Natural Birth Vs. Cesariana: Everything you need to know.

  Рет қаралды 45,429

Doctor Mihail

Doctor Mihail

Күн бұрын

In today's episode, we discuss a crucial topic: the impact of cesarean delivery on the gut microbiome of newborns and the long-term effects on their health. We explore how microbiota colonization differs between natural and cesarean births and highlight the importance of breastfeeding for the development of a healthy microbiome. We also address the role of prophylactic antibiotics during cesarean births. This educational episode, supported by Nutricia, is not intended to influence mothers' decisions, but to provide valuable information for informed choice. We remind you that breastfeeding is essential for children's health and discuss suitable nutritional alternatives for babies who cannot be breastfed.
This episode was made in collaboration with Nutricia. I invite you to access the website www.aptanutricia.ro/ where Nutricia experts are at your disposal to give you advice and information related to pregnancy, breastfeeding and nutrition of the first years of life.
00:00 - Introduction.
1:10 - Sponsored Segment.
1:53 - Anatomy of natural birth.
06:38 - Anatomy of cesarean delivery.
09:38 - What other factors influence the microbiome of the newborn?
10:12 - Breastfeeding.
10:57 - Skin to skin contact.
11:56 - The environment in which you raise the child.
12:50 - Avoiding antibiotics.
13:31 - The negative effects of these factors on the newborn.
15:05 - Studies.
17:58 - Sponsored segment.
18:15 - Outro
Material supported by Nutricia. 🤝🏻
Studies:
www.nature.com/articles/s4137...
👨🏼‍⚕️Who am I?👨🏼‍⚕️Mihail Pautov, specialist doctor and ex-surgeon. Actively interested in applicable health and common sense, healthy patient medicine, optimal health, longevity, nutrition and motivation in sports; host at MediCOOL - A1.
Let's connect!
📸 Instagram: / doctor.mihail
📲 Facebook: / doctormihail
🎯 TikTok: / doctor.mihail
✈️Blog: www.doctormihail.ro
📧 Email: contact@doctormihail.ro

Пікірлер: 178
@cristinamoisescu2484
@cristinamoisescu2484 5 ай бұрын
M-as bucura enorm ca aceste informaţii să fie luate în serios atât de către mame cât şi de către medicii care au ajuns să încurajeze cezarienele fără indicaţii medicale, mai ales din comoditate. Acest clip este o comoară de informaţii pentru o viitoare mamă, atât partea legată de naştere cât şi partea legată de creşterea copului într-un mediu care să permită dezvoltarea microbiomului copilului.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Multumesc.
@romaniinanglia
@romaniinanglia 4 ай бұрын
Am avut o naștere prin cezariană și 4 prin naștere naturală. Nu neg ca la ambele sunt probleme de recuperare, dar nașterile naturale au prezentat o recuperare mult mai rapidă. Corpul nostru e făcut pentru a face această, cu excepții desigur, dar ar trebui să fie instruiți doctorii și spitalele din orice țară ca să încurajeze și să ajute mamele ca să facă această alegere. Ultima naștere chiar am reușit să o filmez, a fost o experiență atâta de plăcută și minunată! ❤
@ladybugflv
@ladybugflv 5 ай бұрын
Aș vrea ca medicii să facă nașterile mai aproape de natural din mai multe puncte de vedere: evitarea stimulilor în timpul travaliului, în vederea stimulării producerii de oxitocină endogenă, încurajarea pozițiilor gravitaționale, includerea unui membru al familiei sau a unei doule în tot procesul de travaliu și multe ar mai fi de spus. E un mare neajuns că nașterile sunt supramedicalizate și că moașele nu mai au competențele de odinioară, când puteau aduce pe lume copii cu circulară multiplă, puteau roti fătul, dacă nu era în prezentație cefalică și multe altele. Nu mai vorbim că în România există foarte puține maternități unde se practică ora magică. Mi s-a garantat ora magică, atunci când am semnat contractul pentru o naștere în privat, ora respectivă s-a redus la 10 secunde, deși am născut fără probleme.
@belecciuliliana5578
@belecciuliliana5578 5 ай бұрын
Eu am născut 2 copii natutal, a 2 a naștere a fost magica un travaliu scurt dilatația s a făcut foarte repere astfel încât am născut cu moasa, medicul meu nu a mai apucat sa ajungă la spital . Insa medicii de garda am auzit ca discutau cu moasa "cine naște natural sa o faca pe propria răspundere". Slava lui Dumnezeu ca am avut o naștere fără probleme astfel cu asa medici probabil era un dezastu. Din păcate in România nu se susține nașterea naturala, iar o mamica la prima naștere ia de bun tot ce i spune un medic care ar trebui sa fie într-un totul in sprijinul unei nașteti normale. Cel mai halucinant este ca nici alăptatul nu este susținut. Bebelusii cand se nasc nu au nevoie de atâta lapte cât vine porția de lapte praf în spital si asa ajungi sa i mărești stomacul si sa iti pierzi lactația. Deși al 2 lea copil era f liniștit papa la san colostru o asistenta imi spune vai da nu i dati completare lapte praf? Pai nu i dau ca nu este cazul este liniștita nu plage de foame. Binenteles ca nu m am luat după nimeni si am fost atenta la copilas. Cheia este sa fii informata si încrezătoare in miracolul vieții. ❤
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Felicitări!și eu alăptez,e al 4-lea,toți alăptați peste un an!multă sãnătate să vă dea Dumnezeu!
@gina_rad83
@gina_rad83 5 ай бұрын
Sant pro naștere naturală și am născut 4 copii așa dar ma bucur ca exista in cazuri de urgentă cezariana care poate in cazul asta sa salveze viața fie mamei cât și fătului. Repet doar in caz de urgentă.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
multa sanatate!
@sorinaghencian1058
@sorinaghencian1058 4 ай бұрын
Am trecut si EU prin Ambele Asa Ca Nu asi Mai dori niciodata Cezariana ❤Slava Domnului ca Stie El Mai Bine de Ce si Pt Ca Asa a Lasat El Sa Fie fara Discutie, Insa.. OAMENI VOR SA SCHIMBE ASTA, Desi Da Cred ca Da in Imprejurare Grele si Fara Reper Da se poate face Cezariana in Caz de Riscuri insa Pt Mine sper ca Niciodata Sa Nu se Mai Intample Cezariana ❤
@paparudaruda2199
@paparudaruda2199 5 ай бұрын
Multumim pentru material. Am nascut natural, in 2 ore de la ruperea apei, dar copilul a avut eczeme, regurgita laptele, nu am vazut beneficiile nasterii naturale (sa zicem). Pentru cele care nasc natural, exista si un risc considerabil de prolaps vaginal, de incontinenta urinara si hemoroizii post-nastere, de care nimeni nu vorbeste. Mai mult, daca gravida nu este cusuta cu interes si indemanare, pot aparea multe neplaceri de la o cusatura facauta in graba.
@mariabubu89
@mariabubu89 5 ай бұрын
De la taietura, mama a ramas cu o rana pe col care nu i s-a vindecat 5 ani dupa nasterea mea. Oricum, era sa murim amandoua dupa ce ne-au abandonat intr-un salon de nastere la Sf Pantelimon Bucuresti. Super experienta de nastere naturala 👍🏻
@paparudaruda2199
@paparudaruda2199 5 ай бұрын
@@mariabubu89 experienta asta te poate marca, si nu mai vrei copii. Am auzit femei care au fost lasate sa se rupa la nasterea naturala, apoi a urmat infectie, supurare, dureri la contact sexual si lipsa senzatiei in zona. Nasterea naturala nu e doar "roz"
@liviab7940
@liviab7940 5 ай бұрын
​@@mariabubu89😢 Eu sunt născută prin cezariană, înainte de anii '90. Nu știu de ce am simțit o nevoie acută să nasc natural, și am 4 copii născuți "natural". E mult spus natural... Vaginal e mai corect. Abia la ultimul s-a apropiat puțin de ceea ce ar trebui sa însemne o naștere naturală. 4 nașteri, 4 medici, din diverse motive. Toate nașterile foarte diferite. Cred că contează foarte mult medicul; sau moașa, dar la noi nu prea mai există moașe.
