taustalla. Hyödystä on vaikea sanoa kun täysin proteinittomia tuotteita löytynee kaapista vaan puhdas sokeri ja oliiviöljy :-) Hedelmillä ja kasviksilla olen toki kokeillut mutta niissäkin on noin 10g / 1000 kcal joten asia on eri. Haittoja tuskin edes olisi kun itsekin aikuisena ukkona treenannut kaksi viikkoa alle 0,5g per painokilo ja uskon että se on "isompi" juttu kun päivän sokeri/öljy pirtelöt. Uskoakseni / luullakseni natikat mättää aivan liikaa proteinia näinä lisäravinnebisneksen kulta-aikoina koska annettu ymmärtää että katabolia iskee aina ja aivan heti. Totta sekin että "normaali miehen" 50g päiväsuositus ei riitä tavoittelliseen voiman ja massan kasvuun mutta pitää kunnossa ja terveenä. 100g muuttaa pelin jo aivan täysin puhumattakaan 150 grammasta joka tulee jo parista isosta rahkasta ja kourallisesta pähkinöitä. Fiksu treeni toki on se tärkein ja syömällä miten sattuu näyttää natukin alfalta joten jatketaan sillä :-D
@Kalervo80
@Kalervo80 7 жыл бұрын
Mielipiteet intermittent fastingista?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Mahdollisesti video tulossa :)
@iorbock1
@iorbock1 7 жыл бұрын
Kyykyn ja maven vaikutus testosteroni tasoihin?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
iorbock1 Aiheuttaa akuutin nousu, mutta sillä ei käytännössä ole vaikutusta mihinkään! Harjoittelussa on niin monta tärkeämpää asiaa, että tätä ei kannata edes miettiä! :) Kovia treenejä vaan, tietysti fiksulla tavalla ;)
@elektoniikkamestari4783
@elektoniikkamestari4783 7 жыл бұрын
Miten tarkistaa transistori yleismittarilla?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Elektoniikka Mestari Nyt pistit pahan! En valitettavasti osaa vastata :(
@supermauri93
@supermauri93 7 жыл бұрын
näitä ahaa elämyksiä tuli taas kummasti 😂👍 dietillä täysin sama juttu noiden ruokailujen määrän kanssa ? :)
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Mauri Takala Kyllä, pätee myös miinuskaloreilla :)
@YannickRazzle
@YannickRazzle 5 жыл бұрын
Moi, kiitos suomenkielisestä ravintokeskustelusta. Se on erittäin tervetullutta meille, jotka olemme kiinnostuneita syömään terveellisesti ja elämään sitä kautta pitempään. Yhteen juttuun haluaisin kiinnittää huomionne: Kun teette näitä juttuja, joissa perustellusti kumoatte "myyttejä", muistakaa myös korostaa kenelle neuvonne osoitatte. Skrode habituksenne viittaa siihen, että vietätte salilla paljon aikaa ja kulutatte paljon kaloreita ja poltatte hiilarivarastojanne. Huippu-urheilijat tarvitsevat hiilihydraatteja. Kaikki videon katsojat eivät kuitenkaan ole nuoria, aktiivisia liikkujia. He (kuten minä) etsivät netin informaatiotulvasta sitä tietoa, joka auttaa heitä laihtumaan tai pysymään ihannepainossaan ilman aktiivista liikuntaa. Silloin väite, että sokeri ei lihota, on kauniisti sanottuna erikoinen. Hiilarin kalorit ovat ihan oikeasti eri asia kuin rasvan kalorit. Olli Ilanderin kirja on mulla työn alla, ja huomaan jo nyt että sen ajatukset tuntuvat heijastavan paljon tätä suomalaista ajattelumaailmaa ravitsemuksesta. Avoin, kriittinen keskustelu kuitenkin puuttuu. Tomi Kokko ja Antti Heikkilä yrittävät, mutta jostain syystä näitä ääniä yritetään kaikin keinoin vaimentaa. Olette varmasti tietoisia esimerkiksi Lustigin, Taubesin ja Paul Masonin esityksistä? Näistä hyvä selkokielinen kooste on linkin takana: kzfaq.info/get/bejne/ga6Rdq6mydq6mWQ.html Haluaisin kovasti kuulla perusteltua kritiikkiä ja aikaansaada oikeaa trollivapaata keskustelua näistä asioista. Yksittäisiä tutkimuksia toki aina löytyy minkä tahansa asian puolesta tai sitä vastaan, mutta kuten Fogelholmkin sanoo, yksittäiset tutkimukset eivät vielä riitä muuhun kuin korkeintaan mielenkiinnon herättämiseen. En ole professori, tai edes "professori", vaan omatoiminen opiskelija ja sellaisena luultavasti päädyn hautaankin. Toivottavasti kuitenkin vasta mahdollisimman pitkän ajan päästä.