@cocabobarniche3944
@cocabobarniche3944 5 ай бұрын
Multumesc doctore Mihail!! Sanatate si familiei.Doamne ajută!!!
@vasilovicipaunica844
@vasilovicipaunica844 5 ай бұрын
Ouuu-multumim doctore -sunt niște informații pe care nu le-am auzit niciodată
@bgeorgiana5296
@bgeorgiana5296 5 ай бұрын
Dc ne-ati ajuta si cu un video informativ despre probiotice pt bebe!! Ce bine ar fi, Doctore!
@simonahanc3507
@simonahanc3507 5 ай бұрын
Din motive medicale, am doua cezariene, la diferente, de 7 ani intre ele. Prima in Romania, a doua in alta țarà. Daca ar fi ,sa mai nasc, tot asa as naste. M'am recuperat f repede, mai ales dupa a doua. Iar legat de copii, nu am avut probleme cu ei. Am vazut copii si vad, nascuti natural, care se imbolnavesc mult mai des, dct ai mei si tot cu medicamente dupa ei.
@Baby_Maria
@Baby_Maria 5 ай бұрын
Un subiect foarte important! V-am ascultat cu mare drag și interes! Mare adevăr! Eu am ambele nașteri prin cezariana... Eu locuiesc în Germania și aici antibiotic în cazuri extreme primești și pt copil și pt adult! Atât de frumos a-ți explicat pe înțelesul tuturor! 🙏😇Respect!
@i.t4682
@i.t4682 4 ай бұрын
In Germania nu cred ca se da antibiotice la nașterea prin cezariana !
@RalucaVoinea-wt2nd
@RalucaVoinea-wt2nd 5 ай бұрын
Ce frumoasă este medicina ❤
@miriam8208
@miriam8208 5 ай бұрын
Urmează să nasc în 3 luni. Acest video mi-a confirmat încă o dată ca vreau să nasc natural și să alăptez. M-am informat mult și sunt convinsă ca asta e cel mai bine pentru bebele meu. Dar când mi-am spus părerea altor deja mame, multe mi-au râs în fața sau m-au descurajat. Foarte trist. Îmi dau seama ca ceea ce e natural, naștere, alăptare, așa cum a fost făcut pentru milenii, este considerat out-dated. Mi se pare absurd sincer. Apreciez mult acest material educativ, ar trebui să se vorbească mai mult și oamenii să fie mai educați. Nu înseamnă neapărat ca dacă ești mamă le știi pe toate cel mai bine. La cat mai multe video de genu, tot respectul!
@afuzajulia2436
@afuzajulia2436 5 ай бұрын
Nastere usoara! Totul va fi bine. In Japonia nu se fac epidurale, nu se fac cezariene, decat in cazuri foarte grave, urgente. Am nascut natural la 34 de ani. Copilul trebuie sa se nasca cand ii e sortit, nu dupa disponibilitatea doctorilor.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Sanatate multa!
@iasminalungu1340
@iasminalungu1340 5 ай бұрын
Natural e cel mai bine sa naști , doar cu motiv medical ar trebui cezariana .... Oricum ar fi , multa sănătate va doresc și naștere ușoară. Și eu nasc în martie al treilea copil ,sper sa pot tot natural ,ca la ceilalți doi copii . Și da ,sunt pro și alăptare . Primul copil din păcate l am alăptat 2 săpt, al doilea 4 luni ..acum vreau mult și bine 🙏❤️
@madalinastreche5436
@madalinastreche5436 4 ай бұрын
Felicitari pentru alegere, sper sa reusesti sa nasti natural, tinem pumnii 🙏🥰
@user-sq7fy1gz2p
@user-sq7fy1gz2p 5 ай бұрын
Senzational explicat,multumesc❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
si eu dvs
@dwiarjotawiran9281
@dwiarjotawiran9281 5 ай бұрын
❤❤❤Thanks for today lectures..wonderful Doctor
@naominaomi24
@naominaomi24 4 ай бұрын
Foarte corect, foarte frumos explicat mulțumim!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
👍🏻
@elviraiancu230
@elviraiancu230 5 ай бұрын
❤❤❤Mulțumiri infinite! Recunoștință!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Multumesc.
@lety1329
@lety1329 5 ай бұрын
Foarte, foarte INTERESANT,tare bine era daca v,as fi cunoscut când am născut eu prin cezariana 🤦 multe felicitări DOCTORE,TOT RESPECTUL 🙏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
multumesc ca ne urmariti.
@liviab7940
@liviab7940 5 ай бұрын
4:50 super imaginile! Eu am născut de 4x natural. Copiii nu au avut capul asa țuguiat. Sor-mea a născut 2 cu capul țuguiat, dar in timp au capatat o formă normală.
@AnaAna-oi1nl
@AnaAna-oi1nl 5 ай бұрын
Dragul meu,îți spune o bunica,asa a fost odată, azi tot mai puțin natural,mii de mulțumiri ca existati
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
si eu va multumesc
@gabikynigou2523
@gabikynigou2523 5 ай бұрын
Da așa a fost odată și așa trebuie sa fie (cu excepția cazurilor serios medicale).😊
@cristiung
@cristiung 5 ай бұрын
Buna-dimineata... Multumim pentru acest material !... respectuos cer permisiunea a completa informativ cu imaginea pentru un bebe crescut la bloc, in oras, unde nu are acces la tarna, rame, si alte vietati de ograda, benefic sanatatii dumisale in formarea microbiomului este existenta unui animalut de companie, recomandarea mea fiind un catelus
@aidan1951
@aidan1951 5 ай бұрын
Am experimentat ambele!Pt mine a fost cu mult mai dificil cel prin interventia cezariana😅(fatul era in pozitie podalica)Recuperarea in special
@LadyLizzyke
@LadyLizzyke 4 ай бұрын
Eu am născut prin cezariană din cauza preeclampsiei. Deși mi-am dorit să alăptez, tratamentul ep care îl urmam nu îi facea bine puștiului așa că a mâncat formulă. Dar nu l-am cocoloșit deloc. S-a jucat în noroi, a băgat în gură mânuțele nespălate și a luat contact mereu cu patogeni. În legătură cu antibioticele, a fost o luptă. Căci medicul de familie ne prescria pentru orice antibiotic. Ulterior și pediatrul la care îl duceam făcea la fel. Până o prietenă m-a învățat să astept 3 zile de la debutul febrei. Dacă febra persistă e nevoie de tratament mai serios. În 5 ani a luat o singură dată antibiotic și asta după ce am insistat să facem exudat.
@marianicola617
@marianicola617 5 ай бұрын
Respect!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Multumesc
@budoiandreeakarina2700
@budoiandreeakarina2700 5 ай бұрын
Sorin, te rog dorim!😊
@xhuljanaco7339
@xhuljanaco7339 5 ай бұрын
Puteti va rog sa faceti un video cu riscurile asupra mamele care sunt obligate sa nasc bebelusul lor prin cezariana sau depresia postnatala
@PatriArtss
@PatriArtss 4 ай бұрын
Am nascut de doua ori prin cezariana, in Marea Britanie, unde , la momentul respectiv se facea doar in cazuri de urgențe, in rest, se recomanda nașterea naturală. La prima naștere, deși aveam planuita nasterea naturala în apă, am avut desprindere de placenta și mi-au făcut cezariană de urgențe. La fel mi-au recomandat și la a doua naștere, cezariana, deoarece au fost riscuri. A fost grea recuperarea dar "bond-ul" cu copii a fost foarte puternic deoarece am avut contact cu ei imediat dupa nastere, piele la piele si alăptați exclusiv, la cerere, primul copil pana la 2 ani si la al doilea am in plan sa il alaptez tot pana la 2 ani. Vă mulțumim mult ptr informațiile și sfaturile pe care ni le dați. Multă sănătate.