@tjuho
@tjuho 5 жыл бұрын
Moi, Kiitos kommentista! Sinulla on hyviä huomioita ja täytyy jatkossa olla tarkempi suuntauksen kansssa, ja kertoa selkeämmin kenelle näitä suositellaan. Suomalainen ajatusmaailma ravitsemuksesta esimerkiksi Ilanderin kirjassa pohjautuu tieteeseen, siksi se on virallisten tietolähteiden kanssa täysin samoilla "linjoilla". Kokko ja Heikkilä ovat tätä vastaan, mutta heillä ei ole dataa väitteidensä tueksi. He ovat nimenomaan niitä tyyppejä, jotka eivät pysty avoimeen ja kriittiseen keskusteluun. Edellämainitut ovat nimeomaan niitä tyyppejä, jotka tuketuvat yksittäisiin tutkimuksiin ja anekdootteihin. Tässä muutama esimerkki: www.haataja.eu/laakkeeton-elama/ kettunen.gains.fi/maito-maitomaitomaito-maitoooo-tralla-lalla-laa/ ...ei kovin vakuuttavaa.
@Exodus7214
@Exodus7214 7 жыл бұрын
Professori farkut jalassa!?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Ainutkertaista :D
@juhosuomi2551
@juhosuomi2551 7 жыл бұрын
Piti nyt kerran kokeilla. Ei tule toistumaan
@mustamakkara_
@mustamakkara_ 6 жыл бұрын
Selkeästi tiedätte paljon.. Tarvitseeko 16v alottelija kuitenkaan hirveästi esimerkiksi lisäravinteita tai mitään spesiaalia ruokaa, jos sitä syö riittävästi.. käytän kaikenlaisia lisäravinteita joihn menee paljon rahaa & syön 2000-3000 kcal päivässä mutta treenaan myös niin kovaa että paikat on todella kipeät, eli siis = tarvitseeko hifistellä lisäravinteiden kanssa, taikka syödä todella monipuolisesti että hyöty maksimoituu? kuinka iso vaikutus sillä on että syö esim. vähän monipuolisemmin :D? toivottavasti tästä ymmärtää pointin.
@tjuho
@tjuho 6 жыл бұрын
Riittävä energiansaanti on tärkeintä! Sen jälkeen kannattaa panostaa proteiiniin saantiin niin, että sitä tulee noin 1,8g-2g per painokilo. Muut asiat tulee sitten näiden jälkeen, lisäravinteet on hyvin kaukana tärkeimmistä jutuista. Jos jotain lisäravinteita ostat, hanki kreatiinia. Ei siis todellakaan tarvitse hifistellä lisäravinteiden kanssa tuossa vaiheessa, eikä kyllä sen jälkeenkään. Monipuolisesti kannattaa kyllä syödä, syö riittävästi kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Ravitsemussuositukset toimii tässä apuna tosi hyvin. Toivottavasti tämä selvensi :)
@mustamakkara_
@mustamakkara_ 6 жыл бұрын
Kiitos todella paljon! olen syönyt kananmunia, rahkaa proteiinijauheen kanssa ja raejuustoja aamupaloiksi jokapäivä lähestulkoon proteiinin takia ja muuten yrittänyt syödä niin paljon ettei ole ollenkaan nälkä, ha käytän kreatiiania ja bcca ja kahvia ennen salia. ja illalla syön yleensä palautusjuoman jälkeen puuroa marjoilla ja jiku hedelmä lisäksi, toivottavasti nuo mainitut on jollain tapaa hyviä. ja oliko niin etttä illall enemmän hiilaria vai proteiinia?
@tjuho
@tjuho 6 жыл бұрын
Hienoa! Illalla kannattaa kyllä syödä yleisesti ottaen ihan molempia. Kumpaakaan ei ole syytä välttää :)
@ledari
@ledari 7 жыл бұрын
Maidosta sen verran, että mitä itse juotte? Vähärasvaista, kevyttä vai täysmaitoa? Kaksi ensimmäistä ainakin suuresti prosessoitua.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Käytän itse rasvatonta, sekä kevytmaitoa! Kyllä niitä on prosessoitu, mutta tiedätkö miten niitä on prosessoitu? Tai miksi? :) Maidon käsittely itseasiassa kohentaa sen ravitsemuksellista arvoa! Tuosta esimerkiksi yksi loistava maito "analyysi" :) www.pronutritionist.net/2015/12/kannanottoni-viimeaikaiseen-maitokritiikkiin/
@jonnan00b
@jonnan00b 7 жыл бұрын
Juho Murtonen Onko tuo mielipideasia vai eikö se ole niin mustavalkoista? Biohakkeri Jaakko Halmetoja totesi haastattelussa, että rasvaton maito on paskaa. Ja että jonkun tutkimuksen mukaan, jossa toisille lapsille juotettiin rasvatonta, toisille rasvaista maitoa, niin rasvatonta maitoa juoneet lapset olivat usein lihavia. Se oli Arman pohjantähden alla kausi 1, ravitsemusjakso jossa näin totesi.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Moikka, Mielipide asia tämä ei ole, varsinkin kun tutkimusdataa löytyy jo niin paljon! Kyse on oikeastaan monissa tapauksissa uskomuksista ja vääristä johtopäätelmistä. MUTTA aihe ei kyllä ole kovinkaan mustavalkoinen, ennemminkin harmaansävyinen :) Mainitsemasi henkilöt ovat kovasti esillä, varsinkin toinen heistä, juuri noiden suositusten vastaisten mielipiteiden vuoksi. Sen voin sanoa, että rasvaton maito ei missää nimessä ole paskaa. Niinkuin videolla puhumme, yksittäisten ravintoaineiden demonisointi on nykypäivän "syöpä". Kyseisellä tavalla toki saadaan paljon näkyvyyttä, jolloin voidaan myydä omia (virheellisiä) ajatuksia isommalle yleisölle. Näiden maidon vastaisten ihmisten tavoite ei ole parantaa kansanterveyttä, vaan myydä omaa tuotettaan. Mutta onneksi meillä on Suomessa henkilöitä, joiden tehtävä on kertoa totuus ja parantaa kansanterveyttä, siksi yleisissä suosituksissa maitoa suositellaan (ei pakoteta juomaan). Maidosta tehdyt lukuisat meta-analyysit vahvistavat myös sen, että maidon vaikutukset terveyteen ovat positiivisia (yksittäiset tutkimukset ei tässä kohtaa omaa kovinkaan suurta painoarvo)! Suosittelen tutustumaan aiheeseen muutamien OIKEIDEN AMMATTILAISEN toimesta jos asia syvemmin kiinnostaa. Tässä muutamia ammattilaisia ja heidän artikkeleitaan maidosta ja sen vaikutuksista ihmisiin: Reijo Laatikainen: www.pronutritionist.net/2015/12/kannanottoni-viimeaikaiseen-maitokritiikkiin/ ja toinen artikkeli www.pronutritionist.net/2012/09/maito-ja-terveys-mika-on-naytto/ Patrik Borg: patrikborg.blogspot.fi/search?q=maito Kiitos kysymyksestä ja tsemppiä totuuden etsimiseen :) Ps. Ei kukaan kala-allerginenkaan sano kalaa paskaksi, kun se aiheuttaa hänelle ongelmia (tässä olisi kyllä hyvä markkinarako) ;) Yritin pitää vastauksen lyhyenä, jos asiasta herää jotain mietteitä lisää, pohdin niitä mielelläni!