@lolajoy6801
@lolajoy6801 4 ай бұрын
Foarte bine explicat și multă informație utila . Eu am trecut prin amândouă etape ,prima naștere vaginală, baby născut la 23 săptămâni și am experimentat și cezariană din cauza complicațiilor la baby și la mine Părerea mea e ca la nașterea vaginală ( trei au fost de toate)e mai ușoară recuperarea , dar cred ca fiecare femeie știe ce poate,se cunoaște pe sine și trebuie să primească support în decizia care o face ! La cezariană recuperarea e mai lentă si durează mult mai mult dar sunt pro cezariană atunci când e riscul prea mare ,sau previously naștere traumatică ! Mă repet iar ,orice viitoare mamă se cunoaște pe ea și decizia ei trebuie susținută și respectată, ajutată! Felicitări din nou pentru acest subiect,este binevenit !
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
👍🏻
@ramonadinu9863
@ramonadinu9863 4 ай бұрын
Eu am nascut 2 copii prin cezariana,nu am putut ,nu am avut dilatatie deloc,ambii copii alaptati 1an si 8 luni respectiv 2 ani.La al doilea copil sotului I s a permis sa intre cu mine in sala si sa faca skin to skin cu copilul.Superb sentiment! Primul copil nascut in Romania si al doilea in Marea Britanie.
@askanka7600
@askanka7600 4 ай бұрын
Felicitari pentru video, domnule doctor! Chiar sunteti printre putinii medici din Romania caruia ii pasa de sanatatea pacientelor si bebelusilor! Pentru informarea corecta a pacientelor vin cu cateva observatii pe care sper sa le revizuiti: La minutul 4:50 trebuie sa spuneti ca nu se recomanda tragerea cordonului ombilical pentru a naste placenta! Placenta se naste spontan sau prin impingere controlata asa cum s-a nascut bebelusul. La minutul 7:11 In cele mai multe cazuri daca mama si copilul nu au alte probleme de sanatate se poate depasi data estimativa de nastere cu 2 saptamani. Se poate incerca inducerea travaliului prin metode naturiste cum ar fi: mersul pe jos, saritul pe o minge de yoga, sexul, stimularea sanilor, acupunctura, consumarea ceaiului rosu din frunze de zmeura sau consumarea uleiului de ricin (asta a fost ultimul pe lista mea si nu am apucat sa il incerc, dar din experienta altora stiu ca rezultatul este garantat... totusi provoaca varsaturi si diaree mult mai puternice decat in mod obisnuit, deci e bine ca femeile sa stie la ce se expun). Eu am avut o nastere vaginala, fara epidurala si nicio alta medicamentatie (evident ca in strainatate). Baiatul meu a fost alaptat pana la 3 ani si nu a primit niciodata antibiotice (nici macar alte medicamente). Contractiile mi-au inceput pe data estimativa de nastere ("due date"), dar am mers la spital la ora 20 si am nascut 6 ore mai tarziu. Greseala mea a fost ca am crezut ca mi s-a rupt apa si am plecat la spital prea devreme. Am stat intinsa in pat, conectata la aparatele de monitorizare pana am avut dilatatia 4 cm ca sa fiu admisa in salonul de nastere, dar imediat ce am fost admisa am cerut o minge de yoga si am sarit pe ea pana cand am ajuns la dilatatie completa. In tot acest timp sotul meu mi-a aplicat presiune pe spate/coapse ca sa ma ajute cu durerile provocate de contractii. Imi doresc ca si femeile din Romania sa aiba parte de experienta mea. In privinta cezarienei, aceasta este recomandata in urmatoarele situatii: travaliu prelungit (mai mult de 20 ore pentru o mamica la primul copil sau mai mult de 14 ore pentru mamicile care au dat nastere inainte), placenta privia, prolapsul cordonului ombilical, sarcina multipla, pozitionarea anormala a bebelusului in uter, daca bebelusul sufera de anumite boli care i-ar pune viata in pericol la nasterea naturala, daca bebelusul nu primeste suficient oxigen, daca mama sufera de anumite boli cronice (diabet gestational, probleme cu inima sau tensiune mare), daca pelvisul mamei este prea mic pentru a naste natural sau capul bebelusului este prea mare pentru canalul de nastere. Potrivit American Pregnancy Association aproximativ 90% dintre femeile care au avut cezariana pot naste natural la urmatoarea sarcina, deci acesta nu este un motiv pentru a alege cezariana si la urmatoarele sarcini. Multa sanatate si alegeri informate ale viitoarelor mamici!
@monicaflorea6549
@monicaflorea6549 4 ай бұрын
Va scriu in calitate de mama care a nascut primul copil natural si al doielea prin cezariana de urgenta din cauza suferintei fetale in travaliu. Primul copil alaptat si trecut pe lp complet la 10 luni, al doielea copil hranit cu lapte matern doar in prima luna de viata. Primul copil diagnosticat cu dermatita atopica la 7 luni si jumatate, cu pusee urate si zeci de tratamente, mai sensibil, care a colectat absolut toate virusurile la intrarea in colectivitate. Al doielea copil s-a ridicat singur in picioare la 8 luni si a mers la 11 luni si jumatate, cu o dermatita periorala si viroze insotite de manifestari dermatologice. Deci, ceea ce prezentati dumneavoastra aici nu e aplicabil la toti copiii, in nici un caz nu putem eticheta un copil in functie de modul in care a fost nascut. In alta ordine de idei, daca imi permiteti, nici un barbat, fie el si medic, nu ar trebui sa dezvolte acest subiect public. E foarte usor sa bombardam mamele cu "nasteti natural, alaptati ca e cel mai bun lucru". Fiecare mama alege si nu niciodata nu trebuie judecata alegerea ei.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Aici nu e loc de judecati. Prezentam informatii medicale pe baza unor studii. Din nou, exista si situatii particulare (bazate pe alte variabile) care nu se inscriu concluziilor din studii.
@alexstoica_fotograf
@alexstoica_fotograf 5 ай бұрын
Fortă!💪
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
haha :)
@adelailea
@adelailea 5 ай бұрын
Știu că nu are legătură cu acest video, dar ar fi super si un video despre efectele muzicii clasice asupra creierului 😁 asupra mea a avut un efect uimitor de liniștire f stresata fiind... m-am trezit dimineața foarte odihnita deși am dormit fff puțin dar ascultând muzică clasica sau operă Wow😊
@liviab7940
@liviab7940 5 ай бұрын
Este un tip care zice ca dacă pui zilnic 1h de muzică clasică de când începe sa se formeze fătul până cel puțin încă un an după ce l-ai născut atunci ai garantat geniu. El a testat teoria pe al doilea copil al său. Nu mai știu cum se numește. Ideea în mare e că devine foarte elastic creierul și dezvoltă f mulți neuroni și legături între aceștia.