@jonnan00b
@jonnan00b 7 жыл бұрын
Juho Murtonen Ravintoainettahan hän ei ampunut alas vaan nimenomaan muunnellun, rasvattoman version. Ei maitoa kokonaan. Onko asia todella niin yksinkertainen, että ainoa ero on makrot? En muista Halmetojan perusteluja aiheeseen, mutta hän oli jyrkästi sitä mieltä että rasvattomat tuotteet ovat turhia. Ja maidon sopivuus tottakai riippuu nimenomaan henkilöstä. En esimerkiksi alkaisi vuodepotilaalle maitoa juottamaan pelkästään limantuotannon kannalta, sillä se kertyy etenkin ylähengitysteihin. Se ei tarkoita sitä, ettei kukaan voisi maitotuotteita enää ikinä käyttää.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Maidon käsittely nimenomaan parantaa sen ravitsemuksellista arvoa (probiootit, d-vitamiini)! Mitä kohtaa maidon muuntelusta tarkoitat? Olen siinä kanssasi samaa mieltä, että maitotuotteita ei välttämättä tarvita, mutta niillä on meidän monen ravinnossa tärkeä rooli kuten kalsiumin, b12 / b2 vitamiinin ja proteiinin saannin kannalta. Toki maito ovat korvattavissa, mutta kuinka moni osaa ne korvata yhtä hyvällä ravinnolla? Tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa tulee käsittelykysymys, eli se voi vaikuttaa siihen miten maito vaikuttaa mikrobistoon ja sitä kautta kehontoimintaan eli myös suolistomikrobien aineenvaihduntaan, määrään ja varianssiin. Mutta jos molemmat ollu pästöroituja niin ei pitäisi eroja olla, jolloin käytännössä ainoa tekijä olisi kalorimäärä. Jos rasvainenmaito olisi pastöroimatonta, niin se voisi vaikuttaa positiivisesti mikrobistoon. MUTTA todennäkösesti se selittyis tossaki tapauksessa ihan sillä että ne ei saa muualta niin paljon energiaa eli kokonaiskalorit olisivat pienemmät maidon rasvasuudesta huolimatta. Tuohon ylähengitysteiden limantuottoonkin löytyy dataa, SE EI pidä paikkaansa! Tutkimuksissa näille kohdehenkilöille, jotka uskoivat maidot aiheuttavan liman kerääntymistä, juotettiin kookosmaitoa, jolloin saatiin aikaseksi täysin sama vaikutus. Eli jos uskot maidon olevan sulle pahaksi, se myös on! (ironista kyllä) En siis ole mikään maidon puolestapuhuja, en itsekään maitoa käytä päivittäin, mutta olen oikean tiedon puolestapuhuja, haluan tietää totuuden :)
@TubeSportt
@TubeSportt 7 жыл бұрын
voitteko tehdä videon aiheesta intermittent fasting
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Hyvinkin mahdollisesti :)
@TubeSportt
@TubeSportt 7 жыл бұрын
Juho Murtonen loistavaa👌
@tomiluhtanen
@tomiluhtanen 7 жыл бұрын
Kahviin laitetaan punaista maitoa :(
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Tomiluht :D Toi on kyllä totta! Otetaan käyttöön :)
@SuperCrackerjacks
@SuperCrackerjacks 5 жыл бұрын
Aki Hintsan kirjasta: Syö oikeaa ruokaa, kaikkia paljon prosessoituja ruokia on käsitelty säilyvyyden tai maun vuoksi. Kumpikaan ei edistä terveyttä. Jos ruoassa ei ole ravintoaineita , kylläisyyden tunnetta ei saa. Tyhjät kalorit ovat länsimaiden lihavuuden suurin syy. Hintsa sanoo myös: AVAA SILMÄSI NÄKEMÄÄN MITÄ SYÖT, ÄLÄKÄ SUOSTU RUOKATEOLLISUUDEN UHRIKSI. Ja sokerin terveyshaitat ovat kiistattomia. Lisätty sokeri selkeästi aiheuttaa syöpää. Kaikki yllä oleva on Hintsaa, joka oli käsittäkseni maailman huippu ja riippumaton lääkäri.