@DPL120
@DPL120 5 ай бұрын
Înafara de asta,muzica liniștită te poate ajuta sa dormi atât pe tine că mama sau că părinți dar și pe copil,dacă te-ai uita in fiecare seara la un desene sa zicem,prima data ți se pare interesant și după adormi și te uiți așa în fiecare seară până când asta o sa fie o alarma pentru creierul tau că e ora de somn,dacă înveți copilul cu muzica sa adoarma așa o sai poți face un program și să adoarmă imediat,un bonus și pentru părinți.​@@liviab7940
@mihaelapancu9907
@mihaelapancu9907 4 ай бұрын
Sint de acord cu dvs… doar…. Daca ramine am in Ro făceam sigur cezariana. Era o teroare ceva de neînchipuit sa naști normal. Am născut în Franța acum 18 și 16 ani cu epidurala! O minune a medicinii. Și nu înțeleg de ce nu este răspândită și această metodă la scară națională. Am născut normal… am asistat la propriu la nașterea copiilor mei… am urmat indicatiile asistentei… și totul a fost minunat. Nu am căzut lată fără să știu de mine, de epuizare. Doar să vă spun ca ambele nașteri au fost cu moașe… era un singur doctor pe sector care venea atunci cind era chemat. A venit la final pt mine avind o singerare mai abundenta. Vă rog să promovați Peridurala. Asa scăpați de cezariana!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Sanatate multa!
@mariaslife3902
@mariaslife3902 5 ай бұрын
Am născut prin cezariana pt ca am fost nevoită deoarece fătul era in prezentație pelvină…am doua nașteri ambele cezariana și mi-o fost atât de greu cu recuperarea. Mi-a fost frica de tot ce tine de operație.
@vasivasi4362
@vasivasi4362 4 ай бұрын
Bună, care a fost diferenta de varsta între nasteri?
@ninacercel13
@ninacercel13 4 ай бұрын
Am experimentat ambele nașteri? Nașterea naturală a rămas cu traume care nu pot fi uitate, iar cea prin cezariana a fost mult mai ușoară atât fizic, psihic cât și recuperarea, deși ambi sau născut peste 4 kg ❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
👍🏻
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Depinde de fiecare mamă,la mine cezarenele au fost traumatizante,prefer naturale,am avut două,una normală și una pelviană,deci a ieșit copilul indoit cu fundulețul,dar a fost cea mai ușoară naștere,am și două cezarene oribile,dureri groaznice câteva săptămâni după naștere,nu recomand nimănui...
@iasminalungu1340
@iasminalungu1340 5 ай бұрын
eu am doua nasteri naturale , una cu epidurala din cauza travaliului lung si una fara epidurala doar ca la a doua , bebe a avut umarul blocat iar eu m am rupt grad 3. Dar la ambele nasteri am avut o recuperare ușoară ( la ambele eram rupta doar ca prima eea ruptura de grad 1 ) . Acum sunt in 28 sapt de sarcina si sper sa nasc din nou natural ... 🙏🙏 Eu locuiesc in viena . Aici nu se face cezariana ca asa vrei tu, ci doar pe motiv medical. Acum mi au zis doctorii ca ma lasa pe mine sa aleg cum doresc sa nasc ,din cauza rupturii de perineu. Dar eu cred ca doresc natural ,stiu la ce sa ma astept , si fiind a treia nastere ,zic eu ca va fi mai bine natural . Imi este frica de cezariana .
@sorinaghencian1058
@sorinaghencian1058 4 ай бұрын
Sa te ajute Domnul Isus Sa Duci cu Bine si Sa Nu iti Doresti Cezariana Niciodata, spun din Experienta, Dumnezeu Sa te Binecuvanteze si Sa te Indrume ce ai de Facut❤
@valeriapaul9011
@valeriapaul9011 4 ай бұрын
Buna , nu trebuie sa te preoccupi chiar daca ai avut ruptura Grad 3. Eu am nascut primul copil natural( fara epidurale) si am avut ruptura Grad 3, iar al doilea tot natural am nascut in positie ( in genunchi) si ruptura a fost doar grad 1 . Cere assistentei sa medicului sa poti sta in positie Ca su nu fii intinsa pe spate. Copilul va veni mai rapid si nu vei avea ruptura atat de complicata ( poate deloc😊) . La mine a functionat desi al 2lea era mai mare decat primul. E imp positia pt copil Ca sa iasa cat mai rapid. Domnul sa te ajute si sa ai nastere rapida
@danielapetcu511
@danielapetcu511 5 ай бұрын
Foarte bine punctat! Felicitări! Ce nu înțeleg eu, de ce in Romania, daca prima nastere este prin cezariană, neapărat celelalte sunt tot prin cezariană. Am 5 nasteri, a doua fiind prin cezariana, bineînțeles in Romania din motive pe care nu le înțeleg nici acum(de fapt cred ca a fost banul la mijloc -parere personală). Ce vreau sa spun este ca in alta tara nu i-a împiedicat pe medici cezariana, sa ma lase sa nasc natural la aproape 2 ani diferența. Punctez ca sunt cazuri izolate cand necesita cezariana, dar prea mult se merge pe cezariana in Romania!
@danielapetcu511
@danielapetcu511 5 ай бұрын
Specific că 3 dintre copiii au avut greutatea peste 4 kg..unul din ei fiind cel prin cezariană (deși doctorul spunea că nu are mai mult de 3kg)..fara epidurală..deci se poate!
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Cumnata mea a născut 2 copii natural după 4 cezarene,și bineînțeles în România,dar asta datorită Bunului Dumnezeu,medicii se pregăteau de cezareană,dar făcea Dumnezeu sã iasă copilul înainte să reușească ei,slavă Domnului că nu i-a lăsat!deci,se poate,încredeți-vă în Dumnezeu și o să vă ajute!!
@veronicadragusin7671
@veronicadragusin7671 4 ай бұрын
Buna seara Dl. Doctor!interesanta abordare a subiectului f. controversat!eu m-am nascut in 1980 prin nastere naturala la spitalul din Mangalia, si fiind cu funduletul mama a trecut printr-un calvar bestial!!mi-au ramas unele pete rosii acolo unde au fost facute "manevrele" pt a fi rasucita si scoasa, iar mama nu a mai vrut sa stie de alti copii, saraca!eu am avut pe fetita mea la 36 de ani, prin cezariana "programata" intr-un orasel din nordul Italiei, deoarece si ferita mea venea "cu funduletul"(in italiana zic podalica). Ciudat ca mama inainte sa nasca a avut niste dureri cumplite de dinti, iar eu cu 1 saptamana inainte sa nasc luam antibiotic pt o infectie de masea😅. A fost o nastere floare la ureche, eu personal aveam o energie si o stare de bine exceptionala!singurul lucru negativ a fost lipsa laptelui, dar m-am chinuit enorm sa alaptez chiar 1 sfert din masa zilnica undeva pana la a 4-a luna. Mai vreau sa mentionez ca fetita are acum 7 ani si nu a luat niciodata antibiotic, este un copil sanatos, nu are alergii. Cand eram insarcinata in luna a treia am facut dublu-test deoarece varsta mea nu era chiar frageda, 😂, si dr genicolog a spus sotului ca rezultatul testului corespundea sarcinii unei femei de 18 ani. Vreau sa spun ca conteaza starea generala de sanatate a mamei pt recuperarea dupa nastere...
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Multumim pentru mesaj. Sanatate multa. Numai bine!
@user-nx7yk8fl5r
@user-nx7yk8fl5r 4 ай бұрын
Buna ziua Dr. MIHAIL, puteti face un video PRO si CONTRA in legatura cu legarea trombelor ?
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Multumesc pentru recomandare. Am notat.
@danam5546
@danam5546 5 ай бұрын
Mulțumim pentru aceste informații. Chiar am căutat avid informații despre sarcina pe canal când am rămas însărcinată și nu prea am găsit nimic nu știu dacă e primul dar ar fi super sa mai faci și despre alimentație in sarcina, sport activitate psihologică ( gen muzica pe care o Asculți inf fătul etc?) orice e bine venit ca nu prea găsim in romană informații. Mulțumim 🙏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
🙏🏼🙏🏼
@csokmaitimea7166
@csokmaitimea7166 4 ай бұрын
As fi curioasa sa aflu si eu raspunsul pe care nu l-am primit de la medicul ginecolog. De ce nu am putut sa nasc natural. Desi totul era în regulă, bebele era in pozitie cu capul in jos, eram deja in 42 de săptămânii, este posibil sa nu fie calculul făcut bine? Pentru ca nu am un ciclu regulat. Sarcina in sine a fost una usoara, nu am avut nici o problema. Daca as primii un raspuns ar fi chiar frumos.
@simonadobre7100
@simonadobre7100 4 ай бұрын
Eu nu am avit de ales..placental a fost previa,si a nascut de urgenta prin cezariana,deorece am fost la adoua hemoragie ,distant de 2 saptamani si bebe avea 36 saptamani
@andreeabraun1861
@andreeabraun1861 4 ай бұрын
Bine ca nu am făcut copii! Riscuri imense, dureri de nedescris, pe care nu am dorit sa le experimentez. Doar ascultând,, mi s-a făcut pielea de găină. Respect, femeilor curajoase!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
👍🏻
@i.t4682
@i.t4682 4 ай бұрын
Bine și cu ce o sa te mândrești tu in viața asta dacă nu ai copii ? Nici nu știi câta fericire aduce un bebeluș in casa ! Nu mai zic când începe sa crească sa ajungă sa te strige mama ! Sunt foarte scumpi! Ce este drept e un pic greu la născut dar după ce îți vezi copilul uiți de toate ! Și poți sa te informezi puțin sa vezi cât este de sănătos sa faci un copil și pentru organismul tău ca mama , sa il alăptezi ! ETC sunt multe de zis
@andreeabraun1861
@andreeabraun1861 4 ай бұрын
​@@i.t4682Sunt plictisită de subiectul ăsta Vai, ce o sa faci, când vei fi bătrână, cum sa nu faci copii, asta e rostul nostru pe Pământ... Blabla... Credeam ca am avansat, nu gândim ca în urmă cu 150 de ani! Am decis ca am altă chemare, altă menire. As avea multe de spus. Despre părinți bătuți, uciși de...propriii copii! Dar, asta e alta poveste!
@Raluluc
@Raluluc 4 ай бұрын
​​@@i.t4682 în general cred că dacă singurul tău motiv de mândrie sunt copiii, ai o viață tare tristă. E adevărat că sunt un motiv de mândrie și că e natural ca femeile să devină mame, dar la fel de firesc este că unele aleg să nu facă asta și sunt perfect împăcate cu decizia lor.
@mariadodea8028
@mariadodea8028 5 ай бұрын
Daca am coloana fixata in tije, fuziune totala, pot naște natural?
@nessuno2775
@nessuno2775 Ай бұрын
Domnul doctor va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. De ce in Romania se practica asa de des nasterea prin cazariana si de ce doctorii accepta sa faca o cezarina ne fiind necesara? Sunt o mamica de 35 de ani traiesc in strainatate de cand aveam 12 anisori. Am doi copii amandoi nascuti natural. Sincer va spun ca aici daca nu este necesara casariana, (adica daca copilul si mama nu sunt in pericol de viata) nu se face! Se poate da mamica cu fundu pe jos ca nu are speranze
@elenamainerici1445
@elenamainerici1445 4 ай бұрын
Eu nu am născut în România. In majoritatea tarilor dezvoltate cezariana se foloseste doar in cazurile complicate, urgente. Nu ai optiunea de a alege. Poti doar alege sa pui sau nu epidurala. Se fac clase inainte de nastere care ajută viitoarele mămicii să invete sa respire, sa se calmeze si alte trucuri care pot ajuta in acele momente. Inclusiv tatăl este la curs si invata cum sa o ajute pe mamică cu masaje. Copilul dupa nastere este pus imediat pe corpul mamei pentru contact si ramane acolo 2 ore. Nu se face nici macar cântărirea copilului sau altceva pana nu trec cele doua ore (doar daca copilul are probleme, sau mama, sau apar stiu eu ce complicatii). Laptele matern, alăptarea sunt susținute si încurajate de toata lumea. Gasesti usor ajutor. In Romania auzi doar “daca ai lapte”. Nu toate femeile au lapte usor si nu e in fiecare zi o găleată fara fund sanul femeii. Nu se vorbeste suficient despre crizele de lactație care sunt normale. Ca laptele se produce in functie de cerere. Ca este normal mai ales in primele luni de viata copilul sa petreacă mult timp la san. Foarte mult. Pentru ca stimulează corpul mamei sa produca. Fiecare femeie are dreptul sa aleagă, dar sa o faca avand toate informațiile. Cred ca este un video foarte foarte bun, dar este prea putin. Sunt necesare mai multe informații.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
👍🏻
@vasileviziteu9544
@vasileviziteu9544 5 ай бұрын
18:40 ❤❤❤❤❤❤
@RoxanaN.
@RoxanaN. 5 ай бұрын
La mine niciunul nu a făcut contact pe piele😢. Deși la al2lea a fost mai bine asa, ca am avut Covid. Și dacă era sa mi-l pună sigur lua și el și fiind Prematur 😢 poate era mai rău.
@dancatalin4399
@dancatalin4399 5 ай бұрын
Ma intreb la cate nasteri naturale sau cezariene a asistat dl dr Mihai, si mai ales cat timp a petrecut intr o maternitate pt a vedea efectele ubei nasteri naturale sau cezariene asupra nou nascutului sau mamei pt a putea vorbi din proprie experienta nu din ce aude in alta parte sau citeste
@Raluluc
@Raluluc 4 ай бұрын
Mare parte din medicină se bazează pe ce citește medicul. Asta e si ideea articolelor, tratatelor și a altor surse științifice de informare: de a transmite experiența mai multor medici și pacienți. În practică fiecare caz e diferit, dar tot cu teoria începi.
@anisoaramitrofan7134
@anisoaramitrofan7134 4 ай бұрын
👍
@anda266
@anda266 5 ай бұрын
Fiind casatorita in Germania, am fost socata cand inainte de primul copil, la o seara informativa a spitalului unde urma sa nasc, ni se vorbea mereu de nasterea naturala, iar in caz de urgenta de cezariana . Iar eu : What?!!! Adica cezariana doar de urgenta, nu o am ca optiune? Asa a si fost, 2 nasteri naturale, chiar daca la a doua nastere baietelul cantarea 4 kg...😅 We made it! ( fara epidurala 😅). O chestie curioasa este ca fetita dupa nastere a avut conjuctivita, probabil bacterii "rele"...🤷‍♀️ Multumim mult pentru informatii!!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Si bine ati facut. Multa sanatate.
@georgetamarilenastanescu2126
@georgetamarilenastanescu2126 5 ай бұрын
Am 2 operații cezariana una pe timpul lui Ceaușescu și una în 1992 ,eu nu mi aduc aminte sa mi fi dat antibiotic înainte de cezariana ,poate mi a administrat prin perfuzie ....nu știu ,nu ți explica nimeni nimic atunci ....😢
@marinelaapetri2533
@marinelaapetri2533 5 ай бұрын
Eu am născut 4 copii naştere (cesareanã.)