@tjuho
@tjuho 5 жыл бұрын
Tuo ravinto-osuus ei ole kirjan. parasta antia ja siihen kannattaa suhtautua hieman varauksella. Esimerkiksi ruoan säilyvyys edistää terveyttä, sillä silloin ruokaa voidaan syödä, eikä se mene heti pilalle. Sokerinkaan terveyshaitat eivät ole kiistattomia ja nuo syöpä kommentit on vähän yliampuvia. Täytyy myös muistaa, että lääkäri eivät ole ravitsemuksen asiantuntijoita! Suosittelen tutustumaan useampaan lähteeseen aiheen tiimoilta. Suosittelen aloittamaan laillistetuista ravitsemusterapeuteista :)
@SuperCrackerjacks
@SuperCrackerjacks 5 жыл бұрын
@@tjuho No, itse leivon korvapuustin ihan kotona, mutta olisiko Pågen-pulla siis terveellisempi, kun siinä on parempi säilyvyys. Pågenissa taitaa olla paljon lisäaineita. .. onko lisäaineista muuten hyvää tutkimusta mitä vaikuttaa vaikka 3 kk sekalaista lisäaineruokaa verrattuna puhdasta ruokaa syövään verrokkiryhmään? Entäs 30 vuotta? Tupakkateollisuus esimerkkinä(luotamme viranomaisiin ja valvontaan)? Yhteisvaikutusta ei kai ole päästy tutkimaan, mutta sen me testaamme käytännössä. Ja suomalainen menettää terveytensä n. 12 vuotta ennen keskiverto ruotsalaista. Hups! Meidät kasvatetaan siihen, että kaikki ruoka on yhtä hyvää ja testattua ja turvallista. Joku päivä huomaat, että lataat kasvavan määrän reseptipillereitä joka aamu eteesi. Lääkäri antoi sinulle elinikäisen lääkityksen joka ei kuitenkaan poista sairauttasi. Ruoalla ja lääkkeillä tehdään massiivista bisnestä. Mutta nyt menen juomaan loput itse puristamastani appelsiinimehusta, siinä on nimittäin tosi huono säilyvyys ja vitamiinit haihtuvat koko ajan niin että sihinä kuuluu. Olkoon ruoka lääkkeemme ja lääke ruokamme ; )
@tjuho
@tjuho 5 жыл бұрын
@@SuperCrackerjacks Itse leivottu korvapuusti on parasta! Mutta ei se siitä terveellistä tee, eikä ruoan prosessointi tee ruoasta aina myöskään epäterveellisempää. Nyt sinulla hieman lähtee ajatukset laukalle kun vertaan tupakkateollisuutta ruokateollisuuteen ja vedät mukaan myös lääketeollisuuden. Ravitsemus on laaja kokonaisuus, johon tottakai vaikuttaa teollisuus ja monet muut asiat. Tästä syystä sinun kannattaa tutusta asiaan laajemmin ja useasta näkokulmasta. Ennen vanhaan oli kaikki paremmin kun ruokaa ei prosessoitu vai mitä? Vai oliko sittenkään? KZfaqn kommenteissa harvoin kenenkään mielipiteet muuttuu, joten siksi en yritä edes muuttaa sinun mielipiteitäsi. Aiheesta on paljon dataa, suurin osa ei kovin validia. Onneksi meillä on valtion tuki tähän asiaan ja löydämme ihan oikeaa tietoa esimerkiksi THL:n sivuilta. Sinulla on myös hieman erikoinen suhtautuminen prosessoituun ruokaan, tiedätkö mitä se tarkoittaa? Meinaatko, että sinun itse tekemääsi korvapuustia tai sen ainesosia ei ole prosessoitu? Tiesitkö, että kun puristat appelsiinin mehuksi, SE ON PROSESSOINITA :) Toivottavasti kommentoinnistani ei jäänyt huono fiilis. Toivotan jokatapauksessa erittäin hyvää joulua!
@SuperCrackerjacks
@SuperCrackerjacks 5 жыл бұрын
@@tjuho Se kirottu jauhonparanne korvapuustissani. Argh. Puristaminen on prosessointia, onhan se. Lisäaineita hieman, prosessointia hieman, se on minulle OK. Miksi heitin mukaan tupakkateoliisuuden? Siksi että jos joku mättää teollisuudessa, saattaa asian osoittaminen vaaralliseksi viedä 50 vuotta. Näin tupakan kanssa, ehkä kännykkäsäteily tulevaisuudessa. Jos nyt jotain kiteytän omasta linjastani, niin kauheasti kasviksia hevi-osastolta. Siihen mä uskon. Ei kovin prosessoitua, ei kauheasti lisäaineita, pitää lääkärin loitolla. Ja ajatelkaa te omaa ja valmennettavien terveyttä, kyllä kauppa ja teollisuus pitävät huolen itsestään. No worries, joulut
@SuperCrackerjacks
@SuperCrackerjacks 5 жыл бұрын
Suosittelen pojille: Aki Hintsa Voittamisen anatomia. Jos huippufirmojen CEO:t ja Vettel ja Hamilton uskoo, tämä on se juttu
@tjuho
@tjuho 5 жыл бұрын
SuperCrackerjacks Joo tuo teos on koluttu kyllä tarkasti läpi :)
@SuperCrackerjacks
@SuperCrackerjacks 5 жыл бұрын
@@tjuho Se ravinto-osuus on kirjassa aika timantti
@rasmusstrandman1440
@rasmusstrandman1440 7 жыл бұрын
Tuli vastaan tämmöne kanava/video vastaan kzfaq.info/get/bejne/e9qeYKSctbmsYH0.html et onks latarit/intrat/palkkarit täysin kaupallinen kikka vitonen, toiv sais jonkinlaisen vastauksen.