@marin2768
@marin2768 5 ай бұрын
În ce privește antibiotice, în România se dau prea ușor și pt orice, dar în schimb în Germania nu îți dă asa ușor și pt orice, și este foarte sănătos cum spui și tu ,nu avem nevoie de antibiotice la umpic de febră, gata antibiotice, dar mulți nu înțeleg
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Asa este
@simonadobre7100
@simonadobre7100 4 ай бұрын
Nu a supt la san,dar a fost alaptat prin lapte pompat aprope un an. Dupa a foat tinut la piele..acasa, deseori A stat in spital ,hranit cu masina cu lapte matern 2 saptamani
@marinelaapetri2533
@marinelaapetri2533 5 ай бұрын
Aici în Italia nu îți face așa repede cesareanã eu la prima naştere am stat în travaliu 20 de ore și iam implorat spre dimineață sà îmi facă cesareana a doua zi la amiazã mia făcut cesareana fata era albastrã 😢apoi alte trei naştere tot cu cesareanã ..numai cà operația nu se face așa se face partea de jos că nu se vede dacă ai bichini eu dupà toate 4 cesareanã am alaptat copiii un an și ceva ultima fetițã are 4 ani și am alaptato 3 ani😅😅
@andreeaflorentina261
@andreeaflorentina261 4 ай бұрын
Si nasterea naturala si cezariana sunt la fel de horror!Am stat 18 ore in travaliu cu 5 cm dilatatie pana am lesinat si am intrat de urgenta in operatie de cezariana.La 2 zile dupa cezariana am luat un microb din spital,m-am ales cu o frumoasa gaura(e ca un șanț 😂) pe burta mea,nu mai zic ca operatia este pe vertical si am partea stanga de burta mai mare iar cea dreapta mai mica.Explicatia ca vezi doamne am avut muschii prea contractati.Deci mai pe scurt ambele sunt horror.Aaa si referitor ca daca ai grija de corpul tau se duce burta,au trecut 17 ani,am avut si am grija,ce credeti am burta la fel indiferent ce as face.O mai depinde si de gena poate...
@user-es4nd5li7q
@user-es4nd5li7q 4 ай бұрын
Poti naste natural daca ai hernie de disc L5 S1 si ai dureri care coboara pe picior ?
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Asta va trebui sa discutati cu medicul dvs.
@Nobodybutme898
@Nobodybutme898 4 ай бұрын
Pe mine m-a nascut mama natural foarte greu, am iesit cu fundul. Adica ceea ce de numește "Frank breech". Pare atat de dureros ca nu stiu ce sa zic.
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Și eu am născut așa,a fost cea mai ușoară naștere,dar depinde de fiecare,la alții sunt complicații,la mine s-a îndurat Dumnezeu ca să nu fie!
@simonaandreea9418
@simonaandreea9418 5 ай бұрын
Cum este posibil ca alaptarea sa nu fie posibila ?
@cruzcrissa88
@cruzcrissa88 4 ай бұрын
Usor si simplu, nu ai lapte efectiv. Eu m-am chinuit o luna jumatate in conditiile in care mi-am dorit extrem de mult sa alaptez si m-am consumat fff mult. Nu am avut efectiv, curgea extrem de putin desi il alaptam foarte des, apoi ma pompam, deci erau mega stimulati sanii. Fix degeaba. Sper la a doua nastere sa fie diferit
@bogdantoma8648
@bogdantoma8648 5 ай бұрын
Se poate scăpa de diabet tip 1, că am facut diabet acum de curând la 23 ani?
@luiza2021
@luiza2021 5 ай бұрын
Diabetul nu se vindeca;doar se trateaza
@nechitaroberto1377
@nechitaroberto1377 4 ай бұрын
Dar doamna de ce a făcut cezariană Mr., daca recomandați natural? Also, dvs. va lasati copiii sa de joace in nisip, la tara, cu animale etc?
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Sigur. Copiii au nevoie sa exploreze si sa-si formeze sistemul imunitar.
@i.t4682
@i.t4682 4 ай бұрын
Ce părere aveți despre mamele care dau piept câte 2 ani??
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Bravo lor!benefic pentru bebeluși!
@corinaalinaa
@corinaalinaa 4 ай бұрын
Oare de ce femeile trebuie să treacă prin așa ceva eu îmi doresc copii dar efectiv frică de naștere mă oprește să fac lucrul acesta..simt o anxietate foarte mare când mă gândesc la așa ceva m-am uitat și la un filmuleț cu cezariana și cum te taie acolo oricât mi-aș dori copii refuz așa ceva 😢
@iasminadragomir5839
@iasminadragomir5839 4 ай бұрын
Aşa am fost si eu pana cand Dumnezeu ma binecuvantat cu un copil si mi-a fost frica dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa trec peste asa si tu trebuie doar sa ai incredere
@carmenbiv7277
@carmenbiv7277 5 ай бұрын
Medicii ginecologi influentează pacientele sa nască prin cezariana Pt ca le e mai ușor lor
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
posibil
@MonicaAmariutei
@MonicaAmariutei 5 ай бұрын
Sigur ca asa e. Am 2 nasteri naturale si am schimbat un astfel de medic la prima sarcina tocmai din acest motiv. Medic care nu doar ca incearca sa influienteze tipul de nastere iar prin modul de a "convinge" a ajuns sa dezvolte temeri si frici acolo unde nu era cazul cu asa zise argumente care nu au fost confirmate de alti 2 medici consultati ulterior. O viitoare mamica e vulnerabila mai ales la prima experienta... si ma bucur ca nu am cazut in aceasta capcana si ca m-am informat foarte mult. Nu mai zic si cate alte persoane din jurul meu imi ziceau ca e mai bine sa nasc prin cezariana (numai femei dar nu toate erau si mame)... eu sunt foarte impacata cu deciziile mele si nu am exclus cezariana in cazul in care aceasta se impunea.
@MedaHalmaciu
@MedaHalmaciu 5 ай бұрын
Eu am născut ambii copii natural. Medicul a zis din prima lună de sarcină că facem cezariană pe baza înălțimii (1.47). Însă pentru că am obiectat m-a trimis la moașe să-mi măsoare bazinul și ele au confirmat: "ca la carte". Acum am 41 de ani și sunt însărcinată din nou. Cred că va fi o aventură, dar sper să nasc tot natural și preferabil fără oxitocină artificială. P.S. Copiii au acum 10 și 12 ani. Nu alergii, nu obezitate, câte o răceală pe an pe care o tratăm cel mult cu paracetamol, la medicul de familie mergem mai mult pentru adeverințe.
@flaviaionas9702
@flaviaionas9702 4 ай бұрын
Si eu recomand Nasterea naturala.Am trecut prin ambele nasterii dar pot sa spun ca nasterea naturala este cea mai usoara si nu te afecteaza pe tine ca Mama in schimb nasterea prin cezariana e groaznica pt o Mama (pt mine care nu imi plac spitalele si nu imi place sa stau in pat a fost horror si mai sunt si durerile ) sa nu mai spun ca dupa nasterea prin cezariana ajunsesem la 100 de kg,asa sa va ganditi ca eu inainte a ramane insarcinata nu am depasit 65 de kg .A fost foarte greu pentru mine ....App mai sunt unii Dr care spun ca dupa o cezariana nu poti sa mai nasti natural ei bine NU este adevarat,eu am ramas insarcinata cu al doilea copil si am nascut natural si a fost foarte usor si fara complicatii.Acum sunt din nou insarcinata si cand ma intrebat ginecoloaga cum vreau sa nasc am spus din start Natural.Asa ca va recomand din tot sufletul daca sunteti sanatoase si puteti naste normal faceti o.
@cruzcrissa88
@cruzcrissa88 4 ай бұрын
Eu am nascut prin cezariana pentru ca asa mi-am dorit. Mi-a fost groaza de nasterea naturala. Si am avut o experienta incredibila, fara dureri de niciun fel. Fiecare corp e diferit, se recupereaza diferit, asa incat eu tot cezariana as alege.
@flaviaionas9702
@flaviaionas9702 4 ай бұрын
Ma bucur pentru tine ca Nu ai avut nici un fel de probleme si ca a decurs totul bine.Eu Personal dupa nasterea prin cezariana nu mam simtit femeie(pt mine a fost foarte important sa nasc normal )mai ales ca a fost si prima nastere.
@catalin-teodorpopescu3671
@catalin-teodorpopescu3671 3 ай бұрын
Ați uitat sa menționați ceva foarte important! Medicii din spitale nu lasa nici una din cele 2 nasteri, ca cordonul ombilical sa pulsese sangele ramas in plăcintă timp de 20-25 de min, ceea ce duce la anemie febrilă a bebelușului si mu mai zic de câți bani se face din asta... 2. O nastere prin cezariana ar trebui sa se fac doar daca este in pericol bebelușul și nu pe bandă rulantă. Aici copilu este de cele mai multe ori scos mai devreme de termen si nu se dezvolta complet fiinca așa ii convine dr. sa o cheme pe mamă cand este el de gardă la spital....repet cezariana este diat pt urgențe si nu trebuie să devină o modă! Forte multe drepturi sunt încălcate la cele două nașteri așa ca interesați-vă mai bine inainte sa mergeți la spital.
@acatrineiandramihaela2226
@acatrineiandramihaela2226 5 ай бұрын
Problema este că si majoritatea medicilor prefera si incurajeaza cezariana. Eu am vrut sa nasc natural. Am trecut prin 5 medici si 2 sau 3 medici in devenire si toti recomandau cezariana. Cand am vrut sa provoace nasterea pentru ca trecuseră două zile de la termen, mi s-a zis ca pot sa mai stau doua zile in plus, nu mai mult. Am ales sa provoc sarcina. Ce imi era o zi sau doua in plus? Nestiind exact despre ce e vorba cu cezariana(dpdv beneficii si altele) am semnat ca sunt de acord cu cezariana in caz de urgență. Astfel, mi s-a provocat nasterea cu calciu dar, aveam contractii mari de final cam la 1-2 minute si dilatatie mica de 1-2 cm. Pt sanatatea copilului medicul de garda mi-a recomandat cezariana. Fiind la prima sarcina m-a avertizat ca va trebui sa astept 9 ore pana sa mi se faca dilatatia bună si ca pot pune viata in pericol a copilului. M-am sfatuit inainte si cu familia, toti m-au impins spre cezariana. Si am zis sa fac asta, fiind ingrijorata mai mult pentru copil. Acum, nu stiu daca am facut decizia cea buna(medicul m-a pus pe mine sa decid daca nasc cezariana sau normal). Problema e ca, dupa o cezariana e posibil ca medicii sa te oblige sa o faci si pe a doua si pe a treia de frica unor riscuri, interzicandu-ti sa mai nasti natural. Eu sper sa nasc natural dupa prima cezariana. Chiar mi-ar placea sa am minim 3 copii. Eu chiar iubesc copiii. Dumneavoastra ce parere aveti despre situatia aceasta? Credeti ca am luat decizia buna? Pot sa mai nasc natural dupa o cezariana?
@DoctorMihail
@DoctorMihail 5 ай бұрын
Trebuie sa verificati cu medicul sa vedeti care sunt riscurile si daca este posibila o nastere naturala.
@ralucacaprian8853
@ralucacaprian8853 5 ай бұрын
Nu înțeleg de ce dar majoritatea femeilor din ziua de astăzi le este frică a naște natural ?. . După cum a explicat și dr în acest video , sunt mult mai multe beneficii. Ca deh până la urmă hai să ne ghidăm mai bine după ce a lăsat natura ! Dar da , cred ca suntem și influențate de anumiți dr cărora le este mai ușor să facă cezariană . F bun video !
@acatrineiandramihaela2226
@acatrineiandramihaela2226 5 ай бұрын
@@DoctorMihail Mulțumesc frumos!
@luiza2021
@luiza2021 5 ай бұрын
Nu va pot spune daca cezariana a fost cea mai buna decizie la acel moment. Dar pana la urma nici nu mai conteaza. Nu mai putem influenta trecutul. Daca va doriti minim 3 copii e posibil si prin cezariene. Sunt femei care au avut si 7 cezariene. O nastere naturala dupa cezariana este posibila in anumite cazuri (trebuie sa treaca minim 2 ani de la cezariana, sa nu aveti boli asociate sarcinii precum diabet gestational, hipertensiune de sarcina, preeclampsie etc). Plus ca sunt foarte putini medici in Romania care accepta asa ceva. Nu va mai faceti reprosuri. Bucurati-va de puiutul pe care il aveti si ganditi pozitiv pt urmatoarele sarcini. (fie ca vor fi cu nastere naturala sau cezariana)
@NotMeNow848
@NotMeNow848 4 ай бұрын
Asta e teoretic. Practic e ingrozitor sa nasti in romania. Pe " natural " durerile. Am fost amenintata cu cezariană daca nu nasc mai repede. Nu aveam contractii si nu avea rost sa imping. M-au chemat sa nasc cand nu aveam dureri dese Hai pe masa, ca daca nu nasti acum iti fac cezariana. Am cerut apa in timpul nasterii si nu au vrut o gura de apa sa mi dea. Radeau asistentele intre ele cu glume nesarate. Bunul simt nu prea exista, dar stie sa vina in camera dupa ce ai nascut sa vada daca nu ai ceva de dat. La suceava
@lady_soul
@lady_soul 4 ай бұрын
Eu consider ca nasterea cea mai sanatoasa si fireasca este cea pe care o considera fiecare in parte. Pentru mine personal nasterea naturala nu ar reprezenta niciodata o optiune de luat in calcul (mentionez ca am trecut deja printr-o cezariana si cunosc si durerile nasterii) si probabil acelasi lucru il considera si multe alte femei. Asa ca recomandarile astea, gen alegeti nasterea naturala ca nu stiti la ce va expuneti pe voi si pe bebe intr-o operatie de cezariana, pentru mine nu stau in picioare. Alegeti ceea ce simtiti ca va este potrivit.
@simonadobre7100
@simonadobre7100 4 ай бұрын
Cr3d ca imunitate au toti indifferent cum se nasc ..so copii pot fi sau nu cu diferite probleme la fel,indifferent de cum se naste
@arianamar2345
@arianamar2345 4 ай бұрын
Mereu am avut o teama puternica fata de durerile nasterii naturale si am considerat ca cezariana ar putea fi o solutie pentru a nu experimenta acele dureri. 😢 Mamicile care ati nascut natural, va intreb, cum se poate depasi aceasta teama? Inteleg ca este mai sanatos pentru bebe sa se nasca natural.
@user-le4hw7yg8d
@user-le4hw7yg8d 4 ай бұрын
Exista epidurala. Nu stiu exact cat costa. E o injectie vaginala care te ajuta sa nu simti durerrile nasterii. Dar sa asculri atunci cand ti se zice sa impingi...deoarece nu mai simti durere si nu sti cand va iesi...si atunci apar alte complicatii la copil. Nastere usoara
@user-le4hw7yg8d
@user-le4hw7yg8d 4 ай бұрын
Cu cat vei impinge mai repede. Cu atat nu vei simti cand te va coase. Deci fi fara griji ca datorita epiduralei nu simti nimic
@arianamar2345
@arianamar2345 4 ай бұрын
@@user-le4hw7yg8d multumesc pentru sfat!
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
Frica de a fi tăiată la cezareanã și frica de acul cel mare din coloană pt anestezia de la cezareană m-a făcut ca să înving teama durerii și recuperarea rapidă dupã nașterea naturalã,o prietenã a paralizat pe loc dupã anestezia din coloană,există riscul ca acul să atingă nervii,știind aceste informații,nu mi-a fost teamă!Succes!
@bucovina1
@bucovina1 5 ай бұрын
Nasterea naturala e de la Dumnezeu
@elenagoia4899
@elenagoia4899 4 ай бұрын
Și cezariana de la cine e? 😅 Doamne ferește ce povești aveți unele
@razvanionel3039
@razvanionel3039 5 ай бұрын
Este o magie divina nasterea mai ales daca este dorit cu tot sufletul, acel copil este incarcat cu toate energiile celeste si merge dupa principiile divine fara nici'un efort prin viață.