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Tuo video käsittelee vain ja ainoastaan rasvanpolttamista "normi" väestöllä... Muutenkin hieman kyseenalaisia juttuja tuli tuolla videolla. Hyvin suurilta osalta ne ovat kaupallinen "kikka", mutta kyllä niille on paikkansa, varsinkin kun urheilijan taso alkaa olemaan korkeammalla. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.
@KisMet123456789
@KisMet123456789 7 жыл бұрын
En ole aiemmin kommentoinut teidän videoihin, niin ihan aluksi haluan sanoa, että teette hyvää ja viihdyttävää settiä! Mutta yksi kehitysehdotus mulla on: voisitteko kirjoittaa noiden tekstien yhdyssanat oikein? Oikeinkirjoituksen laiminlyöminen vie teiltä paljon uskottavuutta.
@nimeton1534
@nimeton1534 7 жыл бұрын
Professori puhuu vähän mutta asiaa.!
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Välillä se kyllä innostuu, joutuu vähän hillitsemään :D
@nimeton1534
@nimeton1534 7 жыл бұрын
niimpä näkyy, tietopankki meinaa pasahtaa ^^
@tasoicrew5493
@tasoicrew5493 7 жыл бұрын
Eikö tämä tiheä ateriafrekvenssi ole perusteltu sillä, että verensokeri pysyy tasaisena eikä tule droppeja ja piikkejä?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Muukas Laamanen Perusteluita on monia, mutta jos aterioita syödään useammin niin silloinhan se verensokeri juuri heittelee! Jos ateria väli on pitkä, pysyy se tasaisena paljon paremmin! Mutta myös käytännössä harvempi frekvenssi on huomattavasti toimivampi ja helpompi, oltiin sitten dietillä tai offilla :)
@Kalamiess94
@Kalamiess94 7 жыл бұрын
Siis tiedätte kaiken treenistä yms. mutta penkit on luokkaa 150kg?
@tjuho
@tjuho 7 жыл бұрын
Kalamiess94 Valitettavasti emme tiedä :( Yritämme toki jatkuvasti oppia, sekä olla vahvempia :)
@19Kamau79
@19Kamau79 7 жыл бұрын
Jotkut penkkaa 75kg ja tietää käytännössä aivan kaiken.
@heikkirasanen3065
@heikkirasanen3065 5 жыл бұрын
Mitä penkki tulos vaikuttaa tähän asiaan?
MIKSI TREENATA LIHAS USEAMMIN? | FREKVENSSI ft. Juho Suomi
26:11
Juho Murtonen
Рет қаралды 18 М.
INTERMITTENT FASTING | TOIMIIKO SE?
24:27
Juho Murtonen
Рет қаралды 16 М.
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:25
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 16 МЛН
THE POLICE TAKES ME! feat @PANDAGIRLOFFICIAL #shorts
00:31
PANDA BOI
Рет қаралды 24 МЛН
Самое Романтичное Видео ❤️
00:16
Глеб Рандалайнен
Рет қаралды 4,7 МЛН
🤔Какой Орган самый длинный ? #shorts
00:42
HIILIHYDRAATIT | MITÄ, MIKSI, PALJON, MILLOIN?
21:36
Juho Murtonen
Рет қаралды 15 М.
UTTI HIETALA | VOLYYMI
28:43
Juho Murtonen
Рет қаралды 21 М.
TREENAATKO OIKEASTI KOVAA?  | SINGLE- / DUAL FACTOR ft. Juho Suomi
17:58
ALKOHOLI | LIHASKASVU & RASVANPOLTTO
20:30
Juho Murtonen
Рет қаралды 17 М.
HULKKI | TREENIOHJELMAN VAIHTAMINEN
25:41
Juho Murtonen
Рет қаралды 15 М.
RASVAT | PALJONKO? MINKÄLAISIA?
12:36
Juho Murtonen
Рет қаралды 9 М.
5 ASIAA RAVITSEMUKSESTA MITÄ OLISIMME HALUNNEET TIETÄÄ
11:12
Juho Murtonen
Рет қаралды 6 М.
MITEN SEURATA KEHITYSTÄ?
13:34
Juho Murtonen
Рет қаралды 4 М.
Pakkotoisto Podcast 113 - Naturaalidieetit ► Juho Murtonen
1:05:07
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:25
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 16 МЛН