@GJ-ho2hy
@GJ-ho2hy 5 ай бұрын
eu am capul patrat si am fost nascut normal. deci ..va rog frumos
@mary777wifi
@mary777wifi 4 ай бұрын
😂😂
@crisalina6974
@crisalina6974 4 ай бұрын
40 saptamani si 4 zile...si bebe se lasa asteptat. (; A doua nastere care va fi tot naturala..
@DoctorMihail
@DoctorMihail 4 ай бұрын
Sanatate! Sa fiti bine.
@crisalina6974
@crisalina6974 3 ай бұрын
@@DoctorMihail Buna ziua ! Dupa nastere o vezica lasata se poate reface prin exercitiile kegel fara sa necesite interventie??? Multumesc.
@flaviamartinstudio
@flaviamartinstudio 5 ай бұрын
Ambele variante de nastere sunt in regula si ambele prezinta avantaje si dezavantaje. Nasterea prin cezariana nu e mai usoara doar pentru medic, ci si pentru pacienta, sunt foarte multe femei care isi doresc o nastere lejera si asta e perfect in regula. Foarte multe cezariene se fac si din diverse motive medicale nu doar pentru ca asa vrea medicul sau pacienta. Nu va alarmati aiurea daca ati nascut prin cezariana, copiii sunt la fel de sanatosi ca si cei nascuti vaginal, chiar ies mult mai relaxati si vigurosi decat un copil care sta pe canal ore intregi. Imunitatea se face si prin alaptare dar mai mult prin stilul de viata! Cat despre antibiotic, sunt cel putin fericita ca in Romania se da antibiotic PREVENTIV in spitale, nu se da de dragul de a se da, ci pentru a evita o infectie pe care sansele sa o facem sunt destul de mari. Mama mea a fost operata de urgenta in Germania si nu i s-a dat antibiotic iar dupa 3 zile i s-a infectat operatia si nu a fost placut sa fie operata din nou si sa stea zile in plus in spital. Antibioticele nu se dau aiurea, se dau pe un spectru anume in functie de ce problema poate aparea si au fost inventate pentru a ne prelungi viata. Daca nu ar fi antibioticele multi dintre noi am fi fost morti de mult. Nu zice nimeni sa luati antibiotic la primul grad cu plus la temperatura, lasam corpul sa lupte, dar in cazuri de operatii sunt absolut obligatorii. Sanatate tuturor.
@Cleo123Cleo
@Cleo123Cleo 5 ай бұрын
Felicitari pt comentariul dvs
@liviab7940
@liviab7940 5 ай бұрын
Salutare! Spune și el ca atunci când medicul spune ca trebuie neapărat Antibiotic, atunci trebuie dat. La noi încă se dă antibiotic după ureche. Mai greu ca înainte pt ca nu se mai dă fără rețetă. Dar sunt mulți părinți care insistă ei la doctor sa le prescrie antibiotice. Cunosc un cuplu care pt că fetița făcuse un episod de bronsiolita (parcă) mai sever când avea până în doi ani, apoi la fiecare răceală ii dădeau antibiotic înainte sa aibe cine știe ce simptome. Ba chiar au schimbat doi medici de familie până să ajungă la cel care să le... hrănească frica asta... Medicul meu de familie a reușit să ne scoată din toate câte am avut până acum fără antibiotice. Dar răspunde la mesaje și noaptea în caz de avem vreo urgență. Așa e cu toți pacienții, bless her soul!
@missindependent4263
@missindependent4263 5 ай бұрын
Ce frumos ar fi sa fie adevarat ceea ce spuneti! Se pare ca habar nu aveti cat de usor se recomanda nasterea prin cezariana si cat de putini medici o recomanda. Sa nu mai vorbesc ca nu exista comparatie intre ceva natural si ceva artificial. Uitati-va la statistici, si cate femei nasteau prin cezariana acum 20 de ani, si cate cezariene se fac in strainatate, fata de Romania. Cat de putine femei alapteaza. Cat de repede se ofera antibioticele, fara a se face o antibiograma si analize amanuntite.
@flaviamartinstudio
@flaviamartinstudio 5 ай бұрын
Doamna, lasa-ti-ma cu strainatatea. In strainatate te trimite la analize daca pierzi 3 sarcini consecutive cu acelasi partener, in Romania poti face ce analize vrei si cand vrei, deci bila neagra pentru strainatate. Antibioticele se dau dupa ce te-ai infectat, nu se dau preventiv, nasterea e tot nastere indiferent ca e vaginala sau cezariana, nu esti mai putin mama daca nasti prin cezariana. Si daca femeile sunt comode in ziua de azi, foarte bine, au tot dreptul, nu vi tu si judeci care cum naste. Lasa-ti-ma cu acum 20 de ani, bine ca nu spuneti si ”pe vremea mea” ca ne trimiteti direct in comunism.@@missindependent4263
@AncaPopescuVlogs
@AncaPopescuVlogs 4 ай бұрын
Doamne…”ies mai relaxați și viguroși prin cezariană”, cum să ziceți așa ceva doamnă? Aveți idee de ce recoamandă medicii naturala? Faptul că bebe ia inițiativă și se implică ca să iasă afară e net superior oricărui “relax” al bebelușului care se naște prin cezariană. În cele din urmă fiecare alege cum consideră, consider că bebeii pot deveni oameni puternici, curajoși, sănătoși și educați oricum s-ar fi născut. 😅
@mc1786
@mc1786 4 ай бұрын
Eu am născut natural in Olanda... Mi-au pus bebelușul în brațe înainte de ai tăia cordonul ombilical 😅 . Au insistat să-i tăi eu cordonul ombilical însă i-am refuzat politicos 😂😂😂😂
@laurarata4319
@laurarata4319 5 ай бұрын
Cand aud un barbat vorbind de nasteri….🤦🏻‍♀️ ma abtin
@Iuoanna
@Iuoanna 4 ай бұрын
Există și medici obstetricieni bărbați, oare și ei ar trebui să se abțină? Sau să intre la aceste specializări doar femeile, ca știu ele mai bine!? Desigur, sunt și femei care nu au născut sau au fost însărcinate și totuși sunt foarte stăpâne pe ce știu. Atât timp cat sunt informații medicale nu prea ar fi important acest aspect.
@iuliacoclenci95
@iuliacoclenci95 4 ай бұрын
Ahhh nu de ce imi pui sare pe rana . Nu pooooot D Doctor nu poooot sa nasc natural numa cezariana . Sint la a 4 copil peste o saptamina e programata cezariana , nu am putut nici prima si nici a doua si nici urmatoarele . De ce faceti durere la mamele care nu pot natural
@Boca815
@Boca815 5 ай бұрын
Dr Mihai se ce copii ce zic alti Dr Americani Nu e ok ca repeti ce zic alti Dr😂😂😂
S1.Ep64: Anestezia Epidurală | Peridurala | Metode de ameliorare a durerii la naşterea naturală
27:42
Ну Лилит))) прода в онк: завидные котики
00:51
The Worlds Most Powerfull Batteries !
00:48
Woody & Kleiny
Рет қаралды 26 МЛН
Alimente care lipsesc inimii tale. Ce sa mananci.
13:24
Doctor Mihail
Рет қаралды 100 М.
S1.Ep66: Metode naturale de inducerea travaliului | Ce putem face acasă? | Stimularea contracţiilor
21:13
Dr. Ionel Copaci: flora intestinală echilibrată, secretul sănătăţii organismului
17:55
How to Overcome Depression? Discover the Answer Here!
37:07
Doctor Mihail
Рет қаралды 285 М.
Uleiul de MASLINE: beneficii terapeutice / cum il alegi? 🫒
32:35
Doctor Mihail
Рет қаралды 35 М.
9 REASONS why you are ALWAYS HUNGRY 🍽️
25:31
Doctor Mihail
Рет қаралды 306 М.